2.03.2009

Seria A'da Haftanın Görünümü (26. Hafta)

Seria A'da haftanın maçı Giuseppe Meazza'da lider Inter ile Roma arasında oynandı. İki takımda hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde istedikleri sonuçlarla dönemediler ve çeyrek finale kalma yolunda zor duruma girdiler. Roma ilk yarım saatte bulduğu gollerle devreyi 2-0 öne kapatsa da Zlatan'ın sakatlığı yüzünden yerine oynayan Balotelli'nin 2. yarının başında bulduğu golle farkı 1'e indirdi. Roma Brighi ile farkı tekrar 2'ye çıkarsa da Inter önce Balotelli'nin tartışmalı penaltı golü ile farkı tekrar 1'e indirdi, 79. dakikada da tam 1 ay sonra forma şansı bulan ve bu sezonki ilk golüne imza atan Crespo'nun golüyle eşitliği yakaladı. Inter bu beraberlikle ligde 3 maç sonra puan kaybı yaşarken, Roma ise son 3 deplasmanda sadece 2 puan kazanmış oldu ve 6. sıradaki yerini korudu.

Hafta içi Chelsea'ye 1-0 yenilerek moral bozukluğu yaşayan Juventus, bu hafta sahasında ligde son 7 maçta sadece 2 puan alabilen Napoli'yi ağırladı. Her ne kadar ligde istikrarsız sonuçlar alsa da Napoli takımı kadro itibarı ile ligin en iyi takımlarından biri. Sahasındaki maçta çok zorlanan Juventus ilk yarının son dakikasında bulduğu Marchisio'nun şans golüyle 3 puanı kazandı. Juventus bu sonuçla son 4 maçta tam 10 puan kazanırken lider Inter'le olan puan farkınıda 7'ye düşürdü. Napoli ise tam 8 haftadır galip gelemeyerek Uefa kupasına kalma yolunda umutlarını iyice azalttı.

Milan kan kaybetmeye devam ediyor. Hafta içi sürpriz bir şekilde 2-0 öne geçmelerine rağmen galibiyeti korumayarak Werder Bremen'e elenen Milan bu hafta ligde Sampdoria'ya deplasmanda mağlup olarak lider Inter'in tam 12 puan gerisine düştü ve şampiyonluk yarışından iyice uzaklaştı. Ancelotti'nin 7 sene süren Milan macerası bu sezon sonu sona erecek gibi gözüküyor. Sampdoria hafta içinde Uefa'nın belalı takımı Metalist'e elenmişti. Ukranya'da sahada olmayan Cassano'nun golü ile ilk yarıda öne geçen Sampdoria, Pazzini'nin bu haftayıda boş geçmemesi ile farkı 2'ye çıkardı. Pato'nun 80'de gelen golü ise Milan'ın yenilmesine engel olamadı. Sampdoria aldığı bu galibiyetle son 6 haftada tam 12 puan kazanmış oldu ve yukarılara doğru tırmanışını sürdürdü.

Ligden düşmeme adına son kozlarını oynayan Reggina sahasında ilk 4 için yarışan ve hafta içinde Uefa'da son dakikalarda gelen gol ile Ajax'a elenen Fiorentina'yı ağırladı. Ligde son 12 maçta hiç galip gelemeyen Reggina bu maçta da 1-1 berabere kalarak içerde oynadığı son 3 maçtan da 1 puan ile ayrılmış oldu. Fiorentina'da takıma beraberlik golünü getiren Bonazzoli, Pazzini ile takas edilerek geldiği Fiorentina'daki ilk golünü atmış oldu. Ligde aldığı son 6 maçta 14. puanını kazanan Mor-Menekşeler altındaki takımların da puan kaybetmesi ile 4. sıradaki yerini korudu.

