5.11.2009

Yılın Futbolcusu Seçilemeyen 10 Efsane - 2

Dün Goal.com'dan derleyip yazdığım Dünyada Yılın Futbolcusu seçilemeyen oyuncular listesinin ikinci 10 kişilik listesini de bugün girelim.

İşte 20 kişilik o listenin ikinci 10 yıldız oyuncusu;

HRISTO STOICHKOV

1992 yılında Barcelona ile Avrupa'da zirveye çıksada ikinci sırada kalmıştı. 2 yıl sonra, Bulgaristan Dünya Kupası'nı 4. sırada tamamlarken Stoichkov da Salenko ile gol krallığında zirveyi paylaşıyordu. Fakat bu sezonda da Romario'nun gerisinde kaldı.

PAVEL NEDVED

Juventus onu Zidane'ın açığını kapatmak için transfer etmişti. 2003 yılında takımını Şampiyonlar Ligi finaline taşırken Ballon d'Or'u kazanmayı başarmıştı; fakat bu ödül için ilk üçte bile değildi.

PAOLO MALDINI

Milan efsanesi, 25 yıllık kariyerinde kulüpler düzeyinde kazanılabilecek tüm kupaları kazandı. Ancak savunmacı olduğu için, bireysel başarılarda eksik kaldı. 1995'te, ödülü alan takım arkadaşı George Weah'ın arkasından ikinci olmuştu.

OLIVER KAHN

2002'de Almanya'yı finale taşırken, bir Dünya Kupası'nda Altın Top'u kazanan ilk kaleci olma unvanını elde ediyordu. Aynı yıl, Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünde de ilk üçe giren ilk kaleci olmayı başardı; ancak Ronaldo'nun arkasında ikincilikte kaldı.

THIERRY HENRY

2001 ile 2006 yılları arasında, İngiltere'de kazanılabilecek her şeyi kazandı. Fakat aynı dönemde, Arsenal ile Şampiyonlar Ligi'nde veya Fransa ile milli takımlar düzeyinde şampiyonluğa ulaşamadı. 2003 ve 2004 yıllarında 2. sırada kaldı.

STEVEN GERRARD

2001'de Liverpool'un kazandığı 3 kupanın (UEFA Kupası, Şampiyonlar Ligi, FA Kupası) finallerinde gol atmayı başardı. UEFA tarafından 2004/05 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nin en değerli oyuncusu seçilmişti, Futbol Yazarları Derneği'nden de geçen yıl ödül aldı; fakat bu ödülü henüz kazanamadı.

CAFU

3 kez Dünya Kupası finalinde oynamak yeterli gelmiyor olmalı ki, Cafu, bu ödülde ilk 3'e dahi giremedi. Oysa kulüp seviyesinde de, hem Güney Amerika'da hem de Avrupa'da gayet başarılıydı. Defansif bir bölgede oynuyor olması, ödüle yaklaşamamasındaki etkenlerden biri olsa gerek.

GIANLUIGI BUFFON

İtalya ile Dünya Kupası kazandığı 2006'da, Juventus ile Şampiyonlar Ligi'nde final oynadığı 2003'de, hep diğer bölgelerden oyuncular tercih edildi. Bu yıl ülkesinden gösterilen tek aday; ancak kazanması yine zor gözüküyor.

DAVID BECKHAM

İngiliz yıldız, ödüle 2 kez çok yaklaşsa da, ikisinde de 2.liğe razı oldu. 1999'da Manchester United ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşırken Rivaldo'nun, 2001'de ise Luis Figo'nun arkasında kaldı.

MICHAEL BALLACK

2001-2002 sezonunda Bayer Leverkusen ile Şampiyonlar Ligi'nde ve Almanya ile Dünya Kupası'nda finale ulaştığında, Zidane veya Ronaldo kadar istikrarlıydı. Fakat o zaman bile ilk üçe girmeyi başaramamıştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails