19.09.2009

Bayramda 4 Porsiyon Baklava Niyetine 4 Müthiş Maç!

Bu haftasonu bizleri Avrupa liglerinde birbirinden önemli 4 maç bekliyor. Özellikle Pazar günü oynanacak maçlar o gününde bayram olması ile izlenilmesi zor maçlar olacak.

Bu maçlardan ilki İspanya Ligi'nde oynanacak olan Barcelona - Atletico Madrid maçı. Geçen sezon bu 2 takımın La Liga'da oynadığı 2 maçta İddaa tabiri ile 7+ bitmişti. Nou Camp'taki en son maç ise 6-1 sona ermişti.

Pazar gününün en önemli maçı ise Manchester derbisi olacak. Adebayor cezası nedeni ile oynayamacak olsa da esas kapışma Tevez ile Ferguson'un karşı karşıya gelmesi olacak. Geçen sezon Old Trafford'ta oynanan maçı ManU, eski oyuncuları Tevez ve Ronaldo'nun golleri ile 2-0 yenmişti.

İngiltere'de oynanacak diğer önemli maç ise Chelsea ile Tottenham arasında oynanacak Londra derbisi. Maçta ev sahibi olan Maviler ligde 5 maçta topladığı 15 puanla lider. Geçen sezon Stamford Bridge'da maç 1-1 berabere bitmişti. Tottenham'da bu sezon ligdeki tek puan kaybını iç sahada Manchester United'a karşı 3-1'lik skorla oldı.

Pazar gününün ise gece oynanacak olan Roma-Fiorentina maçı ile tamamlayacağız. Her ne kadar 2 takımda şu anda eski güçlerinden uzak olsalarda müthiş bir maç bizi bekleyecek. Sezona kötü başlayan Roma ligde 3 puanla 15. sırada. Mor-Menekşeler ise 3 maçta topladığı 7 puanla 5. sırada bulunuyor. Bu statta oynanan son 3 maçı da kazanan Roma geçen sezonki maçı da 1-0 kazanmıştı.
İşte o kaçırılmayacak 4 maçlın saatleri ve yayınlayacak kanallar;

19 Eylül Cumartesi:

23.00: Barcelona - A. Madrid (NTV SPOR)

20 Eylül Pazar:


15.30:
Manchester United - Manchester City (SPORMAX)

18.00:
Chelsea - Tottenham (SPORMAX)

21.45: Roma - Fiorentina (NTV SPOR)

18.09.2009

Büyük Heyecan Start Aldı!


Salı günü oynanan Beşiktaş - Manchester United maçından önce çalan ve yıllardır Şampiyonlar Ligi'nin resmi müziği olan şarkıyı duyduğum anda bu heyecanı ne kadar özlediğimi farkettim. Ön eleme ve play-off turlarını saymazsak eğer tam 111 gündür bu heyecanı bekliyorduk.

8 grupta oynanan 16 karşılaşma ile Şampiyonlar Ligi gruplarının ilk maçları sonuçlandı. Kimi takım hayal kırıklığı yaşattı kimi takım dünyaları kaçırdı ama maçı kazanamadı, kimileride yıldızları ile sonuca gitmesini bildi. Maçların bitmesinin üzerinden 3 gün geçsede bu haftadan itibaren Şampiyonlar Liginde grup maçlarının analizine başlıyorum.

A grubunda oynaan ilk maçlarda Bayern Münih İsrail ekibi Maccabi Haifa'ya konuk oldu. İlk yarıda çok zorlanan Alman ekibi galibiyete 2. yarıda bulduğu goller ile ulaştı. Bir duran top organizasyonunda Bayern, 64. dakika da Van Buyten ile öne geçerken maçın bitimine son 5 dakika kala sahneye hafta sonu lig maçında da 2 gol kaydeden 19 yaşındakiThomas Müller kaydetti ve maç 3-0 sona erdi. Grubun diğer maçında ise Diego'dan yoksun Juventus, Torino'da Fransız ekibi Bordeuax'u konuk etti. Ev sahibi ekip 61. dakika da Iaquinta ile öne geçse de maç boyu oyunu tek kaleye yığsada Bordeaux Plasil ile 75. dakikada skoru dengeye taşıdı ve maçtan 1 puanla döndü.

Temsilcimiz Beşiktaş'ın da yer aldığı B grubunda ilk maçlarda sürpriz sonuç çıkmadı. İnönü'de oynanan maçta Manchester United gol pozisyonunda girmekte zorlansa da Beşiktaş defansının bir anlık hatasıyla 77. dakikada Scholes ile maçı 1-0 kazandı. Grubun diğer maçında Bundesliga'nın son şampiyonu Wolfsburg, CSKA Moskova'yı ağırladı. Maçtan birkaç gün önce Zico ile yollarını ayırarak Juande Ramos'u takımın başına geçiren rakibi karşısında zorlanmayan Alman ekibi, geçtiğimiz sezon Bundesliga'yı gol kralı olarak kapatan Brezilyalı yıldızı Grafite'nin hat-tricki ile sahadan 3-1 galip ayrıldı.

C grubunda oynanan maçta İtalya ligine pek iyi bir başlangıç yapamayan Milan, Marsilya deplasmanına konuk oldu. Milan'ın 36 yaşındaki tecrübeli golcüsü Filippo Inzaghi yine iş başındaydı ve attığı 2 gol ile takımını galibiyete taşıdı. Pipo Devler Ligindeki toplam gol sayısını 68'e çıkararak bu alandaki liderliğini sürdürdü. Grubun diğer maçında Real Madrid Zürih'e konuk oldu. Cristiano Ronaldo'num muhteşem 2 frikik golünün yanı sıra Raul,Higuain ve Guti'nin attığı goller ile Madrid ekibi sahadan 5-2 galip ayrılarak Şampiyonlar Ligi'ne müthiş start verdi.

Atletico Madrid hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. D grubunda Vicento Calderon stadında oynanan maçta belki de Şampiyonlar Ligi'nin en zayıf takımı olan Apoel'i konuk eden Madrid ekibi, Aguero ve Forlan gibi hücum silahları olmasına rağmen gol atamadı ve maç 0-0 bitti. Grubun diğer maçında ise Chelsea yoğun yağış altında oynadığı maçta Londra'da Porto'yu Anelka'nın golü ile 1-0 yendi. Maç 1-0 bitse de 2 takımda sayısız fırsatlardan yararlanamadı.

E grubunun açık ara favoirisi olan Liverpool, Anfield Road'ta ağırladığı zayıf rakibi Debrecen'e karşı çok zorlandı. Tarihinde ilk kez Devler Ligi'ne katılan rakibi karşısında Kırmızılar tek gollü galibiyet aldı. O golde zor günlerin kurtarıcı ismi olan Dirk Kuyt'dan geldi. Çarşamba günü oynanan 8 maç içinde en çekişmeli maçlardan biri olan Lyon-Fiorentina mücadelesinde ise Fransız ekibi tek gollü bir galiviyet elde etti. Fiorentina 45. dakikada yıldız oyuncusu Gilardino'nun kırmızı görmes ile maçı 10 kişi tamamlarken Lyon'a galibiyeti getiren gol 75. dakika da Pjanic'ten geldi.

Kuralar çekildikten sonra herkesin dört gözle beklediği maç olan Inter-Barcelona maçından maakesef gol sesi çıkmadı. Her ne kadar 2 takım da sayısız gol pozisyonu yakalasa da ne Eto'o, ne de Zlatan Ibrahimovic eski takımına karşı galibiyet sevinci yaşayabildi. Bu grupta oynanan diğer maçta ise Dinamo Kiev, Gökdeniz'li, Hasan Kabze'li Rubin Kazan'ı 3-1 yenerek grubu 3. bitirme adına büyüj avnataj sağladı.

Şampiyonlar Ligi'nin en zayıf grubu olan G grubunda 1. torba takımı olan Sevilla ilk maçlardan liderliği ele geçirdi. Zayıf Rumen ekibi Unirea ile Sanchez Pizjuan stadında karşı karşıya gelen Endulüs ekibi her 2 yarıda bulduğu goller ile maçtan 2-0'lıl galibiyetle ayrıldı. Muhtemelen grunpta 2. sıra için mücadele edecek olan Stuttgart ile Rangers'ın Almanya'daki karşılaşmasında ise kazanan çıkmadı. Stuttgart 18. dakika da Pogrebnyak ile öne geçse de İskoçya temsilcisi 77. dakika da Bougherra ile eşitliği sağladı.

Devler Ligi'nin son grubu olan H grubunda ise favoriler galip geldi. Bu grupta kendi liginde geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlamamış tek takım olan Arsenal, Standart Liege'ye konuk oldu. İlk 5 dakika da 2 gol atan Belçika temsilcisi ümitlensede Arsenal devre biterken attığı 1 gol ile soyunma odasına ümitli girdi. 2. yarı Topçular zorlansada son 15 dakikada bulduğu 2 gol ile sahadan galip ayrıldı. Bu grupta oynanan diğer maçta Yunan şampiyonu Olympiakos, Hollanda şampiyonu Alkmaar'ı 78. dakika da attığı tek gol ile geçmesini bildi ve gruplara iyi bir başlangıç yaptı.


Bu Gol Tüm Dünyada İzlenme Rekorları Kırıyor!

O kadar aradım taradım ama golü kimin attığını bir türlü öğrenemedim.

Eğer golü atanın kim olduğunu bilen varsa yorumlarda belirtirse sevinirim. Dün tüm ajanslardan ve internet sitelerinden geçen bu gol ile ilgili bildiğimiz tek şey Brezilya liginde atılmış olması.

İŞTE O MÜKEMMEL GOL!

Sahaya Daldı, Kaleciye Tokat Attı!


Yunanistan Ligi'nde oynanan maçta, Aris takımının kalecisi Sifakis, Selanik ile oynadıkları ve 2-2 berabere kaldıkları maçta bugüne kadar eşi görülmemiş bir protestoya kurban gitti.

Kendini kaybetmiş olan bir taraftar sahaya dalarak Sifakis'in önüne kadar gitti ve burun buruna geldiği file bekçisine avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. Soğuk kanlılığını koruyan Sifakis bir
müdahalede bulunmazken, ağır kalan güvenlikten faydalanan 'fanatik',uzaklaştırılmaya başladığı sırada kaleciye bir de tokat attı. Aris kalecisi Sifakis'in, soğuk kanlı tavırları ve kendisini protesto eden fanatiğe müdahalede bulunmaması Yunan basını ve taraftarlardan büyük övgü aldı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER!

Rooney Böyle Çıldırdı!

Manchester United takımında krampon fırlatmak artık iyice moda oldu.

Salı gecesi İnönü Stadı'nda temsilcimiz Beşiktaş ile karşı karşıya gelen Manchester United'ın yıldız golcüsü Wayne Rooney maçta çok kötü bir performans sergiledi.

Kura çekiminden önce Türkler ile adeta dalge geçen Rooeney, Beşiktaş taraftarından da maç boyunca sürekli tepki görerek bir ton küfü yedi.

64. dakika da yerini Michael Owen'a bırakan İngiliz golcü yedek kulübesine doğru yönelirken zaten kafa hareketler ile ne kadar sinirli olduğunu belli ediyordu. Yedek kulübesinde oturduğu anda ise sinirle kramponlarını yere fırlattı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Beckham'ın Çıldırdığı An!


ABD Ligi'nde oynanan LA Galaxy - Dallas maçının son dakikalarından yaşanan olaylar ülkeye damgasını vurdu.

LA Galaxy forması giyen ünlü yıldız David Beckham 6-3'lük mağlubiyeti hazmedememiş olacakki rakip takımdan Hernandez'in yukarıdaki resimde görüldüğü üzere boğazına saldırdı.

ABD kıtasında memnun olmadığını her fırsatta dile getiren ve ligin bitmesi ile Milan yada İngiltere liginden bir takıma transfer olmayı dört gözle bekleyen Beckham'ın 1 ay içinde 2. kez ceza alması gündemde.
Related Posts with Thumbnails