Ligde oynadığı son 5 maçtan galibiyet alamayarak düşme hattına iyice yaklaşan Siena, sahasında oynadığı zorlu Genoa maçından golsüz eşitlikle ayrıldı. Ligde yaptığı son 13 maçta sadece 1 kez yenilen Genoa ise aldığı bu beraberlikle ilk 4 yarışı içinde önemli bir 2 puan bırakmış oldu. Bu maçta gol atamayan Genoa ligde oynadığı son 18 maçında 2. kez rakip fileleri havalandıramayarak ilginç bir istatistiğe imza attı.

Son haftalarda aldığı istikrarlı sonuçlarla üst sıralara doğru tırmanan ve Uefa kupasına katılmak için yarışan Cagliari sahasında düşmeme mücadelesi veren Torino ile golsüz berabere kalarak bu yarışta çok önemli bir puan kaybı yaşadı. Torino aldığı bu beraberlikle ligde oynadığı son 7 maçtan tam 6 beraberlik çıkarmış oldu. Çok sert geçen ve toplam 8 sarı kartın çıktığı maçta,Torino yenilmemezlik serisini 7 maça çıkararak düşmeme mücadelesinde zor bir deplasmandan önemli bir puan çıkarmış oldu.

Geçen hafta Lecce deplasmanında aldığı 3 puanla 6 maç sonra galip gelen Lazio bu hafta Olimpiyat stadında Bologna'yı da yenerek çıkışını sürdürdü ve Uefa'ya kalma yolunda önemli bir engeli aşmış oldu. Biri frikikten olmak üzere attığı 2 golle galibiyetin mimarı olan Arjantin'li golcü Mauro Zarate 8 haftalık suskunluğunu bozdu ve ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı. Bologna'da ise düşüş sürüyor. Bu mağlubiyetle beraber son 6 maçta sadece 2 puan alan eski Inter'li Mihajlovic'in öğrencileri averajla düşme potasının 1 basamak üzerinde yer alıyor.

Bu haftanın sürpriz sonuçlarından biri Azzurri d'Italia stadında alındı. Sahasında oynadığı 13 maçta 9 galibiyeti bulunan Atalanta, ligin dibinde yer alan Chievo'ya sahasında 2-0 yenildi. 21 Aralık'taki Juventus mağlubiyetinden sonra iç sahada ilk defa yenilen Atalanta ligde 9. sıraya düştü. Chievo son 9 haftada tek mağlubiyet alarak ligden kurtulma adına umutlarını sürdürdü. Aldıkları tek mağlubiyetinde geçen hafta son dakikada yedikleri golle Fiorentina deplasmanında olduğunu belirtelim.

Bu haftanın sürpriz sonuçlarından biri de Sicilya derbisinde çıktı. La Favorita stadında oynanan maçta ev sahibi Palermo 4-0 gibi bir skorla yenilerek Avrupa kupalarına katılma yolunda büyük bir darbe yemiş oldu. İçerde ligin en çok puan takımlarından biri olan Palermo'nun mağlup olmasının en büyük nedenlerinden biri ise şüphesiz 16. dakikada gördüğü kırmızı kart. Bir zamanlar G.Antep'i de çalıştıran Walter Zenga'nın öğrencileri ise aldıkları bu 3 puanla alt sıralardan koparak rahat bir nefes aldı. Maça en çok damga vuran ise Mascara'nın 45. dakikada takımı 3-0 öne geçiren orta sahadan attığı goldü.

Hafta içinde Uefa'da tur atlayan Udinese ligde Lecce'yi de 2-0'lık skorla yenerek içerde oynadığı son 5 maçtan 11. puanını çıkardı ve üstüste 3. iç saha galibiyetini aldı. Maçın golleri son 15 dakika da gelse de Lecce için iyi şeyler söylemek çok zor. Ligde üstüste 4. maçını kaybeden Zeman'ın öğrencileri bu hafta Chievo'nun kazanması ile 19. sıraya geriledi ve iyice ligin dibine girerek ligden kalma adına umutlarını azalttı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails