21.02.2009

İddaa Tahminleri (20 Şubat-23 Şubat Programı)


Bundan sonra her Cuma gecesi hafta sonu bülteni, her Pazartesi geceside hafta içi bülteni ile ilgili tahminlerim burada olucak.

Öncelikli olarak İddaa'nın sadece bir şans oyunu olduğunu unutmayalım ve oynarken kendimizi kaptırmayalım. Tavsiyem bu oyuna çok fazla büyük paralar yatırmamak çünkü futbolda her maç her sonuca açık olduğu için sürpriz maçlar çok fazla çıkıyor ve tutturmak sandığı kadar da kolay olmuyor.

Neyse efendim lafı fazla dolandırıp uzatmadan geçelim bu haftaki tahminlerime:

152 - Aston Villa - Chelsea 0 3.00

İngiltere'de uzun seneler sonra ilk 4'ü bu kadar zorlayan ve son haftalar öncesinde Şampiyonlar Ligi vizesi almaya yakın bir takım çıkmamıştı. Aston Villa özellikle deplasman performansı ile 5. sıradaki Arsenal'in 7 puan üzerinde ve bu sene ilk 4'ten uzaklaşacak gibi değil. Ligde tam 13 haftadır mağlubiyet yüzü görmüyorlar. Chelsea ise istikrarsız sonuçlar ardından Scolari'yi göndererek sezon sonuna dek Hiddink ile anlaştı. İlk maçında Scolari'nin aksine Anelka ve Drogba ikilisini beraber oynatan Rus hoca gelir gelmez "sihirli değneğini" takıma değdirdi. Bu sezon içerde Manchester United ,Liverpool ve Arsenal ile berabere kalan A.Villa'nın 2 puan altında yer alan Maviler önünde yenilmeyeceğini düşünüyorum.

Skor: 0-1

165 - Wolfsburg - Hertha Berlin 1 2.00

Bundesliga'da bu sezon şampiyonluk yarışı son haftaya kadar başa baş geçecek gibi duruyor. Başkent temsilcisi Hertha geçen hafta Bayern Münih'i yenerek bu sezon ilk defa liderlik koltuğuna oturmuştu. Bu hafta iç sahada Hamburg'la beraber ligin en az puan kaybeden takımı(2 puan) Wolfsburg'a konuk olacaklar. Wolfsburg ise iç sahada hem ligin en az gol yiyen takımı hem de en çok gol atan 2. takımı. İç sahada Hamburg ve Stuttgart gibi güçlü ekipleri yendiler. Bu haftada kazanacaklardır.

Skor: 2-1

214 - Stoke City - Portsmouth 1 2.40

Premier Lig'de düşme hattını yakından ilgilendiren bir mücadele. Stoke City her ne kadar ligin en kötü deplasman karnesine sahip olsa da içerde kazandığı puanlarla düşmeme mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. Şu ana kadar sahalarında sadece Chelsea, Manchester United ve Everton'a kaybettiler. Kendi ayarındaki takımlarla oynadıkları maçlarda hep galip taraf oldular. Portsmouth ise bu sene hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Deplasmanlarda da sadece 2 galibiyet alabildiklerini düşününce bu deplasmandan puan almaları çok zor görünüyor.

Skor: 2-2

231 - Swansea - Doncaster 2 3.75

Play-off'a kalma mücadelesi veren Swansea, ligde son 8 maçta kazandığı 22 puanla bir anda ligin dibinden kurtularak çok rahatlayan Doncaster'ı ağırlıyor. Swansea'da geçen haftaki mağlubiyetinden önce oynadığı son 13 maçta 9 beraberlik 4 galibiyet almıştı. Her ne kadar Swansea ligde içerde tek mağlubiyet alsa da(Birmingham'a) sistem kuponlarında son 4 deplasmandan 12 puan çıkaran Doncaster yüksek oranı ile değerlendirilebilir.

Skor: 2-1

342 - Roma - Siena 1 1.50

Ligin ilk 10 haftasında sadece 2 galibiyet alarak bir anda kendini alt sıralarda bulan başkent temsilcisi 11. hafta itibarı ile çıkışa geçmiş ve yeni yılda geçen haftaki Atalanta mağlubiyeti dışında hiç yenilmeyerek ilk 4 yarışında bende varım demişti. Her ne kadar hafta içi şampiyonlar liginde zorlu Arsenal maçı oynayacak olsalar da karşılarındaki Siena'nın ligde rahat olması itibarı ile çokta zorlanmadan 3 puana ulaşacaklarını düşünüyorum.

Skor: 1-0

343 - Gençlerbirliği - Fenerbahçe 1.0(Çifte Şans) 1.90

Devre arasından sonra oynadığı 4 maçta 7 puan kazanarak düşme hattından hızla uzaklaşan Alkaralar geçen hafta kardeş takımları Hacettepe'yi 7-0'la yenerek patlama yapan Fenerbahçe'yi konuk ediyorlar. Fenerbahçe bu sezon deplasmanda oynadığı 9 maçta sadece 3 galibiyet aldı. Her ne kadar Guiza sakat olduğu için Semih ilk 11'de yer alacak olsa da deplasmandaki kötü performansları bu hafta da devam eder ve kazanamazlar.

Skor: 1-0

354 - Nancy - Lyon 2.5 Gol Altı 1.50

Bu sezon aldığı istikrarsız sonuçlarla geçen seneler nazaran şampiyonluk yolunda rakiplerini heveslendiren Lyon, ligin zor deplasmanlarından Nancy'e konuk oluyor. Sahasında oynadığı 12 maçın 9'u "Alt" biten Nancy ile deplasmanda oynadığı 12 maçın 9'u "Alt" biten Lyon'un mücadelesinde gene "Alt" seçeneği ön planda.

Skor: 0-2

363 - Heracles - Az Alkmaar 2 1.50

Geçen sene son haftalarda düşmekten kurtulan Alkmaar bu sene bambaşka bir kimliğe büründü. Geçen sezonki hocaları Van Gaal ile yola devam kararı aldılar ve şu an en yakın rakiplerinin tam 9 puan önünde olmaları istikrarın ne kadar önemli olduğunun ispatı. Sezonun ilk 2 haftasında aldıkları 2 mağlubiyetten sonra oynadıkları 21 maçta 18 galibiyet alan Alkmaar, son 8 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Heracles deplasmanında zorlanmaz.

Skor: 0-2

415 - Real Madrid - Real Betis 1 1.45

Real Madrid her ne kadar son 8 haftadır kazansa da Barcelona'nın sadece geçen hafta Betis ile beraber kalması dışında puan kaybı yaşamadığı için puan farkı sadece 2 puan eridi. Barcelona'nın 10 maçlık kazanma serisini bozan Betis için ise Messi yedek kaldığı için 1 puanı kurtardı diyebiliriz. Real Madrid'in puan kaybına tahammülü yok. Kazanıp Barcelona'nın derbide puan kaybetmesini bekleyeceklerdir.

Skor: 6-1

444 - Sakaryaspor - Giresunspor 1 2.10

Ligin ilk yarısında sadece 9 puan alarak herkesi hayal kırıklığına uğratan kesin düştü gözüyle bakılan Tatangalar, pes etmeye niyetli değil. 2. yarıda Engin İpekoğlu yönetiminde iyi bir çıkış yakaladılar ve son 4 maçta 7 puan kazandılar. Bu hafta sahalarında tam dişlerine göre bir rakip var. Ateşli seyircilerinin desteği ile Giresunspor maçını kazanırlar ve umutlarını sürdürmeye devam ederler.

Skor: 1-0

535 - Fulham - West Bromwich 1 1.85

Lige çıktıkları ilk seneden itibaren iç sahada her zaman mükemmel sonuçlara imza atan Fulham bu senede bu istikrarını sürdürüyor. Şu anda ligde Manchester United'tan sonra iç sahada en yüksek galibiyet oranına sahip takım Fulham(%63). Deplasman fobilerini yenemediklerinden Uefa potasında yer alamıyorlar. Bu hafta ligin son sırasında yer alan ve Stoke City'den sonra deplasmanda en az puan alan takım olan WBA önünde zorlanmadan 3 puanı alırlar.

Skor: 2-0

551 – Napoli – Genoa 1 2.10

Kendi sahasında bu ligin en iyi takımlarından olan Napoli, 5 hafta önce içerde aldığı 3-0’lık Roma yenilgisi sonrası adeta dağıldı. O maçtan sonra çıktıkları 4 maçta galibiyet alamayan Napoli, en azından içerde aldığı 2 beraberlikle Uefa potasından pekte fazla uzaklaşmadı. Genoa ise geçen hafta 3-0 önde olduğu maçta Mutu’yu durduramayınca 1 puana razı olmuştu. İlk 4 iddiasından uzaklaşmak istemese de Genoa deplasmanlarda pekte iyi değil. Napoli’nin bu maçı kazanarak tekrar çıkışa geçeceğini tahmin ediyorum.

Skor: 0-1

555 – Salzburg – Rapid Vienna 1 1.80

Yaklaşık 70 günlük bir aranın ardından Avusturya ligi yeniden start alıyor. En son bıraktığımızda ligde ilk 2 sırayı paylaşan bu ekibin mücadelesinde ibre ev sahibinden yana. Sahasında oynadığı 11 maçın 10’unu kazanan Salzburg rakibini sahasında eli boş göndererek puan farkını 7’ye yükseltir. Rapid Vienna’nın da deplasmandaki 11 maçta sadece 4 galibiyet aldığını düşünürsek bu orandan Salzburg denenebilir.

Skor: 2-1

612 – Marsilya – Le Mans 2.5 Üstü 1.85

Fransa Ligi’nin en belirgin özelliği maçların az gollü geçmesidir. Marsilya ise bu kategorinin dışındaki takımlardan. Çok gol attığı kadar çokta gol yiyen bir ekip. İçerdeki 12 maçında 2’den çok gol olan Marsilya’nın karşısında bu hafta deplasmanda yaptığı 12 maçın 9’u “Üst” biten Le Mans var. Veledrome’da seyirciler bol gollü bir maç izleyecektir.

Skor: 0-0

623 – Osasuna – Numancia 1 1.70

Ligde oynadığı son maçta topladığı 8 puanla son sıradan kurtularak averajla da olsa 17. Sırada olan Osasuna iç sahada bir 3 puan daha alarak az da olsa rahat nefes almak isteyecektir. Karşılarında ise son 5 maçtır kaybeden ve iyice umudunu kaybeden Numancia ile oynayacaklar. Osasuna bu moralle Numancia engelini kolay aşar.

Skor: 2-0

20.02.2009

2008 yılının "En İyi 10 Fotoğrafı"

Ada'nın ünlü tabloid gazetelerinden The Sun gazetesi 2008'in en iyi 10 karesini belirledi. SJA (Spor Gazetecileri Derneği) tarafından düzenlenen yarışmada finale kalan fotoğraflar arasında gazete şu 10 resmi seçti;

Arjantin'de "Frikik Spreyi" çıktı

Arjantin Futbol Federasyonu, ilginç bir uygulamayı hayata geçirirken, frikikler artık tam noktasından kullanılıyor.

San Lorenzo-Tigre maçında uygulanmaya başlanan 'Frikik spreyi' uygulamasında hakem, serbest atış kararı verdiği pozisyonların ardından önce topun olduğu noktayı, sonra da barajın durması gerektiği noktayı spreyle işaretliyor. Bu uygulamanın en avantajlı yönü ise frikiklerin tam noktasından kullanılması.

Açık arttırma ile bayan hoca !


İngiltere Güney Konferansı takımlarından Fisher Athletic, tarihi bir olaya imza atacak. İngiltere'de yaşanan ilginç olaylara bir yenisi daha eklendi. Bir bayan, açık arttırma sonucunda bir takımın başına sahaya çıkacak.

Maddi sorunlarla boğuşan güney konferansı takımlarından Fisher Athletic, takımın bir günlük menajerlik görevini açık arttırmayla satışa sunmuştu. Açık arttırmayı kazanan 27 yaşındaki Donna Powell isimli bir bayan, bugün oynanacak Eastleigh maçında takımın başında sahaya çıkacak.

Kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Powell, "Menajerliği başarıyla yapacağıma eminim. Zaten bir çocuk futbol takımını çalıştırıyorum. Takımı ben seçeceğim. Benim istediğim tarzda oynayacaklar. Tabii ki stresli olacağım, ama çocukların maçından çok farklı olacağını zannetmiyorum" dedi.

Uefa Kupası'nda 3. Tur İlk Maç Sonuçları


















Avrupa'da Türkiye'yi tek temsil eden Galatasaray'ın Fransız Bordeuax karşısında deplasmanda 0-0'lık bir skorla rövanş öncesi avantajlı döndüğü Uefa Kupası 3.tur'unda ilk maçlar tamamlandı.


Önce Beşiktaş'ı eleyen ardından G.Saray'ın grubundan lider çıkarak tüm dikkatleri üzerinde toplayan Metalist Kharkiv, Sampdoria'yı deplasmanda 1-0 yenerek daha çok canlar yakacağının sinyalini verdi.

Sonucu en çok merakla beklenen eşleşmede ise Milan Inzaghi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Diego'nun son dakikalarda gelen golüne engel olamasalarda deplasmanda alınan 1-1'lik sonuç avantajla dönmelerini sağladı.

Lucescu'nun takımı Shaktar Donetesk, Tottenham gibi güçlü bir rakip karşısında rakibin hem 12 eksikle Ukranya'ya gelmesi, hem önceliğinin lig olması ve hemde saha şartlarının katkısıyla sahadan 2-0'lık bir avantajla ayrıldı.

Fiorentina Ajax'a, Marsilya'da Twente'ye sahalarında 1-0'lık skorla yenilerek sürpriz bir sonuca imza attılar. En büyük sürprizlerden biri ise sahasında bu sezon hiçbir resmi maçı kaybetmeyen Olympiakos'un Saint Etienn'e 3-1 yenilmesi oldu.

Gereğinden fazla sürpriz sonucun çıktığı ilk tur maçlarının rövanşı 26 Şubat Perşembe akşamı oynanacak.

İlk turda alınan sonuçlar ise şu şekilde oluştu:

BORDEUAX 0-0 GALATASARAY
Werder Bremen 1-1 Milan
Olympiakos 1-3 Saint-Etienne
Aston Villa 1-1 CSKA
Shakhtar Donetesk 2-0 Tottenham Hotspur
Lech Poznan 2-2 Udinese
Zenit 2-1 Stuttgart
Paris Saint Germain 2-0 Wolfsburg
Braga 3-0 Standard Liege
Dynamo Kiev 1-1 Valencia
Sampdoria 0-1 Metallist Kharkiv
FC Kopenhag 2-2 Manchester City
AaB Aalborg 3-0 Deportivo
Marseille 0-1 Twente
Fiorentina 0-1 Ajax
NEC 0-3 Hamburg

18.02.2009

Forma Numaraları ve Doğum Tarihleri Arasındaki Bağlantı


Forma numaraları futbolcular için çok önemlidir kimisi uğurlu rakamını giyer, kimisi o an gözüne hoş gelen boştaki numarayı seçerken, kimisi de eşinden dostundan tavsiye alarak belirler giyeceği numarayı. En çok tartışma konusu ise şüphesiz "10" numarayı kimin giyeceğidir. Çok eskilerden beri takımın yıldızı olduğunula inanılan kişi giyer bu formayı. Maradona'lar, Hagi'ler, Ronaldinho'lar, Del Piero'lar gibi.

İngiltere milli takımında ise yaklaşık 100 yıldır ilk 11'de kimin hangi numarayı giyeceği bellidir. Şöyle ki ; kaleci "1", sağ bek "2", sol bek "3", stoperler "5" ve "6", orta sahalar "4" ve "8", sağ kanat "7", sol kanat "11", forvetler ise "9" ve "10" numarayı giymektedir. Bu 100 yıl öncede böyleydi şimdiki zamanda da böyle. Şüphe duyanlar için İngiltere'nin bir sonraki milli maçında bu detaya bakmasını tavsiye ederim.

Ligimizde 2001-2002 sezonunda futbolda devrim niteliğinde bir karar alındı. O sezona kadar sahada yer alan takım oyuncuları 1'den 11'e kadar sıralanmış numaraları giyerken o sezonki kural değişikliği ile 1'den 99'a kadar istedikleri numarayı seçme şansına sahip oldular.

Bazı futbolcular daha önce taşıdıkları numaralar ile devam ederken birçok futbolcu ise memleketinin sırt numarasını giymeyi tercih etti. Hatta bu durum o kadar ciddi bir olay haline geldi ki Anadolu şehirlerinde o şehrin plaka numarasını forma numarası yapan oyuncu olmak için taraftara kendini kabul ettirmesi gerekirdi o oyuncunun.

Bazı futbolcular ise o sezon içinde bulundukları yaşı forma numarası yaparken bazı futbolcular ise doğum tarihlerini sırt numarası olarak tercih etti. Bende bir araştırma yaptım ve 2008-2009 sezonunda Turkcell Süper Lig'de bu son kategoriye giren futbolcular kimlermiş öğrendim.

İşte bu oyuncuların listesi :

ANKARASPOR

90 – Umut Sözen D.Tarihi: 1990

ANTALYASPOR

29 – Sergey Djiehoua D.Tarihi: 1981

90 – Musa Nizam D.Tarihi: 1990

BEŞİKTAŞ

20 – Aydın Karabulut D.Tarihi: 1988

21 – Serdar Özkan D.Tarihi: 1987

84 – Hakan Arıkan D.Tarihi: 1984

BURSASPOR

24 – Gökhan Güleç D.Tarihi: 1985

İ.B.BELEDİYE

21 – Mahmut Tekdemir D.Tarihi: 1988

82 – Marcus Barbosa D.Tarihi: 1982

88 – Zeki Korkmaz D.Tarihi: 1988

DENİZLİSPOR

91 – Ali Helvacı D.Tarihi: 1991

93 – Bilal Niyaz D.Tarihi: 1993

95 – Recep Niyaz D.Tarihi: 1995

ESKİŞEHİRSPOR

87 – Sinan Ören D.Tarihi: 1987

FENERBAHÇE

88 – Volkan Babacan D.Tarihi: 1988

89 – Fehmi Mert Günok D.Tarihi: 1989

91 – Abdülkadir Kayalı D.Tarihi: 1991

GALATASARAY

87 – Mehmet Güven D.Tarihi: 1987

GAZİANTEPSPOR

21 – Ferdi Coşkun D. Tarihi: 1987

22 – Mahmut Bezgin D.Tarihi: 1986

89 – Soner Örnek D.Tarihi: 1989

GENÇLERBİRLİĞİ

91 – Soner Aydoğdu D.Tarihi: 1991

HACETTEPESPOR

21 – Gilman Lika D.Tarihi: 1987

26 – Selçuk Şahin D.Tarihi: 1983

84 – Ümit Tütünci D.Tarihi: 1984

KAYSERİSPOR

24 – Bayram Çetin D.Tarihi: 1985

87 – Abdullah Durak D.Tarihi: 1987

90 – Furkan Özçal D.Tarihi: 1990

KOCAELİSPOR

20 - Berkay Samancı D.Tarihi: 1989

25 – Luka Zinko D.Tarihi: 1983

30 – Murat Hacıoğlu D.Tarihi: 1979

87 – Metin Erol D.Tarihi: 1987

KONYASPOR

90 – Recep Aydın D.Tarihi: 1990

MKE ANKARAGÜCÜ

19- Çağrı Yasan D.Tarihi: 1990

20 – Mert Erdoğan D.Tarihi: 1989

25 – İbrahim Ege D.Tarihi: 1983

30 – Özgür Bayer D.Tarihi: 1979

SİVASSPOR

24 – İbrahim Dağaşan D.Tarihi: 1984

27 – Sedat Bayrak D.Tarihi: 1981

88 – İzzet Affetmez D.Tarihi: 1988

90 – Muhammet Çağlar D.Tarihi: 1990

TRABZONSPOR

23 – Giray Kaçar D.Tarihi: 1985

85 – Ferhat Çökmüş D.Tarihi: 1985


Related Posts with Thumbnails