4.07.2009

Owen Artık "Kırmızı Şeytan"



Karim Benzema'yı Real Madrid'e kaptıran, Tevez ile anlaşma sağlayamayan Manchester United, forvet mevkisi için elini çabuk tuttu ve küme düşen Newcastle United'ın golcüsü Michael Owen ile anlaştı.

Liverpool zamanlarında gerçek bir efsane olan 30 yaşındaki Owen, Real Madrid'e gittikten sonra kariyeri sürekli düşüşe geçmişti.

Real Madrid'te çok fazla tutunamayan ve Newcastle United'a transfer olan Owen, sakatlık belasından bir türlü kurtulamayınca istediği performansı sergileyememişti.

Alex Ferguson'un elinde Owen eski günlerine tekrar kavuşabilecekmi bunu zaman gösterecek tabiki. İngiltere'de en sevdiğim takıma, en çok sevdiğim oyunculardan biriin transfer olmasına da ayrı bir sevdindim açıkçası.

Owen'ı kısaca tanıyalım

Doğum Tarihi: 14 Arakık 1979

Oynadığı Kulüpler:

1996 - 2004: Liverpool 216 maç 118 gol

2004 - 2005: Real Madrid 36 maç 13 gol

2005 - 2009 : N.United 63 maç 30 gol

Kişisel Başarıları:

2001: Altın Top

1997-98, 1998-99: Premier Lig Gol Kralı

1998: Fifa Dünya Kupası en iyi genç oyuncu ödülü

Son bir dipnot geçecek olursak eğer Eurosport, Owen'ın G.Saray ile anlaşmak üzere olduğunu yazmış ve bizim palavra spor gazeteleri de bunun ekmeğini neredeyse 1 hafta yemişti. Çok şükür bu tip haberlerden de yırtmış olduk.


3.07.2009

Sağ Gösterip Sol Vurmak Bu Olsa Gerek!


Günlerce palavraspor gazetelerinde yazılan, Govou geliyor, Owen Aslan'a sıcak, Nisletrooy G.Saray'a mesaj gönderdi gibi haberlerden iyice sıkılmıştık.

Basın o kadar isim yazdı ki en sonunda yazacak isim bulamayıp tekrar aynı isimlere döndüler.

Yaklaşık 2 gün önce Sidney Govou'nun G.Saray ile anlaşmak üzere aldığı ve transferin neredeyse bittiği söylenmişti. Herkes 1-2 gün içinde bu transferin gerçekleşmesini beklerken bu sabah 09.09'da Galatasaray'ın resmi sitesinden flaş bir haber geçti.

Lyon'un sağ kanat oyuncusu Abdel Kader Keita G.Saray'da


Bu transferin arka planında olan isim ise her zaman olduğu gibi Haldun Üstünel'di. Bu adam gerçekten bu işi çok iyi biliyor.

Geçen sezon Ağustos aylarında neredeyse her yerde Ricardo Oliveira transferi kesin gibi haberler geçerken hiç kimsenin tahmin bile edemediği Milan Baros Galatasaray'lı olmuştu.

Buna benzer bir hamle ile Keita G.Saray'lı olurken, işin en eğlenceki kısmı şüphesiz hiçbir gazetenin, medyanın biz bu transferi daha önce söylemiştik diyemiyecek olması :))

Kısaca Keita'yı tanıtalım; (İlerleyen günlerde vaktim olursa derin bir analiz yazarım)

Abdul Kader Keita 6 Ağustos 1981 doğumlu. 33 kere Fildişi Sahilleri milli formasını giyen forvet oyuncusu futbol kariyerine 1999-2000 sezonunda Africa Sports'da başladı. Daha sonra sırası ile Etoile du Sahel, Al Ain, Al Sadd, Lille ve Olympique Lyonnais takımlarında forma giydi. 1.84 boyundaki Keita, 2007-2008 sezonunda da Lyonnais'da Milan Baros ile birlikte oynamışlardı.

Kariyeri

1999-2000 Africa Sports 23 (4 gol)
2000-2001 Etoial du Sahel 22 (7 go)
2001-2002 Al Ain 19 (6 gol)
2002-2005 Al Sadd 71 (23 gol)
2005-2007 Lille 63 (14 gol)
2007-2009 Olympique Lyonnais 52 (5 gol)

Raul Albiol'da Basına Tanıtıldı!


Sanırım Real Madrid bu sene tüm transfelerini bu şekilde şaşalı bir törenle tanıtacak.

