8.03.2009

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (23. Hafta)

Bu hafta sürpriz bir şekilde Almanya'da lider değişmedi ve geçen haftanın lideri Hertha, bu haftada lider kalmayı başardı. Lider bu hafta E.Cottbus'un konuğu olduğu maçta eski Beşiktaş ve Trabzonspor'lu Çağdaş Atan'ın attığı golle 1-0 geri düşsede golcü oyuncusu Andriy Voronin'in attığı 3 golle sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu ve en yakın rakiplerinin puan kaybetmesi ile 2. ile aradaki farkı 4 puana yükseltti. Voronin bu gollerle ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı. Hertha bu galibiyet ile son 7 maçta 5.kez galip geldi. Cottbus üstüste 2. mağlubiyetini aldı ve düşme hattının tam içinde yer almaya devam etti. Hertha için bu maçta 3 puan dışında sevindirici olan ise 31 Ocak'tan bu yana sakatlığı nedeni ile kadroda olmayan Pantelic'in son dakikalarda oyuna girmesi oldu.

Son 3 haftada yaptığı 8 puan kaybı ile zirvenin uzağında kalan B.Münih bu hafta sahasında rahat bir maç oynadı. Düşmeme mücadelesi veren Hannover daha maçın 15. dakikasında Jiri Stajner ile öne geçsede Bayern 5 dakika sonra beraberliği yakaladı ve, olası Köln maçındaki senaryoyu engellemiş oldu. Beraberlik sayısından 5 dakika sonra galibiyet golüde gelince Hannover dağıldı ve maç farka gitti. Milli oyuncumuz Hamit'inde gol bulduğu maçta Bayern attığı 5 gol ile ligdeki gol sayısını 49'a çıkardı ve ligin en çok gol atan takım ile Hoffhenheim'ı yakaladı. Hannover için daha önceden topladıkları puanların tamamına yakını iç sahada aldılar demiştik. Bu mağlubiyet ile deplasmanda oynadıkları 11. maçta 10. kez yenilmiş oldular. Ligde daha önce 3'er kez 4 gollü galibiyet alan Bayern, bu sezon ilk defa bir maçta 5 gol bulmuş oldu.

Ligin en golcü takımlarının karşılaşmasından gol sesi çıkmayarak sürpriz bir sonuç çıktı. 22 hafta sonunda 49 golü bulunan Hoffhenheim ile 42 golü olan Werder Bremen direklere takıldı bu maçta. Özellikle ev sahibi ekipte Sanogo 3 direk ile günün en şansız ismiydi. Werder belki de hafta içindeki Uefa maçını düşünerek çok yormadı kendini. Hoffhenheim son 5 lig maçında 4. beraberliğini alarak sezon başındaki istikrarından uzaklaştıve Hertha'nın 4 puan gerisine düştü. Werder Bremen'de 2. yarıda oynanan 6. maçtanda galibiyet alamayarak ligde iyice iddasız konuma geldi. Onlar için bu sene tek hedef Uefa kupası olucak gibi gözüküyor.

Geçen hafta deplasmanda aldıkları Hamburg galibiyeti ile şampiyonluk yarışının içine iyice giren Wolfsburg bu hafta sahasında ligin zayıf ekibi Kalshrusher ile oynadığı maçta 3 puanı tek golle aldı ve Bayern ve Hoffhenheim ile aynı averaja sahip olsa da bu 2 takımdan 3 gol daha az attığı için 4. sırada yer aldı. Felix Magath'ın öğrencilerinin Wolksvagen Arena'daki müthiş performansları devam ediyor. 11 maçta aldıkları 31 puanla iç sahada en çok puan toplayan takımlar Bundesliga'da. Kalshrusher ligde oynadığı son 7 maçta 5. kez yenildi ve bu hafta sonuncu sıraya düştüler.

Perşembe günü Galatasaray ile oynayacak Hamburg, bu hafta deplasmanda ligin son sırasında yer alan M.Gladbach'a konuk oldu. Ligden düşmemek için son kozlarını oynayan ve son 2 iç saha maçından 4 puan çıkaran M.Gladbach bu haftanın en sürpriz sonucuna 4-1'lik galibiyet ile imza attı ve son sıradan kurtuldu. Geçen hafta sahasında Wolfsburg'a yenilerek iç sahadaki ilk yenilgisini alan Hamburg, bu sezon ilk defa bir lig maçında 4 gol yedi ve 4. kez 3 farklı mağlubiyet tattı. Son 2 maçta 7 gol yiyen Hamburg savunması S.O.S veriyor. Üstüste 2. mağlubiyetini alan Hamburg liderin 4 puan gerisinde averajla 5. sırada yer alıyor.

Yeni hocası Markus Babbel yönetiminde çıktığı 8 lig maçında hiç yenilmeyerek 20 puan çıkaran Stuttgart'ın bu haftaki kurbanı B.Dortmund oldu. Ligin en az mağlup olan takımı Dortmund karşısında 10. dakikada gelen golle ev sahibi öne geçsede, Dortmund Nelson Valdez ile 52'de eşitliği sağladı. 62'de ligdeki 14. golüne ulaşan Mario Gomez ile kazanılan 3 puan Stuttgart'ın 42 puana sahip 4'lü ile puan farkının 3 olmasını sağladı. Bu maça çıkana kadar oynadığı son 8 maçta 6 beraberlik alan Dortmund ise 8 Kasım'dan sonra ligdeki ilk mağlubiyetini tattı ve Uefa'ya kalma yarışında rakiplerinin tam 9 puan gerisinde kaldı.

Stadı Bay Arena onarımda olduğu için maçlarını Düsseldorf'ta oynayan Bayer Leverkusen burada oynadığı 3.maçtanda galip gelemedi bu hafta. Deplasmanda ligin en çok puan kazanan takımı olmasına rağmen bu puan kayıpları ile zirvenin gerisinde kaldı. Bochum karşısında 1-0 geriye düşse de rakibin 10 kişi kalmasından sonra beraberlik golünü buldu. Düşmeme mücadelesi veren Bochum'un ligde deplasmanda hala galibiyeti olmasa da ligde oynadığı son 4 maçta aldığı 8 puan ile 22 puanla 14. sırada yer buldu kendisine.

Ligde Cuma günü
Arena AufSchalke'de oynanan maçta sürpriz bir sonuç çıkmadı ve ev sahibi Schalke, Köln önünde 1-0 galip gelerek zirve yarışından kopmamış oldu. Jermaine Jones'un attığı tek golle puanını 37'ye çıkaran ve Avrupa'ya katılma iddasını devam ettiren Schalke son 5 iç saha maçında 13. puanını almış oldu. Haftaiçinde 2. lig takımı Mainz'e kupadan elenerek taraftarlarını şoka uğratan ev sahibi ekip en azından seyircisinin gönlünü almış oldu. Deplasmanlarda aldığı 16 puanla bu alanda ligin 4. sırasında yer alan Köln ise ligde iddasız konumda yer almaya devam ediyor.

Ligin dibinde çok zorlu bir mücadele vardı bu hafta. A.Biefeld ile E.Frankfurt'un mücadelesinde gol sesi çıkmadı ve takımlar 1'er puanı paylaştı. Aldığı bu beraberlik ile ligde oynadığı son 5 maçta 4. kez berabere kalan Biefeld, iç sahada 5 maçtırda kaybetmiyor. Ayrıca Biefeld ligdeki 12. beraberliğini alarak Dortmund ile beraber ligin en çok berabere kalan takımı olma özelliğini taşıyor. Frankfurt aldığı bu beraberlik ile puanını 24'e çıkararak ligde 12. sırada yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails