21.11.2009

Premier Lig Tarihi'ne Damga Vuran 10 Genç Oyuncu!

Dailymail'in futbol uzmanları, Premier Lig tarihine damga vurmuş genç oyuncuları belirlemiş.

50 kişilik listede Liverpool ve Manchester United damgası vursa da Alex Ferguson'un elinin altından geçen oyuncuların birçoğu ilk geldiklerinde yıldız adayı iken şu anda dünyanın sayılı oyuncularından oldu.

Arsene Wenger'in de hakkını yemeyelim. Onun da hiç kimsenin bilmediği oyuncuları bulup, yıldız adayı olarak kamuoyuna sunduğunu ve şu anda bu gençlerle yoluna mükemmel bir şekilde devam etmesi de göz ardı edilemez.

Resimlerin tamamen gerçek olduğunu dipnot olarak vererek bu listenin ilk 10'unu verelim:

1. Wayne Rooney / Everton - 2002 (16 yaşındayken)

2. Michael Owen / Liverpool - 1998 (18 yaşındayken)

3. Ryan Giggs / Manchester United - 1992 (18 yaşındayken)

4. Robbie Fowler / Liverpool - 1993 (18 yaşındayken)

5. Cesc Fabregas / Arsenal - 2003 (17 yaşındayken)

6. Cristiano Ronaldo / Manchester United - 2003 (18 yaşındayken)

7. Rio Ferdinand / West Ham United - 1997 (19 yaşındayken)

8. Joe Cole / West Ham United - 1998 (17 yaşındayken)

9. Nicolas Anelka - Arsenal - 1996 (17 yaşındayken)

10. Alan Smith / Leeds United - 1998 (18 yaşındayken)

20.11.2009

Slovenya Başbakanı Sözünü Tuttu!

"Eğer milli takım Dünya Kupası'na katılırsa, tüm futbolcuların kramponlarını temizleyeceğim" demişti Slovenya Başbakanı Borut Pahor. Muhtemelen ülkesinin Rusya karşısında otoriteler gibi pek şansının olmadığını düşünmüş ve espri ile karışık böyle bir açıklama yapmıştı.

Play-off eşleşmelerinde en büyük sürprizi gerçekleştiren Slovenya, Hiddink'in çalıştırdığı Rusya'yı deplasman golü ile geçereken herkesin aklına Pahor'un verdiği söz gelmişti.

İşin espri boyutunu bir kenara bırakınca bu olayın olacağını pek sanmıyordum. Olsa bile temsili olarak bir temizleme olacağını düşünüyordum. Ancak Slovenya Başbakanı'nın yaptığı şu açıklama ile ne kadar sözünün eri olduğunu gördük.

"Bu gerçekten ilginç bir durum. Verdiğim sözü yerime getirmeyeceğimi düşünenleri yanılttım ve oyuncuların kramponlarını temizledim. Ancak itiraf etmeliyim ki bu doğru dürüst bir temizlik olmadı"


Fransa'dan Nefret Ediyoruz Ama Henry'den Asla...


Önceki gece oynanan play-off rövanş maçında Fransa'nın İrlanda Cumhuriyeti'ni tartışmalı bir golle elediğini 'Tanrının değil Henry'nin eli' postunda vermiştik.

Maçtan sonra açıklama yapan Fransız yıldız Gallas'a verdiği asisti eli ile yaptığını itiraf etmiş ama hakem olmadığım için yapacağım birşey yok demişti.

Bugün ise yabancı basında görüğüm resimler ile Henry'e olan hayranlığım bir kat daha arttı.

Nou Camp Stadı'nın önüne 'Özür Diliyorum' başlığı ile bir pankart yaptıran Henry tüm İrlanda halkından özür dilemiş. Bu şekilde İrlanda'yı eleyerek Dünya Kupası finallerine gittiğikleri için üzgün olduğunu belirtmiş.

Ayrıca bugün ajanslara geçen açıklamasında Barcelona'nın Fransız golcüsü şu ifadeleri kullanarak Fransa'dan nefret etmeye başlayan İrlandalıların muhtemelen gönlünü de aldı;

"Bu durumdan oldukça utanıyorum. Tabi ki en adaletli çözüm bu maçın tekrar oynanmasıdır. Ancak durumun kontrolü bende değil. Biz kazandık ama İrlanda için gerçekten çok üzgünüm. Onlar, fazlasıyla Güney Afrika'da olmayı hak ettiler"


En Pahalı 10 Genç Futbolcu!

'Futbolfinans' isimli bir site Avrupa'da oynayan 21 yaş ve altındaki genç futbolcuların tahmini bonservis bedellerini değerlendirerek ve en pahalı 10 futbolcuyu belirlemiş.

İŞTE AVRUPA'NIN EN PAHALI 10 GENÇ YILDIZI!

1- Sergio Agüero / Atletico Madrid - 50 milyon euro

2 - Karim Benzema / Real Madrid - 40 milyon euro


3 - Gonzalo Higuain / Real Madrid - 30 milyon euro


4 - Alexandre Pato / Milan - 30 milyon euro

5 - Mario Balotelli / Inter Milan - 30 milyon euro


6 - Theo Walcott / Arsenal - 25 milyon euro

7 - Stevan Jovetic / Fiorentina - 25 milyon euro

8 - Juan Mata / Valencia - 25 milyon euro

9 - Angel Di Maria / Benfica - 20 milyon euro

10 - Miralem Sulejmani / Ajax - 15 milyon euro

Hafta Sonu Futbol

20 Kasım Cuma

22:00 Marsilya-Paris Saint Germain / Kanal A

21 Kasım Cumartesi

12:00 Rubin Kazan-Zenit / Spormax
12:00 Spartak Moskova-CSKA Moskova /
13:00 Orduspor-Kocaelispor / D Spor
14:45 Liverpool-Manchester City / Spormax
16:00 Gaziantepspor-Bursaspor / Lig TV
16:30 Friburg-Werder Bremen / TRT 3
17:00 Rangers-Kilmarnock / Euro Futbol
17:00 Chelsea-Wolves / Spormax
19:00 Bologna-İnter / NTV Spor
19:20 İpswich-Sheffield Wed. / Futbol Smart
19:30 Manchester United-Everton / Spormax
20:00 Grenoble-Lyon / Kanal A
20:00 Beşiktaş-Fenerbahçe / Lig TV
21:00 Real Madrid-Santander / NTV
21:45 Twente-Vitesse / Futbol Smart
22:00 Auxerre-Monaco / Kanal A
23:00 At.Bilbao-Barcelona / NTV Spor

22 Kasım Pazar

13:30 Konyaspor-Boluspor / D Spor
14:30 Dundee United-Celtic / Euro Futbol
15:30 Bolton-Blackburn / Spormax
15:30 Ajax-Heerenveen / Futbol Smart
16:00 Milan AC-Cagliari / NTV Spor
16:00 Kasımpaşa-Trabzonspor / Lig TV
16:30 Bayern Münih-Leverkusen / TRT 3
18:00 Saint Etienne-Lorient / Kanal A
18:00 Stoke-Portsmouth / Spormax
18:30 Hamburg-Bochum / TRT 3
20:00 Galatasaray-Manisaspor / Lig TV
21:00 Botafogo-Sao Paulo / Spormax
21:45 Juventus-Udinese / NTV Spor
22:00 Montpellier-Lille / Kanal A

Maracana Meydan Muharebesi!

Libertadores Kupası, Güney Amerika kıtasının nasıl Şampiyonlar Ligi ise, Copa Sudamericana da o kıtanın Uefa Kupası statüsünde.

Önceki akşam bu kupada oynanan yarı final maçında Brezilya temsilcisi Fluminense, Paraguay temsilcisi Cerro Porteno ile karşılaşıyor. İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Brezilya ekibi, kendi sahasındaki rövanş maçını da 2-1 kazanarak adını finale yazdırıyor.

Maçın bitiş düdüğü ile 1. Maracana Meydan Muharebesi başlıyor...




Tanrının Değil, Henry'nin Eli!

Dün gece oynanan play-off maçlarında Fransa, İrlanda Cumhuriyeti karşısında soğuk terler dökerken, Gallas'ın 102. dakika da Henry'nin yaptığı asistle bulduğu gol Domenech'in öğrencilerini Dünya Kupası'na taşıdı.

Ama Henry'nin eli ile yaptığı asist başta İrlanda Cumhuriyeti almak üzere tüm futbol kamuoyunu karıştırdı.

İrlanda Cumhuriyeti, FIFA'ya maçın tekrarının oynanması için başvursada FIFA, "Maç içindeki kararları hakem verir ve tek yetkili o dur" gereçkesi ile reddetti.

Videodan da görüldüğü üzere topu bariz şekilde eli ile alan Henry'de yaptığı hareketi inkar etmedi. Tüm futbolseverlerin sevdiği Henry'ye bu hareketi yakışmazken umarız üzerine yapışmaz. Fransız oyuncunun bu olay ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle olmuş;

"Dürüst olmak gerekirse, topu elle kontrol ettim. Ben hakem değilim ve bundan sonra yapabileceğim bir şey yok"


Son 6 Bilet Sahibini Buldu!

Dün gece oynanan play-off maçları sonucunda Avrupa Kıtası'ndan 4, Afrika kıtasından ve Güney Amerika kıtasından 1 takım Güney Afrika biletini kaptı.

Gecenin en sürpriz sonucu Slovenya'dan geldi. İlk maçta Rusya deplasmanında 2-0 geriye düşen Slovenya 87. dakikada attığı gol ile rövanş maçına umutlu gelmişti. Ve dün gece oynanan maçı tek golle kazanarak maçı 9 kişi tamamlayan Rusya'yı elediler. Hiddink ise üstüste bir ülkeyi 4. kez (98 Hollanda, 2002 G.Kore, 2006 Avustralya) Dünya Kupası'na taşıma onuruna erişememiş oldu.

4 gün önce kendi sahasında Fransa'ya tek golle yenilen İrlanda Cumhuriyeti'ne Fransa'daki rövanşta pek şans tanınmıyordu. Ancak R.Keane'in 32. dakikada attığı gol Stade de France'de ölüm sessizliği yarattı. Maç boyu turu geçmeyi hak eden İrlanda Cumhuriyeti sayısız gollerden yararlanamazken, uzatmalarda Henry'nin eli ile yaptığı asistte Gallas'ın golü G.Afrika'ya gidenin Fransa olduğunu ilan etti.

Avrupa elemesinin en çekişmeli eşleşmesi ise Yunanistan ile Ukrayna arasındaydı. Yunanistan'da oynanan ilk maç golsüz berabere bitti. Ukrayna'da Shaktar Donetsk'in yeni stadında oynanan maçta 31. dakikada Salpingidis'in attığı gol ile Otto Rehhagel'in öğrencileri Dünya Kupası'na kaldı.

C.Ronaldo'nun yokluğuna rağmen Portekiz, bizim grubumuzdan play-offlara kalan Bosna-Hersek'i çok rahat bir şekilde eledi ve her iki maçı da 1-0 kazandı. Anlaşılan o ki Bosna-Hersek hocasının Blazevic'in rövanş maçında "Aç kurtlart gibi saldıracağız" taktiği pek tutmamış.

4 gün önce Lugano'nun attığı tek gol ile Kosta Rika deplasmanından tek gollü bir galibiyet alan Uruguay, ülkesinde oynadığı maçta da istediğini aldı. 70. dakikada Eguren'in attığı gole K.Rikalı Centeno'nun verdiği cevap Lugano'nun golünü daha da bir anlamlaştırdı ve Uruguay finallere kaldı.

Normalde böyle bir sistem olmamasına rağmen 90+5. dakikada Mısır'ın skoru 2-0'a taşıyan golü ile averajı, attığı goller ve puanları eşit olan Mısır ile Cezayir Sudan'da play-off maçında karşı karşıya geldi. Tarafsız sahada oynanan maçta, 4 gün önce Mısır'da şiddetli olaylara maruz kalan Cezayir tek gol ile geçerek 24 yıl sonra Dünya Kupası'na kaldı.


18.11.2009

Chelsea'nin Genç Yıldız Adayı(!) John Terry!

John Terry'nin Chelsea forması giydiği ilk zamanlar. Sezon muhtemelen 2000-2001 sezonu.

O zamanlar kim tahmin edebilirdi ki bu 19-20 yaşındaki altyapıdan gelen bu genç 2004-2005 sezonunda kaptanlığa kadar yükselecek ve Abramovich'in el atmasından sonra tamaman değişen Chelsea takımında kalan tek oyuncu olacak diye.

Meksika'nın 2010 Dünya Kupası Forma Tanıtımı!

2010 Dünya Kupası'na gitmeyi garantileyen ülkeler şimdiden formalarını ve taraftar ürünlerini piyasaya çıkarmaya başlıyor.

Fransa, İspanya, Arjantin gibi ülkelerden sonra Dünya Kupası ürünlerini tanıtan ülke Meksika oldu. Meksika taraftar ürünlerini tanıtırken bir birinden güzel ve çekici mankenler kullanmayı tercih etti.

Related Posts with Thumbnails