Real Madrid'in bu sezonki 3. transferi olan Valencia'nın savunma oyuncusu Raul Albiol 2 gün önce Kaka'ya yapılan törenin benzeri şekilde basına tanıtıldı.

Bir dipnot ekleyelim;

Dünyanın en pahalı oyuncusu C.Ronaldo'nun imza töreni 6 Temmuz Pazartesi günü

2.07.2009

Villa Olmadı, Benzema Verelim!


Real Madrid günlerdir forvet bölgesine David Villa'yı almak için uğraşıyordu. Hatta Perez'in rüya 11'inde Ronaldo ile beraber ileri uçtaki diğer isimden biri İspanyol golcü idi.

Valencia'nın satmamakta ısrar etmesi ile rotayı başka bir golcüye çeviren Real Madrid, Manchester United'ın da ciddi ciddi ilgilendiği 21 yaşındaki Fransız golcü Karim Benzema'yı bugün resmen transfer etti.

Bonservis ücreti olarak 35 milyon euro verecek olan Real Madrid bu sezonki 4. transferini de gerçekleştirmiş oldu.

Diego Milito Inter'de!


Zlatan Ibrahimovic geçen sezon 25 golle Serie A'nın gol kralı olmuştu.


Gol krallığı yarışında 2. sıradaki isim ise Genoa'nın golcüsü Diego Milito idi. Genoa 2. ligdeyken 2 sene boyunca Zaragoza'da kiralık olarak forma giyen Arjantin'li golcü 2008-2009 sezonunda Cenova ekibine döndü ve takımının uzun bir süre ilk 4 içinde yer almasında büyük bir rol oynadı.

İşte o Milito dün itibarı ile resmen Inter Milan'a transfer oldu. Inter'in resmi internet sitesinden de duyurulan bu transfer için Inter'in ne kadar bonservis ücreti vereceği açıklanmazken, 30 yaşındaki golcünün 30 Mayıs 2013 tarihine kadar Inter'de oynayacağı belirtildi.

1.07.2009

Vassel Ciddi Ciddi Ankaragücü'lü Oluyor!


Transfer sezonu açıldığı zaman adı ilk olarak Kayserispor ile anılmıştı. Kayserispor genel menajeri Süleyman Hurma, Avrupa liglerinde oynayan 4 tane önemli oyuncu ile görüşüyoruz demişti bunlardan biri de Vassell'di.

Bu sene 100. yılını kutlayacak olan Ankaragücü derinden ve sessiz bir şekilde giderek Manchester City'li oyuncuyu Türkiye'ye getirdi. Daha 3 gün önce Ankaragücü başkanı Vassel ile anlaşmak üzereyiz dediğin de şok olmuştum.

Geçen sezon Kocaelispor, Davids ile anlaştık, 2-3 gün içinde Kocaeli'ye gelicek demişti ama haberin aslının olmadığı sonradan çıkmıştı.

Ankaragücü başkanının açıklamalarından 1 gün geçtikten sonra Vassell, Türkiye'ye ayak bastı. Gelen isim bu kadar büyük olunca (3 büyüklere bile transfer olsa çok ses getirirdi), ateşli A.Gücü taraftarı da oyuncuyu büyük bir şölen havasında karşıladı. Yaklaşık 300 araçlık bir konvoy ve 1000'e yakın taraftar Vassel'i karşılamak için hava alanındaydı.

Vassell bugün öğlen saatlerinde Ankara'ya geçicek ve tesisleri gezecek. Büyük olasılıkla anlaşma da sağlanacak gibi gözüküyor.

Türk futbolu ve Ankaragücü için bu bomba transfer hayırlı olur inşallah.

Antonio Valencia'yı Manchester United Kaptı!


Manchester United, bugün ilk büyük transferini açıkladı. Wigan Athletic’in Ekvadorlu yıldızı Antonio Valencia, artık Manchester United oyuncusu.

23 yaşındaki oyuncunun alacağı ücret açıklanmazken, United ile 4 yıllık sözleşme imzaladığı belirtildi. United patronu Sir Alex Ferguson, Valencia transferinden hayli memnun gözüküyor. Kulübün resmi sitesine konuşan Ferguson, “Antonio bir süredir hayalini kurduğum bir oyuncu. Hızı ve yetenekleri ile takıma çok büyük katkılar yapacağından şüphem yok” dedi.

"Rüyalarım gerçek oldu"

Antonio Valencia da bu transferden memnun gibi. Valencia, Manchester United'a transferi ile hedeflediği başarılardan birini gerçekleştirdiğini belirtti.

Valencia, “Manchester United’a transfer olmak benim için bir rüyanın gerçekleşmesi. Wigan’daki zamanımdan zevk alıyordum, ama United’a transferim benim için çok büyük bir onur. Wayne Rooney, Rio Ferdinand ve Ryan Giggs gibi yıldızlarla 76,000 taraftarın önünde oynamak mükemmel bir deneyim olacak. Sezonun başlaması için sabırsızlanıyorum” dedi.


Kaka Resmen Real Madrid'te!


Ve beklenen imza geldi. Real Madrid'in ilk flaş transferi olan Kaka, Konfederasyon Kupası'nın bitmesinin ardından Madrid'e geldi ve resmi imzayı attı.

Milan'dan 65 milyon euro'luk bonservis bedel ücreti ile gelen Kaka, yıllığı 9 milyon eurodan 6 yıllık anlaşma sağladı.

27 yaşındaki Brezilya'lı oyuncu Gago'nun giydiği 8 numaralı formayı giyecek yeni sezonda. Buna Gago'nun tepkisi ne olacak merak konusu tabi.

Santiago Bernabeu'daki imza törenine toplam 40.000 kişi gelirken, 350 kadar da basın mensubu hazır bulundu.

Bu arada Real Madrid'in bir diğer transferi olan dünyanın en pahalı oyuncusu Cristino Ronaldo'nun 6 Temmuz'da resmi sözleşmeyi atacağını da belirtelim.

Taraftarlar Rakip Kulübün Başkanını Dövdü!



Sakarya'nın Akyazı İlçesi Kazancı Stadyumu'nda dün oynanan Harunusta Spor - Eski Bedilspor maçında çıkan olaylar da, Harunusta Spor Kulübü Başkanı Engin Gedik kapıyı kırıp sahaya giren öfkeli taraftarların saldırısına uğradı. Başkanı ortalarına alan öfkeli taraftarların tekme tokat dövdüğü Kulüp Başkanı Engin Gedik'i jandarmalar güçlükle kurtardı

Alınan bilgilere göre hafta sonu Akyazı Kazancı Stadı'nda oynanan Harunusta Spor - Eski Bedilspor maçının son dakikalarında Harunusta Spor Kulüp Başkanı Engin Gedik rakip takım oyuncuları ile önce sözle tartıştı. Ardından iddialara göre sporcularla küfürleşen Harunusta Spor Başkanı Engin Gedik'i maçın hakemi saha dışına gönderdi.

Bu esnada tüm olup bitenleri izleyen yaklaşık 30 kadar Eski Bedilspor Kulüp taraftarı ile Başkan Engin Gedik saha çıkış kapısında yine küfürleşerek tartıştı. Tartışma sırasında öfkeli taraftarlar jandarmaların bulunduğu demir kapıyı zorlayarak içeri girmek istedi. Taraftarların saldıracağını anlayan Kulüp Başkanı Gedik kapıya yaslanarak taraftarların içeri girmesine engel olmak istedi. Ancak sayıları fazla olan taraftarlar jandarmanın da etten duvar oluşturduğu demir kapıyı zorlayıp içeri girerek spor kulübü başkanına tekme tokat saldırıp dövmeye başladı. Jandarmanın tüm engellemelerine rağmen rakip spor kulübü başkanını ortalarına alan öfkeli taraftarlar başkanı adeta linç ederek dövdüler. Ceketi parçalanan kulüp başkanını jandarmalar öfkeli taraftarların elinden aldığı sırada kulüp Başkanı Engin Gedik kendisine saldıran bir taraftarı dövmek isteyince ikinci kez saldırıya uğradı. Sille tokat dövülen Gedik'i olay yerine gelen takviye jandarma ekipleri kurtardı. Tüm bu olanlar kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Harunusta Spor Başkanı Engin Gedik maç esnasında rakip sporcularla tartıştığını bu nedenle de maçın hakemi tarafından saha dışına çıkarıldığını söyleyerek "Saha çıkış kapısından çıkarken de önce sözlü tacize uğradım. Sonra da kalabalık grup saldırdı" dedi. Öfkeli seyirciler ise Engin Gedik'in küfür etmesine sinirlendiklerini belirterek "Saha etrafında evler var. Ailelerimiz var. Saha dışına çıkarken neden küfür ediyorsun deyince Harunusta spor başkanı Engin Gedik bize hakaret etti" dedi.

Maç Harunusta Spor'un 2-1 galibiyeti ile sona ererken Harunusta sporlu futbolcular ve Başkan Engin Gedik jandarma eşliğinde stadyumdan ayrıdılar.

OLAYLAR İŞTE BÖYLE OLDU
Related Posts with Thumbnails