26.06.2009

Manu'nun Yeni Sezon Formaları!





Ada devi Manchester United yeni sezon formalarını tanıtmaya başladı. Tanıtımlarda Rio Ferdinand, Ji-Sung Park, Wayne Rooney kullanıldı. İşte Manchester United'ın Temmuz ayı içinde satışa çıkartılması beklenen daha çok Rugby oyuncularını anımsatan yeni sezon forması.

Manchester United taraftarlarından bu formaya gelen ilk tepkiler ise inanılmaz derecede iyi ve taraftarlar formaların satışa bir an önce çıkarılması için Ada kulübüne baskıda bulunuyor.


19'luk Genç Forvet'ten Harika Gol!


Norveç Ligi'nde geçen gece mükemmel bir gol kaydedildi. Sandefjord karşısında oynanan maçta Start kulübünün genç forveti Mads Stokkelien, Sandefjord kalesine nadir görülen gollerden birini yolladı.

19 yaşındaki santrafor, 2-0 yenik durumdayken maçın 78. dakikasında kariyerine inanılmaz bir ivme kazanadıracak gol kaydetti.

İŞTE O ŞAHANE GOL!


Barcelona da "Çubuklu" Oldu !


Avrupa'da dev takımlar transfer döneminde kadrolarını güçlendirme çabalarını sürdürürken, bir yandan da 2009/2010 sezonu için kulüp ve taraftar bazında ürünlerinin satışını başlattı.

İspanya La Liga şampiyonu Barcelona'da, 2009/2010 sezonunda giyilecek formaların satışı sürerken, Katalan ekibinin çubuklu forması oldukça beğenildi.

Bordo mavili kulüp, uzun yıllardır kullandığı parçalı forma stilinden bu sezon vazgeçerken, formalarında Unicef'e destek vermeye devam edecek. Barcelona deplasman maçlarında da yavruağzı renkte forma tercih edecek.

Kaldı 4 Oyuncu!

Real Madrid 3. bombayı da patlattı. Daha önce Milan'dan Kaka ve Manchester United'tan Cristiano Ronaldo'yu rekor ücrete kadrosuna katan Eflatun-Beyaz'lılar bu sefer de savunma bölgesine takviye yaptı.

Valencia'nın istikrarlı stoper oyuncusu Raul Albiol 15 milyon euro bonservis ücreti ile başkent ekibine transfer oldu.

Perez'in rüya 11'ini daha önceki yazımda açıklamıştım.

Bu transfer ile birlikte o rüya 11'in 7'si şu anda Real Madrid'in kadrosunda. Diğer 4 isim David Villa, Ribery, David Silva ve Xabi Alonso.

Bekleyip göreceğiz...

22.06.2009

Galatasaray'a Kazak rakip!


Bugün TSİ ile saat 15.00'da Uefa Avrupa Ligi 2. ön eleme kuraları çekildi. Muhtemel rakipleri içinde en güçlü rakipleri Vaduz, Skonto Riga, Helsinborg gibi takımlardı temsilcimizin.

Kura çekiminde 40 eşleşmeden 37. eşleşme olarak belirlenen eşleşmede Galatasaray, Kazakistan'dan Tobel Kostanay takımı ile eşleşti.

Uefa.com'un da manşetinden "Tobol için talihsiz başlangıç kurası" şeklinde duyurduğu bu eşleşme de G.Saray pek zorlanmayacak gibi.

İlk maç 16 Temmuz'da Kazakistan'da. Rövanş müsabakası ise 23 Temmuz'da Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanacak

Şimdi de biraz rakibimizi tanıyalım...

Kazakistan Premier Ligi'nde 1992 yılından beri mücadele eden Tobol, maçlarını 8323 kişi kapasiteli Central Stadium'da oynuyor.

AVERAJLA KAÇAN ŞAMPİYONLUK

Kazakistan Ligi'nin iddialı takımlarında olan Tobol, 2007-2008 sezonunu ikinci sırada bitirdi. Oynadığı 30 maçta 20 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Tobol, 67 puanla ligi ikinci sırada bitirdi.

Geçen sezon 67 puanla Aktobe'nin arkasında averajla şampiyonluğu kaybeden Tabol, bu sezona kötü bir başlangıç yaptı. Halen devam etmekte olan Kazakistan Ligi'nde oynadığı 12 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 de mağlubiyet alan Tobol, özellikle kendi sahasında oynadığı maçlarda etkili bir performans sergiliyor.

AVRUPA'DA YOK!

Avrupa macerası pek de parlak olmayan Tobol, 2003 yılında katıldığı UEFA Intertoto Kupası'nda Polonia Warszawa veSint-Truidense V.V. takımlarını mağlup ederken SV Pasching'e yenilerek elendi. 2006-2007 sezonunda UEFA Kupası eleme turu ilk maçında Basel'e elenen Tobol, 2007 yılında UEFA Intertoto Kupası'nda FC Zestaponi, Slovan Liberec ve OFI Crete takımlarını yenerek, UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı. Tobol, UEFA Kupası'nda 2007-2008 sezonunda Dyskobolia Grodzisk'e, 2008-2009 sezonunda ise Austria Wien'e elenerek Avrupa Kupaları'na veda etti.

Kazakistan Ligi'nde 2003, 2005, 2007 ve 2008 yıllarında ikincilik başarısı bulunuyor. Kazakistan Kupası'nı bir kez müzesine götüren Tobol'un, Kazakistan Ligi'nde ise şampiyonluğu bulunmuyor.

İŞTE TOBOL'UN KADROSU:

Kaleciler:

1 Yaroslav Baginski
35 Aleksandr Petukhov

Defans oyuncuları:

2 Artem Chelyadinsky
3 Stanimir Dimitrov
4 Aleksandr Shkot
5 Kairat Nurdauletov
14 Farkhadbek Irismetov
15 Oleg Lotov
18 Daniyar Mukanov
7 Azat Nurgaliev

Orta sahalar:

8 Evgeni Romanov
9 Nurbol Zhumaskaliyev (KAPTAN)
10 Sergei Skorykh
13 Andrei Kharabara
17 Vladimir Yakovlev
22 Sabyrkhan Ibraev
25 Ruslan Baltiev

Hücum oyuncuları:

6 Vyachelslav Serdyukov
11 Azamat Aubakirov
19 Georgi Chilikov
23 Alexandru Golban
32 Wladimir Bayramow

Gökhan Zan Galatasaray'da!


İlk duyduğumda inanmak istemedim. Resmi sitede haberini görünce haliyle inandık tabi.

Sürekli sakatlandığı için "Cam Adam" lakabı takılan, Beşiktaş'ta kimse tarafından beğenilmese de milli takımın banko oyuncusu olan Gökhan Zan bugün itibarı ile Galatasaray'lı.


Şahsen ben de pek sevmem, G.Saray'a ne kadar yararlı olur merak ediyorum. Servet ilk geldiği zaman da baya eleştiri yağmuruna tutulmuştu ama en azından Gökhan'dan daha istikrarlı bir oyuncu idi.

Beşiktaş'ın sözleşmesindeki opsiyonunu kullanmaması nedeni ile 20 gündür boşta olan Gökhan'ı kapan G.Saray yönetimi bedavaya, Servet'in yerini de doldurmuş oldu. Servet'in yerine bir yerli bir yabancı stoper alınıcak deniliyordu ama keşke yerli olarak Eren Güngör(Kayserispor), Ediz Bahtiyaroğlu(Ankaraspor) ya da Orhan Şam(Gençlerbirliği) alınsaydı.

Gattuso'nun Karizma Yerlerde!

Güney Afrika'da oynanan FIFA Konfederasyon Kupası müsabakalarında çok ilginç bir olay yaşandı.

İtalya ile Mısır arasında oynanan ve Mısır'ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona eren maçın 48. dakikasında, rakibi ile mücadele eden İtalyan orta saha oyuncusu Gattuso'nun şortu düştü.

İşte o ilginç görüntüler...

Related Posts with Thumbnails