17.02.2009

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (20. Hafta)

Haftanın en önemli maçlarından biri başkent Berlin'deydi bu hafta. Bayern Münih'in favori olarak gösterildiği maçta Hertha Berlin golcü oyuncusu Voronin'in attığı 2 golle çok önemli bir 3 puan aldı ve haftalar sonra ligin zirvesine yerleşti. Pantelic'in eksikliğinde tek forvet Voronin ile başlamak zorunda kalan Hertha bunu avantaja dönüştürdü. Bayern Münih ise golü yedikten sonra çok iyi oynasa da maçı kazanacak hamleyi yapamadı. Son 3 deplasmanda sadece 1 puan alan Münih ekibi haliyle zirveye bir türlü yerleşemedi.

İlk yarının sürpriz lideri Hoffhenheim, Ibısevic'in devre arasındaki sakatlığı sonrası puan kayıplarına devam ediyor. Yerine her ne kadar Sanogo transfer edilse de Ibısevic gibi birinin yerini doldurması mümkün görünmüyor. Leverkusen ise geçen hafta sahasında yenildiği 4-1'lik mağlubiyet üzerine ligde sahasında hiç yenilmeyen Hoffhenheim'i aynı skorla yenerek zirve iddasını sürdürdü ve deplasmanda Bundesliga'nın en fazla puan toplayan takımı oldu.

Cumartesi günü Bayern ve Hoffhenheim'in puan kaybı üzerine Pazar günü sahasında A.Biefeld'i ağırlayan Hamburg olası bir sürprize izin vermedi ve 2-0 gibi net bir skorla 3 puanı hanesine yazdırarak lider Hertha'nın 1 puan arkasında 3. sıraya yükseldi. Sahasında oynadığı 10 maçta 28 puan toplayan Hamburg iç sahadaki başarısını devam ettiriyor. A.Biefeld ise bu zor deplasmanda pek direnemedi ve düşme hattına biraz daha yaklaştı.

Kendi sahasında Hamburg'la beraber en az puan kaybeden takım özelliğine sahip Wolfsburg ise deplasmanlarda hiç galip gelemediği için zirve yarışına girememişti. Bu hafta Frankfurt deplasmanında ilk deplasman galibiyetlerini aldılar ve 6. sıraya yükseldiler. Frankfurt ise son 4 haftadır kazanamayarak iyiden iyiye düşme hattına yaklaşmaya başladı.

Gol düellosu şeklinde geçen Hannover - Stuttgart maçında ise galip çıkan takım olmadı. Tam 6 golün atıldığı maçta Hannover 2-0 geriden gelerek 3-2'lik bir skor yakalasa da son dakikalarda beraberlik golüne engel olamadı. Deplasmanda sadece 1 puan alan Hannover iç sahadaki iyi performansı ile en azından şimdilik düşme hattının biraz üstünde. Stuttgart ise eski formunun gerisinde ama hala Uefa'ya kalma şansları devam ediyor.

Kendi sahasında hiç yenilmeyen 3 takımdan biri olan Dortmund iç sahada sürekli berabere kalarak bir türlü yukarıya tırmanamıyor. Bu hafta Çağdaş Atan'ın da gol attığı maçta kendi sahalarında 11. maçlarında 8. beraberliklerini aldılar. Deplasmanda daha fazla maç kazanan Dortmund Uefa potasının 5 puan gerisinde. Cottbus ise düşme hattından uzaklaşamadı ve son 3 sıradaki takımların berabere kaldığı bu haftada zor bir deplasmandan 1 puan çıkardı.


Şüphesiz bu sene Bundesliga'nın en hayal kırıklığı yaratan 2 takımından birisi Schalke. Geçen sezonu 3.sırada bitiren takım bu sezon bırakın ilk 3'ü Uefa kupasına bile katılmaları zor gözüküyor. İstikrarsız sonuçlarına bu haftada devam ettiler ve Bochum deplasmanından mağlubiyetle döndüler. Bochum ise son 3 haftada aldığı 6 puanla son sıradan averajla da olsa 15.sıraya yükseldi ve ilerki haftalar için düşmeme umudunu korudu.

Bundesliga'nın en fazla hayal kırıklığı yaratan bir diğer ekibi ise şüphesiz Werder Bremen. Ligin ilk yarısında çok istikrasız sonuçlar alan Bremen ekibi, 2. yarıda Diego'nun yokluğunda 3 haftada sadece 1 puan toplayabildi. O puanda bu hafta ligin son sırasında yer alan 12 puanlı M.Gladbach maçında geldi. Werder'de Schalke gibi seneye Avrupa kupalarına katılamama tehlikesi ile karşı karşıya. Gladbach ise üstüste 5 maçlık yenilgi serisi üzerine son 2 haftada 2 beraberlik alarak en azından lig sonuna kadar mücadelesini sürdürmek peşinde.

Daum'un çalıştırdığı Köln bir aralar düşme hattında yer aldığı ligde şu anda orta sıralarda olmanın keyfini yaşıyorlar Bundesliga'daki ilk senelerinde. Son 4 haftada yenilmeyerek en azından düşme hattındaki takımlarla olan puan farkının azalmasına izin vermiyorlar. Bu hafta sahalarında ligin zayıf ekiplerinden Kalshrushe ile golsüz berabere kalarak sevenlerini üzdüler. Kalshrushe ise ligin son 3 sırasında yer alan diğer 2 takım gibi berabere kaldı ve deplasmandaki ilk beraberliğini elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails