13.08.2009

Bu Nasıl Bir Gol Sevinci Maradona!


3 gün önce Yeşil Sahaların İlginç Gol Sevinçleri diye bir başlık atmıştım. O başlıktaki resimlerlerde ilk sırada yer alan efsane futbolcu Maradona dün gece Rusya ile oynanan hazırlık maçında yine ilginç bir gol sevinci ile gündeme geldi.

Tamam hala futbola olan heyecanını kaybetmemesi güzel Maradona'nın ama oynanan maç hazırlık maçı. Gole insan sevinirde bu kadar abartıya ne lüzüm var ilginç doğrusu. 3-2 Tangolcuların üstünlüğü ile biten maçta skor 2-1 iken 58. dakika da oyuna giren Napolili genç oyuncu Jesus Datolo 1 dakika sonra skoru 3-1'e getiren golü atıyor ve aşağıdaki linkte verdiğimiz şekilde bir sevinç ortaya çıkıyordu hocası Maradona ile arasında.

Oyuncunun Napolili olmasının da bir etkisi vardır tabi bu gol sevincinde. Bakalım gelecek ay kritik Arjantin-Brezilya maçında Maradona gollere nasıl tepki verecek. Merakle bekliyorum.

SANİYE SANİYE MARADONA'NIN GOL SEVİNCİ



Velez Sarsfield 2009-2010 Formaları












12.08.2009

Gol Atan Futbolcuya Bıçakla Saldırdı!

Güney Amerika'da futbolcu olmak baya zor anlaşılan.

Libertadores'e Avrupa'nın Şampiyonlar Ligi diye bakarsak eğer Copa Sudamericana'da Uefa Kupası statüsünde diyebiliriz Güney Amerika için.

Bolivya temsilcisi Blooming ile Arjantin'in ünlü kulübü River Plate'ı Bolivya'da karşı karşıya getiren öneleme turu ilk maçında konuk ekip 63. dakikada 1-0 öne geçti.

İşte tüm olaylarda bu dakikadan sonra patlak verdi. Yenilen gole sinirlenen ve hazmedemeyen bir Bolivyalı taraftar sahaya daldı ve Arjantinli futbolcunun üstüne koşmaya başladı. Önce Gimenez'e uçan kafa atan çılgın taraftar, elindeki bıçakla yürekleri ağza getirdi.

Polislerin güçlükle engellediği holigan bu sırada elindeki bıçağı düşürdü ve korkular biraz olsun dindi.

Perulu hakem Victor Carrillo doğru bir karar vererek derhal maçı tatil ettiğini açıkladı.

İŞTE OLAY MAÇIN GÖRÜNTÜLERİ

11.08.2009

Saçı Yüzünden Milli Takımdan Kovuldu!

Malta futbolunun önemli isimlerinden Luke Dimech, inanılması güç bir gerekçeyle milli takımdan kovuldu. Dimech, teknik direktöründen gelen 'saçlarının rengini değiştir' yönündeki öneriyi reddedince milli takıma alınmadı.

Dünya futbolunda gün geçmiyor ki ilginç bir olay yaşanmasın. Futbolseverleri hem gülümseten hem de şaşırtan son olay ise Malta'da yaşandı. Malta futbolunun en tanınmış oyuncularından Luke Dimech, milli takımının antrenmanına Mohikan tarzıyla kesilmiş ve kırmızıya boyanmış saçlarıyla çıkınca antrenmandan kovuldu.

Skandalı ortaya çıkaran Times of Malta Gazetesi, Valetta Kulübü'nde defans oyuncusu olarak görev yapan 32 yaşındaki futbolcunun yeni imajının milli takım teknik direktörü John Buttgieg'e
takıldığını yazdı.

Luke Dimech, teknik direktörü tarafından antrenmandan kovulmakla kalmadı Malta Milli Takımı'nın Gürcistan'la yapacağı hazırlık maçının kadrosundan da çıkarıldı.

Takımı 22 Dakikada 4 Gol Yiyince Sahaya İndi!

Olay İngiltere'de yaşanıyor. Resimde gördüğümüz sinirli abi taraftarı olduğu Norwich City'nin sezonun ilk maçında kendi sahasında Colchester maçında aldığı rezil edici skora katlanamıyor ve sahaya inerek kombine kartını teknik direktör Bryan Gunn'ın üzerine fırlatıyor.

Bundan tam 5 sene önce Premier Lig'de mücadele eden Norwich City, 4 senelik İngiltere Championship macerasından sonra 2008-2009 sezonunu 46 puanla 22. sırada tamamlayarak İngiltere 1.ligine (Premier Lig'in 2 alt ligi) düştü.

Bu sezon başında taraftarlar kulüplerinden tekrar bir üst lige çıkmasını bekiyordu haliyle ve toplam 25.000 seyirci alan Carrow Road stadının 19.000'ü kombine kart sahipleri ile doluydu. Ligin ilk iç saha maçında ise 4'ü ilk 22 dakikada olmak üzere 7-1'lik mağlubiyet herkesi şoke ediyordu açıkçası.

İŞTE MAÇIN ÖZET GÖRÜNTÜLERİ

Dipnot: İddaa bu maç öncesinde Norwich'e 1.60 oran verirken konuk ekibin galibiyetine verilen oran 3.75


46 Saniyede 2 Gol Attı!

Süper Lig gibi geçtiğimiz hafta sonu start alan Bundesliga'da ilk hafta Werder'in Skibbe'li Frankfurt'a yenilmesinin dışında çok konuşulacak bir olay daha oldu.

Haftanın en gollü maçlarından biri olan Bochum-M.Gladbach maçının ilk yarısını ev sahibi Bochum 3-0 yenik kapatmıştı. İkinci yarıda ise ev sahibi ekip Azaouagh(2) ve Sestak'In golleri ile 1 puanı kurtardı.

