2.10.2010

Almanya & Azerbaycan Maçları Aday Kadrosu!

A Milli Futbol takımımızın 8 Ekim'de Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda Almanya ile ve 12 Ekim'de Tevfik Bahramov Stadı'nda oynayacağı Azerbaycan maçlarının aday kadrosu belli oldu.

Guus Hiddink'in 27 kişiye yer verdiği aday kadroda Beşiktaş'tan 7 futbolcu yer alırken, Fenerbahçe'den 6, Galatasaray'dan 4, Trabzonspor'dan 3 futbolcu var. Geçen sezonun şampiyonu ve bu sezon ligde oynadığı tüm maçları kazanan Bursaspor'dan ise sadece 2 oyuncu kadroda yer alıyor.

Kazakistan ve Belçika maçlarının aday kadrosunda Necip Uysal, Mehmet Topal, Mevlüt Erdinç, Volkan Şen gibi isimlerin olmaması kadroyu acaba Hiddink yapmıyor mu eleştirilerine davetiye çıkarmıştı.

Almanya ve Azerbeycan maçları aday kadrosuna Necip, Mevlüt, Ceyhun gibi bu sezon iyi performans gösteren oyuncular alırken Mehmet Topal, Volkan Şen, Ali Tandoğan gibi isimler ise yine kadroda kendilerine yer bulamamış.

Colin Kazım, Gökhan Zan gibi takımlarında neredeyse hiç oynamayan isimler geçen ayın aksine bu sefer kadroda yer almıyor. Buna rağmen; Insua geldiğinden beri oynamayan Hakan Balta, 1 senedir form yakalayamayan Nihat, F.Bahçelilerin bile takımda görmek istemediği Selçuk Şahin'in kadroda olması yine eleştirilecek bir durum gibi gözüküyor.

Lafı daha fazla uzatmadan Hiddink'in belirlediği 27 kişilik kadroyu yazalım:

- KALECİLER -

Hakan Arıkan (Beşiktaş)
Cenk Gönen (Beşiktaş)
Onur Kıvrak (Trabzonspor)
Volkan Demirel (Fenerbahçe)

- SAVUNMA OYUNCULARI -

Sabri Sarıoğlu (Galatasaray)
Hakan Balta (Galatasaray)
Servet Çetin (Galatasaray)
İsmail Köybaşı (Beşiktaş)
İbrahim Toraman (Beşiktaş)
Ceyhun Gülselam (Trabzonspor)
Ömer Erdoğan (Bursaspor)
Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

- ORTA SAHA OYUNCULARI -

Selçuk Şahin (Fenerbahçe)
Emre Belözoğlu (Fenerbahçe)
Özer Hurmacı (Fenerbahçe)
Mehmet Aurelio (Beşiktaş)
Necip Uysal (Beşiktaş)
Nuri Şahin (Borussia Dortmund)
Selçuk İnan (Trabzonspor)
Arda Turan (Galatasaray)
Hamit Altıntop (Bayern Münih)

- HÜCUM OYUNCULARI -

Tuncay Şanlı (Stoke City)
Halil Altıntop (Eintracht Frankfurt)
Semih Şentürk (Fenerbahçe)
Mevlüt Erdinç (Paris Saint-Germain)
Nihat Kahveci (Beşiktaş)
Sercan Yıldırım (Bursaspor)

Kartlarımı Gören Oldu Mu ?

Spor Toto Süper Lig'de bu akşam oynanan Bucaspor - Eskişehispor maçında taraftarlar bir tane bile gol seyredemedi ama futbol sahalarında ender rastlanacak bir olaya tanıklık ettiler.

Karşılaşmanın orta hakemi Suat Arslanboğa maçın 62. dakikasında Eskişehirsporlu Sezgin Coşkun'u yaptığu sert müdahele sonrası sarı kartla cezalandırmak üzere elini cebine attı.

Kartını cebinde bulamayan Suat Arslanboğa kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı ve imdadına yardımcı hakem Cemal Bingül yetişerek sarı kartını orta hakeme vererek olay kısa sürede çözüldü.

1.10.2010

Messi 'Altın Ayakkabı'sına Kavuştu!

Geçtiğimiz sezon liglerinde 29'ar gol atan Drogba ve Di Natale'nin önünde La Liga'da attığı 34 golle Avrupa'nın en golcü oyuncusu olmuştu Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi.

İlk olarak 1967-1968 sezonunda verilmeye başlayan 'Altın Ayakkabı Ödülü' ulusal liglerde sezon içinde en çok gol atan futbolcuya verilen bir ödül. İlk ödülün sahibi Benfica forması ile 1967-1968 sezonunda 42 gol atan Eusebio'nun olmuştu.

1991-1996 sezonu arasında ödül verilmemiş 1996 yılından sonra ise 'Altın Ayakkabı Ödülü' liglerin zorluk derecesine göre puanlama sistemine geçerek yeni düzenleme ile verilmeye başlanmıştı. Buna göre Avrupa'nın en zorlu 5 (İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa) ligindeki gol sayıları '2' ile çarpılıyor diğer liglerdeki goller ise '1.5' ile çarpılıyor.

Türkiye'den bu ödülü kazanan tek isim Tanju Çolak. 1987-1988 sezonunda Türkiye Ligi'nde 39 gol atan Galatasaray'ın golcüsü o sezon Avrupa'nın en golcü oyuncusu olmuştu. Bir sezonda en çok gol atan isim ise Dudu Georgescu. Dinamo Bükreş'in Romanyalı golcüsü 1976-1977 sezonunda ligde tam 47 gole imza atmıştı.

Messi bu ödülün 38. sahibi olurken 'Altın Ayakkabı Ödülü'nü 2. kez bir Barcelonalı oyuncu kazanmış oldu. 1996-1997 sezonunda da Ronaldo attığı 34 golle bu ödülün sahibi olmuştu. Ayrıca Messi, La Liga gol krallarına bu ödün 6.kez gitmesini sağladı. (Hugo Sanchez, Ronaldo, Forlan [2], Makaay)

Arjantinli yıldız aynı zamanda Marco Van Basten, Ronaldo ve Cristiano Ronaldo'dan sonra FIFA Dünya'da Yılın Oyuncusu, Altın Top ve Altın Ayakkabı ödüllerinin hepsini birden kazanan 4. oyuncu oldu.

Del Piero Bu Sefer Atamamış!


Faal futbolcular içinde bana göre en iyi frikik atan oyuncu. Birçok insana göre de öyle olduğuna eminim.

Dün gece Avrupa Ligi maçlarında sonucu en çok merakla beklenen karşılaşma City of Manchester stadında oynanan Manchester City - Juventus karşılaşmasaydı.

İtalya ligine kötü başlayan Juventus, Iaquinta'nın harika golü ile 1-0 öne geçti. Geçtiğimiz hafta sonu bu statta Chelsea'yi deviren Manchester City ise Adam Johnson ile beraberliği yakaladı. Maç adına yakışır bir şekilde bol pozisyonlu ve keyifli geçti.

Kaçan goller içinde öyle bir pozisyon vardı ki belki de maçın kırılma anı olacak bir pozisyondu. 2 hafta önce Lech Poznan maçında harika bir gol atan Del Piero, Manchester City maçının 86. dakikasında yukarıda görülen frikik vuruşunda neredeyse takımına galibiyeti getiriyordu. Joe Hart'ın müdahele bile edemediği vuruşun gol olmasını maalesef üst direk engelledi.

Hafta Sonu Futbol

1 Ekim Cuma

20.00 Karabükspor – Galatasaray (LİG TV)
20.00 Bucaspor – Eskişehirspor (DIGI)
21.30 Hannover – St. Pauli (TRT 3)

2 Ekim Cumartesi

13.00 CSKA Moskova – Rostov (SPORMAX)
14.00 Boluspor – Diyarbakırspor (TRT 1)
14.45 Wigan – Wolverhampton (SPORMAX)
15.30 Manisaspor – Kayserispor (LİG TV)
16.30 Hamburg – Kaiserslautern (TRT 3)
17.00 Sunderland – Man.United (SPORMAX)
19.00 Zaragoza – Sporting Gijon (NTVSPOR)
19.00 Stoke City – Blackburn Rovers (SPORMAX)
19.00 Fenerbahçe – Gençlerbirliği (LİG TV)
19.00 Ankaragücü – Konyaspor (DIGI)
22.00 Santos – Palmeiras (SPORMAX)
22.00 St. Etienne – Marsilya (KANAL A)
23.00 Valencia – Athletic Bilbao (NTVSPOR)
00.30 Botafogo – Flamengo (SPORMAX)

3 Ekim Pazar

14.00 Kartalspor – Karşıyaka (TRT 1)
15.30 Man. City – Newcastle (SPORMAX)
15.30 İstanbul BŞB – Bursaspor (LİG TV)
15.30 Sivasspor – Gaziantepspor (DIGI)
18.00 Sevilla – Atletico Madrid (NTVSPOR)
18.00 Chelsea – Arsenal (SPORMAX)

18.30 B. Dortmund – Bayern Münih (TRT 3)

19.00 Trabzonspor – Beşiktaş (LİG TV)

19.00 Antalyaspor – Kasımpaşaspor (LİG TV)
19.30 Adanaspor – Tavşanlı Linyitspor (TRT 1)
20.00 Barcelona – Mallorca (NTVSPOR)
22.00 Real Madrid – Deportivo (NTVSPOR)

Şampiyonlar Ligi 2. Maçların İstatistiksel Analizi!

► Rangers, Avrupa Kupaları'nda Türk takımlarına karşı 37 yıl aradan sonra ilk galibiyetini aldı. 1973 yılında Kupa Galipleri Kupası'nda Ankaragücü'nü 2-0 yenen Rangers, 2000 yılında G.Saray, 2001 yılında ise Fenerbahçe ile oynadığı 4 maçtan yanlızca 2 beraberlik alabilimişti.

► Bursaspor'u 18. dakikada Naysmith'in attığı golle geçen Rangers, Şampiyonlar Ligi'nde tam 300 dakika sonra gol sevinci yaşadı. İskoç temsilcisi bu maçtan önce son golünü 4 Kasım 2009'da deplasmanda karşılaştığı Unirea maçının 78. dakikasında atmıştı.

► Chelsea, 1 Ekim 2003'te Beşiktaş'a 2-0 yenildiği maçtan sonra Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığı 21 maçın hiçbirinde sahadan mağlubiyetle ayrılmadı.

► 2010-2011 Şampiyonlar Ligi sezonunun 2. haftası en fazla penaltı düdüğü çalınan hafta oldu. Hakemler bu hafta 13 kez penaltı noktasını gösterirken bundan önceki rekor 10 kez ile 2000-2001 sezonunun ilk haftasında gerçeklemişti.

► İlk 2 maçta 9 gol yiyen Braga, Dinamo Kiev'in 2006-2007 sezonunda yakaladığı Şampiyonlar Ligi'nde ilk 2 maçta en çok gol yeme rekorunu egale etti.

► Casillias, Auxerre önünde 103. Şampiyonlar Ligi maçına çıkarken, Oliver Kahn'ın Şampiyonlar Ligi'nde en fazla forma giyen kaleci olma rekorunu egale etti.

► Barcelona, Rubin Kazan ile oynadığı 3 maçın hiçbirinden galip ayrılamadı. Bu maçların 1'ini Rubin Kazan deplasmanda alırken Rusya'da oynanan 2 maç da berabere bitti.

► Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde Rusya deplasmanındaki tek galibiyetini 1 Ekim 2002'de Lokomotiv Moskova'yı 3-1 yenerek aldı.

► Javi Hernandez, Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi maçlarında sonradan oyuna girip gol atan 26. futbolcusu oldu. Bu alanda liderliğe yükselen M.United'ı 25 futbolcu ile Barcelona takip ediyor.

► Valencia tam 13 maç sonra Avrupa Kupaları'nda kendi sahasında mağlup oldu. İspanyol ekibi M.United maçından önce iç sahadaki son yenilgisini 6 Kasım 2007'de 2-0'lık skorla Rosenborg'dan almıştı.

► Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol takımlarına karşı deplasmanında 6 maç aradan sonra galip gelirken, 4 maç aradan sonra da ilk kez gol attı.

► Valencia deplasmanında 1-0 galip gelen Manchester United, İspanya'da çıktığı 19 Şampiyonlar Ligi maçında yalnızca 2 galibiyet alabildi. Kırmızı Şeytanlar'ın diğer galibiyeti 2 Nisan 2002'de 2-1'lik skorla Deportivo deplasmanında geldi.

► İngiliz kulüpleri Valencia'nın Mestella Stadı'nda çıktığı 9 Şampiyonlar Ligi maçında sadece 6 gol atabildi.

► Roma, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 14 maçın hiçbirinden beraberlikle ayrılmadı. İtalyan ekibi bu maçlarda 8 galibiyet 6 mağlubiyet aldı.

►Rafael Van der Vaart, bir Şampiyonlar Ligi maçında hem gol atıp, hem penaltı kaçırıp hem de kırmızı kart gören ilk ve tek futbolcu.

► Twente maçında tam 3 penaltı atışı kullanan Tottenham, bir Şampiyonlar Ligi maçında lehine 3 penaltı birden verilen ilk kulüp oldu.

► Van der Vaart 4 senelik aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü attı. Hollandalı yıldızın Devler Ligi'ndeki son golü 6 Aralık 2006'da CSKA Moskova'ya karşı Hamburg formasıylaydı.

► Hapoel Tel Aviv'in Nijeryalı kalecisi Enyeama, Şampiyonlar Ligi'nde gol atan 3. kaleci oldu. (Diğer gol atan 2 kaleci Sinan Bolat ve Hans Jorgen Butt)

► Hapoel Tel Aviv'in Lyon'a 3-1 yenildiği maçta İsrail takımları 6 seneden sonra Şampiyonlar Ligi'nde gol sevinci yaşadı. Bundan önceki son gol 8 Aralık 2004'de M.Tel Aviv'in Juventus'la 1-1 berabere kaldığı maçta atılmıştı.

► Inter Milan, üstüste 6. Şampiyonlar Ligi maçına ilk 11'inde hiçbir İtalyan oyuncuya yer vermeden çıktı.

► Inter Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 14 maçın sadece 2'sinden mağlup ayrıldı. (2 maç da Barcelona'ya karşı.)

► Inter'in Kamerunlu golcüsü Eto'o son 7 resmi maçında (Milli maç dahil) rakip filelere 11 gol bıraktı. Eto'o bu gollerin 10'unu Eylül ayı içerisinde kaydetti.

► Werder Bremen maçında hat-trick yapan Eto'o 2010 yılı Şampiyonlar Ligi maçlarında hat-trick yapan 4. futbolcu oldu. Bir senede en çok hat-trick yapılan sene 8 kez ile 2005 senesi olmuştu.

► İsrail kulüpleri Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları son 15 maçın tamamında kalelerinde gol gördü.

► Barcelona deplasmanlarda oynadığı ve ev sahibi ekibin penaltıdan gol bulduğu hiçbir Şampiyonlar Ligi maçını kazanamadı.

► Ibrahimovic 2010 yılı içinde Şampiyonlar Ligi'nde tam 6 gole imza attı. Bu alanda rekor 8 golle Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi'ye ait.

► Tottenham deplasmanında 4 gol yiyen Hollanda temsilcisi Twente Avrupa kupalarında oynadığı son 19 maçın 18'inde kalesinde gol gördü.

► Jose Mourinho Şampiyonlar Ligi'nde Fransız takımlarına karşı oynadığı 8 maçın hiçbirini kaybetmedi. Portekiz teknik adam Fransız takımlarına karşı 6 galibiyet elde ederken 2 maç berabere sonuçlandı.

► Arsenal'in Faslı golcüsü Chamakh çıktığı son 5 Şampiyonlar Ligi maçının tamamında gol atma başarısı gösterdi.

► Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 10 deplasman maçının yalnızda 2'sinden galibiyetle ayrıldı. Bu 10 maçlık süreçte Partizan'dan önceki galibiyetleri 16 Eylül 2009'da 3-2'lik skorla Standart Liege'ye karşıydı.

► Real Madrid bu sezon oynadığı 7 resmi maçta kalesinde sadece 1 gol gördü. (R.Sociedad'ı 2-1 yendikleri maçta Raul Tamudo'dan)

► Real Madrid Fransız takımları ile yaptığı son 10 Şampiyonlar Ligi maçının sadece 3'ünde galip gelebildi. İspanyol ekibi bu 10 maçın 4'ünde sahadan mağlubiyetle ayrılırken 3 maç da berabere bitti.

► Chelsea, Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Stamford Bridge Stadı'nda oynadığı 17 maçın 14'ünde kalesinde gol görmedi.

► Milan ile kendi sahasında 1-1 berabere kalan Ajax, İtalyan takımları ile oynadığı son 14 Avrupa Kupası maçının sadece 1'ini kazanabildi.

► Spartak Moskova 10 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasında bir maçtan galip ayrıldı. Rus temsilcisinin Zilina maçından önceki son iç galibiyeti 23 Kasım 2000'de 4-1'lik skor ile Arsenal'e karşıydı.

► Benfica, Alman takımları ile deplasmanda karşılaştığı 18 Avrupa maçının hiçbirinde galibiyet alamadı.

30.09.2010

10 Yıl Sonra Bir Türk Hakemi Şampiyonlar Ligi'nde!

Sürekli Türk hakemlerin kötü olmasından ve hiçbir üst düzey uluslararası maçlarda düdük çalmamasından yakınır dururzuz. Hatta Dünya Kupası sırasında 'Özbek hakem bile var Türk hakem yok' geyiklerini döndürürüz kendi aramızda.

Cüneyt Çakır 10 yıl aradan sonra bir ilke imza atarak Türk hakemlerinin de Avrupa'da bir yerlere geleceğini ispatladı. Geçen sezon 29 Nisan'da oynanan Fulham-Hamburg yarı finalı rövanş maçına atanarak UEFA zaten kendisine duyduğu güveni belli etmişti.

Her ne kadar Cüneyt Çakır ülkemizdeki birçok eski hakem tarafından beğenilmesede, derbi maçlarında eleştirilse de UEFA, Rubin Kazan - Barcelona gibi önemli bir Şampiyonlar Ligi maçına onu atadı. Hem de normalde Şampiyonlar Ligi'nde düdük çalan hakemlerin olduğu 'Elit kadroda' yer almamasına rağmen.

Henüz 'Elit kadronun' bir alt kategorisi olan 'Premier Development'da yer alan Cüneyt Çakır'ın yönettiği Rubin Kazan - Barcelona maçını G.Saray'ın basketbol maçında olduğum için canlı izleyemedim. Özetlerden baktığımda verdiği 2 penaltı kararı da doğru gibi duruyor. Twitterda okuduğum yorumlarda da çok başarılı bir maç yönettiği konusunda herkes hemfikir.

Şu anda MHK Başkanı olan Oğuz Sarvan'dan 10 yıl sonra bir Şampiyonlar Ligi maçında düdük çalan 34 yaşındaki tecrübeli hakemin bu performansını sürdürdüğü takdirde 2014 Dünya Kupası'nda boy gösterecek gibi gözüküyor.

28.09.2010

5 Büyük Ligin Hayal Kırıklığı Yaratan Takımları!

Eylül ayını bitirmeye hazırlandığımız şu günlerde Avrupa'nın büyük liglerinde ilk 6 haftalar geride kaldı.

Bazı favori takımlar beklendiği gibi (Özellikle İngiltere'de ilk 3 sıradaki takım sezon sonuna kadar değişmeyecek gibi) sezona iyi başlarken, 1.5 ay önce şampiyonluk parolası ile lige başlayan bazı takımlar geçen 6 haftalık süreçte hem taraftarlarını hem de spor kamuoyunu hayal kırıklığına uğrattılar.

Lafı pek uzatmadan Avrupa'nın 5 büyük (İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa) liginde 2010-2011 sezonuna hayal kırıklığı yaratarak başlayan takımlara göz atalım.

İNGİLTERE PREMIER LİGİ

LIVERPOOL

Geçen sezonu 7. sırada tamamlayan ve yeni sezona Rafael Benitez'in yerine Fulham'ı Avrupa Ligi'nde finale taşıyan Roy Hodgson yönetiminde başlayan Kırmızılar 6 haftalık süreçte tam 12 puan kaybetti.

Lige Anfield Road'ta Arsenal beraberliği ile başlayan Kırmızılar tek galibiyetini 1-0'lık sonuçla West Bromwich'e karşı aldı. Oynadığı 3 deplasman maçından sadece 1 puan çıkaran Liverpool bu 6 haftalık süreçte M.United, Arsenal ve M.City gibi şampiyonluk ekipleri ile oynadı ve bu maçlarda 3 gol atıp kalesinde 7 gol gördü.

İngiltere Lig Kupası'nda da İngiltere 2. Ligi (Normalde 4. lig) takımı Northampton'a penaltılarla elenen Liverpool 6 maçta topladığı 6 puanla lider Chelsea'nin 9 puan gerisinde 16. sırada yer alıyor.

EVERTON

Liverpool şehrinin bir diğer takımı Everton'da bu sezon hayal kırıklığı yaratan takımlar içinde. Geçen sezonu 8. sırada tamamlayan Liverpool şehrinin mavi takımı henüz ligde galibiyetle tanışamadı.

2002'den beri David Moyes'in takımın başında bulunduğu Everton sezona Blackburn deplasmanında 1-0 yenilerek başladı. 6 maçta sadece 3 puan çıkaran Everton 4. hafta sahasında M.United ile oynadığı maçta 3-1 geriye düşmesine rağmen 89. ve 90. dakikalarda attığı gollerle 1 puanı zor kurtarmıştı.

3 mağlubiyetini de 1-0'lık skorlarla alan Everton 2 puanı Goodison Park'ta alırken 1 puanı da Fulham deplasmanında aldı. İngiltere Lig Kupası'nda İngiltere 1. Lig takımı Brentford'a penaltılarla elenen Everton, 3 puanla ligin son sırasında yer alıyor.

İSPANYA LA LIGA

DEPORTIVO LA CORUNA

İspanya'da geçen sezon Barcelona ve Real Madrid'i hiçbir takım zorlayamamış ve şampiyonluk yarışı ilk haftalardan itibaren bu 2 takım arasında geçmişti. Bu sezon ise hem Valencia, hem Atletico Madrid, hem de Villarreal ilk 5 haftaya fırtına gibi bir yarış yaptılar.

Geçen sezonu 10. sırada tamamlayan Deportivo ise bu sezon İspanya'da beklentilerin altında olan takım. Ligin ilk haftasında Zaragoza ile sahasında 0-0 berabere kalan Deportivo La Coruna 5 haftalık süreçte sadece 3 beraberlik alabildi.

3 puanla 19. sırada yer alan Deportivo 5 maçın 4'ünü gol atamadan tamamladı. Gol atma başarısı gösterdikleri tek maç ise kendi sahalarında 2-2 berabere kaldıkları Getafe maçı. Attıkları 2 golün penaltıdan geldiğini de belirtelim.

İTALYA SERIA A

ROMA

Geçen sezonun ilk 10 haftasında sadece 11 puan toplayan ve 16. sırada yer alan Roma, Kasım ayından sonra toparlanmış ve özellikle son 11 haftada topladığı 27 puanla son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içinde yer almış ama ligi Inter'in 2 puan gerisinde 2. sırada tamamlamıştı.

Geçen sezonun 2. haftası sonrası takımın başına geçen Ranieri ile bu sezonda yola devam eden Roma geçen sezon olduğu gibi bu sezona da hayal kırıklığı ile başladı ve geride kalan 5 maçta 10 puan kaybetti.

Sezonun ilk haftasında lige yeni yükselen Cesena ile sahasında 0-0 berabere kalan Roma, bir sonraki hafta 68 dakika 10 kişi oynadığı maçta Cagliari'ye 5-1 mağlup olarak herkesi şaşırttı. 3. hafta son 13 dakikada Di Vaiou'nun attığı gollere engel olamayarak sahasında Bologna ile 2-2 berabere kalan başkent ekibi 4. hafta lige yeni yükselen Bresica deplasmanında 2-1 mağlup oldu.

En önemli transferleri Adriano'nun sakatlığının da etkisi ile ilk 4 haftada sadece 2 puan toplayan ve 19. sırada yer alan Roma, geçtiğimiz hafta sonu lider Inter'i Vucinic'in 90. dakikada attığı golle 1-0 yenerek bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Yine de bu 3 puana rağmen 5 puanla 18. sırada yer alıyorlar.

JUVENTUS

Geçen sezon İtalya ligini sürpriz bir biçimde 7. sırada tamamlayan Juventus, 2009-2010 sezonunun 22. haftasında göreve gelen Zaccheroni ile yolları ayırarak takımın başına geçen seneyi 4. bitiren Sampdoria'nın hocası Del Neri'yi getirdi.

Diego, Trezeguet, Giovinco, Poulsen, Cannavaro, Camoranesi gibi isimlerle yollarını ayıran Juventus yeni sezonda kadorsunu Pepe, Aquilani, Quagliarella, Traore ve Krasic gibi isimlerle güçlendirmişti.

Sezona Bari mağlubiyeti ile başlayan Juventus, bir sonraki hafta sahasında Del Neri'nin eski takımı Sampdoria ile 3-3 berabere kaldı. 3. hafta Udinese deplasmanına giden Juventus 4-0'lık galibiyet ile biraz kendine geldi.

Geçen sezon yediği 56 golle Serie A'nın en çok gol yiyen 6. takımı olan Juventus bu sezonda çok fazla gol yeme hastalığına devam ediyor. 4. haftada kendi sahasında Palermo'ya 3-1 boyun eğen Del Neri'nin öğrencileri 4 puanla 16. sırada yer alıyordu.

Geçtiğimiz hafta sonu sahasında Cagliari'yi Delle Alpi Stadı'nda ağırlayan Juventus kalesinde 2 gol görsede yeni Nedved olarak lanse edilen Krasic'in 3 gol attığı maçı 4-2 kazanarak 9. sıraya yükseldi. Bu hafta sonu oynanacak Inter deplasmanı Del Neri ve Juventus için iyi bir sınav olacak şüphesiz.

ALMANYA BUNDESLIGA

BAYERN MUNIH

Almanya'da geride kalan 6 haftada ligin zirvesinde hiç alışıl olmadığımız takımlar var. Geçen sezonu 9. sırada tamamlayan Maniz tüm maçlarını kazanarak lider durumda. Nuri Şahinli Dortmund 15 puanla 2. sırada, geçen sezonu 15. tamamlayan Hannover 13 puanla 3. sırada. Peki ya son şampiyon ?

Bayern Münih geride kalan 6 haftada sadece 2 galibiyet alabildi. Bu 2 galibiyetin de son dakikalarda atılan gollerle geldiğini düşünürsek şu anda 9. sırada bulunan Bayern'in 17. sırada olmaması içten bile değildi.

Sezonun açılış maçında Wolfsburg'u 2-1 ile geçen Van Gaal'in öğrencileri daha sonraki 3 maçta gol bile atamayarak sadece 2 puan (K'lautern'e 2-0 yenildi) toplayabildi. 5. haftada Hoffenheim deplasmanında 1-0 geriye düşmelerine rağmen Van Buyten'in son dakikadaki golü ile yine 2-1'lik bir galibiyet aldılar. Geçtiğimiz hafta sonu ise ligin sürpriz lideri Mainz'a Allianz Arena'da 2-1 mağlup oldular.

Robben'in Dünya Kupası'ndan sakat dönmesi ve Ribery'nin de 5. hafta sakatlanması ile ligde oynadığı 6 maçta sadece 5 gol atabilen Bayern Münih topladığı 8 puanla 9. sırada yer alıyor. Önümüzdeki hafta sonu da ligin formda ekipleri Dortmund'a konuk olacaklar. Her ne kadar takım lige kötü başlasa da Van Gaal'in sözleşmesi 2012 yılına kadar uzatıldı.

SCHALKE 04

Raul, Metzelder, Huntelaar ve Jurado gibi isimleri kadrosuna katarak bu sezon Bundesliga'nın transfer şampiyonu olan Schalke, aynı başarıyı ne yazık ki lig maçlarına yansıtamadı.

İlk hafta Nistelrooy'un 2 gol attığı maçta Hamburg deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle dönen Schalke ertesi hafta Hannover, 3. hafta Hoffenheim ve 4. hafta da Dortmund'a mağlup olarak lige 4'te 0 ile başladılar.

Wolfsburg'u şampiyon yaptıktan sonra geçen sezonun başında Schalke'ye gelen başarılı teknik adam belki de kariyerinin en kötü lige başlangıç rekorunu kırdı. 5. haftada Huntelaar'ın bitime 3 dakika attığı golle Freiburg deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönen Schalke 6. hafta ligin en çok gol yiyen takımı M.Gladbach önünde iç sahada 2-0 geriye düşse de Raul ve Huntelaar'ın golleri ile 2. yarı 1 puanı kurtarmayı başardı.

Geçen sezonun Bundesliga 2.si Schalke Şampiyonlar Ligi'ne de Lyon mağlubiyeti ile başlarken ligde 6 maçta topladığı 4 puanla 17. sırada yer alıyor.

STUTTGART

Bu sezon Avrupa'nın en ilginç ve birbirinden çok alakasız sonuçların alındığı Bundesliga'da geçen sezonun 6.sı Stuttgart da lige çok kötü başlayan takımlardan.

Ligin ilk haftasında Mainz deplasmanında 2-0 mağlup olmaları herkesçe sürpriz bir sonuç olarak gözükürken üstüste gelen Dortmund ve Freiburg mağlubiyetleri Schalke'yle beraber ligin dibine demir atmalarını sağladı.

4. hafta sahalarında konuk ettikler M.Gladbach 2 hafta önce Leverkusen'i deplasmanda 6-3 yenmiş bir önceki hafta ise kendi sahasında Frankfurt'a 4-0 yenilmişti. Maçın ne olacağını kestirmek zordu ve hiç puanı olmayan Stuttgart sahadan tam 7-0'lık bir galibiyet ile ayrıldı.

Ama yinede bu galibiyet Stuttgart'ın kendine gelmesini sağlayamadı ve ertesi hafta Nürnberg'e deplasmanda 2-1 kaybettiler. Geçtiğimiz hafta sonu ise 7 gol attıkları M.Gladbach'ın 6 gol attığı Leverkusen'i konuk ettiler. 30. dakikada Camoranesi'nin atılması ile 10 kişi kalan Stuttgart sahadan 4-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Avrupa Ligi'ndeki ilk grup maçında Young Boys'u 3-0 ile geçen Stuttgart oradaki grubunda lider olsada Bundesliga'da 6 haftada topladığı 3 puanla 18. ve son sırada yer alıyor.

FRANSA LIGUE 1

OLYMPİQUE LYON

7 sezon üstüste Fransa Ligi'ni kazandıktan sonra son 2 sezondur lig şampiyonluğunu önce Bordeaux'a sonra da Marsilya'ya kaptıran Lyon, görünen o ki bu sezonda lig şampiyonluğunu başka bir takıma kaptıracak.

Transferde bu sene sessiz kalan ve flaş isim olarak sadece Gourcuff'u alan Puel'in öğrencileri Fransa Ligi'nde geride kalan 7 haftada sadece 1 galibiyet alabilirken belki de tarihlerinin en kötü lig başlangıcına imza attılar.

İlk hafta Monaco ile golsüz berabere kalan Lyon, 2. hafta lige yeni yükselen Caen'e 3-2'lik skorla mağlup oldu. Ertesi hafta ise lige yeni yükselen bir diğer ekip Brest'i tel golle geçtiler. Bu maçtan sonra oynadıkları 4 lig maçında tek gollerini 1-1 berabere kaldıkları Valenciennes maçında atan Lyon diğer 3 maçta sahadan yenik ayrıldı.

Geride kalan 7 haftada sadece 4 gol atabilen ve 5 puan toplayabilen Lyon, lider St. Etienne'in (Son hafta bu takıma sahasında 1-0 yenildi) tam 11 puan gerisinde ligde 18. sırada yer alıyor.
Averajla Lens'in önünde yer alan Lyon'un geçtiği diğer takım ise ilk haftadan itibaren düşmesine kesin gözü ile bakılan ve 7 maçın tamamını kaybeden Arles.

AUXERRE

Geçen sezon şampiyon Marsilya'nın 7, ikinci Lyon'un da 1 puan gerisinde yer alarak sezonu 3. sırada tamamlayan Auxerre, Fransa'da bu sezon bekleneni veremeyen takımların başında geliyor.

Jean Fernandez'in öğrencileri sadece 2 maçtan mağlup ayrılsa da henüz 1 maç bile kazanamadığı için Lyon ile beraber ligin dibinde konumlanmış durumda. Tek transferi Le Mans takımından Le Tallec olan Auxerre sahasında oynadığı 4 maçtan da beraberlikle ayrılırken toplamda aldığı 5 beraberlikle Lyon'un averajla bir basamak önünde 17. sırada yer alıyor.

Geçen sezona da ilk 4 maçta 1 puan ile başlayan Auxerre daha sonra toplarlanarak son 2-3 haftaya kadar şampiyonluk yarışına dahil olmuştu. Önümüzdeki hafta sonu Arles ile oynayacak olmaları onlar için çıkışa geçmek ve galibiyet serisine başlamak için büyük fırsat.

27.09.2010

Hafta İçi Futbol

28 Eylül Salı

21.45 Chelsea – Marseille (HD TV)
21.45 Auxerre – Real Madrid (FUTBOL SMART)
21.45 Ajax – Milan (EURO FUTBOL)

29 Eylül Çarşamba

19.30 Rubin Kazan – Barcelona (STAR TV)
21.45 Inter – Werder Bremen (EURO FUTBOL)
21.45 Schalke – Benfica (FUTBOL SMART)
21.45 Valencia – Manchester United (HD TV)
21.45 Rangers – Bursaspor (STAR TV)

30 Eylül Perşembe

20.00 Rapid Wien – Beşiktaş (STAR TV)
20.00 CSKA Sofia – Porto (EURO FUTBOL)
20.00 Utrecht – Liverpool (FUTBOL SMART)
20.00 Borussia Dortmund – Sevilla (HD TV)
22.05 Manchester City – Juventus (STAR TV)
22.05 Atletico Madrid – Leverkusen (EURO FUTBOL)
22.05 PAOK – Dinamo Zagreb (FUTBOL SMART)

Jose Mourinho'dan İnciler - 12

La Liga'da geçtiğimiz hafta içi oynanan maçlar sonucunda Barcelona'nın rahat kazanması sonrası Mourinho, şampiyonluk yarışları ile ilgili ilginç bir açıklama yapmış.

Ayrıca Mourinho, Espanyol maçı sonrası kendisini eleştirenlere de cevabını kendine has üslubu ile cevap vermiş.

- "Bazı takımlar Barcelona karşısında oynamadan hemen teslim oluyorlar. Hiçbir şekilde kazanamayacaklarını düşünüp basit bir şekilde kaybediyorlar. Açıkcası bu şartlarda şampiyon olmamız hiç de kolay değil. Çok daha fazla puan toplamalıyız"

- “Ben 10 milyonluk bir ülkede doğup büyüdüm. İspanya’da 40 milyon futbol antrenörü var. Ancak Real Madrid’in başında da bir kişi var, o da benim ve benim sözüm geçer

Liverpool - Sunderland Maçındaki Tartışmalı Gol!



İngiltere Premier Lig'e bu sezon çok kötü bir başlangıç yapan Liverpool bu hafta sonu da Anfield Road'ta Sunderland önünde 2 puan daha kaybederek 6 hafta sonunda tam 12 puan kaybetmiş oldu.

Maçta öne çıkan ise Liverpool'un puan kaybından çok Dirk Kuyt ile bulduğu ilk gol.

Orta sahada serbest vuruş kazanan Sunderland'te Turner'in, oyunu başlatması için kalecisine gönderdiği topu yakalayan Torres, Kuyt'u gördü, o da topu ağlara gönderdi.

Yardımcısıyla konuşan hakem, Turner'in vuruşuyla oyunun başladığına hükmetti ve Sunderlandlı oyuncularının itirazlarına rağmen tartışmalı golü verdi.

Geçtiğimiz sezonun 9. haftasında oynanan yine bir Sunderland - Liverpool maçına ilginç bir olay damgasını vurmuştu. Dün Liverpool filelerine 2 gol bırakan Darren Bent, 17 Ekim'de oynanan o maçta takımının galbiyet golünü atarken top ağlara gitmeden önce saha içine atılan bir balona çarparak yön değiştirmiş ve kaleci Reina'nın kurtarma şansı olan pozisyon gol ile sonuçlanmıştı.
Related Posts with Thumbnails