24.03.2009

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (30. Hafta)

Geçen hafta sahasında aldığı Liverpool mağlubiyetiyle şampiyonluk yolunda diğer rakiplerini iştahlandıran Manchester United bu hafta Fulham deplasmanında da mağlubiyetle ayrılarak, 2 hafta önce 7 olan puan farkının 1'e düşmesini engelleyemedi. En son 2004-2005 sezonun 32. ve 33. haftalarında üstüste 2 mağlubiyet alan Manchester United, aradan geçen 149 maç sonra tekrar 2 maç üstüste kaybetmiş oldu. Maçın 18. dakikasında Scholes'in çizginin üzerinden topu elle çıkarması sebebiyle penaltı-kırmızı kart pozisyonunda 1-0 öne geçen Fulham, rakibin 10 kişi kalması ile rahat bir galibiyet alarak 2 hafta önce Craven Cottage stadında FA Cup'ta 4-1 yenildiği rakibinden rövanşı da almış oldu. Ligin sahasında en çok(30) puan toplayan 3. takımı olan Fulham, sahasında üstüste kaybettiği 2 maçtan sonra çok kritik bir galibiyet alarak ligde puanını 40'a yükseltti ve 9. sırada yer alarak Uefa'ya kalma hedefini devam ettirdi.

Anfield Road stadında Liverpool, Devler Ligi'ne kalma mücadelesi veren Aston Villa'ya karşısında kaptanı Gerrard'ın önderliğinde düşündüğünden daha da rahat bir galibiyet aldı. Maçın 8. dakikasında Kuyt ile öne geçen Kırmızılar, kaleci Reina'nın degajından yaptığı asist ile farkı 2'ye çıkardı. Maçın diğer golleri ise 2'si penaltıdan, 1'i de frikikten olmak üzere kaptan Gerrard'ın ayağından geldi ve maçı 5-0 Liverpool kazandı. Son 3 resmi maçında toplam 13 gol bulan Liverpool, ligde 64 puana ulaştı ve tekrar 2. sıraya yükseldi. Geçen sezon ligde attığı 11 golle Liverpool kariyerinde bir sezonda en çok golünü atan Steven Gerrard, bu maçtaki 3 golle, gol sayısını 13'e yükselterek kariyer rekoru kırdı. Ligdeki son 5 maçtan yanlızca 1 puan çıkarabilen Aston Villa, geçen hafta averajla gerisinde kaldığı Arsenal'in 3 puan gerisine düştü.

Yapılan bomba ihbarı yüzünden yarım saat geç başlayan Tottenham-Chelsea mücadelesine konuk ekip Manchester'ın yenildiği haberinin moraliyle çıksa da, White Hart Lane stadında Hırvat oyuncu Luka Modric'in golüyle 1-0 yenilerek lideri yakalama fırsatını tepmiş oldu. Hiddink yönetiminde ligde çıktığı 4 maçtan da galip gelen Maviler, Hollanda'lı hoca ile ilk mağlubiyetini de tatmış oldu. Ligin 4 büyüğüne karşı bu sezon oynadığı 6 maçta hiç mağlup ayrılmayan Tottenham, bu maçlarda 10 puan topladı. Aldığı istikrarlı sonuçlarla alt sıralardan kurtularak yukarılara doğru tırmanan ev sahibi ekip ligde yenilmezlik serisini 6 maça çıkarırken bu süreçte 4. galibiyetini aldı ve puanını 38'e çıkararak 11. sırada yer aldı.

St. James Park'ta Arsenal'i konuk eden Newcastle United, gollerin tamamının 2. yarıda geldiği maçta sahadan 3-1 mağlup ayrılarak 18. sıraya düştü. Maçın kırılma anı Newcastle'ın tek golünü de atan Nijerya'lı Martins'in 25. dakikada kaçırdığı penaltı oldu. 57-67. dakikalar arasında 3 gol bulan konuk ekip ligde üstüste 3. galibiyetini alarak 55 puana yükseldi. 119 gündür ligde mağlubiyet yaşamayan Arsenal, takipçisi Aston Villa'nın da puan kaybı ile 4.lük yarışında büyük bir avantaj elde etti. Ligde tam 5 maçtır galip gelemeyen Newcastle, bu süreçte sadece 2 puan kazanırken, sahasında ise 90 gündür gaibiyet alamıyor.

