5.06.2010

Sakatlar Kervanına 2 Yıldız Daha Katıldı!


Daha 30 saat önce Vuvuzela'nın Laneti yazımda Dünya Kupası'na hazırlanan ülkelerin sakatlık dolayısı ile 23 kişilik kadrolarından çıkmak zorunda kalan yıldızlarına yer vermiştim.

Bugün bu sakat yıldızlar kervanına 2 futbolcu daha eklendi. Diğer bir deyişle ülkeleri sahada ter akıtırken bu 2 yıldız maçları benim gibi televizyon başında yada hastane odasında seyretmek zorunda kalacak.

Hollanda bugün Amsterdam'da oynadığı hazırlık maçında Macaristan'ı 6-1'lik skorla bozguna uğrattı ve turnuvaya ne kadar hazır olduğunu gösterdi. Maçta 2 gol atan Robben, B.Münih'te sürdürdüğü formunu milli takıma da yansıtıyordu. Ta ki 71. dakikaya kadar...

Dünya Kupası'nda izlemeyi en çok izlediğim oyuncuların başında gelen Robben bu dakikada ayağını ters basarak bir anlamda kendini sakatladı. Hollanda'nın bugün G.Afrika'ya gelen kafilesinde de yer almadı. 24 saat içinde yapılacak kontrollerden sonra durumu netlik kazanacak ama ilk belirlemere göre turnuvada oynaması zor.

Bir diğer sakatlık haberi de Nijerya cephesinden geldi. Nijerya'nın bu turnuvada çok şeyler beklediği 23 yaşındaki John Obi Mikel, bu sezon dizinden ameliyat olmasına rağmen milli takım kadrosunda yer almıştı. Ancak ülkesinin ilk idmanında tekrar sakatlandı ve Dünya Kupası maçlarını kaçıracak.

Chelsea formasını terleten Obi Mikel'in, Maviler'deki takım arkadaşları Ballack, Essien ve Drogba gibi sakatlık dolayısı ile D.Kupası'nı kaçıracak olması ise çok ilginç bir tesadüf olsa gerek.

Arjantin Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


B grubunda yer alan Arjantin ilk maçını 12 Haziran'da Nijerya ile yapacak. Messi ve arkadaşlarının diğer rakipleri Yunanistan ve Güney Kore. Her Dünya Kupası'nda olduğu gibi G.Afrika'da da turnuvanın en büyük favorilerinden biri olan Arjantin 9 puanla bile bu gruptan çıkabilir.

Barcelona forması ile kazanmadığı ödül kalmayan Messi için ise milli takımda iyi oynamadağına dair eleştirilere son vermesi için bu turnuva iyi bir fırsat. 2006 Almanya'da henüz yeni parlayan bir genç yıldızdı ve takımının rotasyon oyuncularından biriydi. Şimdi ise Maradona'dan daha mı iyi ? dedirten 'Faal olarak dünyanın en iyi futbolcusu'.

Maradona'nın elindeki forvetlere bakarsak eğer ilk 11'de kimi tercih edeceğini onun bile kestiremedeği kesin. Messi ve damadı Aguero'nun yerleri garanti gibi. Bu ikilinin yanında Higuain yada sakatlığı geçerse Diego Milito yer alabilir.

Sol kanatta Maradona'nın gözdesi Benfica'lı Di Maria'da yeri garanti olan oyunculardan. Sağ kanatta Gutierrez ve Maxi Rodriguez arasında forma şansı olacak gibi. Orta sahanın ortasında Cambiasso'nun görevini Mascherano'nun olacak ve onada Veron destek verecek gibi gözüküyor.

Savunmada Gabriel Milito'nun çağrılmaması baya sorun yaratabilir. Samuel savunmanın en sağlam adamı. Samuel'in yanında büyük olaslıkla Bayern'li Demichelis yer alacak. Belki Burdisso biraz zorlayabilir ilk 11 için. Beklerdede Heinze ve Otamendi yer almasını bekliyorum.


İşte Arjantin Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;


1
Diego POZO

2 Martin DEMICHELIS
3 Clemente RODRIGUEZ
4 Nicolas BURDISSO
5 Mario BOLATTI
6 Gabriel HEINZE
7 Angel DI MARIA
8 Juan Sebastian VERON
9 Gonzalo Higuain
10 Lionel Messi
11 Carlos Tevez
12 Ariel GARCE
13 Walter SAMUEL
14 Javier MASCHERANO
15 Nicolas OTAMENDI
16 Serigo Aguero
17 Jonas GUTIERREZ
18 Martin Palermo
19 Diego Milito
20 Maxi RODRIGUEZ
21 Mariano ANDUJAR
22 Sergio ROMERO
23 Javier PASTORE

Uruguay Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Uruguay, Dünya Kupası'na son anda katılmayı başarmıştı. Güney Amerika eleme grubunu 5. sırada tamamladıkları için play-off oynamak zorunda kalmışlardı. Play-off'ta Kosta Rika'yı (1-0,1-1) skorlarla eleyerek Güney Afrika bileti almışlardı.

Dipnot: Uruguay, 2006 Dünya Kupası öncesinde de play-off oynamış ancak Hiddink'in Avustralya'sına penaltılar sonucunda elenmelten kurtulamamıştı.

Her ne kadar play-off'tan turnuvaya katılsalarda Cuma günü yapacakları Fransa maçını kazanabilecek ve grupta ilk 2 sırayı alabilecek kapasiteye sahip olduklarını düşünüyorum.

Takımın kaptanı Fenerbahçeli Lugano'nun ne kadar savaşçı bir oyuncu olduğunu hepimiz zaten biliyoruz. Lugano dışında sezonu resmi maçlarda toplam 92 golle tamamlamış bir forvet hattına sahipler: Luis Suarez - Ajax (49 gol), Diego Forlan - A.Madrid (29 gol), Cavani - Palermo (14 gol).

Uruguay'ı küçümsememek lazım. Özellikle de son maçlarında çok iyi formda olan ve A.Madrid'in UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmasını sağlayan Diego Forlan'ı.


İşte Uruguay'ın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1 Fernando MUSLERA
2 Diego LUGANO
3 Diego GODIN
4 Jorge FUCILE
5 Walter GARGANO
6 Mauricio VICTORINO
7 Edinson CAVANI
8 Sebastian EGUREN
9 Luis SUAREZ
10 Diego FORLAN
11 Alvaro PEREIRA
12 Juan CASTILLO
13 Sebastian ABREU
14 Nicolas LODEIRO
15 Diego PEREZ
16 Maximiliano PEREIRA
17 Egidio AREVALO
18 Ignacio GONZALEZ
19 Andres SCOTTI
20 Alvaro FERNANDEZ
21 Sebastian FERNANDEZ
22 Martin CACERES
23 Martin SILVA

Fransa Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


A grubunda yer alan Domenech'in Fransa'sı hazırlık maçlarında aldığı skorlarla grubundaki diğer ekiplerin iştahını kabartıyor.

Ev sahibi kontenjanından turnuvaya dahil olan Güney Afrika'ya hakemlerin biraz destek olacağını söylemek yanlış olmaz. 2002'de Güney Kore'nin nasıl yarı finale çıktığını hatırlayalım. Diğer rakipler Uruguay ve Meksika'da yabana atılacak takımlar değil.

Fransa'nın gruptan çıkamaması benim için sürpriz olmaz. Özellikle ilk gün yapacakları Uruguay maçını kaybetmeleri halinde Domenech'in bir B planı olduğunu sanmıyorum.

Kalede Lyon'la bu sezon harikalar yaratan Lloris'in yeri garanti gibi gözüküyor. Anelka, Ribery ve Malouda'nın yerleri de hemen hemen garanti gibi. Domenech daha önce Henry'i yedekte oturtacağını söylemişti.

Sol bekte Evra, sağ bekte de Sagna banko. Stoperler Gallas ve Abidal muhtemel. Orta sahada 'yeni Zidane' Gourcuff'tan çok şey bekleniyor. Lyon'lu Toululan ve Alou Diarra hamal olarak kadroda olabilirler.


İşte Fransa Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1 Hugo LLORIS
2 Bakari SAGNA
3 Eric ABIDAL
4 Anthony REVEILLERE
5 William GALLAS
6 Marc PLANUS
7 Franck RIBERY
8 Yoann GOURCUFF
9 Djibril CISSE
10 Sidney GOVOU
11 Andre Pierre GIGNAC
12 Thierry HENRY
13 Patrice EVRA
14 Jeremy TOULALAN
15 Florent MALOUDA
16 Steve MANDANDA
17 Sebastien SQUILLACI
18 Alou DIARRA
19 Abou DIABY
20 Mathieu VALBUENA
21 Nicolas ANELKA
22 Gael CLICHY
23 Cedric CARRASSO

4.06.2010

Vuvuzela'nın Laneti!


Dünya Kupası açılış maçına 1 haftadan da az bir süre kaldı. Hatta an itibarı ile 6 gün 19 saatlik bir süre var.

Takımlar 23 kişilik kadrosunu FIFA'ya ilettikten sonra son hazırlık maçlarını oynarlarken, herkesin korktuğu sakatlık kabusları ise şimdiden 4 ülkeyi (İngiltere, Fildişi Sahilleri, İtalya, Arjantin) sarmış durumda.

En kötü haber İngiltere cephesinden geldi. Milli takımın kaptanı Rio Ferdinand bugün yapılan antrenmanda sakatlanmış ve hastaneye götürülmüştü. Dizinden sakatlık geçiren futbolcu en az 6 hafta sahalardan uzak kalacak. Bu da D.Kupası'nı kaçırması manasına geliyor. Ferdinand yerine kadroya Michael Dawson'un girme ihtimali yüksek.

Dün oynanan hazırlık maçında Fildişi Sahilleri, Japonya'yı 2-0 ile geçerek turnuvaya hazır olduğunun sinyallerini vermişti. Takımın en büyük yıldızı ve sezonu İngiltere liginde gol kralı olarak tamamlayan Drogba maçın 16. dakikasında Tanaka'nın müdahelesi sonrası sağ dizinde sakatlandı. Alınan haberlere göre golcü oyuncunun D.Kupası'nda oynama ihtimali çok zor. G.Saraylı Keita'nın ülkesi için bu haber çok kötü; nitekim ölüm grubunda Brezilya ve Portekiz'e karşı Drogba'sız gruptan çıkma şansları baya düştü.

Son hazırlık maçında Meksika'ya 2-1 kaybeden İtalya ise Totti'nin çağrılmadığı Dünya Kupası macerasına Pirlo'suz da devam edebilir. Milan'ın tecrübeli oyuncusu, frikik ustası Pirlo bugün antrenmanda sakatlandı ve Dünya Kupası'nı kaçıran yıldızlar kervanına katılacak gibi gözüküyor.

Dünya Kupası'nda en etkili hücum silahlarına (Messi, Tevez, Aguero, D.Milito, Higuain) sahip Arjantin de bugün Diego Milito'nun sakatlık haberi ile sarsıldı. Sezonun en formda golcüleri arasında yer alan D.Milito'nun sakatlığı belki çok ciddi olmayabilir ama açılış maçını kaçırma ihtimai yüksek. Arjantin için eksiklik olur mu ? Pek sanmıyorum...

Kuzey Kore'nin Koyunu, Fifa'dan Döner Oyunu!

1 Haziran itibarı ile 32 ülkede FIFA'ya 23 kişilik kadrosunu göndermişti. Ancak Kuzey Kore gönderdiği bu 23 kişilik bir listede çakallık yapmaya çalışsa da FIFA bu çakallığa izin vermedi.

FIFA 23 kişilik kadrolarda 3 kaleci bulunmasını şart koşuyor. Bunu çoğu futbolsever bilir ve şu zamana kadarda her ülke 23 kişilik kadrosunda 3 kaleciyi bulunduruyordu.

Kuzey Kore ise bize 2 kaleci yeter demiş olacak ki önemli golcüsü Kim Myong-Won'u listede kaleci olarak göstererek turnuvada normal mevkiisinde oynatmayı planlamış ama bu planlarını FIFA bozmuş.

Kadroda 3 kaleci bulunmasını şart koşan FIFA, Kim Myong-Won'un Dünya Kupası'nda sadece kaleci olarak oynayabileceğini onun dışında diğer pozisyonlarda oynamayacağını açıklamış.

Bu durumda Kuzey Kore bulgura giderken evdeki pirinçtende oldu ve ülkenin en önemli golcülerinden birini 3. kaleci olarak yedek kulübesinde oturtmak zorunda kalıcak.

Bu saatten sonra Kuzey Kore'liler dua etsinler. Zaten Brezilya, Portekiz ve Fildişi Sahilleri'nin yer aldığı 'Ölüm Grubu'ndalar. 2 kaleciye birşey olursa eğer hallerini düşünemiyorum...

3.06.2010

İngiltere Milli Takımı Forma Numaraları!

Güney Afrika'daki Dünya Kupası'na iddialı bir şekilde hazırlanan İngiltere Milli Takımı'nda 23 kişilik kadronun açıklanmasının ardından, forma numaraları da belli oldu.

İngiltere Milli Takımı'nda yıllardır değişmeyen bir gelenekle beraber ilk 11'deki numaraların mevkis bile belli.

2 numara sağ bek, 3 numara sol bek, 4 numara defansif orta saha, 5 numara ve 6 numara stoper, 7 numara sağ kanat, 8 numara ofansif orta saha, 9 ve 10 numara forvet, 11 numara sol kanat.

Açıklanan forma numaraları ile beraber sakatlık ve cezalı durumu olmazsa İngiltere'nin maçlara hangi 11 ile çıkacağını kestirmek güç değil. Taktikleri de her zamanki gibi 4-4-2 tabii ki.

İşte Fabio Capello'nun 1966'dan sonra müzesine 2. kez Dünya Kupası'nı götürmek isteyen İngiltere Milli Takımı'nın forma numaraları;

1 David James
2 Glen Johnson
3 Ashley Cole
4 Steven Gerrard
5 Rio Ferdinand
6 John Terry
7 Aaron Lennon
8 Frank Lampard
9 Peter Crouch
10 Wayne Rooney
11 Joe Cole
12 Robert Green
13 Stephen Warnock
14 Gareth Barry
15 Matthew Upson
16 James Milner
17 Shaun Wright-Phillips
18 Jamie Carragher
19 Jermain Defoe
20 Ledley King
21 Emile Heskey
22 Michael Carrick
23 Joe Hart

Yastıksız G.Afrika'ya Gitmem Abi

G.Afrika'da Gözlerimiz Onları Arayacak!

Dünya Kupası'na katılacak son takımları belirleyecek play-off maçlarından sonra ülkelerinin turnuvaya katılamaması nedeni ile Güney Afrika'da izleyemeyeceğiz yıldızların haberini yapmıştım Kasım 2009'da.

Futbol hayatının son demine gelen ve ülkesi Galler'in kendinden başka yıldız oyuncusu olmaması nedeni ile her şampiyonada gözlerimizin aradığı Ryan Giggs başta olmak üzere; Shevchenko, Robbie Keane, Riise, Pert Cech, Mutu, Kanoute, Ibrahimovic, Berbatov, Baros, Adebayor bu yıldızlardan bazılarıydı.

Bazı yıldız futbolcularda var ki ülkesi Dünya Kupası'na katılma başarısı göstermesine rağmen teknik direktörlerinin tercihi sonrası Güney Afrika'ya giden ülkelerinin 23 kişilik kadrosunda yer almadı.

Kimi teknik direktörü ile papaz olduğu için, kimi form durumu düşünülerek kimi de özel sebeplerden dolayı, sebebini hiçbirimizin anlayamayacağı şekilde Dünya Kupası'na götürülmedi.

Bunların başında ise Dunga'nın ilginç kadro tercihi ile Ronaldinho, Pato, Adriano(Brezilya liginin son gol kralı), Diego, Marcelo gibi yıldızların kadro dışı kalmasıydı.

Maradona da Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Inter'in orta sahadaki beyinleri Cambiasso ve J.Zanetti'yi kadroya almazken, Lippi'nin Totti'yi milli takıma çağırmaması şok etkisi yarattı. Lippi ile sorunlu olan Cassano kadroda yine yok. Nistelrooy'u ise gözlerimiz kesinlikle arayacak Afrika'da.

Turnuvanın en sevilmeyen hocası konumundaki Raymond Domenech'te R.Madrid'li golcü Karim Benzema'yı 23 kişilik kadroya çağırmadı. Son gün sürprizleri ise İngiltere kadrosundan çıkartılan Walcott ile G.Afrika'nın en golcü ve en popüler oyuncusu Mc Carthy'nin kadro dışı kalmaları oldu.

İşte Dünya Kupası'nda maalesef izleyemeyeceğimiz yıldız oyuncular;


BREZİLYA

RONALDINHO

PATO


DIEGO

ADRIANO

RONALDO

MARCELO

ARJANTİN

CAMBIASSO

JAVIER ZANETTI

GABRIEL MILITO

LAVEZZI

GAGO

İTALYA

TOTTI

TONI

CASSANO

GROSSO

FRANSA

BENZEMA

NASRI

İNGİLTERE

WALCOTT

DARREN BENT

HOLLANDA

NISTELROOY

ALMANYA

KURANYI

GÜNEY AFRİKA

MC CARTHY


2010 Dünya Kupası Statları!

Hepsi birer mimari harika ve bu dünya kupası için inanılmaz kısa bir sürede insanüstü bir çabayla yenilendiler.

Dünya Kupası'na 8 gün kala tüm dünyanın gözleri 2010 Güney Afrika Dünya Kupası'na çevrilecek.

İşte Güney Afrika'da 32 takımın maçlarını oynayacağı 10 stat;

Royal Bafokeng Stadyumu




Şehir: Rustenburg
Yapım yılı: 1999
Kapasite: 42.000
Maliyeti: 49 milyon dolar

Aslen 95'te Dünya Rugby Kupası için inşa edilen stadyum, adını birkaç zaman öncesine kadar bölgedeki platin madenlerinde hisse sahibi olan yerel Bafokeng kabilesinden almış. Kapasitesi 38 binden 42 bine çıkarıldı; diğer yenilenen şeylerse saha ışıkları ve scorboard'ları.


Nelson Mandela Bay Stadyumu



Şehir: Port Elizabeth
Kapasite: 48.000
Maliyeti: 196 milyon dolar

2010 spor karşılaşmalarının ilk tamamlanan stadyumlarından biri. Bu beş katlı stat North End gölü manzaralı ve ayrıca Doğu Cape Town'ın dünya standartlarındaki ilk futbol stadyumu. Hatta bu sene, bir Lions rugby maçına ev sahipliği yaptı bile. Sanat etkinliklerinde 150 VIP, 60 iş süiti; mağazaları, 500 park alanı bulunuyor.

Ellis Park Stadyumu



Şehir: Johannesburg
Yapım yılı: 1982
Kapasite: 61.000
Maliyeti: 65 milyon dolar

Şehrin gururu 1995'teki Dünya Rugby Kupası finaline ev sahipliği yaptı. Çeyrek finallerin ötesine geçemese de yine gösterinin bir parçası olacak. Yapılacak yeniliklerin çoğu tamamlandı. Özellikle Ellis Park çevresine yapılan yatırımlar öncelik taşıyordu.


Mbombela Stadyumu



Şehir: Nelspruit
Kapasite: 46.000
Maliyeti: 163 milyon dolar

Çatı yapısından ötürü Giraffe (Zürafa) Stadyumu olarak da bilinen bu yer, yatırımcıların yolsuzluk yaptıklarını ileri süren yerel hükümet sözcüsü Jimmy Mohlala'nın öldürülmesinden sonra epey tartışma yaratmıştı. Çok yakın bir zamanda 400 işçi yasadışı grev yaptıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı.


Soccer City Stadyumu



Şehir:
Johannesburg

Yapım yılı: 1987
Kapasite: 94.700
Maliyeti: 277 milyon dolar

Soccer City hem açılış oyunlarının sergileneceği hem de final maçının oynanacağı yer olacak. Üç katlı oturma kapasitesi, 200'ü aşkın özel bölmeleri, VIP süitleri, 2.400 koltuklu basın bölümü ve sekiz adet TV sunum stüdyosuyla burası Dünya Kupası organizasyonları için yapılmış gelmiş geçmiş en çok oturma kapasiteli stadyum (Brezilya'daki Maracana 1950 Dünya Kupası finalinde 199.500 kişilik kapasiteye sahipti ama orası zaten vardı, özel inşa edilmemişti). Bu komplekste ofisler, futbol müzesi ve 300 oturma kapasiteli dev bir restoran olacak.


Green Point Stadyumu



Şehir: Cape Town
Kapasite: 70.000
Maliyeti: 506 milyon dolar

Kapasitesi 18 bin kişilikken arttırılan ancak ismi değiştirilmeyen bu stadyum, özellikle çevresel faktörlere uyum sağlaması göz önünde bulundurularak dizayn edildi. Gerçek şu ki; bu statta maça konsantre olmak çok zor!


Durban Stadyumu



Şehir: Durban
Yapım yılı: 2009
Kapasite: 69,957

Durban Stadyumu yarı final maçlarına ev sahipliği yapacak. Üstte bulunan stadyumu ikiye bölen sütun Güney Afrika'yı simgeliyor adeta. Eskiden bölünmüş olan bu ülkenin şimdi birleştiğini anlatıyor. Aynı zamanda olimpiyat oyunları içinde kullanılacak stad maçlara hazır.


Free State Stadyumu



Şehir: Bloemfontein
Yapım yılı: 1952
Kapasite: 45,058

2009 FİFA Konfederasyon Kupası için yeniden düzenlenen Free State Stadyumu ABD ve İspanya'nın yarı final maçına sorunsuz bir şekilde ev sahipliği yapmıştı. Ayrıca bu şehrin taraftarı futbola olan aşırı düşkünlüğüyle biliniyor.


Loftus Versfeld Stadyumu



Şehir: Pretoria
Yapım yılı: 1906
Kapasite: 49,365

Loftus Versfeld Güney Afrika'nın en eski stadlarından biri. Rugby ve futbol maçlarının oynandığı stadyumda Güney Afrika'nın en ünlü takımlarından Bafana Bafana'nın burada 1999 yılında İsveç milli takımına karşı ise büyük bir galibiyeti bulunuyor.


Peter Mokaba Stadyumu



Şehir: Polokwane

Yapım yılı: 2010
Kapasite: 45,264

2010 Dünya Kupası için inşa edilen Peter Mokaba Stadyumu,adını 2002 yılında vefat eden Güney Afrika'lı politikacı Peter Mokaba'dan geliyor. Sadece bir tarafı kapatılan, şehir merkezine yaklaşık olarak 5 km ve 45.000 kişilik seyirci kapasiteli stadyumda 4 grup maçı oynanacak.


2.06.2010

32 Takım, 32 Poster!

Dünya Kupası'nın başlamasına sadece 9 gün kaldı. Turnuvaya katılacak 32 ülke de 23 kişilik kadrosunu açıkladı ve Güney Afrika'ya ulaştı. Son hazırlık maçları bu kıtada oynanacak ve artık herkes maç saatini beklemeye başlıyacak.

Turnuva öncesi yapılan etkinlikler dikkat çekerken, özellikle ESPN tarafından hazırlanan ve MARCA gazetesinde yayınlanan 32 takımın tematik posterleri görenleri adeta büyüledi.

İşte 32 takımın müthiş posterleri;

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

ARJANTİN

AVUSTRALYA

BREZİLYA

CEZAYİR

DANİMARKA

FİLDİŞİ SAHİLLERİ

FRANSA

GANA

GÜNEY AFRİKA

GÜNEY KORE

HOLLANDA

HONDURAS

İNGİLTERE

İSPANYA

İSVİÇRE

İTALYA

JAPONYA

KAMERUN

KUZEY KORE

MEKSİKA

NİJERYA

PARAGUAY

PORTEKİZ

ŞİLİ

SIRBİSTAN

SLOVAKYA

SLOVENYA

URUGUAY

YENİ ZELANDA
YUNANİSTAN

Related Posts with Thumbnails