24.08.2010

İtalya Süper Kupası Inter'in!

Geçen sezonu 3 kupa ile tamamlayan Inter, 2010-2011 sezonuna da kupa ile başlayarak kaldığı yerden devam ediyor.

Pazar gecesi San Siro Stadı'nda oynanan Süper Kupa maçında alışıla geldiği gibi Inter ile Roma karşı karşıya geldi. Son 5 sezonda 4. kez karşı karşıya gelen 2 ekibin mücadelesinde Roma, Riise ile 21. dakikada öne geçse de devrenin bitimine 4 dakika kala Pandev beraberliği sağladı. 2. yarıda 2 gol kaydeden Samuel Eto'o Inter'in bu kupayı 5. kez müzesine götürmesini sağladı.

2009 yılında tüm dünyada Barcelona fırtınası esmişti. Katalan ekibi geçen sene La Liga, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Süper Kupası ve Kıtalararası Kupa da şampiyonluk yaşayarak 2009 yılınu 6 kupa ile tamamlamıştı.

Mourinho ile 2010'da Serie A, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası'nı kazanan Inter, yeni hocası Benitez ile çıktığı ilk resmi maçta 2010 yılı içinde kupasına 4. müzeyi koymayı başardı. Milano temsilcisinin bir sonraki hedefi Cuma günü oynanacak Avrupa Süper Kupası maçında Atletico Madrid'i yenerek Barcelona'nın başarısını yakalamak.

Son 6 sezonda (5'inde lig şampiyonu olarak) İtalya Süper Kupası'nda mücadele eden Inter bunların 4'ünde kupayı müzesine götürdü. Geçen sezon Pekin'de oynanan maçta Lazio'ya 1-0 yenilen Inter, 2007 yılında aynı statta Roma'ya De Rossi'nin penaltı golü ile yenilmişti.

1988 yılından beri düzenlenen 'Suppercoppa İtaliana'yı en çok kazanan takımlar 5'er kez ile Inter ile Milan. Juventus 7 kez mücadele ettiği bu kupayı 4 kez kazanırken, Roma’da 6 Süper Kupa maçında 2 kez bu kupanın sahibi oldu. Roma'nın ezeli rakibi Lazio ise 4 kez yer aldığı Süper Kupa maçlarının 3'ünde galip gelmesini bildi. 23.sü düzenlenen İtalya Süper Kupası'nı tam 9 farklı takım müzesine götürdü. (Diğer kazanan takımlar; Sampdoria, Napoli, Parma, Fiorentina)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails