24.10.2009

Şampiyonlar Ligi 3. Hafta Değerlendirmesi!

Şampiyonlar Ligi'nde en çok sürpriz sonucun çıktığı bir haftayı geride bıraktık. Özellikle Salı günü oynanan maçlarda çıkan sonuçlar herlesi şaşırtırken sürpriz bir şekilde bazı gruplarda durumlar iyice karıştı. 2-3 grupta ise durumlar yavaş yavaş netleşmeye başladı.

A grubunda haftanın en önemli maçında Fransa'da Bordeaux sahasında Bayern Münih ile karşılaştı. Rivery ve Robben gibi önemli eksikleri olan Bayern karşısında Bordeaux maçı 2-1 kazanarak 7 puana ulaştı. Maçı Bayern 9 kişi tamamlarken Bordeuax'da maçta 2 penaltı kaçırdı. Grubun diğer maçında ise Juventus, M.Haifa'yı tek golle geçerek ilk galibiyetini aldı ve 5 puanla 2. sıraya yükseldi. 0 puanlı olan İsrail ekibi henüz grupta golde atamadı.

Beşiktaş'ın da yer aldığı B grubunda Manchester United Rusya deplasmanından tek golle galip gelerek 9 puana ulaştı ve hemen hemen gruptan çıkmayı garantiledi. Temsilcimiz ise zorlu Wolfsburg deplasmanında Ferrari ve Rüştü'nün ekstra performansı ile maçı gol yemeden tamamlayarak beraberliği kurtardı. Mustafa Denizli Şampiyonlar Ligi'nde ilk puanını alırken, Beşiktaş'ın içerde Wolfsburg ve CSKA Moskova maçları olduğunu düşününce grupta hala avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

3 hafta önce kendi sahasında Zürih'e yenilerek şok yaşayan Milan, bu sefer Real Madrid'i deplasmanda mağlup ederek herkesi şaşırttı. Maça Dida'nın eski günleri aratmayacak şekilde yediği golle başlasalarda Pato'nun attığı 2 gol ve Pirlo'nun attığı Hagivari gol ile maçı 3-2 kazanarak 6 puana ulaştılar. Grubun diğer maçında ise Marsilya, Zürih deplasmanında tek golle gülerek gruptaki ilk puanlarını aldı.

D grubunda oynanan maçlar bir teknik direktörün sonunu hazırladı. Stamford Bridge Stadı'nda oynanan maçta Chelsea, Atletico Madrid'i 4-0 gibi ezici bir skorla yenerek grupta 9 puana ulaştı. Bu sonuç ile son kredisini dolduran A.Madrid'in hocası Abel Resino'nun görevine son verildi. Porto ise 1-0 geriye düştüğü maçta APOEL'i 2-1 ile geçerek 6 puana ulaştı. Hulk attığı 2 gol ile Portekiz ekibinin gruptan çıkma adına büyük avantaj ele geçirmesini sağladı.

Salı gününün en büyük sürpriz sonuçlarından biri Anfield Road'ta ortaya çıktı. Liverpool'un Lyon'u ağırladığı maçta Fransız ekibi son dakikada bulduğu gol ile grupta 9 puana ulaştı ve Devler Ligi'nin en zorlu grubunda büyük avantaj sağladı. Fiorentina ise Macaristan deplasmanında gol düellosu şeklinde geçen maçta Debrecen'i 4-3 yendi ve 6 puana ulaştı. 2 deplasman maçı olan Liverpool 3 puanla 3. sırada yer alıyor grupta ve kalan maçlarda mucizeye ihtiyaçları olacak.

Barcelona ve Inter'in çok kolay çıkmasının beklendiği F grubunda durumlar iyice karıştı. Buna sebep olan ise Gökdeniz Karadeniz oldu. Nou Camp deplasmanından Barcelona'ya karşı takımının galibiyet golünü atan Gökdeniz grubun iyice karışmasını sağladı. Inter ise kendi sahasında Dynamo Kiev ile 2-2 berabere kalarak 3 maçta 3 beraberlik aldı ve sonuncu sıraya düştü. Grupta diğer yer alan 3 takım ise 4 puanla sıralandı. Inter'in Barca ve Dynamo Kiev deplasmanlarındaki performansı çıkıp çıkmayacağını belirleyecek. Gökdeniz'li Rubin Kazan ise bir sürpriz peşinde daha koşacak kalan maçlarda.

Diğer 3 İspanyol kulübünün aksine haftayı galibiyetle kapatan Sevilla gruptaki liderliğini hemen hemen garantiledi. Almanya'da Stuttgart'a konuk olan Endülüs ekibi 3 puanı 3 golle alırken 9 puana ulaştı. Grubun diğer maçında ise Rangers sahasında Romanya temsilcisi Unirea'ya 4-1 yenilerek gruptaki konumunu zora soktu. Maçta atılan 5 golün 3'ü kendi kalesine olurken Romanya temsilcisi 4 puana yükselerek 2. sıraya yükseldi.

Chelsea ve Manchster United gibi 3'te 3 yapma fırsatı yakalayan diğer İngiliz ekibi Arsenal'in bu hevesi 90. dakikada gelen gol ile yıkıldı. Hollanda'da Alkmaar ile karşı karşıya gelen Topçular Fabregas ile ilk yarı öne geçselerde Mendes'in son dakikada attığı gol ile 2 puan bıraktı. Arsenal 7 puan ile liderliğini sürdürürken Alkmaar 2. beraberliğini aldı. Grubun diğer maçında ise Olympiakos, Standart Liege'yi 90. dakikada attığı gol ile devirerek iç sahada 2'de 2 yaptı ve H grubunda 6 puanla 2. sırada yer aldı. S.Liege ise 1 puanla son sırada yer aldı.

23.10.2009

Jose Mourinho'dan İnciler - 8

Inter'in teknik direktörü Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi'nde 3'te 3 beraberlik ile kötü bir başlangıç yapsalarda ezeli rakipleri Milan'a gönderme yapmadan duramamış.

Bir üst tura çıkacaklarından emin olan Mourinho, Milan'ın Real Madrid deplasmanında aldığı galibiyet ile ilgili sorulan bir soruya ise şu yanıtı vermiş:

"Milan ve Leonardo adına sevindim. Zor bir sezon geçiriyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde ise bizden iyiler. Bernabeu'da aldıkları galibiyet tarihiydi., aynen Zürih karşısında aldıkları mağlubiyet gibi"

Sedye Bulamayınca Kapı İle Taşıdılar!


Başlıkta yazan yanlış değil. Sakat olan futbolcu harbi harbi kapı ile taşınmış.

Olay İspanya'da gerçekleşiyor. İspanya 4. Lig maçında oynanan Extremadura Almendralejo - CD Badajoz karşılaşmasında konuk ekipten Camilla sakatlık geçirmiş. Görüntülerden muhtelemen ayağının kırıldığı izlenimine vardım ben.

Oyuncuyu saha kenarına taşımak için görevliler stat içine giriyor ama sedye ile değil. Nerden koparıldığı belli olmayan bir kapı ile sakat futbolcuyu saha dışına taşıyorlar.

Hafta Sonu Futbol


23 Ekim Cuma


20:00 Trabzonspor-Kayserispor (Lig TV)
21:30 Bayer Leverkusen-Dortmund (TRT 3)

24 Ekim Cumartesi

13:30 Mersin İdman Yurdu-Kartalspor (D Spor)
14:45 Wolves-Aston Villa (Spormax)
16:00 Bursaspor-İstanbul Belediye (Lig TV)
16:30 Bayern Münih-E.Frankfurt (TRT 3)
17:00 Rangers-Hibernian (Futbol Smart)
17:00 Tottenham-Stoke City (Spormax)
19:00 Atletico Madrid-Mallorca (NTV Spor)
19:30 Chelsea-Blackburn (Spormax)
20:00 Eskişehirspor-Beşiktaş (Lig TV)
20:00 Bordeaux-Le Mans (Kanal A)
21:00 Sporting Gijon-Real Madrid (NTV Spor)
22:00 Rennes-Montpellier (Kanal A)
23:00 Sevilla-Espanyol (NTV Spor)

25 Ekim Pazar

13:00 CSKA Moskova-FC Moskova (Spormax)
13:30 Adanaspor-Altay (D Spor)
16:00 AZ Alkmaar-Ajax (Euro Futbol)
16:00 Liverpool-Manchester United (Spormax)
16:00 Siena-Juventus (NTV Spor)
18:00 Lens-Toulouse (Kanal A)
18:15 West Ham-Arsenal (Spormax)
20:00 Fenerbahçe-Galatasaray (Lig TV)
21:15 River Plate-Boca Juniors (NTV Spor)
22:00 Marsilya-Paris Saint Germain (Kanal A)
22:00 Barcelona-Real Zaragoza (NTV Spor)
22:00 İnternacional-Gremio (Spormax)

22.10.2009

Raul Bir Rekora Daha Koşuyor!

Dün gece Milan, deplasmanda Real Madrid'i 3-2 yenmiş ve hem büyük bir sürpriz sonuca imza atmış hem de Milano'da yenildiği Zürih maçında kaybettiği avantajı tekrar yakalamıştı.

Dün gece oynanan maç kadar konuşulan bir olayda Dida'nın yediği goldeki hatasıydı. Kucağına gelen topu elinden kaçıran 36 yaşındaki Brezilyalı kaleci Raul'un topu kaparak skoru 1-0'a getirmesini sağlamıştı.

Her ne kadar Real Madrid maçı kaybetsede bu gol İspanyol golcü için büyük bir anlam ifade ediyordu. Hafta sonu oynanan lig maçında 711. kez Real Madrid forması giyerek bu alanda rekoru eline geçirmişti Raul. Milan'a karşı attığı gol ile Avrupa Kupaları'nda 66. golünü atan Raul bu alandada rekoru egale etmiş durumda.

Bu alanda rekor daha önceden Almanlar'ın efsane golcüsü Gerd Müller'e aitti. Müller bu 66 golü Uefa Kupası, Kupa Galipleri Kupası ve Şampiyon Kulüpler Kupası'nda toplamda atarken Raul gollerinin tamamını Şampiyonlar Ligi'nde atarak ayrı bir başarıya imza attı.

100 Metreden (Kaleden Kaleye) Gol!

Hafta içi gündem önckei gün ve dün oynanan Şampiyonlar Ligi maçları ile bu gece oynanacak olan Uefa Avrupa Ligi maçları. Devler Ligi'nde tek takım ile temsil edilen Portekiz'de Porto sahasında APOEL'i 2-1 ile geçerek puanını 6 yaptı ve 2. tur için avantaj sağladı.

Ama esas konumuz Porto değil tabi ki. Hafta içi Porto Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ederken Portekiz Kupası'nda Rio Ave ile Esmoriz mücadelesinde atılan bir gol ülkede Porto maçından daha çok konuşuldu.

Rio Ave'nin Esmoriz'i 2-1 yendiği maçta konuk ekibin golünü kalecisi attı. Ama bu gol ne penaltı golü nede frikikten atılmış bir gol. Rio Ave'nin 2-0 önde olduğu dakikalarda Esmoriz kalecisi Rui Sa ceza sahasının hemen dışında önünde bulduğu topu gelişi güzel ayağı ile vurarak uzaklaştırmak istemiş. Top rakip kale önünde sekerken Rio Ave kalecisinin biraz önde olması ile top üstünden geçerek ağlarla buluşmuş.

İŞTE O GOL!

21.10.2009

Nou Camp Sustu, Gökdeniz'i Dinliyor!

Bu gece Şampiyonlar Ligi'nde bir çok sürpriz sonuç ortaya çıktı ama en büyük sürpriz Nou Camp Stadı'nda ortaya çıktı. Liverpool son dakika golü ile Lyon'a yenilirken, Inter kendi sahasında Dynamo Kiev ile 2-2 berabere kalarak 3 maçta 3 beraberlik aldı.

Barcelona'nın kendi sahasında oynadığı Rubin Kazan maçında ön plana çıkan isim bir Türk oyuncu idi. Gökdeniz Karadeniz. 2. dakikada Dominguez'in golüne 48'te Ibrahimovic cevap versede 73. dakikada Gökdeniz'in attığı gol ile Rubin Kazan maçı kazanırken kendiside Uefa tarafından maçın oyuncusu seçiliyordu.

İŞTE GÖKDENİZ'İN BARCELONA'YI YIKAN GOLÜ!

20.10.2009

Avrupa'da Play-Off Eşleşmeleri Belli Oldu!

Fırat İşbecer'in bugün radyoda söylediği gibi Platini Rusya, Fransa ve Portekiz'i kayırdımı bilinmez ama bugün çekilen kuralar sonrası bu 3 takım Güney Afrika için açık ara favori gözüküyor.

Türkiye'nin yer aldığı 5. grubu 2. sırada bitirerek play-offlara kalan Bosna Hersek, Portekiz ile eşleşirken büyük bir mucize peşinde koşacak. İlk maçın Portekiz'de olduğunu düşünürsek ikinci maçın prestij maçı olacağını düşünüyorum.

Diğer bir eşleşme ise Rusya ile Slovenya arasında. Kendi sahasında Almanya'ya yenilerek grubu 2. bitiren Hiddink'in öğrencileri, Çeklerin önünde play-off vizesi alarak uzun bir aradan sonra uluslararası şampiyonaya katılmaya yaklaşan Slovenya ile tur mücadelesi verecek. Bu turda ilk maç Rusya'da. İlk maçın dondurucu kış atmosferinde geçeceğini de varsayarak Rusya'nın rövanşa rahat çıkabileceğini söyleyebilirim.

İtalya'nın ardından 8. grubu 2. sırada bitiren İrlanda Cumhuriyeti Fransa ile eşleşti. Her ne kadar bu eşleşmede Fransızlar favori gözüksede İtalya'ya 2 maçta da yenilmeyen ve grubu namağlup bitiren İrlanda'nın elemesi sürpriz olmaz bence. Hele ki böyle bir Fransa'yı bulmuşken.

En çok dengede olan eşleşme ise Ukrayna ile Yunanistan arasında olacak görünüyor. İsviçre'nin lider bitirdiği 2. gruptan play-off vizesi alan komşu, 6. grupta İngiltere'nin ikramı ile son anda Hırvatistan'ın önünde grubu 2. bitiren Ukrayna ile Güney Afrika için kapışacak. İlk maçı sahasında oynayacak Yunanistan çok az farkla favori gözüksede turu kim geçerse geçsin sürpriz olmayacak gibi.

Bilgisayar Oyununda Bile Böyle Gol Yenmez!

Birazdan izleyecekleriniz tamamen gerçek bir maçta çekilmiş görüntüler.

Brezilya Bölgesel 2. Ligi'nde bir üst lige çıkmak için son maçını oynayan Viana Esporte kendi sahasında Chapadinha'yı ağırlıyor. Ev sahibi ekibin ligi şampiyon bitirmesi için sahadan 11 farklı galip gelmesi gerekiyor.

Maçın 81. dakikasını ev sahibi ekip 2-0 önde geçerken ligi zirvede bitimrk için kalan 9 dakikada tam 9 gol atmaları gerekiyor. Ve bir mucize (!) gerçekleşerek maç sonunda ev sahibi ekip sahadan 11-0 galip ayrılıyor.

Tabiki son 9 dakikada mucize gerçekleşmiyor. Bariz şike olan (Brezilye federasyonu soruşturma başlatmış) maçta son 9 dakikada atılan goller "PES oyununda Beginner seviyesine bile bu kadar kolay gol atılmaz" dedirtiyor açıkçası insana.


Golleri izledikten sonra ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız;



ADS Taraftarlarından İlginç Protesto!

Bu sezonada istediği gibi başlangıç yapamayan ve geçen hafta teknik direktörü Abdülkerim Durmaz ile yollarını ayıran Adanademirspor hafta sonu kendi sahasında İskenderun Demir Çelik ile karşılaştı.

2. Lig 4. grupta haftaya namağlup olarak lider giren İskenderun ilk yarının son 10 dakikasında bulduğu goller ile maçı 2-0 kazanarak liderliğini sürdürdü. Adana Demirspor ise son 4 maçta toplam 10 puan kaybederek 6. sıraya geriledi ve zirvenin 8 puan gerisine düştü.

Maçın gidişatından memnun olmayan ve 2. yarıda bir türlü gol gelmeyince çılgına dönen Adanademispor taraftarları takımın kötü oyunu sürünce ıslıkla protestoya başlamış. Maçın uzatma dakikalarında ise umudunu kesen taraftarlar ilginç bir protestoya imza atmış.

Bir grup taraftar bu dakikalarda elektronik skorbordun üstüne çıkarak 0-2 olan skoru 7-2 olarak değiştirmiş. Her ne kadar görevliler taraftarları uyarsada maç sonunda kimse skorbordu tekrar eski haline getirme gereği duymamış ve maç sonunda 7-2 olarak maçın skoru kalmış.

18.10.2009

Stankovic'in İnanılmaz Golü!

Dün akşam oynanan Genoa - Inter maçında Milano ekibinin forvet hattındaki 2 yıldız ismi Diego Milito ve Samuel Eto'o'nun eksikleri nedeni ile çok zorlanırlar diye düşünmüştüm.

Ama daha maçın ilk yarısında Inter 3-0 öne geçerken maçı da 5-0 galip kapatarak sezonun en zor deplasmanlarından biri olan Luigi Ferrais stadında beklenendende kolay bir galibiyet aldı.

Juventus'un da bu maçtan önce kendi sahasında Fiorentina ile berabere kalması ile Inter'in bu sezonda rahat olacağını söylerek herhalde yanılmış olmayız.

Atılan 5 golün sadece biri forvet oyuncusu Balotelli'den gelirken 3'ü orta saha oyuncularından (Cambiasso, Stankovic, Vieira) biri de savunma oyuncusundan (Maicon) gelmiş.

Ama bu 5 gol içinde öyle bir gol vardı ki sezonun golü olmaya aday. 45+1. dakikada kalecinin hatalı vuruşunda orta sahada topu önünde bulan Stankovic gelişine vurarak mükemmel bir gole imza attı ve skoru 3-0'a getirdi.


Related Posts with Thumbnails