7.09.2010

Bayram Dolayısı İle Kapalıyız!

Bu sene Ramazan Bayramı'nı köyde geçirmek kısmetmiş. 1 haftalığına Ordu'dayım. Şampiyonlar Ligi maçları başlamadan eve döneceğim bir aksilik olmazsa.

Beni takip eden herkese iyi bayramlar şimdiden. Kalın sağlıcakla...



6.09.2010

Doğduğu Ülkeye Karşı Oynayan 10 Futbolcu!

10) Nani (Caper Verde doğumlu - Portekiz Milli Takımı'nda)

Portekiz 0-0 Cape Verde. Carlos Queiroz önderliğindeki Portekiz Milli Takımı'nın Dünya Kupası öncesi oynadığı hazırlık karşılaşmalarından bir tanesinde aldığı şok bir sonuç. Üstelik takım yıldızlarından Cristiano Ronaldo ve Cape Verde doğumlu olan Nani bu maçta ilk 11'de başlamıştı.

Manchester United'da forma giyen yıldız futbolcu ülkesinin başkenti Praia'da dünyaya gelmiş ancak ailesi daha sonra Portekiz'e yerleşmişti. Henüz 5 yaşındayken babası Cape Verde'ye tatile gitmiş ve bir daha dönmemişti. Ardından annesi de Hollanda'ya gidince Nani Lizbon'daki teyzesinin ellerinde büyüdü ve ilk milli maçına 2006 yılında çıktı.


9) Giuseppe Rossi (ABD doğumlu - İtalya Milli Takımı'nda)

Eğer olaylar farklı gelişseydi New Jersey doğumlu golcü futbolcu, 2006 Dünya Kupası'nda ABD Milli Takım forması altında İtalya'ya karşı forma giyebilirdi. Dönemin teknik direktörü Bruce Arena, Rossi'yi milli takıma çağırdı ancak yıldız futbolcunun verdiği yanıt netti: "İtalya Milli Takımı'nda oynamak istiyorum"

Bundan 2 yıl sonra Konfederasyon Kupası'nda ABD'ye karşı İtalyan milli takımı forması giyecek olan Rossi, doğduğu ülkenin filelerine 2 gol bırakacak ve takımının aldığı 3-1'lik galibiyette önemli pay sahibi olacaktı.


8) Omar Sivori (Arjantin doğumlu - İtalya Milli Takımı'nda)

50'li ve 60'lı yıllarda Serie A'ya damga vuran yıldızlardan bir tanesi olan Omar Sivori, 1957'de Juventus'a transferinden önce Arjantin Milli Takımı için ter döküyordu. Dönemin Arjantin Başbakanı ise ona Avrupa'ya gittiği için milli formayı yasaklamıştı. 1961'de İtalya Milli Takımı'na çağırılan Sivori, çıktığı 9 maçta 8 kez fileleri havalandırmıştı. Bu gollerinden bir tanesini ise İtalya'nın Arjantin ile oynadığı ve 4-1 kazandığı hazırlık maçında kaydetmişti.

7) Bernd Krauss (Almanya doğumlu - Avusturya Milli Takımı'nda)

Kariyerine Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da başlayan Bernd Krauss, burada beklediğini bulamayınca Rapid Vienna'nın yolunu tuttu. Burada Avusturya Milli Takımı'nda forma giymeyi tercih eden Krauss, 1982 Dünya Kupası'nda Batı Almanya'ya karşı mücadele vermişti.

6) Stuart McCall (İngiltere doğumlu - İskoçya Milli Takımı'nda)

Leeds doğumlu olan McCall, Bradford altyapısında forma giyerken 1984 yılında İngiltere 21 Yaş Altı Milli Takımı'na çağırılmış ve orada forma giymişti. Daha sonra bir maça yedek başlayacağını öğrenen McCall, ısınmalara çıkmamış ve bir daha İngiliz milli formasını giymemişti. McCall, 1990'da İsoçya Milli Takımı formasını giymeye başlamıştı.

5) Josip Simunic (Avustralya doğumlu - Hırvatistan Milli Takımı'nda)

Kariyerine Avustralya takımlarından Melbourne Knights'da başlayan başarılı savunma oyuncusu daha sonra Avrupa'ya transfer olmuş ve daha sonra Hurvatistan vatandaşlığına geçerek 2001 yılında yeni milli takımıyla boy göstermişti. Simunic, 2006 Dünya Kupası'nda Avustralya'ya karşı forma giymişti.


4) Miroslav Klose/Lukas Podolski (Polonya doğumlu - Almanya Milli Takımı'nda)

Almanya'nın 2006 Dünya Kupası'nda Polonya'yı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın iki yıldızı vardı: Miroslav Klose ve Lukas Podolski. Bu iki isim de Polonya doğumlu ve çocukluk dönemlerinde Almanya'ya göç etmiş ailenin oğulları. 2006 Dünya Kupası'nda bu ikili toplamda 8 kez fileleri havalandırmışlardı.

2001 yılında Klose, Polonya Futbol Federasyonu tarafından çağırılmış ve kendisine Polonya Milli Takımı forması giymesi teklif edilmişti. Ancak golcü futbolcu bu isteği Alman pasaportu taşıdığı için reddetmiş, daha sonra ise 2008'de Polonyalı yetkililerin daha erken davranması halinde farklı bir karar verebileceğini belirtmişti.

3) Herbert Wimmer (Belçika doğumlu - Almanya Milli Takımı'nda)

Belçika doğumlu Herbert Wimmer, yıllar boyunca Bundesliga ekiplerinden Borussia Monchengladbach'da başarıyla forma giymişti. Almanya Milli Takımı'nda forma giymeye başlayan Wimmer, 1972 Avrupa Şampiyonası'nda Almanya'nın Belçika'yı 2-1 mağlup ettiği yarı final maçında forma giymişti.

2) Deco (Brezilya doğumlu - Portekiz Milli Takımı'nda)


Portekiz'de Lig Sagres'de 6 yılını geçiren Deco, Luis Felipe Scolari'nin çağrısının ardından Portekiz Milli Takımı'nda forma giymeye başlamıştı. 2003 yılında Brezilya'ya karşı forma giyen ve takımının 2-1 galip geldiği maçta oynadığı güzel futbolla galibiyette pay sahibi olan Deco, Dünya Kupası'nın ardından milli takımı bıraktığını açıklamıştı.


1) Diğerleri (Büyük Britanya doğumlu - İrlanda Milli Takım forması giyenler)

İngiliz teknik adam Jack Charlton, 80'li yılların ortasında İrlanda Milli Takımı'nın başına geçince adeta takıma yeni bir boyut kazandırmıştı. İrlanda'nın ilk Dünya Kupası tecrübesinde 1990'da İngiltere ile oynanan karşılaşmada ise ilk 11'de tam 8 Büyük Britanya doğumlu oyuncu yer alıyordu:

Chris Morris - İngiltere
Mick McCharty - İngiltere
Paul McGrath - İngiltere
Ray Houghton -İskoçya
John Aldridge - İngiltere
Tony Cascarino - İngiltere
Kevin Sheedy - Galler
Andy Townsend - İngiltere
Related Posts with Thumbnails