Buraya kadar herşey normal aslında. İlginç olan ise Bochum'lu Azaouagh'ın attığı 2 golü toplamda 46 saniye içinde kaydetmesi ve tarihe geçmesi. Daha önceki rekor kime ait onu bilmiyorum ama sanırım bu oyuncudan daha az sürede 2 gol atabilen oyuncu yoktur.

İŞTE O 2 GOL. KRONOMETREYE DİKKAT!

10.08.2009

Cristiano Zanetti Fiorentina'da!

Fiorentina yaklaşık 1 ay önce orta saha oyuncusu Melo'yu Juventus'a 20 milyon euro karşılığında göndermişti.

Gelecek sezon Devler Ligi'nde yer alacak Mor-Menekşeler'in bu mevki için arayışları en nihayetinde sonuçlandı. Kariyerinde daha önce Inter ve Roma gibi takımlarda oynayan ve son 3 sezondur Juventus'ta forma giyen 32 yaşındaki Cristiano Zanetti eski yuvası Fiorentina'ya döndü.

14 Nisan 1977'de Floransa'ya 100 kilometre mesafede olan Carrara kentinde dünyaya gelen Zanetti, futbol hayatına da Floransa ekibi Fiorentina'da başladı. İlk resmi maçına 14 Mayıs 1995'te Foggia'ya karşı çıkan Zanetti 3 yıllık Fiorentina macerasını 4'ü Serie A maçı olmak üzere 5 maçla tamamladı ve 1996 yazında Serie B takımı Venezia'ya transfer oldu.

Venezia'da geçen tek sezonunda 21 maça çıkan Zanetti bir sonraki sezonda aynı ligde yer alan Reggina takımına transfer oldu. Reggina forması ile de 33 resmi karşılaşmaya çıkan İtalyan oyuncu 1998 yazında İtalya'nın güçlü ekiplerinden Inter'e transfer oldu.

Inter ile ilk maçına Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında 26 Ağustos 1998'de Skonto karşısında çıksada Kasım ayında Cagliari kulübüne gönderildi. Cagliari ile 18 Serie A maçında forma giyen Zanetti 1999 yazında Roma'nın yolunu tuttu.

Roma forması altında 2 sezonda 5'i Uefa Kupası olmak üzere toplam 44 maça çıkan Zanetti, başkent ekibinin 2000-2001 sezonundaki şampiyonluğunda da büyük pay sahibi oluyordu. 2 sezon önce oynatmadan takımadan gönderen Inter, 24 yaşındaki İtalyan oyuncuyu Haziran 2001'de tekrar kadrosuna katıyordu.

Inter'de 5 sezon forma giyen Zanetti bu süre içinde 2 İtalya Kupası şampiyonluğu, 1 İtalya Süper Kupa şampiyonluğu yaşarken son sezonunda da Calcipoli skandalı sayesinde 1 de lig şampiyonluğu sevinci yaşıyordu. Milano ekibi ile 5 sezonda 99'u Serie A maçı olmak üzere toplam 144 resmi maça çıkan Zanetti, 3 de gol kaydederken 52 sarı 2 de kırmızı kart görüyordu. Bu süre zarfında 2002 Dünya Kupasında 3 maç olmak üzere toplamda 13 kez Gök-Mavililerin formasını giyiyordu.

2006 yazında, şampiyon olmasına rağmen şike skandalı nedeni ile Serie B'ye düşürülen Juventus'a bosman kuralı ile transfer olan Zanetti 25 maçta forma giyip 2 gol kaydediyordu ve Juve'nin tekrar Serie A'ya çıkmasına katkıda bulunuyordu. Ertesi sezon da Juventus orta sahasının değişilmezlerinden olan Zanetti 29 maçta Torino ekibinin formasını terletirken 8 sarı kart görüyor, 9 da asist yapıyor ve Juve o sezonu 4. olarak tamamlıyordu.

2008-2009 sezonunda ise pek fazla forma şansı bulamayan İtalyan oyuncu sadece 13 maçta forma şansı buluyor ve rakip filelere 2 gol bırakıyordu. 10 Aralık 2008 tarihinde Bate Borisov'a karşı Devler Ligi maçında forma şansı bulan Zanetti tam 3 sezon sonra tekrar sahaya Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde çıkıyordu.

Yeşil Sahaların İlginç Gol Sevinçleri

9.08.2009

Sahanın Suyu Çıktı!

Sahanın suyu çıktı! (VİDEO)

UPC Arena'da Petrovac'ı ağırlayan Strum Graz, attığı birbirinden güzel 5 golle tur atladı ama gece damgasını vuran olay, bir anda çalışmaya başlayan çim sulama sistemi oldu.

Önceki akşam oynanan UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş karşılaşmalarında deplasmanda OFK Petrovac'ı 2-1'lik skorla geçen Sturm Graz bu sefer evinde rakibini 5 golle geçti.

Golleri 30. dakikada Samir Muratovic, 43 ve 49. dakikalarda Andreas Hölz, 56. dakikada Dominic Hassler ve 83. dakikada Manuel Weber kaydetti.

Birbirinden güzel gollerin atıldığı karşılaşmaya ne seyircilerin izlediği 5 güzel gol ne de Sturm Graz'ın atladığı tur damgasını vuramazken, gündeme oturan konu bir anda açılan çim sulama fıskiyesi oldu.

İlk yarının sonlarında kendiliğinden açılan çim sulama fıskiyesini, Sturm Grazlı Feldhofer ustaca bir hareketle çimin içine tekrar geri yerleştirdi.

İŞTE O KOMİK GÖRÜNTÜLER


Related Posts with Thumbnails