8.08.2009

Uefa Avrupa Ligi Play-Off Eşleşmeleri

Ve Sivasspor'da Uefa.com'um manşetine girdi.

Tabi buna sebep olarak Sivasspor'un başarılı performansının olmasını isterdik ama maalesef sebebi bu değil. Bugün çekilen Uefa Avrupa Ligi play-off turu kuralarında son şampiyon Shaktar Donetsk ile eşleşen Sivasspor bir mucizenin peşinden koşacak.

Gerçekçi olmak gerekirse henüz pek fazla tecrübesi olmayan ve Devler Ligi 3. tur önelemesinde Anderlecht'ten ilk maçta 5 gol yiyen Yiğidolar'ın bu mucizeyi gerçekleştirme ihtimali çok yok. Her ne kadar Shaktar'ın Sivasspor ile aynı turda Romanya'nın Timişoara takımına elenmesi ile acaba yine olurmu desekte pek ihtimal vermiyorum. Lucescu'yu Mayıs'tan sonra tekrar Türkiye'de görmekte ayrı bir heyecan olucak tabi.

Galatasaray Estonya'nın 1999 yılında kurulan takımı Levadia ile eşleşirken, Fenerbahçe'de 2 sene önce G.Saray ile Uefa Kupası ilk turunda eşleşen Sion'un rakibi oldu. Cimbom'un her maç üstüne koyarak oynadığını düşünürsek Netanya maçından daha rahat bir şekilde elemesini bekliyorum. Bu sefer Elano'da sahada olucak. Yeni bir rekor gelirmi Sami Yen'deki maçta göreceğiz. Neden olmasın diyorum.

Fenerbahçe'nin G.Saray kadar farklı skorlarla kazanmasını beklemesemde turu İsviçre'deki ilk maçta alıp gelir bence. Kadıköyde ki maçta şova dönebilir tabi.

Trabzonspor ise Fransa liginin son 3-4 sezonda büyük bir çıkış gösteren Touluse takımı ile eşleşti. Karadeniz ekibi bence çok zor bir kura çekti. Fransız ekibi geçen sezon ligde son 5-6 haftaya kadar zirve yarışı içindeydi. Ligi gol kralı kapatan 23 yaşındaki golcü oyuncu Gignac çok fazla iş açabilir Trabzonspor'a. Gönlüm Trabzon'un elemesinden yana olsada mantığım Bordo-Mavililere maksimum %40 şans tanıyor.

Diğer eşleşmelerde şu şekilde gerçekleşti:

PAOK - Heerenveen
Dinamo Zagreb - Hearts
Werder Bremen - FK Aktobe
Everton - Sigma Olomouc
Bate Borisov - Litex Lovech
Nac Breda - Villarreal
Lech Poznan - Club Brugge
Fulham - Amkar Perm
M.Donetsk - Avusturya Wien
Twente - FK Qarabag
Roma - MFK Kosice
Dinamo Moskova - CSKA Sofya
Genk - Lille
PSV Eindhoven - Yehuda
Lazio - Elfsborg
FK Bakı - FC Basel
Ajax - Slovan Bratislava
Brondby - Hertha Berlin
Athletic Bilbao - Tromso
Sarajevo - Cluj
Rapid Wien - Aston Villa
Steau Bükreş - Saint Patricks
Sparta Prag - Maribor
Zenit - Nacional Madeira
Genoa - Odense
Dinamo Bükreş - Sloven Liberec
Guingamp - Hamburg
Sturm Graz - Metalist Kharkiv
Slavia Prag - Crvena Zvezda
Benfica - Vorskla
Vaslui - AEK
Stabeak - Valencia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails