2.04.2009

Dünya Kupası 2010 (Güney Amerika Elemeleri'nde Toplu Sonuçlar)

Bu hafta içi Güney Amerika elemelerinde yapılan maçlar adeta kıran kırana geçti. Dünya Kupası'na gitmek için önlerinde sadece 6 maç kalan takımlar ilk 4 vizesi alarak doğrudan Güney Afrika'ya gitmek için var güçleri ile savaşıyorlar. Oynanan 5 maçta 4 takım(3'ü deplasman) kırmızı kart gördü.

Lider Paraguay rakımı en yüksek ülkelerden biri olan Ekvador deplasmanında 1 puanı son dakikada attığı golle kurtardı. Hafta sonu aynı sahada Brezilya'ya çelme takan Ekvador 14 puanla ilk 5 şansını sürdürdü. Paraguay 24 puana ulaşarak 1.liğini sürdürse de alt sıradaki takımlar ile çember daraldığı için ileride sıkıntıya girebilir.

Sambacılar sahasında grupta son sırada yer alan Peru'yu 3-0'lık skorla çok rahat geçerek Şili ile Arjantin'in puan kaybı ile beraber tekrar 2. sıraya yükseldi. Luiz Fabiano(2) ve Fiorentina'lı genç oyuncu Felipe Melo'nun golleri ile 21 puana ulaşan Brezilya Paraguay'a yaklaştı.

Haftaya 3. giren Şili ile 5. giren Uruguay'ın karşılaşmasında gol sesi çıkmadı. Diego Lugano'lu Uruguay bu 1 puanla 4.lük şansını hala sürdürüyor. Oynanan 5 maçta iç sahada kırmızı gören tek takım olan Şili Brezilya'ya geçilse de 20 puanla Arjantin'in 1 puan önünde 3.lüğünü sürdürüyor.

Çarşamba gecesinin en flaş sonucu La Paz stadyumunda alındı. 4 gün önce sahasında Venezuela'yı farklı geçen Maradona önderliğindeki Arjantin Bolivya karşısında 6-1'lik şok bir mağlubiyet aldı. En son 15 Temmuz 1958'de Çekoslavakya'dan 6 gol yiyen Tangocular 4. sıraya geriledi. Grupta pekte iddası olmayan Bolivya'da maçın yıldızı 3 gol 2 asistle oynayan Botero oldu.

Hafta içi oynanan ilk maç olan Venezuela-Kolombiya mücadelesinde ev sahibi ekip sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Oynadığı 6. deplasman maçından da galibiyetle dönemeyen Kolombiya, belki kazansaydı ilk 5 için iddalı konuma gelebilirdi ama bu mağlubiyetle işleri zora soktular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails