27.10.2010

"Benim İçin Ölüsünüz"

Son 2 sezondur İspanya Kral Kupası'nda 3. lig takımlarına elenen [2008-2009 (Real Murcia: 2-3, 4-3), 2009-2010 (Alcorcon: 0-4, 1-0)] Real Madrid'te teknik direktör Jose Mourinho bu sezon işi sıkı tutmak için bu sezon kupada eşleştikleri 3. lig takımı Murcia maçı öncesi şu açıklamayı yapmıştı;

"Eğer geçen seneki gibi bir sonuç alırsak, o maçta oynayan futbolcuların üzerine birer çarpı koyarım ve benim için ölmüş olurlar”

Peki sonuç ne oldu ?

Ligde oynadığı son 3 maçta 16 gol atan ve 20 puanla La Liga'nın lider olan Real Madrid, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Benzema, Higuain, Di Maria gibi as oyuncuların forma giydiği maçta gol bile atamadı ve sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

Real Madrid belki geçen sezonki gibi bir Alcorcon faciası yaşamadı ama maç sonunda Mourinho yine de bazı futbolcuların üzerine çarpı koymuştur kesin.

Barcelona İspanya Kral Kupası Maçı İçin Kuzey Afrika'da!

İspanya'da bu akşam Kral Kupası maçları oynanırken Barcelona en uzak deplasmana giden takım oldu.

Deplasmanda İspanya 3. lig takımlarından Cueta ile karşılaşan Katalan ekibi bu deplasmana gitmek için tam 1172 km yol kat etti. İspanya'nın dışında özel il statüsünde yer alan Cueta şehri Kuzey Afrika kıt'asında yer alıyor. Aynı ligde yer alan Melilla da Fas sınırında yer alan diğer İspanyol şehri.

Yüzölçümü 28 kilometre kare olan ve toplam 76.000 nüfüsa sahip olan Cueta şehrine gitmek için Barcelona kafilesi önce uçakla Malaga'ya geçmiş oradan da maçın oynanacağı Estadio Alfonso Murubehe stadına gitmek için helikopterle Cueta şehrine geçmişler.

Dipnot: TSİ ile 23.00'da başlayan maçı Barcelona 16. dakikada Maxwell ve 25. dakikada Pedro'nun attığı goller ile 2-0 kazandı.

26.10.2010

FIFA Ballon D'or (Altın Top) Adayları Belli Oldu!


FIFA'nın 'Dünyada Yılın Futbolcusu' ödülü ile France Football dergisinin 'Ballon D'or' ödülünün birleştirilmesi ile bu sezon ilk kez verilmeye başlanacak 'FIFA Altın Top' adayları açıklandı.

6 Aralık 2009'da liste 3 kişiye indirilecek ve medyaya açıklanacak bu 3 isim dünyanın en iyisi olabilmek için yarışacak. Son 3 yılda Cristiano Ronaldo ve Messi'nin bu ödülde hep ilk 3 sırada yer aldığını da belirtelim.

10 Ocak 2011 tarihinde sahibini bulacak olan ve 2010 Dünya Kupası'nda oynamış futbolcular ile basın mensuplarının oyları ile 2010 yılının en iyi futbolcusunu tayin edecek bu ödül için FIFA, 23 kişilik aday listesini belirledi.

10 Ocak 2011'de 'Altın Top' ödülünün yanı sıra FIFA/FIFPro World XI (Dünyanın en iyi 11'i), FIFA Puskas Ödülü (Yılın en iyi golü ödülü), FIFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü, FIFA Başkanlık Ödülü ve FIFA Fair Play Ödülü de sahibini bulacak.

2010 Dünya Kupası şampiyonu İspany'dan 7 futbolcu listede yer alırken, turnuvanın İspanya'dan sonra en iyi futbolunu oynayan Almanya'dan 5 futbolcu listedeye seçildi. Dünya Kupası'nın en iyi futbolcusu seçilen Forlan'ın yanı sıra Hollanda'yı finale yükselten isimlerin başında gelen Sneijder, Arjantinli yıldız Messi ve Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo da listede kendine yer buldu.

İşte FIFA'nın 23 kişilik 'Altın Top' adayları;

Iker Casillias, Carles Puyol, Xabi Alonso, Andres Iniesta, David Villa, Xavi Hernandez, Cesc Fabregas (İspanya), Philipp Lahm, Thomas Müller, Miroslav Klose, Mesut Özil, Bastian Schweinsteiger (Almanya), Julio Cesar, Daniel Alves, Maicon (Brezilya), Arjen Robben, Wesley Sneijder (Hollanda), Lionel Messi (Arjantin), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Didier Drogba (Fildişi Sahili), Samuel Eto'o (Kamerun), Diego Forlán (Uruguay), Asamoah Gyan (Gana)

Dipnot: Dünya Kupası'nın düzenlendiği yıllar da 'Altın Top' ödülü büyük ihtimalle Dünya Kupası'nda en iyi performansı gösteren oyuncuya gidiyor. (2006 - Fabio Cannavaro, 2002 - Ronaldo, 1998 - Zidane, 1994 - Stoickhov)

Bu nedenle 6 Aralık 2010'da 3'e inecek listede olacak isimler bana göre Forlan, David Villa, Xavi, Iniesta, Sneijder ve Messi'den başkası olmaz gibi geliyor.

25.10.2010

Şampiyonlar Ligi 3. Maçların İstatistiksel Analizi!


► Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 3 maçın tamamını kazanan 5 takım var: Arsenal, Bayern Münih, Chelsea, Real Madrid, Lyon

► Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 3 maçta gol yemeyen sadece 2 takım var: Manchester United ve Real Madrid.

► Şampiyonlar Ligi'nde geride kalam 3 maçta gol atamayan tek takım Bursaspor.

►Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 3 maç sonucunda puan alamayan 5 takım var: Hapoel Tel Aviv, Bursaspor, Zilina, Auxerre, Partizan.

► Hapoel Tel Aviv filelerine 2 gol bırakarak Avrupa kupalarında toplam gol sayısını 69'a çıkaran Raul, 68 gollü Inzaghi'yi geçerek Avrupa kupalarında gelmiş geçmiş en golcü oyuncu oldu.

► Arsenal attığı 14 gol ile Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk 3 maçta en çok gol atan takım oldu.

► Real Madrid, Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk 3 maçının tamamını kazanan ve bu 3 maçta hiç gol yemeyen 7. takım oldu.

► Manchester United, Bursaspor'u 1-0 yenerek Avrupa Kupaları tarihinde Türk takımları ile karşılaştığı 11. maçtan 5. galibiyetini aldı.

► Lionel Messi, Kopenhag filelerine attığı 2 gol ile kulüp ve ülke kariyerinde attığı gol sayısını toplamda 151'e çıkardı.

► Gareth Bale, takımı maçı mağlup tamamlamasına rağmen hat-trick yapan 2. oyuncu oldu. 23 Nisan 2003'te Brezilyalı golcü Ronaldo, Real Madrid'in M.United'e 4-3 yenildiği maçta hat-trick yapmıştı.

► Samuel Eto'o Inter'in Şampiyonlar Ligi'nde attığı son 8 golün tamamında başrolde yer aldı. (5 gol 3 asist)

► Lionel Messi Nou Camp'ta çıktığı son 10 Şampiyonlar Ligi maçında 13 gol attı.

► Inter kendi sahasında oynadığı Şampiyonlar Ligi maçlarında en fazla 4 gol atabildi.

► Nicolas Anelka ilk 11'de başladığı son 9 Şampiyonlar Ligi maçında rakip filelere tam 7 gol bıraktı.

► Chamakh çıktığı son 7 Şampiyonlar Ligi maçında 6 gol attı. Arsenal forması ile çıktığı 3 Şampiyonlar Ligi maçında da 1'er gol attı.

► Arsenal'in Emirates Stadyumu'nda oynadığı son 9 Şampiyonlar Ligi maçında lehine 6 kez penaltı verildi.

► Barcelona, Avrupa kupalarında Danimarka takımlarına karşı oynadığı 9 maçın hiçbirini kaybetmedi. (8 galibiyet 1 beraberlik)

► Raul Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiği 15 sezonun tamamında en az 1 gol atma başarısını gösterdi.

► Cristiano Ronaldo Ekim ayı içinde oynadığı (Milli maçlar da dahil) 5 maçın hepsinde gol attı.

► Jose Mourinho yönetimindeki Real Madrid tam 14 yıl sonra oynadığı ilk 10 resmi maçın hiçbirini kaybetmedi. (1996'da Capello yönetiminde aynı performans)

► Real Madrid, Milan ile kendi sahasında oynadığı son 7 maçta tam 17 gol attı.

► Milan önünde 104. Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Casillias, 103 maça çıkan Oliver Kahn'ın önünde Şampiyonlar Ligi'nde en fazla forma giyen kaleci oldu.

► Benfica'yı mağlup eden Lyon, Portekiz takımlarına karşı oynadığı 13 Avrupa kupası maçlarının yalnızca 3'ünden sahadan galip ayrılabildi.

► Inter'in Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'onun ilk 3 maçta kaleyi tutan 6 şutunun 6'sı da gol oldu.

► Marsilya'nın Zilina maçındaki tek golünü atan Diawara Marsilya forması ile attığı 6 golün tamamını kafa ile attı.

► Auxerre, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı 8 maçın tamamında kalesinde gol gördü.

► Roma'nın Basel'e 3-1 yenildiği maçta İtalyan ekibinin tek golünü atan Borriello son 7 maçta 5 gol attı.

► Roma'yı deplasmanda 3-1 yenen Basel, 18 Mart 2003'te 2-1 kazandığı Juventus maçından sonra ilk kez İtalyan takımlarına karşı maç kazandı.

► Tottenham maçının 2. dakikasında gol atan 37 yaşındaki Interli Javier Zanetti, Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en yaşlı futbolcu oldu.

► Tottenham'a karşı 14. dakikada 3-0 öne geçen Inter, Şampiyonlar Ligi tarihinde en hızlı 3 gol atan 2. takım oldu.

► Cluj'u 3-2 mağlup eden Bayern Münih, 12 Nisan 2005'te 3-2 kazandığı Chelsea maçından sonra ilk kez 2 gol yediği bir Şampiyonlar Ligi maçını kazandı.

► Bayern Münih-Cluj maçında hem kendi kalesine hem de rakip kaleye gol atan Cadu 21 Ekim 2009'dan Michael Ciani'den (Bordeaux-Chelsea) sonra bunu gerçekleştiren ilk futbolcu oldu.

► Spartak Moskova maçında attığı gol ile bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 4. golünü atan Anelka PSG'de oynadığı 2000-2001 sezonundan (5) sonra Ş.Ligi'nde en fazla golünü bu sezon attı.

► Yuri Zhirkov Şampiyonlar Ligi'nde bir Rus takımına gol atan ilk Rus futbolcu oldu.

► Chelsea, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 10 deplasman maçında sadece 1 kez mağlup oldu.

► Barcelona - Kopenhag maçının 74. dakikasında oyuna giren Kenneth Zohore (16 yaş 220 gün) ile Panathinaikos - Rubin Kazan maçının 78. dakikasında oyuna giren Charis Mavrias (16 yaş 241 gün) Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç 2. ve 3. oyuncu oldular.

► Panathinaikos ilk 3 maç hesaba katıldığında 1 puan ve -6 averaj ile Yunan takımları içinde en kötü başlangıcı yapan takım oldu.

► Rangers, İspanyol takımlarına karşı oynadığı 9 Şampiyonlar Ligi maçının 8'inde kalesinde gol gördü.

► İskoçya temsilcisi Rangers, Valencia önünde Avrupa kupaları tarihindeki 300. maçına çıktı.

► Ajax - Auxerre maçı 1992-1993 sezonundan bu yana 3 kırmızı kart çıkan 4. Şampiyonlar Ligi maçı oldu.

24.10.2010

Feyennord, Feyennord Olalı Böyle Zulüm Görmedi!

Hollanda Ligi'nde şampiyonluk sayısı bakımından PSV ve Ajax'tan sonra aldığı 14 şampiyonluk ile ligin 3. büyüğü olan Feyennord bu sezon aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor.

En son lig şampiyonluğunu 1999 yılında elde eden Rotterdam temsilcisi 2002 yılında da Hooijdonk ve Tomassonlu kadrosu ile Dortmund'u finalde yenerek UEFA Kupası'nı kazanmıştı.

Geçen sezonu 4. sırada tamamlayan Feyennord bu sezonda ilk 4 haftada 7 puan topladı. Sonraki 5 maçta ise sadece 1 puan toplayarak kendilerini ligin dibinde buldular.

Ligin 10. haftasında lider PSV ile deplasmanda karşılaşan Feyennord 'tarihinin en büyük hezimeti'ni yaşadı. 24. dakikada ilk golü yiyen Feyennord 34. dakikada savunma oyuncusu Leerdem'in atılması ile adeta dağıldı. İlk yarı 2-0 sona erdi ama 2. yarıda PSV yağmur gibi gollleri atmaya başladı. Henüz 59. dakikada skor 6-0 olurken 87. dakikada gelen 10. gol maçın skorunu tayin etti.

Feyennord'un bugünden önce Hollanda liginde aldığı en ağır yenilgi 18 Eylül 1983 yılında Ajax'a kaybettiği 8-2'lik maçtı. PSV bu sonuçla Hollanda liginde 2. kez 10-0'lık bir galibiyet elde etti. (1973 yılında Go Ahead) Hollanda liginde 7. kez bir maçta 10 ve üzeri gol atılırken lig tarihindeki en farkı skor 19 Mayıs 1972'de Ajax'ın Vitesse'yi 12-1 yendiği maç olarak hala tarihteki yerini alıyor.

Geçen sezon Ajax, Hollanda liginde attığı 106 gol ile rekor kırmıştı. Geride kalan 10 maçta rakip filelere 35 gol bırakan (İç sahada 6 maçta 26 gol attılar) PSV, şimdiden Ajax'ın geçen sezonki gol rekorunu kırmaya aday gibi gözüküyor.
Related Posts with Thumbnails