14.11.2009

Jose Mourinho'dan İnciler - 9

Milli maç arasında olmamıza rağmen Mourinho boş durmayarak iliginç açıklamalar yapmaya devam ediyor.

İngiltere'ye tekrar döneceğinin sinyallerini veren Portekizli hoca İtalya'da geleceğinin olmadığını savunmuş. İşte noktasına virgülüne dokunmadan 'Özel Adam'ın açıklamaları;

"Kariyerimde artık artık bazı şeyleri değiştirmek ve yeni bir şeyler oluşturmak istiyorum. Mourinho, "Belki Alex Ferguson gibi uzun süre bir kulüpte kalmak gerçek dışı gibi olabilir fakat hayatımda farklı bir aşama yapmak istiyorum."

"Gerçeği söylemek gerekirse geleceğe yönelik çalışmalar yapıyorum ve bencil değilim fakat İtalya bunun için yanlış bir ülke ve benim futbolum İngiliz futbolu"


Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Penaltı Ustası!

İngiltere'nin en önemli gazetelerinden Daily Mail internet sitesinde tüm zamanların en iyi penaltı atan oyuncularını belirlemiş.

50 kişilik listede şu anda Türkiye topraklarında bulunan Neeskens 48. sıradan girmiş.

Listede ilk 10'a giremeyen birçok yıldız oyuncu var. Bunlar arasında Juninho 45, Romario 41, Rivaldo 38, Ronaldinho 33, Nistelrooy 29, Van Basten 28, C.Ronaldo 25, Ibrahimovic 22, Cruyff 17, Gerrard 14 ve Cantona 13. sırada.

İŞTE EN İYİ PENALTICILAR LİSTESİNİN İLK 10 SIRASINDAKİ OYUNCULAR

1. Matt Le Tissier


2. Ray Stewart


3. Alan Shearer


4. Andreas Brehme


5. Phil Neal


6. Frank Lampard


7. Alessandro Del Piero


8. Jose Luis Chilavert


9. Zinedine Zidane


10. Graham Alexander

En İlginç 10 Futbolcu Lakabı!

İngiliz 'sport.co.uk' sitesi futbol dünyasının en ilginç 10 lakaplı futbolcularını belirlemiş.

Listenin 1 numarasında ise G.Saray defansının bel kemiği olan Servet Çetin yer almış, 'Ayıboğan' lakabı ile. Listede daha önceden Türkiye'de top koştura(maya)n Musampa ve benim idolüm olan Fiorentina'nın unutulmaz golcüsü 'Batigol' Gabriel Batistuta da var.

İŞTE EN İLGİNÇ LAKAPLI 10 FUTBOLCU

1. Servet Çetin (Terminatör, Bionik, Ayıboğan)


2. Fitz Hall (One Size)


3. Kiki Musampa (Chris)


4. Ron Harris (Balta)


5. Norman Hunter (Bacak Isıran)


6. Stuart Barlow (Testere)


7. Ivan Zamorano (Bam Bam)


8. Gabriel Batistuta (Batigol)


9. Bryan Robson (Captain Marvel)


10. Dennis Bergkamp (The Non-Flying Dutchman)


13.11.2009

Lampard, 'Ekonomik Sınıfta' Uçunca Sakatlandı!

Yarın Katar'ın Doha kentinde Brezilya ile hazırlık maçında karşılaşacak olan İngiltere Milli Takım'ı, bu ülkeye gelirken kullanılan uçakın kötü olmasının gazabına uğradı.

İngiliz futbol federasyonu 7 saatlik yolculuk için küçük bir uçak kullanınca, yol boyunca futbolcular daracık koltuklarda, yerlerinden hiç kımıldamadan seyahet etmek durumunda kalmış.

Katar'a indiklerinde tüm futbolcular, kramp ve kas ağrılarından şikayet ederken, Chelsea'nin yıldız oyuncusu Lampard İngiltere'nin ilk idmanında sprint çalışması sırasında kasının atması nedeni ile sakatlanarak ülkesine geri dönmüş.

Yıldız oyuncunun 6 hafta uzak kalacağı açıklanırken Chelsea'de haftalık 150.000 pound kazanan Lampard'ın sakatlığı nedeni ile İngiltere Futbol Federasyonu'na 900.000 poundluk dava açma kararı almış.

İngiltere Teknik Direktörü Fabio Capello gelişmeler üzerine, "İngiliz futbolcular uzun yolculuklar sırasında, 1. sınıfta uçmaya alışmış. Ekonomik sınıfındaki sıkışık koltuklarda yolculuk edecekleri söylendiğinde hepsi çok şaşırdı" ifadelerini kullanmış.

Cezayir Kafilesi Mısır'da Taşlandı!

Yarın akşam 2010 Dünya Kupası'na katılmak için birçok ülkede kader maçlarına çıkılacak.

Avrupa Kıtası'ndan katılacak son 4 takım play-off turunda belli olurken Afrika elemelerinde de heyecan dorukta olucak.

Yarın akşamın en önemli maçından birinde, araları bozuk olan iki ülke Mısır ile Cezayir, Kahire'de karşılaşacak. Gruptaki son maç öncesinde konuk Cezayir 13 puan ve +7 averajla 1. sırada. Mısır ise 10 puan +3 averajla 2. sırada.

Bu zorlu maç öncesi Mısır'a gelen Cezayir kafilesi havaalanından çıktıktan sonra Mısırlı taraftarlar tarafından taş yağmuruna tutulmuş ve 3 futbolcu yaralanmış. Cezayir Futbol Federasyonu Başkanı da haklı olarak "Bu şartlarda maçın oynanması mümün değil, güvenlik önlemleri yetersiz. Eğer can güvenliğimiz sağlanmazsa maça çıkmayız" açıklaması yapmış.

FIFA ise olaylarla ilgili soruşturma başlatarak yarın akşam TSİ ile 19.30'da oyanancak maç öncesi yaşananları acilen masaya yatırmış.

FIFA'nın nasıl bir sonuç alacağını ve Cezayir'in 90 dakika sonunda tur vizesi aldıktan sonra olacak olayları çok merak ediyorum doğrusu.

BU GÖRÜNTÜLERDE CEZAYİR KAFİLESİNİ TAŞIYAN OTOBÜSE SALDIRI ANINDAN!

'El Classico' Sinemalarda!

Tüm dünyanın dört gözle beklediği Barcelona - Real Madrid maçı için diğer bir deyişle 'El Classico' için geri sayım başladı.

29 Kasım'da oynanacak bu dev maç öncesinde La Liga'nın yayın haklarını elinde bulunduran kanal, İspanya'da yaşayan futbolseverlere müjdeli bir haber verdi.

Yayıncı kuruluşun verdiği izin ile bu heyecan tüm İspanya'da sinema salonlarında izlenebilecek. Futbol tarihinde ilk kez canlı yayında bir maç sinemada oynayacak ve İspanyol seyirciler hayatlarında çok farklı bir deneyim elde edecek.

Karşılaşmayı sinemalarda izlemek için ekstra bir ücret ödemeyede gerek kalmayacak. Futbolseverler normalde sinemaya ne kadar ücret veriyorlarsa maçı izlemek içinde aynı ücreti verecekler.

Vizontele filminde Yılmaz Erdoğan'ın canlandırdığı Emin karekterinin sürekli kullandığı bir laf vardı: 'Şerefsizim benim aklıma gelmişti' diye

Şimdi aynı cümleyi ben kullanmak istiyorum. Çünkü üniversitedeyken arkadaşla ortamım ile sinemaya gittiğimizde ettiğimiz muhabbetlerde (genelde film başlamadan ve film arasında hep futbol üzerine konuştuğumuz) 'Şu sinema salonunda derbi maçı yada milli maç verilse güzel olmaz mı...' başlayan cümlelerimizin hep hayal olduğunu düşünmüştük.

Bizim ülkemizde olmasa bile İspanya'da olması en azından düşüncelerimizin hayal olmadığını, gerçekleşebilecek birşey olduğunu gösterdi bana :)

Barcelona Yedek Kulübesi!

Rubin Kazan deplasmanı...

12.11.2009

'Bicycle Kick' Golü!


Bundan yaklaşık 10 gün önce oynanan Kolombiya Kapanış Ligi'nde atılan bu gol futbol sahalarında nadiren görebileceğimiz güzellikte bir gol kesinlikle.

Medellin ile Cucuta Deportivo arasında oynanan ve ev sahibi ekibin 2-1 kazandığı maçta Arias attığı 2 gol ile takımının liderlik koltuğuna kalmasına büyük katkıda bulundu.

Özellikle Cucuta'nın erken öne geçmesinden sonra attığı beraberlik golü tekrar tekrar izlenecek güzellikte bir gol.

Bize Süper Lig'de 27 Ağustos 2005'te oynanan F.Bahçe - Samsunpor maçında Alex'in attığı golü hatırlatsada ondan daha güzel bir olduğu kesin.

Futbol terimlerine 'bicycle kick' diye de geçmiş olan bu golü sizlerle baş başa bırakayım en iyisi. Karşılaştırma olması açısından da Alex'in golünü de koymazsak eğer ayıp etmiş oluruz.






Futbol Tarihinin En Hızlı Golü!

Aynı maçın içinden olan bu iki resim arasındaki fark sadece 2 saniye.

Arabistan Ligi'nde oynanan Al Hilal-Al Shoalah maçını ev sahibi ekip 4-0 kazanırken maçın başlama vuruşu ile atılan bu gol futbol tarihininde en hızlı golü olmuş.

Golü atarak futbol tarihine geçen oyuncu ise Nawaf Al Abed.

İŞTE ŞU ANA KADAR FUTBOL SAHALARINDA ATILAN EN HIZLI GOL!

Kaderin Cilvesi!

İspanya Kral Kupası'nda 5. tur eşleşmeleri belli oldu.

Bir önceki turda Real Madrid'i eleyerek tüm dünyaya ismini duyuran İspanya 3. Ligi takımı Alcorcon, 'El Galacticos 2'nin en büyük rakibi olan Barcelona ile eşleşti.

Bu turda ilk karşılaşmalar 5-6-7 Ocak'ta rövanşları ise 13-14 Ocak'ta oynanacak.

İşte 5. turun diğer 7 eşleşmesi;

Atletico Madrid - Sevilla
Valencia - Villarreal
Rayo Vallecano - (Hercules/Almeria)

Racing Santander - Celta Vigo
Recreativo Huelva - Deportivo La Coruna
Osasuna - Mallorca
Malaga - Getafe

Atletico Madrid eğer o zamana kadar toparlanırsa, Sevilla ile olan eşleşmeleri erken final niteliği taşıyan ve bir o kadar zevkli olacak bir mücadeleye sahne olacak.

Valencia - Villarreal eşleşmesi de aynı şartlarda gerçekleşecek gibi duruyor.

11.11.2009

Azmedersen, Çalışırsan Başarırsın!

Resimdeki abinin adı Alejandro Sanchez Lopez. Bakmayın abi dediğime. Alex Sanchez olarak bilenen Zaragozalı oyuncu henüz 20 yaşında.

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Valencia - Zaragoza maçının 74. dakikasında oyuna girerek ilk kez profesyonel olması ile dünya futbol tarihine geçti.

Genç İspanyol golcünün tarihe geçmesinin nedeni, tek kolu olmadığı halde profesyonel olan ilk futbolcu olması.

Kariyerine yerel futbol takımlarından El Salvador'da başlayan Sanchez, 2008 yılında ulusal ve yerel liglerde top koşturmaya başladı. Real Zaragoza'nın B takımında forma giyen ve attığı gollerle dikkat çeken Sanchez, 8 Kasım Pazar günü Valencia ile deplasmanda oynadıkları maçta sahaya çıkarak ilk kez profesyonel oldu.

Chelsea - M.United Maçını İzlemek Yerine...

Haftasonu Premier Lig'de oynanan dev maçta kameralara öyle bir görüntü takılmış ki böylesine bir daha şahit olurmuyuz pek sanmıyorum.

Haftaya lider giren Chelsea, Stamford Bridge stadında ağırladığı Manchester United'ı Terry'nin 76. dakikada attığı gol ile 1-0 yenmiş ve rakibi ile olan puan farkını 5'e yükseltmişti.

Bu golden 7 dakika sonra Ancelotti, taktik icabı Drogba'nın yerine Malouda'yı oyuna sürmüştü. Tam da bu sırada maçı canlı yayınlayan Sky Sports'un kameralarına ilginç bir görüntü takıldı.

Resimde de görüldüğü üzere Malouda, Drogba'nın saha kenarına gelmesini beklerken arka tarafta bir Chelsea taraftarı sanki kendi evindeymiş gibi dişlerini fırçalamaya başlamış.

Bu arada konu ile İngiliz basınıda "Sanırız seyircinin sponsoru bir diş fırçası markası" yorumunu yapmış.

İŞTE KAMERALARA YANSIYAN O GÖRÜNTÜLER

Robert Enke Artık Aramızda Yok!

Onun adını Türk futbolseverler olarak ilk 2003-2004 sezonun başında Barcelona'dan Fenerbahçe'ye transfer olduğu zaman duymuştuk.

Bu akşam ise Enke'nin öldüğü haberleri geçti tüm ajanslara. Neustadt bölgesindeki bir hemzemin geçitte cesedine ulaşılan 32 yaşındaki kalecinin ölümünün sebebinin intiharmı yoksa kazamı olduğu henüz netleşmiş değil. Ancak intihar olma olasılığı yüksekmiş.


Katalan kulübünde Valdes ve Rüştü'nün ardından 3. kaleci konumunda olan Alman kalecinin Türkiye macerası kısa sürmüştü.

31 Temmuz 2003'te sarı-lacivertli kulüple sözleşme imzalayan Enke, sezonun ilk maçında Kadıköy'de İstanbulspor'a karşı alınan 3-0'lık mağlubiyetten sonra takımla ilişkiği kesilmiş ve 13 Ağustos'ta F.Bahçe'den ayrılmıştı.

Daha sonra Almanya liginde Hannover'e transfer olan ve 2004 yılından beri bu kulübün formasını giyen Enke, 2005 yılında da Almanya'da 'Yılın Kalecisi' ödülünü almıştı. 32 yaşındaki kaleci 8 kez de Alman Milli takmının formasını giyerken sürekli olarak milli takım kadrosuna çağırılıyordu.

Real değil Rezil Madrid!

Bundan tam 2 hafta önce Real Madrid, belkide yakın geçmişteki en büyük hezimetlerinden birini almış ve 3. Lig takımı Alcorcon'a İspanya Kral Kupası ilk maçında 4-0 yenilmişti.

Bu akşam Bernabeu'da o maçın rövanşı vardı. Real Madrid yönetimi bu maçın biletlerini 3 Euro yapmış ve yoğun taraftar desteği ile rakibini gole boğarak tur vizesi almanın hesaplarını yapmıştı bile.

Ama evdeki hesap çarşıya uymadı ve Real Madrid maçtaki tek golünü 81. dakikada Van der Vaart ile bularak maçı 1-0 kazandı. Geçen sezonda 2. Lig takımı Real Union'a 2-3 ve 4-3'lük skorlara elenen 'El Galacticos 2' C.Ronaldo'nun sakatlığından sonra bir türlü toparlanamadı.

Ev sahibi ekibin bu maça çıkan ilk 11'inde Gago, Higuain, Kaka, Raul ve Van Nistelrooy'un da olduğunu belirtelim.

10.11.2009

Fabregas 'Tavşan', Arshavin 'Köpekbalığı' Olursa...

Premier Lig'de başarılı bir sezon geçiren, oynadığı 11 maçta 36 gol atarak ligin en golcü takımı olan ve son 7 maçta 19 puan toplayarak 2. sıraya kadar yükselen Arsenal'de oyuncular saha dışında da başarılı işlere imza atıyorlar.

Takımın İspanyol yıldızı Fabregas, Rus yıldızı Arshavin, genç oyuncu Walcott ve Fransız Sagna giydikleri birbirinden ilginç kostümlerle Greet Ormond Sokak Çocukları Derneği'ne yardımcı olmak için bir reklam filminde oynadı.

Toplamda attığı 9 golle takımının en golcü oyuncusu olan Fabregas'ın giydiği tavşan kostümü en çok dikkat eden kostümdü. Bu reklam filminde Arshavin köpekbalığı, Walcott aslan, Sagna'da penguen kostümü giydi.

Reklam filminin 28 Ekim'de oynacak olan Arsenal-Chelsea maçı sırasında yayınlanması planlanıyormuş.
Related Posts with Thumbnails