12.06.2010

Portekiz Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Avrupa elemelerinde Danimarka'nın ardından grubunu 2. sırada bitirerek play-off'lara kalan Portekiz Bosna Hersek'i her 2 maçtada 1-0 yenerek D.Kupası'na kalmıştı. Gruptaki Malta maçını çıkardığımız zaman kalan 8 maçta sadece 9 gol atan bir Portekiz çıkıyor karşımıza.

Ölüm grubunda Portekiz ilk maçını Fildişi Sahilleri ile oynayacak ve muhtemelem bu maçın galibi gruptan Brezilya ile beraber çıkacak. 2. turda yüksek ihtimalle rakipleri İspanya olacağı için çeyrek finali görebilirler mi ? Bence çok zor...

Ricardo'nun milli formayı bırakması nedeni ile Portekiz'in kalesinde tecrübesiz isimler olacak. Portekiz Ligi'nin sürpriz takımı olan Braga'nın kalesini koruyan Eduardo, milli takımın 1. kalecisi olacak. 28 yaşındaki kaleci ilk milli maçına 11 Şubat 2009'da çıktı ve şu ana kadar sadece 15 kere milli oldu.

Savunmanın ortasında oynamasına rağme tekniği ile orta saha gibi de oynayabilen 27 yaşındaki Pepe (25 kez milli) ile Chelsea defansının en önemli ismi olan 32 yaşındaki R.Carvalho (63 kez milli) Portekiz defansının omurgasını oluşturuyor. Valencia'da bir istikrar abidesi olan 30 yaşındaki Miguel 57 kez milli formayı giydi ve sağ bekte her zamanki gibi banko. Sol bekte ise 3 sezondur milli takıma çağrılan Malaga'nın futbolcusu Duda (16 kez milli) yer alacak. Bruno Alves (Pepe'nin ön libero oynaması durumunda ilk 11'de oynayacak) ile Paulo Ferreira da savunmada forma bekleyen diğer isimler.

33 yaşına gelen ve muhtemelen son Dünya Kupası'nı oynayacak olan Deco (74 milli maçta 5 gol), Portekiz orta sahasının beyni konumunda. Ön libero bölgesinde oynayan Tiago (54 kez milli) ile Porto'da forma giyen Raul Meireiles (sürpriz gollere imza atabilir) orta sahada Portekiz'in çok şey beklenen isimlerinden.

2006 D.Kupası'nda 21 yaşında olan C.Ronaldo bu sefer daha tecrübeli ve 2 sezon önce 'En iyi futbolcu' ödülünü kazandı. 25 yaşına rağmen 72 kez milli olan ve 22 gol atan C.Ronaldo, Portekiz'in Eusebio'su olmak için uğraşacak. Diğer kanatta ise Nani'nin sakatlanarak kadrodan çıkması ile ilk 11'de Simao Sabrosa forma giyecek. 31 yaşındaki oyuncuda Ronaldo gibi ülkesinin gol umutlarından. (81 milli maçta 21 gol). Zenit'te forma giyen Danny'de turnuvada sürpriz yapacak futbolculardan.

Süper Lig'de gol kralı olan Makukula'yı 23 kişilik kadroya almayan Carlos Queiroz, santrofor olarak 2 oyuncuyu kadroya dahil etti. W.Bremenli Hugo Almeida 26 milli maçta 9 gole imza attı ve ilk 11'de oynaması yüksek ihtimal. S.Lizbon'lu 33 yaşındaki Liedson (10 milli maçta 3 gol) ise kadroya dahil edilen diğer santrofor.

Portekiz Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası Kadrosu;

1 EDUARDO
2 Bruno ALVES
3 Paulo FERREIRA
4 Rolando
5 Duda
6 Ricardo CARVALHO
7 Cristiano RONALDO
8 Pedro MENDES
9 LIEDSON
10 DANNY
11 Simao Sabrosa
12 BETO
13 MIGUEL
14 Miguel VELOSO
15 PEPE
16 Raul MEIRELES
17 Ruben Amorim
18 Hugo ALMEIDA
19 TIAGO
20 DECO
21 Ricardo COSTA
22 Daniel FERNANDES
23 Fabio COENTRAO

John Travolta Avustralya İdmanında!

Brezilya Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Güney Amerike elemelerinde özellikle Mart 2009'dan sonra oynadığı son 7 eleme maçında aldığı 16 puanın sayesinde grubunu lider tamamlayan Brezilya, 19. kez Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

D.Kupası'nı 5 kere ile en çok elinde bulunduran Sambacılar, her zamanki gibi bu turnuvanında favorisi. 2006'da çeyrek finalde elenen Brezilya'nın grubunu lider bitirerek, İspanya ile finale kadar karşılaşmayacak olması bu turnuvada Brezilya-İspanya finali ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Taffarel'den sonra pek başarılı kaleci çıkaramayan Brezilya'nın bu sefer kalesi çok sağlam. Inter'in 3 kupalı sezonunda en büyük pay sahiplerinden olan Julio Cesar, ilk kez bir Dünya Kupası'na 1. kaleci olarak gidiyor. Yedek kulübesinde ise Roma'lı Doni ve Tottenhamlı Gomes'te bu sezonu iyi geçiren kalecilerinden.

Savunma oyuncusu olmasına rağmen tekniği ile bir çok oyuncuya 10 basan Inter'in 32 yaşındaki stoperi Lucio (91 kez milli) Brezilya her zamanki gibi Brezilya savunmasının lideri ve atakları geriden baştan isim olacak. Lucio'nun yanında büyük olasılıkla 74 kez milli olan Romalı Juan yer alacak. Benfica'da forma giyen Luisao'da ilk 11'de oynamak için Dunga'dan şans bekleyecek isimlerden.

Savunmanın sağında Maicon'un mu yoksa Dani Alves'in mi oynayacağı hala kesinlik kazanmış değil. Her ikiside dünyanın sayılı sağ beklerinden. Muhtemelen Dunga bir maç Maicon'u diğer maç D.Alves'i oynatarak her ikisinede şans verir. Ama yinede Maicon daha ön planda gibi. R.Carlos'tan sonra sol bekte sıkıntı yaşayan Brezilya'da Marcelo ve Andre'nin çağrılmaması ile Lyon'lu Bastos'a forma şansı doğdu. 5 kez milli olan 27 yaşındaki oyuncu 34 yaşındaki Gilberto'nun yerine ilk 11'de yer alabilir.

Teknik direktör Dunga, Ronaldinho, Diego gibi yıldızları D.Kupası kadrosuna almazken prensi Elano'dan vazgeçmedi ve G.Saraylı oyuncunun ilk 11'de oynaması banko gözüküyor. Orta sahada defansif olarak görev alacak Gilberto Silva ile Felipe Melo, Sambacıların yumuşak karnı olacak bu turnuvada. Orta sahanın beyni ise R.Madrid'te Milan günlerinden uzak olan Kaka (78 milli maçta 27 gol) olacak. Brezilya'nın 10 numarası atacağı ve attıracağı gollerle Brezilya'nın finale giden yoldaki en büyük kozu. Julio Baptista, Benfica'lı Ramires (son hazırlık maçında 2 gol attı) ve Wolfsburg'lu Josue'de maçın gidişatını değiştirecek futbolcular.

Ronaldo'nun yaşı, Adriano'nun da psikolojik sorunları nedeni ile kadroya alınmayışı anlaşılırda Pato'nun Dunga'dan kesik yemesi hiç kimsenin beklemediği birşeydi. Forvette sürpriz bir şekilde Nilmar (17 milli maçta 8 gol) ve Grafite (3 milli maçta 1 gol) çağrıldı D.Kupası kadrosuna. 2 sezon önce 28 golle Almanya'da gol kralı olan Grafite geride bıraktığımız sezon 11 golde kaldı. Grafite gibi ilk Dünya Kupası'na çıkacak olan Villareal'li 26 yaşındaki Nilmar da yedek bekleyecek bu turnuvada. Elemelerde Brezilya'nın en golcü ismi olan Luis Fabiano (38 milli maçta 25 gol), Sevilla'da bu sezon resmi maçlarda 21 gol kaydetti ve bu turnuvada da gol kralı olması beklenen oyunculardan. 75 milli maçta 23 gole imza atan 26 yaşındaki Robinho'da L.Fabiano ile beraber ileride Brezilya'nın çok şey beklediği isimlerden.

Brezilya Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1 Julio Cesar
2 Maicon
3 Lucio
4 Juan
5 Felipe Melo
6 Michel Bastos
7 Elano
8 Gilberto Silva
9 Luis Fabiano
10 Kaka
11 Robinho
12 Gomes
13 Dani Alves
14 Luisao
15 Thiago Silva
16 Gilberto
17 Josue
18 Ramires
19 Julio Baptista
20 Kleberson
21 Nilmar
22 Doni
23 Grafite

Slovakya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Çekoslavakya'dan 1993 yılında ayrılarak bağımsızlığını kazanan Slovakya ilk kez Dünya Kupası'na katılacak. Slovenya ve bağımsızlığını kazandığı Çek'ler ile aynı grupta yer alan Slovakya, grupta 2 kez yenildiği Slovenya'nın 2 puan önünde G.Afrika biletini kazandı.

2. tura çıkmak için İtalya ve güçlü Paraguay takımlarından birini geride bırakacak Slovakya gruptaki ilk maçını Yeni Zelanda ile oynayacağı için turnuvaya moralli başlayacaklardır. Süper Lig'den de 4 oyuncu bulunduran Slovaklar özellikle Napoli'li Hamsik'in önderliğinde bir mucizenin peşinde.

Kadroda yer alan 3 kalecinin yaş ortalaması 26 ve ilk kez bu denli büyük bir turnuvada oynayacaklar. Legia Varşova'nın kalecisi Mucha 15 kez ile en tecrübeli kaleci ve ilk 11'de yer alması neredeyse kesin gibi. Diğer 2 kalecinin toplam oynadığı maç sayısı ise 5.

Liverpool forması giyen Skrtel savunmada en önemli oyuncu. 27 yaşındaki oyuncu 39 kez milli oldu ve ülkesinde üstüste 2 kez yılın futbolcusu seçilmişti. Bu sezon Premier Lig'e yükselen West Bromwich'de forma giyen 27 yaşındaki Marek Cech ve L.Moskova forması giyen 37 kere de milli olan Durica savunmadaki diğer kilit isimler.

İlk kez 20 yaşında milli formayı giyen ve Slovakya orta sahasının beyni olan Marek Hamsik 3 senede 32 kez milli oldu 8 gol kaydetti ülkesi adına. Napolili yıldız Slovakya'nın 2. tura çıkma adına en büyük kozu. Geçen sene Twente'de kiralık forma giyen ve takımının Hollanda liginde şampiyon olmasına büyük katkıda bulunan 22 yaşındaki Stoch'ta Slovakya'nın yıldız adayı oyuncularından. Orta sahadaki diğer önemli isim de sürpriz bir şekilde A.Gücü'ne transfer olan Sapara. 28 yaşında olan Slovakya'nın 10 numarası 25 milli maçta 2 gole imza attı.

Forvette yine A.Gücü'nde forma giyen Vittek, Slovakya'nın gol yollarındaki en önemli silahı. 28 yaşındaki Vittek 70 milli maçta kaydettiği 19 golle Slovakların en golcü ismi. Eleme maçlarında kritik goller atan Beşiktaşlı Holosko'da özellikle kontra-ataklarda hızı ile Slovakya'ya sürpriz goller kazandırabilir. Bochum'da forma giyen Sestak (31 milli maçta 11 gol) elemelerde 6 maçta 6 gol kaydetmişti. Vittek'le beraber ileride gol arayacak etkili isimlerden.

Slovakya Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1
Ján Mucha
2 Peter Pekarík
3 Martin Škrtel
4 Marek Čech
5 Radoslav Zabavník
6 Zdeno Štrba
7 Vladimír Weiss
8 Ján Kozák
9 Stanislav Šesták
10 Marek Sapara
11 Róbert Vittek
12 Dušan Perniš
13 Filip Hološko
14 Martin Jakubko
15 Miroslav Stoch
16 Ján Ďurica
17 Marek Hamšík
18 Erik Jendrišek
19 Juraj Kucka
20 Kamil Kopúnek
21 Kornel Saláta
22 Martin Petráš
23 Dušan Kuciak

11.06.2010

Paraguay Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Güney Amerika elemelerinde uzun süre lider durumda kalan ve Dünya Kupası'na gitmeyi en erken garantileyen ülkelerden olan Paraguay, son maçta Kolombiya'ya yenilerek grubu Brezilya ve Şili'nin arkasında 3. sırada tamamlamıştı.

Üstüste 4. toplamdada 9. Dünya Kupası'na katılacak olan Paraguay, F grubunun İtalya ile beraber favorisi. Slovakya'nın önünde rahat bir şekilde 2. tura yükselmelerini bekliyorum. Eğer olurda sürpriz bir şekilde İtalya'yı geçip lider olurlarsa çeyrek final bile yapabilirler.

Paraguay kalesinde 33 yaşındaki tecrübeli isim Justo Villar olacak. 2002 ve 2006 Dünya Kupası'nda pek fazla forma şansı bulamayan La Liga'da Valladolid formasını giyen kaleci 73 kere milli oldu. Boca Juniors'ta forma giyen 34 yaşındaki Bobadilla'da kale için düşünülecek diğer isim.

Savunmada Sunderland forması giyen Paolo Da Silva, Paraguay'ın da kaptanlığını yapıyor. 30 yaşındaki oyuncu 72 kez milli oldu. 4. kez Dünya Kupası'nda forma giyecek olan 36 yaşındaki Caniza son uluslararası turnuvada tecrübesi ile ülkesine katkı sağlamaya çalışacak. A.Mineiro'da forma giyen 31 yaşındaki Cacares ve Boca Juniors forması giyen 32 yaşındaki Morel savunmadaki diğer önemli isimler.

Paraguay orta sahasında Atalanta forması giyen 26 yaşındaki Barretto'dan çok şeyler bekleniyor. 48 kez milli olan oyuncuya en büyük desteği ise Wolfsburg'ta forma giyen Santana verecek. Meksika'nın Cruz Azul takımında forma giyen Riveros'ta Paraguay orta sahasının omurgası.

Kadroda uluslararası alanda en fazla yıldızının olduğu bölge forvet Paraguay'ın. Yılların Santa Cruz(70 milli maçta 21 gol)'una bu sefer Cardozo ve Barrios gibi 2 etkili isim eşlik edecek. Benfica forması ile Portekiz Ligi'nde gol kralı olan 27 yaşındaki Cardozo forma giyeceği ilk Dünya Kupası'nda adından söz ettirmek isteyecek. Dortmund forması ile 33 maçta 22 gole imza atan 26 yaşındaki Barrios'ta ilk 11 için düşünülecek isimlerden. Takım arkadaşı Nelson Valdez bu sezon formda olmasada Paraguay için iyi bir alternatif forvet oyuncusu olabilir.

Meksika Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1 Justo VILLAR
2 Dario VERON
3 Claudio MOREL
4 Denis CANIZA
5 Julio Cesar CACERES
6 Carlos BONET
7 Oscar CARDOZO
8 Edgar BARRETO
9 Roque SANTA CRUZ
10 Edgar BENITEZ
11 Jonathan SANTANA
12 Diego BARRETO
13 Enrique VERA
14 Paulo DA SILVA
15 Victor CACERES
16 Cristian RIVEROS
17 Aureliano TORRES
18 Nelson VALDEZ
19 Lucas BARRIOS
20 Nestor ORTIGOZA
21 Antolin ALCARAZ
22 Aldo BOBADILLA
23 Rodolfo GAMARRA

İtalya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Son Dünya Kupası şampiyonu İtalya, 2010 elemelerinde 7 galibiyet 3 beraberlik alarak İrlanda ve Bulgaristan'ın önünde rahat bir şekilde lider çıkarak Güney Afrika biletini aldı.

Dünya Kupası F grubunda en büyük rakibi Paraguay olacak gibi gözüküyor Arjanti'nin. 2006 Dünya Kupası'nın yıldızlarından Grosso, Roma ile harika sezon geçiren Totti ve Lippi ile sorunları nedeni ile Cassano kadroya alınmadı. Özellikle Pirlo'nun da şu anda sakat olması ve ne zaman oynayacağının belli olmaması Totti'siz İtalya orta sahasını ciddi şekilde etkileyecektir.

Kalede dünyanın en iyi kalecisi Buffon var. 32 yaşındaki kaleci bu sezon takımı Juventus ile kötü sezon geçirsede Dünya Kupası'nda yine İtalya'nın en sağlam bölgesi. 101 kez milli olan Buffon'un yedeği ise De Sanctis olacak.

2006 Dünya Kupası'ndaki performansı ile o yıl Avrupa'da Yılın Futbolcusu seçilen Fabio Cannavaro artık 37 yaşında. 133 kez milli olan Juventuslu futbolcu son D.Kupası'nda yine Lippi'nin en güvendiği isimlerden. Savunmada partneri aynı takımda oynayan Chiellini de bu turnuvada daha tecrübeli olacak. Milan'da bu sezon 23 maçta forma giyen 33 yaşındaki Zambrotta sağ bekte her zamanki gibi etkili olmaya çalışacak. Genoa savunmasının kilit isimlerinden 24 yaşındaki Criscito'da ilk 11'de şans bulabilir bu turnuvada.

Orta sahanın en kilit ismi şüphesiz öldürücü pasları ve usta frikikleri ile Pirlo olacak. 66 milli maçta 8 gole imza atan oyuncunun sakatlığının ne zaman düzeleceğinin belli olmaması İtalya'nın en büyük handikaplarından. Adı R.Madrid ile de gündeme gelen Roma kaptanı De Rossi (54 milli maçta 8 gol) ve Milan'ın gladyatör orta sahası 32 yaşındaki Gattuso (72 kez milli) İtalya orta sahasında büyük işler başarmaya uğraşacak. Kanatlarda ise 34 yaşında olan ve 53 kez milli olan Juventuslu Camoranesi'nin yeri banko gibi gözüküyor. Udinese'deki formu ile Juventus'a transfer olan Pepe ile Sampdorialı Palombo'da ilk 11'e göz kırpan isimler. Fiorentina'nın 25 yaşındaki oyunucu Montolivo'da bu turnuvada sürpriz yapacak isimlerden.

Forvette Lippi'nin ilk tercihi büyük olasılıkla Serie A gol kralı olan Udinese'li Di Natale olacak. 33 yaşındaki golcü oyuncu bu sezon ligde 29 gol attı. Fiorentinalı Gilardino (41 milli maçta 16 gol) ve Juventuslu Iaquinta (37 milli maçta 5 gol) arasında kıyasıya bir ilk 11 savaşı olacak şüphesiz. Sampdoria'ya transfer olduktan sonra geçen 1.5 yıllık süreçte 30 gole imza atan 26 yaşındaki Pazzini'de ilk 11 için tecrübeli isimlerin arasından sıyrılarak forma şansı arayacak.

İtalya Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1 Gianluigi BUFFON
2 Christian MAGGIO
3 Domenico CRISCITO
4 Giorgio CHIELLINI
5 Fabio CANNAVARO
6 Daniele DE ROSSI
7 Simone PEPE
8 Gennaro GATTUSO
9 Vincenzo IAQUINTA
10 Antonio DI NATALE
11 Alberto GILARDINO
12 Federico MARCHETTI
13 Salvatore BOCCHETTI
14 Morgan DE SANCTIS
15 Claudio MARCHISIO
16 Mauro CAMORANESI
17 Angelo PALOMBO
18 Fabio QUAGLIARELLA
19 Gianluca ZAMBROTTA
20 Giampaolo PAZZINI
21 Andrea PIRLO
22 Riccardo MONTOLIVO
23 Leonardo BONUCCI

Cristiano Ronaldo & Nelson Mandela

* Fotoğraf Cristiano Ronaldo'nun 'twitter' hesabından alınmıştır.

Roberto Soldado Valencia'da!

En önemli oyuncusu David Villa'yı 3 hafta önce 40 milyon euroya satan Valencia, İspanyol golcünün boşluğunu Getafe'nin 25 yaşındaki golcüsü Roberto Soldado ile doldurdu.

Valencia bu transfer için Getafe'ye 10 milyon euro bonservis ücreti verdi.

Valencia'da doğan Soldado futbola 15 yaşında Real Madrid altyapısında başladı. 2008 yılına kadar R.Madrid bünyesinde olan İspanyol golcü ilk profesyonel maçına 2005-2006 sezonunda çıktı. O sezon R.Madrid ile 3'ü ilk 11'de olmak üzere 14 maça çıktı ve 454 dakika forma şansı bularak 4 gole imza attı.

2006-2007 sezonunu Osasuna'da kiralık olarak geçiren Soldado, burada 41 maçta 12 gole imza attı. 2008 yazında da 4 milyon euroya Getafe'ye transfer olan golcü oyuncu, Getafe'de forma giydiği 2 sezondatoplam 65 maçta 33 gol kaydetti.

Yeni sezonda Valencia'da daha önce Morientes'in giydiği geçen sezonda Zigic'in giydiği 9 numarayı giyecek olan Soldado 4 yıllık sözleşme imzaladı.

10.06.2010

Kamerun Milli Takım Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Son 5 Dünya Kupası'nın 4'ünde yer alan ve her turnuvanın en renkli takımlarından olan Kamerun, 2006'daki hayal kırıklığından sonra Adebayorlu Togo'nun olduğu eleme grubunu 4 puan farkla lider bitirerek toplamda 6. kez Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

Paul Le Guen yönetimindeki Kamerun, Samuel Eto'o ve arkadaşları ile beraber Danimarka'yı geçip Hollanda'nın ardından 2. olmak için yoğun çaba sarfedicek. Daha önce katıldıkları 5 D.Kupası'nda sadece 1 kez gruplardan çıkabildiler.

Kamerun'un kalesinde Espanyol takımının 26 yaşındaki başarılı file bekçisi Kameni yer alacak. İlk milli formasını 17 yaşında giyen ve 55 kez milli olan Kameni elemelerde oynanan 6 maçra sadece 2 gol yedi. 10 senedir Türkiye'de oynayan (3 sezon Ç.Rize, 5 sezon Denizlispor, 2 sezon Kayserispor) 37 yaşındaki Hamidou'da Kameni'nin yedeği olarak turnuvada boy göstericek.

Kamerun ile beraber 4. kez Dünya Kupası'nda yer alacak Trabzonspor'lu Song, 136 kez milli olarak bu alanda Kamerun'un en tecrübeli ismi. Arsenal savunmasının değişilmez oyuncusu olan 23 yaşındaki yeğeni Alexandre Song'la beraber defansta iyi işlere imza atabilirler. Tottenham'da bu sezon 32'şer maça çıkan Assou-Ekotto ve Bassong da defanstaki diğer etkili isimler.

Her bölgesinde Süper Lig'den bir oyuncu barındıran Kamerun'un orta sahasında da şu anda A.Gücü forması giyen Geremi yer alıyor. 115 kez milli olan 32 yaşındaki Geremi, futbol hayatının son baharında olsa da Kamerun'a hala çok şeyler verebilecek bir oyuncu. Her ne kadar bu sezonu R.Betisle 2. ligde geçirsede Achille Emana, Kamerun'un Eto'o ile beraber en önemli yıldızı. Fransa Ligi şampiyonu Marsilya ile bu sezon 36 maça çıkan 24 yaşındaki M'Bia ile aynı ligde Lyon'un formasını giyen Makoun Kamerun orta sahasına diğer dikkat çeken isimler.

Forvette Samuel Eto'o için söylenecek pek bişey yok sanırım. 5 yıllık Barcelona macerasından sonra geçen sezon da Inter ile harika bir sezon geçirdi. 92 milli maçta 42 golü bulunan Eto'o, Kamerun'un yine en büyük kozu. Son oynanan 2 hazırlık maçında 3 gol atan Mallorcalı Webo'da ülkesi adına önemli bir gol silahı. 28 yaşındaki golcü 42 milli maçta 17 gole imza attı.

Kamerun Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;


1
Idriss KAMENI
2 Benoit ASSOU-EKOTTO
3 Nicolas NKOULOU
4 Rigobert SONG
5 Sebastien BASSONG
6 Alexandre SONG
7 Landry NGUEMO
8 GEREMI
9 Samuel ETOO
10 Achille EMANA
11 Jean MAKOUN
12 Gaetan BONG
13 Eric CHOUPO MOTING
14 Aurelien CHEDJOU
15 Pierre WEBO
16 Souleymanou HAMIDOU
17 Mohamadou IDRISSOU
18 Eyong ENOH
19 Stephane MBIA
20 Georges MANDJECK
21 Joel MATIP
22 Guy NDY
23 Vincent ABOUBAKAR

Danimarka Kadro Analizi ve Forma Numaraları!

Danimarka, Avrupa elemelerinde Portekiz ve İsveç'in de bulunduğu gruptan lider çıkarak direkt olarak Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmıştı. Takımın başında 2000 yılından beri Morten Olsen, 2006 Dünya Kupası'na katılamasa da görevini başında kalmıştı. Bu istikrar da meyvesini D.Kupası elemelerinde verdi. zaten.

Her zaman göze hoş gelen bir futbol oynayan ve katıldığı 3 Dünya Kupası'nda da gruplardan çıkma başarısı gösteren (1986 ve 2002'de 2. tur, 1998'de çeyrek final) Olsen'in takımı (Olsen's Eleven) 14 Haziran'daki Hollanda maçı ile bizi futbola tamamen doyuracaktır. Grupta en az Kamerun kadar 2. tur şansları var.

1999'dan beri milli formayı 86 kez giyen Stoke City'nin 34 yaşındaki kalecisi Sorensen, Danimarka kalesinin her zamanki gibi 1 numaralı ismi. Sorensen'in son D.Kupası macerası olabilir bu turnuva.

Henüz 21 yaşında olmasına rağmen 2 yıldır forma giydiği Serie A'da Palermo ile harikalar yaratan ve Inter, Milan gibi devlerin listesinde olan Simon Kjaer ilk uluslararası turnuvasındabüyük sorumluluk alacak gibi. Liverpool'lu Agger'de Kjaer ile beraber stoperde Danimarka'nın en büyük güvencesi. Savunmanın sağında Fiorentinalı Krouldrup solunda ise Blackburnlu Jacobsen olacak.

Kanatlarda yıllardır olduğu gibi yine aynı 2 isim olacak. 2002 Dünya Kupasında'da Danimarka'nın kanatlarında olan bu ikiliden biri 33 yaşında olan ve 78 milli maçta 5 gole imza atan Kopenhaglı Gronkjaer. Bir diğeri ise PSV zamanlarında (1998-2002) yıldızı parlayan şu anda 32 yaşında ve Ajax'ta forma giyen Rommedahl. (96 milli maçta 16 gol). Eski performanslarında olacaklar mı bu turnuvada göreceğiz. Juventus'ta oynayan 28 yaşındaki Poulsen (78 kez milli) defansif anlamda orta sahanın en önemli oyuncusu olacak. 13 sezon İtalya Ligi'nde oynamış ve şu anda 35 yaşında Aarhus forması giyen veteran Martin Jorgensen (96 milli maçta 13 gol) ile Wolfsburglu 27 yaşındaki Kahlenberg'te orta sahada ofansif anlamda en dikkat çeken oyuncular.

Turnuvanın en yaşlı 8. takımı olan Danimarka'da forvet hattında da veteran bir isim gol umudu olacak. Şu anda Feyennord forması giyen ve 34 yaşında olan John Dall Tomasson. 110 kez milli olan golcü oyuncu Danimarka adına 51 gol kaydetti. Tomasson'un yanında ise Arsenal'de forma giyen genç golcü Nicklas Bendtner'de hücumdaki gol silahlarından Danimarka'nın. 22 yaşındaki golcü Arsenal'de bu sezon çıktığı 28 maçta 12 gol kaydetti. Milli forma ile de 32 maçta 11 golü var.

Danimarka Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;


1 Thomas SORENSEN
2 Christian POULSEN
3 Simon KJAER
4 Daniel AGGER
5 William KVIST
6 Lars JACOBSEN
7 Daniel JENSEN
8 Jesper GRONKJAER
9 Jon Dahl TOMASSON
10 Martin JORGENSEN
11 Nicklas BENDTNER
12 Thomas KAHLENBERG
13 Per KROLDRUP
14 Jakob POULSEN
15 Simon POULSEN
16 Stephan ANDERSEN
17 Mikkel BECKMANN
18 Soren LARSEN
19 Dennis ROMMEDAHL
20 Thomas ENEVOLDSEN
21 Christian ERIKSEN
22 Jesper CHRISTIANSEN
23 Patrick MTILIGA

Hollanda Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Katıldıkları her uluslararası turnuvalar öncesinde sürpriz yapacak takımlar arasında yer alan Hollanda, oynadıkları göze hoş gelen futbolları ile şampiyon olamasa da her zaman gönüllerin şampiyonu oldu.

2010 elemelerinde ve hazırlık maçlarında oynadıkları tüm maçları kazanan Hollanda G.Afrika'daki şampiyonada sürpriz şampiyon adayları arasında yer alıyor. Robben'in sakatlığının ne zaman düzeleceği ve Hollanda'ya hangi aşamada katılacağı belli değil. En kötü ihtimalle gruplardan sonra bile takıma dönse Bayern'deki oyunu ile Hollanda'yı en az yarı finale kadar taşıyabilir.

M.United'lı Van Der Sar'ın Hollanda milli takımı bırakması ile kalenin 1 numaralı ismi olan Stekelenburg'lu Hollanda kalesi pek güven vermiyor. Ajax'ın da kalesini koruyan 28 yaşındaki kaleci 27 kez Hollanda milli forması giydi.

Stam ve F.De Boer'dan bu yana savunmada yeteri kadar güven vermeyen Hollanda'da defansın solunda 35 yaşındaki Van Bronckhorst her zamanki gibi banko. Defansın sağında Evertonlu Heitinga ve 22 yaşında olmasına rağmen Ajax'ın sağ bekinde harikalar iş yaratan Van der Wiel forma savaşı verecek. Stoper bölgesinde ise Hamburglu Mathijsen, PSV'li Heitinga ve Stuttgart'ta oynayan Boulahrouz forma bekleyecek van Maarjwik'ten.

2006 Dünya Kupası kadrosunda Van Basten'le yaşadığı problemler dolayısı ile olmayan Van Bommel 33 yaşında olduğu için son D.Kupası olabilir. Bayern Münihli oyuncuya orta sahada en büyük desteği ise M.City'de forma giyen 26 yaşındaki De Jong verecek. Orta sahada defansif olarak oynayacak bu 2 oyuncunun önünde ise Inter'in bu sezonu 3 kupa ile kapatmasında en büyük pay sahibi olan Wesley Sneijder yer alacak. 26 yaşındaki oyuncu 61 milli maçta 14 gol atarken duran toplardada Hollanda'nın en büyük kozu.

Ofansif anlamda ise Nistelrooy'un yer almamasına rağmen müthiş bir ekip var Hollanda'da. Liverpollu Babel ile Milanlı Huntelaar (32 milli maçta 15 gol) bile yedekte oynayacaklar büyük olasılıkla. Robben'in olmadığı maçlarda R.Madridli Van der Vaart(78 milli maç 16 gol)'ın ilk 11'de oynayacağını söyleyebiliriz. Forvetin sağında Liverpol'da da aynı bölgede oynayan Dirk Kuyt (63 milli maç 15 gol)'un oynaması banko gözüküyor. Bu sene sakatlıklarla boğuşan ve o nedenle sadece 18 kez Arsenal forması giyen Van Persie yinede ilk 11'in değişilmezlerinden olacak. 27 yaşındaki golcü 44 milli maçta 18 tane gol attı.

1 Maarten STEKELENBURG
2 Gregory VAN DER WIEL
3 John HEITINGA
4 Joris MATHIJSEN
5 Giovanni VAN BRONCKHORST
6 Mark VAN BOMMEL
7 Dirk KUYT
8 Nigel DE JONG
9 Robin VAN PERSIE
10 Wesley SNEIJDER
11 Arjen ROBBEN
12 Khalid BOULAHROUZ
13 Andre OOIJER
14 Demy DE ZEEUW
15 Edson BRAAFHEID
16 Michel VORM
17 Eljero ELIA
18 Stijn SCHAARS
19 Ryan BABEL
20 Ibrahim AFELLAY
21 Klaas Jan HUNTELAAR
22 Sander BOSCHKER
23 Rafael VAN DER VAART





9.06.2010

Adriano Roma'da!

Inter ile geçirdiği son sezonlarında psikolojik sorunlar yaşayan ve bu nedenle ülkesine dönerek son 2 sezonu Flamengo'da geçiren Adriano tekrar Serie A'ya döndü.

Inter ile son haftaya kadar şampiyonluk yarışı içinde olan Roma, Brezilyalı golcüyü transfer ederek yıllar sonra forvet hattını çok kaliteli bir isimle (devre arasında kiralık gelen Toni hariç) takviye etmiş oldu.

Flamengo forması ile geçen sezon 30 maçta 19 gole imza atan Adriano, Brezilya Ligi'nde gol kralı olsada Dunga tarafından Dünya Kupası kadrosuna çağrılmamıştı.

5 sezon Inter, 2 sezon Parma ve 1 sezon Fiorentina'da olmak kaydı ile Serie A'da toplam 8 sezon oynayan 28 yaşındaki golcü oyuncu toplam 235 maçta 104 gole imza atmıştı.

Mourinho'nun Inter'den ayrılması ile gelecek sezon şampiyonluğa ulaşma ümitleri daha da artan Roma, Adriano ile seneliği 5 milyon eurodan olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Gana Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Dünya Kupası elemeleri 2. tur grubunda çok zorlanmıştı Gana. Gabon ve Libya ile beraber grubu 12 puanla bitirmiş ama averaj farkı ile 3. tur grubuna kalmışlardı. Bu turda ise gruplarında Mali ve Benin'in önünde rahat bir şekilde Dünya Kupası'na kalmaya hak kazandılar.

İlk kez 2006'da D.Kupası'na kalan Gana grubunda İtalya'nın ardından 2. sırada yer almış ve ABD ile Çek Cumhuriyeti'ni saf dışı bırakmıştı. 2. turda harika oynasalarda Brezilya'ya elenmekten kurtulamamışlardı.

Essien'in sakatlığı nedeni ile Dünya Kupası'nda oynayamaması, Appiah'ında uzun süre sakatlığı nedeni ile son 2 sezondur kulüp bazında resmi hiçbir maça çıkmaması Gana'nın bu turnuvadaki en büyük dezavantajları.

Inter forması giyen Muntari mevcut şartlarda takımın en önemli oyuncusu gözüküyor. 52 milli maçta 16 kez forma giyen Muntari ve 65 milli maçta 16 golü bulunan Appiah (formunda olursa) Gana için iyi işler başarabilirler.

Kalede 1998-2007 yılları arasında Türkiye'de oynamış şu anda Wigan'ın 3. kalecisi durumunda bulnan Kingston var. Diğer 2 kalecinin uluslararası tecrübesi yok. O nedenle kalede 1. tercih 78 kez milli formayı giyen 32 yaşındaki Kingston olacak.

Savunma bölgesinde Premier Lig'de oynayan 2 önemli var Gana'nın. Biri Sunderland'te forma giyen ve 63 kere milli olan 28 yaşındaki Mensah, diğeri ise Fulham'da forma giyen ve 55 kez milli formayı giyen 29 yaşındaki Pantsil.

Chelsea-Portsmouth maçında aynı grupta yer aldıkları Almanya'nın yıldızı Ballack'ı sakatlayan adam 23 yaşındaki Kevin Boateng bu turnuvada ilk kez Gana forması giyecek olsada orta sahada Gana'nın çok iş beklediği oyunculardan.

Forvette her zamanki gibi Gyan Asamoah Gana'nın en büyük kozu. Rennes forması giyen 25 yaşındaki golcü 39 milli maçta 19 gol kaydetti. 2008'de düzenlenen 20 yaşaltı Dünya Kupası'nda 7 maçta attığı 8 golle hem Gana'yı şampiyon yapan hemde gol kralı olan Adiyiah bu turnuvada sürpriz çıkış yapacak futbolcular içinde. 2009 sonunda Milan'a transfer olan 21 yaşındaki golcü Gana 20 yaşaltı takımında 16 maçta 17 gole imza atmıştı.

Gana Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1 Daniel AGYEI
2 Hans SARPEI
3 Asamoah GYAN
4 John PANTSIL
5 John MENSAH
6 Anthony ANNAN
7 Samuel INKOOM
8 Jonathan MENSAH
9 Derek BOATENG
10 Stephen APPIAH
11 Sulley MUNTARI
12 Prince TAGOE
13 Andre AYEW
14 Matthew AMOAH
15 Isaac VORSAH
16 Stephen AHORLU
17 Ibrahim AYEW
18 Dominic ADIYIAH
19 Lee ADDY
20 Quincy OWUSU-ABEYIE
21 Kwadwo ASAMOAH
22 Richard KINGSON
23 Kevin Prince BOATENG

Dünya Kupası'nın Sihirli Rakamları!


2010 Dünya Kupasının başlamasına 48 saatten az bir süre kalırken, Fifa.com sihirli rakamları içeren ve futbolseverlerin ilgisini çekecek bir haber hazırlamış.

İşte o sihirli rakamlar:

307 - A.B.D. 307 milyonluk nüfusuyla 2010 Dünya Kupası'na katılan takımlar arasındaki en kalabalık ülke konumunda... Brezilya 198 milyonla 2. sırada yer alırken, Slovenya da 2 milyonluk nüfusuyla en alt sırada yer alıyor.

50 - İspanya 16 Haziran tarihinde İsviçre ile oynayacağı ilk maçla birlikte Dünya Kupaları tarihindeki 50. randevusuna çıkacak. Kamerun ise 20 barajına ulaşan ilk Afrika temsilcisi olacak.

18 - Güney Afrika'daki heyecan öncesinde, 18 defa düzenlenen Dünya Kupaları'nın hepsine katılan tek takım Brezilya. Almanya ve İtalya ise 16 kez Dünya Kupaları'nda mücadele etti.

11 - Hakan Şükür, 2002 Dünya Kupası'nda Güney Kore ile oynanan 3. lük maçında 11. saniyede fileleri havalandırarak, Dünya Kupaları tarihindeki en erken golü atmıştı.

5 - Meksika, 5. kez bir Dünya Kupası'nın açılış maçında sahaya çıkacak. Orta Amerika temsilcisi, 1930'daki açılış maçında Fransa'ya 4-1, 1950'de Brezilya'ya 4-0 ve 1958'de İsveç'e 3-0 mağlup olurken, 1970'te ise Rusya ile 0-0 berabere kalmıştı.

5 - Ev sahibi Güney Afrika'nın Brezilya'lı patronu Carlos Alberto Parreira, 5. değişik takımın başında Dünya Kupası'na giderek Bora Milutinovic'in (4) rekorunu geçecek. Parreira, 1982'de Kuveyt'i, 1990'da Birleşik Arap Emirlikleri'ni, 1994'te Brezilya'yı ve 1998'de Suudi Arabistan'ın teknik direktörlüğünü yapmıştı.

4 - 2006 Dünya Kupası'nda 4 maç yapan ve hiçbirinde gol yemeyen İsviçre, kalesinde gol görmeden elenen ilk ve tek takım olarak Dünya Kupaları tarihine geçmişti.


Sırbistan Milli Takım Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Sırbistan en büyük sürprizi Dünya Kupası eleme gruplarında Fransa ile beraber yer aldığı gruptan lider olarak çıkarak yaptı. Hedefleri Dünya Kupası'nda daha büyük sürprize imza atarak en azından bir çeyrek final olacak gibi gözüküyor.

En zayıf bölgesi kalede olan Sırbistan'da bu bölgede uluslararası bir futbolcu bulunmuyor. Takımın 1. kalecisi bu sene Wigan'da sadece 4 maça çıkan 27 yaşındaki Stojkovic.

Savunmanın ortasındaki 2 isimden biri Manchester United'ın diğeri de Chelsea'nin önemli futbolcularından. Hem Vidic hem de Ivanovic kulüplerinde banko oynayan stoperler. Bu 2 ismin yanı sıra Lazio forması ile harikalar yaratan ve adı R.Madrid ile geçen sol bek Kolarov ile henüz 22 yaşında olmasına rağmen Dortmund ile 34 maçın tamamında 90 dakika forma giyen Subotic de defans hattındaki mükemmel oyuncular.

Inter'in bu sezon Şampiyonlar Ligi kazanmasında büyük pay sahibi olan ve 88 kez milli formayı giyen Dejan Stankovic her turnuvada olduğu gibi Dünya Kupasında'da Sırbistan'ın en büyük kozu. Stankovic'in yanı sıra CSKA Moskova'da harikalar yaratan ve Juventus'a transferi an meselesi olan Krasic ile Sırbistan'ın orta sahası mükemmel boyutta. S.Liege'de oynayan Jovanovic ve geçen yaz Fiorentina'dan Stuttgart'a transfer olan, 23 yaşında olmasına rağmen 27 kez milli formayı giyen Kuzmanovic Sırbistan'ın diğer etkili orta saha oyuncuları.

Forvette kuşkusuz en büyük umut her zamanki gibi 202 boyundaki Zigic olacak. D.Kupası'ndan önce Valencia'dan Birmingham'a transfer olan dev golcü 45 milli maçta 16 gol kaydetti. Geçtiğimiz sezonu Ajax'ta geçiren 'Evliya Çelebi' Pantelic 32 yaşında olmasına rağmen Sırbistan'a büyük katkı sağlayabilir. Hollanda Ligi'ni 16 golle tamamlayan Pantelic de milli forma ile 32 maçta 6 gol kaydetti.

Sırbistan Milli Takımının 23 kişilik kadrosu;


1 Vladimir STOJKOVIC
2 Antonio RUKAVINA
3 Aleksandar KOLAROV
4 Gojko KACAR
5 Nemanja VIDIC
6 Branislav IVANOVIC
7 Zoran TOSIC
8 Danko LAZOVIC
9 Marko PANTELIC
10 Dejan STANKOVIC
11 Nenad MILIJAS
12 Bojan ISAILOVIC
13 Aleksandar LUKOVIC
14 Milan JOVANOVIC
15 Nikola ZIGIC
16 Ivan OBRADOVIC
17 Milos KRASIC
18 Milos NINKOVIC
19 Radosav PETROVIC
20 Neven SUBOTIC
21 Dragan MRDJA
22 Zdravko KUZMANOVIC
23 Andjelko DJURICIC

Avustralya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Okyanusya kıtasında yer almasına rağmen Asya kıtasından elemelere katılan Avustralya 8 maçta 6 galibiyet 2 beraberlikle Japonya'nın önünde grubunu lider bitirererek üstüste 2. toplamda da 3. kez Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Avustralya'nın yer aldığı D grubu belkide Dünya Kupası'nda güçlerin birbirine en fazla eşit olduğu grup. Turnuvanın sürpriz yapma kapasitesine sahip Sırbistan ile beraber Gana da bu grupta dengeleri değiştirebilecek bir takım.

Avustralya'da kale daha önceden 75 kez olduğu gibi yine Mark Schwarzer'e emanet edilecek. Fulham'la beraber bu sezonu mükemmel geçiren 38 yaşındaki kalecinin bu Dünya Kupası muhtemelen son uluslararası turnuvası olacak Avustralya ile.

Savunmadaki en önemli isim G.Saray'da yarım sezonda taraftarın sevgilisi olan ve Avustralya'nın kaptanlığını yapan Lucas Neill olacak. Dinamo Moskova'da forma giyen Wilkshire, 35 yaşındaki Craig Moore ve Basel forması giyen Chipperfield savunmada diğer öne çıkan isimler.

Orta sahası Avustralya'nın en güçlü olduğu bölgesi. Blackburn'da forma giyen 31 yaşındaki Grella ve 4 sezon PSV'de forma giyen Culina orta sahanın defansif gücünü oluşturuyorlar. Blackburn'un hırçın orta saha oyuncusu Emerton 72 milli maçta çıktığı 17 gol ile orta sahada Avustralya'ya büyük katkı sağlayan oyunculardan. Ama yinede en önemli katkı Everton forması ile harikalar yaratan Tim Cahill ile G.Saray'da 2. baharını yaşayan Harry Kewell'dan geliyor. Bu 3'lü %100 oynadığında Avustralya'nın gruptan çıkması sürpriz olmaz.

Ofansif orta saha oyuncuları nedeni ile forvetlerine pek iş düşmeyen Avustralya'nın 5 kişilik forvet oyuncu listesinde göze batan tek oyuncu Bresciano. Palermo forması giyen oyuncu 55 milli maçta 11 gole imza attı. Geçen sezonu Japon liginde geçiren 28 yaşındaki Kennedy'de forvette ilk alternatif olacak gibi gözüküyor.

Avustralya Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu:



1 Mark SCHWARZER
2 Lucas NEILL
3 Craig MOORE
4 Tim CAHILL
5 Jason CULINA
6 Michael BEAUCHAMP
7 Brett EMERTON
8 Luke WILKSHIRE
9 Joshua KENNEDY
10 Harry KEWELL
11 Scott CHIPPERFIELD
12 Adam FEDERICI
13 Vince GRELLA
14 Brett HOLMAN
15 Mile JEDINAK
16 Carl VALERI
17 Nikita RUKAVYTSYA
18 Brad JONES
19 Richard GARCIA
20 Mark MILLIGAN
21 David CARNEY
22 Dario VIDOSIC
23 Marco BRESCIANO

8.06.2010

Almanya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!

Dünya Kupası elemelerinde oynadığı 10 maçta 8 galibiyet 2 beraberlik alan Almanya, grubunu Rusya'nın 4 puan önünde bitirerek rahat bir şekilde G.Afrika biletini aldı.

Almanya'nın Dünya Kupası'ndaki grubunda zayıf olarak gözüken bir takım yok ama yinede ne yapar eder gruptan çıkarlar. Son 5 uluslararası turnuvanın 2'side final oynayan Almanya 2006 Dünya Kupası'nda da yarı final oynamıştı. En önemli futbolcusu Ballack'tan yoksun olsa da en azından bir çeyrek final yapmaları garanti gibi.

23 kişilik kadronun tamamı Bundesliga'da oynuyor. Löw en çok tercihi ise 7 futbolcu ile Bayern Münih'ten oldu. Werder Bremen'den 4, Hamburg'tan da 4 futbolcu Almanların Dünya Kupası kadrosunda yer almakta.

Oliver Kahn'ın emekli olması sonrası kaleye geçen Rene Adler'in sakatlanması ile turnuvada 1. kaleci olarak Schalke'li Neuer olacak. Kadroya alınan diğer 2 kaleci gibi Neuer'de milli takımda tecrübesiz. 24 yaşındaki Neuer milli formayı sadece 5 kez giyerken, B.Münihli Butt 3, W.Bremenli Wiese'de 2 kere Almanya'nın kalesini korudu.

Ballack'ın sakatlanması ile takımın 1. kaptanı olan ve defansın hem solunda hemde sağında oynama özelliğine sahip Philipp Lahm 90 dakika bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile Almanların en büyük kozu. Defansın ortasında Werder Bremenli Mertesacker ile Hertha Berlinli Friedrich'in oynaması yüksek ihtimal. Hamburg'lu Jansen de defansın solunda görev alacak. 23 yaşındaki Serdar Taşçı ile B.Münih'in 21 yaşındaki stoperi Badtsuber savunmadaki alternatifler.

Orta sahada Ballack'ın yokluğunda o bölgede Mesut Özil'in oynaması bekleniyor. Takımı Werder Bremen'de Diego'nun yokluğunu mükemmel dolduran Türk asıllı oyuncu Dünya Kupası'na da damgasını vurabilir. 26 yaşına olmasına rağmen 72 kez milli olan ve Almanya ile 4. uluslararası turnuvasına katılacak Schweincshteiger Löw'ün en güvendiği isim. Hamburglu Trochowski önlibero bölgesinde Almanlar'a katkı sağlayacak.

96 milli maçta 48 gole imza atan B.Münihli Klose ile 73 milli maçta 38 gol kaydeden Kölnlü Lukas Podolski'nin forvetteki ikili olmasını bekliyoruz. B.Münih'te Klose'den formayı kapan Thomas Müller'de bu turnuvada adından sıkça söz ettirebilir. 21 yaşındaki Müller bu sezon B.Münih'te toplam 19 gole imza attı. Milli takım tecrübesi olmayan (sadece 2 kere milli oldu) Müller'in dışında bir diğer Bayernli golcü Mario Gomez (34 milli maç 12 gol)'de forvetteki bol alternatiflerden bir diğeri.

Almanya Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;


1 Manuel NEUER
2 Marcell JANSEN
3 Arne FRIEDRICH
4 Dennis AOGO
5 Serdar TAŞÇI
6 Sami KHEDIRA
7 Bastian SCHWEINSTEIGER
8 Mesut ÖZİL
9 Stefan KIESSLING
10 Lukas PODOLSKI
11 Miroslav KLOSE
12 Tim WIESE
13 Thomas MÜLLER
14 Holger BADSTUBER
15 Piotr TROCHOWSKI
16 Philipp LAHM
17 Per MERTESACKER
18 Toni KROOS
19 CACAU
20 Jerome BOATENG
21 Marko MARIN
22 Hans Joerg BUTT
23 Mario GOMEZ

Son kurban Portekizli Nani!

Dünya Kupası'na başlamasına sadece 3 gün kala sakatlık haberleri gelmeye devam ediyor.

Daha önce Pirlo, Rio Ferdinand, John Obi Mikel sakatlıkları dolayısı ile ülkelerini yanlız bırakmak zorunda kaldı. Ciddi sakatlık geçiren Robben ile Drogba ülkeleri ile turnuvada yer alsalarda grup maçlarına yetişmeleri imkansız görünüyor.

Bu seferki sakatlık haberi ölüm grubu olarak adlandırılan G grubunda Brezilya ve Fildişi Sahilleri ile beraber gruptan çıkma mücadelesi verecek olan Portekiz'den geldi. C.Ronaldo ile beraber Portekiz'in en büyük silahı olan Manchester United'lı Luis Nani'nin kadrodan çıkartıldığı açıklandı.

Lizbon'da Cuma günü yapılan antremanda jeneriklik bir gol atmaya çalışırken omzundan sakatlanan Nani'nin bu sabah yapılan testlerinden çıkan sonuçla G.Afrika'ya götürülemeyeceğine karar verildi Portekiz milli takımının doktorlarından.

Nani'nin yerine ise kadroya Benfica'nın genç oyuncusu Ruben Amorim dahil edildi.


Slovenya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 3. grubunu Slovakya'nın ardından 2. sırada tamamlayan Slovenya, play-off turunda Hiddink'in Rusya'sını saf dışı bırakarak büyük bir sürprize imza atmıştı.

Ancak Slovenya'nın aynı sürprizi Dünya Kupası'nda gerçekleştirmesi zor gözüküyor. ABD ile girecekleri 2.lik yarışında düğümü 18 Haziran'daki maç çözecek. Cezayir'e karşı sürpriz puan kaybı da yaparlarsa eğer gruptan çıkma adına işleri çok zor.


Udinese kalesinin de 1 numaralı ismi olan Handanovic, Slovenya'nın turnuvadaki en büyük kozlarından biri olacak. Buffon'un "Bana göre Serie A'nın en iyi kalecisi" dediği 26 yaşındaki kaleci 39 kez milli oldu.

Savunmadaki kilit isimlerin Chievo'da forma giyen Bojan Jokic ve Grenoble'de forma giyen Cesar olmasını bekliyorum. 24 yaşındaki Cesar 32, 28 yaşındaki Cesar da 42 kez ülkelerinin milli formasını giydi.


Takımın en büyük yıldızı ise Bundesliga'da Köln forması giyen Novakovic. Slovenya tüm umutlarını bu oyuncuya bağlamış durumda desek yalan olmaz. Bundesliga'da 16 gole imza atan 31 yaşındaki forvet, milli takımı ile de çıktığı 38 maçta 16 gol kaydetti. Slovenya'nın kaptanı olan ve West Bromwich Albion'da forma giyen Robert Koren ile Auxerre'de forma giyen ve milli takımda da 10 numarayı giyecek oyun kurucu Valter Birsa, Novakovic'e en büyük desteği sağlayacak futbolcular.

Slovenya'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;


1 Samir HANDANOVIC
2 Miso BRECKO
3 Elvedin DZINIC
4 Marko SULER
5 Bostjan CESAR
6 Branko ILIC
7 Nejc PECNIK
8 Robert KOREN
9 Zlatan LJUBIJANKIC
10 Valter BIRSA
11 Milivoje NOVAKOVIC
12 Jasmin HANDANOVIC
13 Bojan JOKIC
14 Zlatko DEDIC
15 Rene KRHIN
16 Aleksander SELIGA
17 Andraz KIRM
18 Aleksandar RADOSAVLJEVIC
19 Suad FILEKOVIC
20 Andrej KOMAC
21 Dalibor STEVANOVIC
22 Matej MAVRIC
23 Tim MATAVZ

Böyle Penaltı Yapılır mı ?

Brezilya Ligi'nde Santos sahasında Vasco da Gama 4-0 yendi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 sona ererken 3 gol 2. yarıda geldi.

Maçın gollerini 34 ve 62. dakikada Andre, 51. dakikada Maranho ve 74'te Madson kaydetti.

Santos ilk golü penaltıdan bulurken, penaltı anında yaşanlar şaşkına çevirdi. Vasco da Gama kalecisi Fernando Prass atış kullanmak için topu elinden çıkardı ancak arkasındaki rakip futbolcudan habersizdi...

İşte o anlar...



ABD Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Her Dünya Kupası elemelerinde olduğu gibi ABD, 2010 elemelerinde de Kuzey Amerika grubunu rahat bir şekilde lider bitirerek üstüste 5. kez toplamda da 7. kez Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

23 kişilik kadrosunun 18 oyuncusu Avrupa'nın çeşitli liglerinde oynayan ABD, C grubunda İngiltere'nin ardından favori gözüküyor. Grubun ilk maçı ise ABD için 1950 Dünya Kupası'nda 1-0 yendiği İngiltere ile bir anlamda hesap kapatma maçı olacak.

ABD milli takımın 3 kalecisi de Premier Lig'de görev alıyor. Brad Friedel'in emekli olması ile turnuvada 1. kaleci Everton'da forma giyen Tim Howard olacak. Howard'ın ilk alternatifi ise Wolverhampton'un kalecisi Hanhemann.

Savunmada öne çıkan isimler milli takımın kaptanlığınıda yapan Rennes takımının futbolcusu Bocanegra olacak. Sakatlığı nedeni ile 2009 yazında transfer olduğu Milan'da forma şansı bulamayan Onyweu ile West Ham'ın 24 yaşındaki stoperi Spector ABD defansında ön plana çıkan isimler.

Fulham'ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde final oynamasında büyük katkısı olan Dempsey, ABD'nin en güvendiği oyunculardan biri. 27 yaşındaki oyuncu 62 milli maçta 18 gol kaydetti. Orta sahada ön libero pozisyonundaki Michael Bradley (M.Gladbach) ile hızı ile rakip beklerin korkulu rüyası olan Beasley (Rangers) de ABD'nin orta sahasındaki önemli futbolcular.

3. Dünya Kupası'nı oynayacak olan 28 yaşındaki Donovan 122 milli maçta attığı 42 golle ABD'nin en golcü futbolcusu. İlk milli maçına Kasım 2007'de çıkan 21 yaşındaki Altidore'da şu ana kadar 25 milli maçta 9 gol kaydetti. Bu iki futbolcu da grubun kaderini değiştircek kalitede.

ABD Milli Takımının 23 kişilik kadrosu;

1 Tim HOWARD
2 Jonathan SPECTOR
3 Carlos BOCANEGRA
4 Michael BRADLEY
5 Oguchi ONYEWU
6 Steve CHERUNDOLO
7 DaMarcus BEASLEY
8 Clint DEMPSEY
9 Herculez GOMEZ
10 Landon DONOVAN
11 Stuart HOLDEN
12 Jonathan BORNSTEIN
13 Ricardo CLARK
14 Edson BUDDLE
15 Jay DeMERIT
16 Francisco TORRES
17 Jozy ALTIDORE
18 Brad GUZAN
19 Maurice EDU
20 Robbie FINDLEY
21 Clarence GOODSON
22 Benny FEILHABER
23 Marcus HAHNEMANN

7.06.2010

"Top Sizdeyse Rakip Gol Atamaz Ve Top Asla Yorulmaz"

Neeskens'in, Galatasaray Dergisi'inin Haziran sayısına verdiği röportajı bir solukta okudum. Hollandalı hocanın kullandığı ifadeler ve yaptığı açıklamalar çok mükemmel ve kesinlikle herkesin okuması lazım. Bir insan bu kadar güzel analiz yapabilir mi ?

İşte Neeskens'in açıklamalarından bazı bölümler;

- Biz, Türkiye'nin en iyi taraftarına sahibiz. Ben futbolculuk kariyerim boyunca hiç böyle bir kalabalık karşısında bulunmadım. Barcelona'da her maçı 110 bin taraftar önünde oynardık. Ama bu 110 bin taraftar, Ali Sami Yen Stadı'ndaki gürültüyü çıkaramazdı. Bizim taraftarımız, 90 dakika boyunca sürekli tezahürat yapabiliyor. Bu çok önemli. Futbolculuk kariyerimin bir bölümünde onların önünde oynamayı çok isterdim."

- Bu taraftar, bir futbolcu olarak benim böylesine arkamda yer alıyor olsaydı, değil 90, 120 dakika boyunca hiç durmadan koşabilirdim. Geride bıraktığımız bir yıldan sonra, Türkiye şartlarına daha hakimiz. Dolayısıyla, yeni sezon için düşünebileceğimiz yegane sonuç, işlerin bu sezondan daha iyi gideceği olacaktır.''

- Biz Barcelona'daki futbol felsefesini Galatasaray'da da devam ettirmek üzere buraya geldik. 4-3-3 sistemi göze hoş gelen hücum futbolunu oynayabilmek için en uygun saha içi dizilişi. Türkiye'ye geldiğimiz zaman, gördük ki, hiçbir takım bu şekilde oynamıyor. Dolayısıyla, daha önceki futbol kariyerleri boyunca hiçbir zaman 4-3-3 dizilişi içerisinde yer almamış veya yeteneklerini bu şekilde geliştirmemiş oyuncularla, böylesi yeni bir sistemi yerleştirmeye çalıştığınızda bazı uyum sorunları yaşamanız doğaldır. "

- "Futbol çok basit bir oyun. Top sizdeyse rakip gol atamaz, bu bir. Ve top asla yorulmaz, bu da iki. Bizim basit futbol oynamayı öğrenmemiz gerekir. Tek pas veya kontrol pas. Ancak kendi yerinize topu koşturduğunuzda, oyuncu olarak yer değiştirmeyi bilmeniz gerekir. 'İyi oyuncu, maç boyunca ileri geri metrelerce depar atmalı' değil demek istediğim. Pas verirsiniz, daha sonra da pas alabileceğiniz en uygun yeri seçerek oraya doğru hareketlenirsiniz."

- "Barcelona'nın oyun sistemine baktığınızda, topu alan oyuncunun çevresinin hep boş olduğuna dikkat edin. Bu oyuncu, bir önceki pası verdiğinde zaten avantajlı konumu sağlamış, gerekli pozisyonu korumuştur. Öte yandan topu aldığında ise kendisine müdahale edebilecek herkesten uzaklaşmayı bilmiştir. Siz topu takım arkadaşınıza verdiğiniz zaman, o oyuncu topu kime vereceğini kendisi seçmemeli. Takım arkadaşınız sizden aldığı pasın ardından topu verebileceği kimseyi bulamıyorsa eğer, bu onun suçu değil, onu çevreleyen diğer oyuncuların kabahatidir"


Yunanistan Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Euro 2004'te oynadığı savunma futbolu ile şampiyonluğa ulaşan ve bu özellikleri dolayısı ile nefret ettiğim takımların başında gelen Yunanistan, Avrupa Elemleri 2. grubunda İsviçre'nin ardından 2. olmuş ve Dünya Kupası biletini Ukrayna ile oynadığı play-off maçları (0-0, 1-0) sonucunda kapmıştı.

Otto Rehhagel yönetimindeki Yunanistan'ın savunma ağırlıklı futbolu devam ediyor. Ancak gruplarında Arjantin ve Nijerya gibi hücum gücü yüksek takımlara karşı bu 'cateneccio' taktiği tutacakmı göreceğiz. Grupta son maçını Arjantin ile oynayacak Yunanistan 2 maçta toplam 1 golle 4 puan kazanırak 2. tura yükselirse şaşırmayacağım.

Yunanistan'ın 23 kişilik kadrosunun 15'i Yunanistan liginde top koşturuyor. Bu 15 futbolcunun 11'i de Panathinaikos-Olympiakos takımlarında oynuyor. Neredeyse takımın yarısı yani.

Nikopolidis'in emekli olması ile 1. kalecilik için en avantajlı isim PAOK'un kalesini koruyan 36 yaşındaki Chalkias. 198 boyundaki bu dev kaleci 10 yıllık milli takım kariyerinde toplam 26 maça çıkmış. Şampiyon P'iakos'un 28 yaşındaki kalecisi Tzorvas ise yedek bekleyecek büyük olasılıkla.

Kadrodaki 10 tane savunma oyuncusu her zamanki gibi Yunanistan'ın bu turnuvada da 'Çanakkale geçilmez' şeklinde oynayacağının kanatı. Otto Rehhagel'in defansta en güvendiği isim ilk olarak Liverpol'da forma giyen Krygiakos olacak. 31 yaşındaki oyuncu, 69 kere milli olan Seitaridis ile beraber Yunanista defansının en önemli isimleri. Olympiakoslu Patsatzoglou, Papadopoulos ve P'iakoslu Spiropulos da ilk 11'de forma şansı bulacak savunma oyuncuları.

Orta sahada pek fazla alternatifi olmasada turnuvada 10 numara ile mücadele edecek Karagounis, Yunanların en çok iş beklediği oyuncuların başında geliyor. P'iakos, Olympiakos'un hegamonyasına son verirken başrolde olan 33 yaşındaki futbolcu 93 kez milli formayı giydi. P'iakoslu Katsoranis'te Yunanistan orta sahasının etkili isimlerinden.

Yunanlılar turnuvada tek forvet mi oynar bilemem ama kadroya çağrılan 5 forvetin 4'üde ilk 11 için kıyasıya yarışa girecek orası kesin. Herhta Berlin forması giyen Gekas(47 maç 20 gol) ve Nurnberg forması giyen Charisteas(84 maç 24 gol) ilk etapta düşünülecek forvet oyuncuları. Çift forvetli maçlarda bu ikisi ilk 11'de kesin gibi. Charisteas gibi boyu 1.90 metrenin üstünde olan Samaras'ta Rehhagel'den forma bekleyecek. Celtic'te bu sezon 12 gol kaydederek fena bir performans göstermedi. P'iakos'ta forma giyen Salpingidis ise Ukrayna'ya karşı tek golü atarak ülkesini D.Kupası'na taşımıştı. Onun hatrınada olsa belki bir maçta ilk 11'de oynar...

Yunanistan'ın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1 Konstantinos CHALKIAS
2 Giourkas SEITARIDIS
3 Christos PATSATZOGLOU
4 Nikos SPIROPOULOS
5 Vangelis MORAS
6 Alexandros TZIOLIS
7 Georgios SAMARAS
8 Avraam PAPADOPOULOS
9 Angelos CHARISTEAS
10 Georgios KARAGOUNIS
11 Loukas VYNTRA
12 Alexandros TZORVAS
13 Michail SIFAKIS
14 Dimitrios SALPINGIDIS
15 Vasileios TOROSIDIS
16 Sotirios KYRGIAKOS
17 Theofanis GEKAS
18 Sotiris NINIS
19 Sokratis PAPASTATHOPOULOS
20 Pantelis KAPETANOS
21 Konstantinos KATSOURANIS
22 Stelios MALEZAS
23 Athanasios PRITTAS

6.06.2010

Nijerya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Kağıt üstünde Afrika kıtasının Fildişi Sahilleri ile beraber en güçlü takımı konumundaki Nijerya, 2006 Dünya Kupası elemelerinde averajla Angola'nın gerisinde kalarak katılamamıştı. Kendi kıt'asında düzenlenen Dünya Kupası'na ise 4 sene önceki kadrolarından daha güçlü bir kadro ile geliyorlar. Gruplarını Tunus'un 1 puan önünde yer alarak namağlup bir şekilde bitirerek bu hakkı elde ettiler.

B grupundaki ilk maçlarını Arjantin karşısında oynayacak olan Nijerya, gruptaki diğer rakipleri Yunanistan ve Güney Kore ile 2.lik mücadelesi yapacak. Eğer Nijerya, Arjantin ile karşılaşırken diğer 2 takım arasındaki maç berabere biterse Nijerya'nın ekmeğine yağ sürülmüş olur.

Takımın 3 kalecisi de İsrail Ligi'nde mücadele ediyor. 2007 yılından beri Hapoel Tel Aviv'de oynayan ve ülkesi adına 54 maça çıkan 28 yaşındaki Enyeama ilk kaleci tercihi olarak banko gözüküyor.

Savunmanın en önemli oyuncusu 7 sezondur Everton forması giyen Yobo. 66 kez milli formayı terleten Yobo'nun stoperdeki partneri CSKA Moskova forması giyen Odiah olacak büyük ihtimalle. Henüz 19 yaşındayken ilk kez milli formayı giyen 25 yaşındaki Taiwo sol bekte takımın vazgeçilmezlerinden. Defansın sağında ise Adeleye şans bulur.

Takımın en önemli yıldızı Obi Mikel'in sakatlanması orta sahada Nijerya'yı baya sıkıntıya sokacak gibi gözüküyor. D.Kiev'in defansif orta sahası Yussuf, Fulham'da forma giyen Etuhu ve La Liga'da Almeira ile harikalar yaratan Uche, Nijerya orta sahasının etkili isimlerinden. Monaco'da top koşturan 19 yaşındaki Lukman Haruna eğer ilk 11'de oynarsa bu turnuvada adından çokça söz ettirebilir.

Nijerya'nın en iyi bölgesi ise şüphesiz hücum hattı. Arjantin gibi forvet mevkiisinde bolca kaliteli isimlere sahipler. Wolfsburg'ta oynayan Martins (33 maç 16 gol) ve Everton'da oynayan Yakubu (49 maç 19 gol) ikilisi forvette ilk tercihler olarak gözüksede 34 yaşındaki veteran golcü Kanu'da Dünya Kupası'nda iyi işler başarabilir. Portsmouth'ta forma giyen Utaka hızı dolayısı ile muhtemelen kanatta oynatılacak. La Liga'da Malaga forması ile ter döken 23 yaşındaki Obinna ile Hoffenheim forması ile Bundesliga'da 7 gol atan 24 yaşındaki Obaisi'de ilk 11 savaşı verecek isimler.

Nijerya Milli Takımı Forma Numaraları;

1 Vincent ENYEAMA
2 Joseph YOBO
3 Taye TAIWO
4 Nwankwo KANU
5 Rabiu AFOLABI
6 Danny SHITTU
7 John UTAKA
8 Yakubu AIYEGBENI
9 Obafemi MARTINS
10 John Obi MIKEL
11 Peter ODEMWINGIE
12 Kalu UCHE
13 Yussuf AYILA
14 Sani KAITA
15 Lukman HARUNA
16 Austin EJIDE
17 Chidi ODIAH
18 Victor OBINNA
19 Chinedu OGBUKE OBASI
20 Dickson ETUHU
21 Uwa ECHIEJILE
22 Dele ADELEYE
23 Dele AIYENUGBA
Related Posts with Thumbnails