Ligde kalma mücadelesi veren Portsmouth Fratton Park stadıbda Everton'u konuk etti. David Moyes'in öğrencileri maçın 5. dakikasında 1-0 öne geçse de son sözü Peter Crouch söyledi ve attığı 2 golle takımına 3 puanı kazandıran isim oldu. Ligde 11 gole ulaşan dev forvet attığı bu gollerle takımına tam 13 puan kazandırdı. Ligde tam 5 maç sonra mağlubiyetle tanışan Everton, tam 14 maç sonra kalesinde 1'den fazla gol gördü. Aldığı bu mağlubiyetle Aston Villa'yı yakalama şansını geri tepen Everton 48 puanda kalarak 6. sıradaki yerini korudu. Paul Hart'ın menajerliğinde oynadığı 5. maçtan 2. galibiyetini çıkaran Portsmouth ligde 32 puana ulaşırken averajla 15. sıraya yükseldi.

7 maçlık galip gelememe serisine geçen hafta Sunderland deplasmanında son veren Wigan Athletic bu hafta sahasında, ligin istikrarsız takımlarından Hull City'i ağırladı. Maçta etkili olan Steve Bruce'un öğrencileri aradığı golü 84'te bularak seyircisi önünde 7. kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyetle puanını 41 yapan Wigan, 7. sıraya yükselerek Uefa'ya kalma iddasını sürdürdü. Konuk Hull City ise son 5 haftada 3. kez mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçtan önce oynadığı son 2 deplasman maçından 4 puan çıkaran Hull City 33 puanda kalarak düşme potasının sadece 4 puan üzerinde yer alarak 13. sırada yer aldı.

Ligde kalma mücadelesi veren Blackburn Rovers Ewood Park'ta West Ham United'ı konuk etti. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan ev sahibi ekip 2. yarının başında oyuna giren Keith Andrews'in 51. dakikada attığı golle 1 puanı kurtardı. Ligde son 5 maçta sadece 1 kez yenilen Blackburn Rovers, bu süreçte topladığı 8 puanla ligde 31 puana ulaştı ve 17. sırada yer aldı. Bu maçla beraber ligdeki yenilmezlik serisini 4 maça çıkaran West Ham United, son 5 deplasman maçında 3. beraberliğini aldı. Ligde 41 puana ulaşan Zola'nın öğrencileri averajla 8. sırada yer alarak 6.lık hedefini sürdürdü.

Manchester şehrinin diğer ekibi M.City sahasında aldığı puanlarla yükselişini sürdürüyor. Bu hafta City of Manchester stadında Sunderland'i konuk eden Mark Hughes'in öğrencileri 75 dakika 10 kişi oynayan rakibi karşısında 57. dakika Richards'ın attığı tek golle galip geldi. Robinho'nun ilk yarıda penaltı kaçırdığı maçta, sahasında üstüste 6. galibiyetini alan M.City ligde 38 puana ulaştı ve 10. sıraya yerleşti. Deplasmanlarda 92 gündür galibiyet alamayan konuk ekip bu süreçte oynadığı 6 maçta sadece 3 puan kazandı. Ligde son 4 maçta 3. kez mağlup ayrılan Sunderland 32 puanda kalarak 14. sırada yer aldı.

Ligde kalma adına son kozlarını oynayan West Bromwich Albion bu hafta sahasında ağırladığı Bolton karşısında 1 puanı 82. dakikada attığı golle kurtardı. Ligde 63 gündür galibiyet alamayan ev sahibi ekip puanını 24'e yükseltiken, düşme potasından 7 puan uzakta yer almaya devam etti. Deplasmanda oynadığı son 7 maçta sadece 2 puan alabilen Bolton, 34 puana yükselerek 12. sıradaki yerini korudu ve ligde kalma yarışı içinde azda olsa rahat bir konuma ulaştı.

Ligin 18.si ile 19.sunu karşılaştıran haftanın 6 puanlık mücadelesinde gülen taraf maçın bitmesine 6 dakika kala golü bulan Stoke City oldu. Tuncay Şanlı'nın 90 dakika oynadığı mücadelede üstüste 8. deplasman mağlubiyetini alan M.Boro 27 puanda kalarak 19. sıradaki yerini korudu ve ligde kalma yolunda umutlarını iyice azalttı. Her ne kadar Stoke City ligde düşme hattında yer alsada iç sahada ligin en çok(28) puan toplayan 7. takımı. Ligde aldığı puanların %87.5'ini Britannia Stadium'unda alan Tony Pilus'un öğrencileri aldıkları bu kritik 3 puanla 32 puana ulaştı ve 2 basamak yükselerek 16. sırada yer buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails