4.11.2009

Yılın Futbolcusu Seçilemeyen 10 Efsane - 1

1991 yılında verilmeye başlanan FIFA Dünya'da Yılın Futbolcusu ödülü, antrenörlerin ve milli takım kaptanlarının oylarıyla sahibini buluyor.

Geçtiğimiz günlerde 2009 için bu ödüle aday olan 23 futbolcu açıklanırken (Messi'den başkasının alacağını düşünmüyorum), 'Goal.com' geçen bu 18 sene içinde bu ödüle aday gösterilmesine rağmen seçilemeyen 20 efsane futbolcuyu belirlemiş.

İşte o 20 kişilik listenin ilk 10 oyuncusu ;

PETER SCHMEICHEL

3 defa 'Yılın Kalecisi', 2 kez de 'Dünya'da Yılın En İyi Kalecisi' ödülü kazandı. Ancak, yılın futbolcusu ödülünü bir türlü kazanamadı.

FRANCO BARESI

90'ların başında Dünya'nın en iyi savunmacılarından bir tanesi olarak görülen Baresi, Milan'la 1 kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanıp, İtalya ile 94'te Dünya Kupası Finali oynamasına rağmen, FIFA Dünya'da Yılın Futbolcusu ödülünde ilk üçe bile giremedi.

ROBERTO CARLOS

90'ların sonuyla 2000'li yılların başında Dünya'nın tartışmasız en iyi sol beki olarak görülüyordu. Dünya Kupası sahibi ve R.Madrid formasıyla 3 defa Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırsada çoğunlukla hücumcular tarafından domine edilen ödüle bir kez olsun yaklaşamadı bile.

JURGEN KLINSMANN


1990'da Almanya'yla Dünya Kupası'nı kaldıran kaptan, o dönemin en iyi golcüleri arasında yer alıyordu. Almanya'yla Euro 96'da zafere ulaşması da, bu ödüle layık görülmesine yetmedi.

DENNIS BERGKAMP


Hollandalı usta oyuncunun kariyerini ve klasını tartışmaya gerek yok. Ancak, hem Hollanda Milli Takımı'nın büyük bir turnuvada kupaya uzanamaması hem de Arsenal'in Şampiyonlar Ligi'ni kaldıramaması, O'nu bu büyük onurdan uzak tutan etkenler oldu.

RYAN GIGGS

M.Unitedlı efsane, bu ödüle büyük ihtimalle milli takım kariyeri sebebiyle layık görülmedi. United formasıyla 2 defa Şampiyonlar Ligi'ni kaldıran Giggs, milli takımının son 10 yıldır en ufak bir kıpırdanma dahi gösterememesi nedeniyle, Dünya'nın en iyisi seçilmedi.

ANDRIY SHEVCHENKO

2004 yılında Altın Top ödülünü kazanan Sheva, FIFA Dünya'da Yılın Futbolcusu ödülünde Ronaldinho ve Henry'nin gerisinde kalmaktan kurtulamadı. Avrupa Kupaları tarihinin 4. en iyi performansına sahip olan Ukraynalı, bir daha bu performansına yaklaşamadı.

FRANK LAMPARD

2005 yılında, Lampard bu ödüle en çok yaklaşan 3. İngiliz futbolcu oldu (Sherear ve Beckham'dan sonra). Ancak, o sezon Ronaldinho'nun senesiydi. Bu ödülü kazanması için ya Şampiyonlar Ligi ya da Dünya Kupası'nı kaldırması şart!

SAMUEL ETO'O

3 defa 'Afrika'da Yılın Futbolcusu' seçildi. Barcelona formasıyla 2 kez Şampiyonlar Ligi'ne uzanan Eto'o , ayrıca 2 ayrı finalde birden gol atma başarısı gösteren 2 futbolcudan biri. Weah'tan sonra bu ödülün sıralamasında ilk 3'e giren 2. Afrikalı olan Eto'o, 2005 yılında 3. sırada yer almıştı.

RAUL GONZALEZ

İspanya ve Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü oyuncusu olmasına rağmen bir türlü bu onuru yaşayamadı. 2001 yılında bu ünvana çok yaklaşsada ödül takım arkadaşı Figo'ya gitti. 3 defa Şampiyonlar Ligi'ni kazanan futbolcunun FIFA Dünya'da Yılın Futbolcusu olamamasındaki en büyük neden muhtemelen milli düzeyde aynı başarıyı sergileyememiş olması.

1 yorum:

  1. Giggs'in nasıl yılın futbolcu seçilmediğini anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails