21.08.2009

Alvaro Negredo Sevilla'da!


İspanyol golcü Negredo'nun kaderi bir kez daha Real Madrid ile kesişsede resmi maça çıkamadan yine başka takımın yolunu tuttu.

20 yaşındayken de Real Madrid'in kapısından içeri giren oyuncu A takım ile hiç maça çıkmadan kiralık olarak Almeira'nın yolunu tutmuştu. Geri döndüğünde ise takıma Benzema, C.Ronaldo, Kaka gibi ofansif oyuncuların katılması ile zaten forma şansı bulması zor bir ihtimaldi.

Hull City'e transferi an meselesi olan Negredo son anda gelen Sevilla'nın teklifini kabul etti ve yeni sezonda Ramon Sanchez Pizjuan'da göstercek kendisini. 15 milyoun euroluk bir ücretle (Endülüs ekibinin transfer rekoru) Sevilla'ya geçen Negredo, Kanouete, Luis Fabiano ve Chevanton gibi golcülerin arasında forma şansı arayacak.

20 Ağustos 1985'te başkent Madrid'in Vallecas bölgesinde dünyaya gelen Negredo ( aynı zamanda lakabı da Vallecas'ın vahşi hayvanı) futbolada bu bölgenin takımı Rayo Vallecano'da başladı. 19 yaşındayken Boliç ve Baliç'in de bir zamanlar oynadığı, hafızalarımızda göğüs reklamındaki arı figürlü reklamı ile yer eden bu kulüpte 19 yaşındayken profesyonel olan İspanyol golcü 2004 yılında Rayo Vallecano'nun B takımı ile 15 maçta 14 gol kaydetti. Devre arasında A takım ile maçlara çıkan Negredo yarım sezonda 12 maça çıktı ve 1 gole imza attı.

2005 yazında Real Madrid'e transfer olan Negredo henüz 20 yaşındayken büyük hayaller ile gelmişti başkent temsilcisine. A takım ile hiçbir resmi maça çıkamayan İspanyol oyuncu Real Madrid'in B takımı olan Castilla'da 2 sezon forma giydi. İlk sezonunda 25 maçta 4 gol kaydeden Negredo bir sonraki sezon 40 maçta 18 gol ile tamamlayarak dikkatleri üzerine çekti. O zamanın Real Madrid hocası Capello tarafından bir İspanya kupası maçında 18 kişilik kadroya alınsada forma şansı bulamadı.

Temmuz 2007'de La Liga'nın yeni takımlarından Almeira'ya geçen Negredo burada adeta kendini buldu. Sezonun ilk maçında Deportivo deplasmanında takımı 3-0 kazanırken Negredo'da ağları havalandırdı. Almeira'daki ilk sezonunda 36 maça çıkan golcü oyuncu 13 gole imza attı. Şüphesiz bu gollerden en anlamlısı ise 2 Şubat günü oynanan Real Madrid maçında attığı goldü. Almeira o maçı 2-0 kazanırken sezonu da 8. sırada bitirdi.

Bir sonraki sezona da fırtına gibi giren Negredo ligin ilk 6 maçında 5 gol kaydetti. Almeira'daki son sezonunu 34 maçta 19 gol 7 asist ile tamamlayan İspanyol golcü kiralık sözleşmesinin bitimi ile Real Madrid'e geri dönüyor ve kendini ispatlamanın gururunu yaşıyordu. Real Madrid'in 'El Galacticos' oluşumunda forma şansı bulması neredeyse imkansız olan Negredo hazırlık maçında Quito'ya karşı gol atsa da Real'den ayrılmak durumunda kalıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails