6.05.2011

Hafta Sonu Futbol


7 Mayıs Cumartesi

16:00 İBB-Antalyaspor / Lig TV
16:30 Werder Bremen-Dortmund / TRT 3 & TRT HD
17:00 Everton-Manchester City / PL TV & Spormax
19:30 Tottenham-Blackpool / Spormax & PL TV
20:00 Gaziantepspor-Manisaspor / Digi Kanal
20:00 Bursaspor-Beşiktaş / Lig TV
21:45 Roma-Milan / TV8 & Spormax

22:00 Nancy-Lille / Kanal A
23:00 Sevilla-Real Madrid / NTV Spor

8 Mayıs Pazar

13:00 Mallorca-Villareal / NTV Spor
14:00 Bank Asya 1. Lig 33. Hafta Maçları / TRT
14:00 Mersin İdman Yurdu-Boluspor / TRT 1
14:00 Gaziantep BB-Samsunspor / TRT 6

14:00 Wolves-West Brom / PL TV
15:30 Spor Toto 2. Lig Beyaz & Kırmızı Grup 34. Hafta Maçları
16:00 Gençlerbirliği-Konyaspor / Lig TV
16:00 Inter-Fiorentina & Lecce-Napoli / TV8 (Dönüşümlü)

16:05 Stoke City-Arsenal / PL TV & Spormax
18:00 Valenciennes-Rennes / Kanal A
18:10 MANCHESTER UNITED-CHELSEA / SPORMAX & PL TV
20:00 Barcelona-Espanyol / NTV Spor
20:00 Sivasspor-Ankaragücü / Digi Kanal
20:00 Bucaspor-Trabzonspor / Spormax
20:00 Karabükspor-Fenerbahçe / Lig TV

21:45 Genoa-Sampdoria
22:00 Lyon-Marsilya / Kanal A

9 Mayıs Pazartesi

20:00 Galatasaray-Kasımpaşa / Lig TV
21:45 Juventus-Chievo / TV8
22:00 Fulham-Liverpool / PL TV & Spormax

5.05.2011

Wolfsburg 2011-2012 Sezonu İç Saha Forması!

Ş.Ligi'nde Finalin Kazananı Şimdiden Belli Oldu!

Yarı final rövanş maçları ile ilgili yazılacak pek birşey yok aslında. İlk maçları deplasmanda 2-0 kazanan Barcelona ve Manchester United rövanş maçlarında istedikleri sonuçları alarak finale yükseldiler.

Bu sonuçla birlikte 2 sezon önceki Şampiyonlar Ligi finalinin rövanşına tanıklık etmiş olacağız. 27 Mayıs 2009'da oynanan Şampiyonlar ligi finalini Barcelona 2-0 yenmiş ve 3. Şampiyonlar ligi şampiyonluğunu kazanmıştı.

28 Mayıs'ta Wembley Stadı'nda oynanacak maçta her 2 takımın da sponsoru olan 'Türk Hava Yolları' kim kazanırsa kazansın en kazançlı kurum olacak.

Bu sezonun başında yaptığı sponsorluk anlaşması ile hem Manchester United'ın hem de Barcelona'nın resmi sponsoru olan 'Turkish Airlines' ne kadar doğru bir yatırım yaptığını ispatladı ve sponsorluğunun ilk sezonunda bunun meyvelerini almaya başlayacak.

Basketbolda en prestijli kupa olan Euroleague'in isim sponsoru olan 'Türk Hava Yolları' belki de yakında Şampiyonlar Ligi'nin de resmi sponsoru olabilir.

Final maçına gelirsek eğer, her ne kadar Real Madrid'e olan antipatimden dolayı 4 'El Classico' maçında da Barcelona'yı desteklesem de çocukluğumdan beri sempati duyduğum Manchester United'ı sonuna kadar destekleyeceğim finalde :)

Giggs futbolu bırakmadan önce kariyerine son bir kez Şampiyonlar Ligi kupasısını da eklemesi tüm temennim. Hoş Giggs rahat 2-3 sene daha futbol oynar ama olsun...

4.05.2011

AC Milan 2011-2012 İç Saha Forması!



Ajax 2011-2012 Sezonu Deplasman Forması!



Ajax'ın forma sponsoru olan Adidas, Hollanda ekibinin gelecek sezon giyeceği deplasman formasını müthiş bir reklam filmi ile futbolseverlere tanıttı.

Amsterdam'da bulunan Vondelpark'ta çekilen reklam filminde Ajaxlı futbolculardan Jan Vertonghen, Lorenzo Ebecilio, Siem de Jong ve Miralem Sulejmani yer aldı.

Bu arada sadece bizim ülkemizde değil Hollanda'daki parklarda da mangal yapılıyor :)

3.05.2011

Borussia Dortmund 9 Yıl Sonra Şampiyon!


Bundesliga'da sezonun bitimine 2 maç kala milli futbolcumuz Nuri Şahin'in de forma giydiği Borussia Dortmund ligi şampiyon bitirmeyi garantiledi.

En yakın rakibi Leverkusen'in 5 puan önünde haftaya lider giren Dortmund sahasında 80720 kişinin önünde Nürnberg'i 2-0 mağlup ederken, Leverkusen'in Köln deplasmanında aynı skorla mağlup olması ile Almanya ligindeki 7. şampiyonluğunu ilan etti.

Dortmund'un bu sezonki şampiyonluğunda en büyük etken şüphesiz ligin güçlü takımlarına karşı kazandıkları maçlar. Her ne kadar sezona iç sahadaki Leverkusen mağlubiyeti ile başlasalar da Bayern Münih'i, Wolfsburg'u 2 maçta da yendiler; Schalke, Stuttgart ve Hamburg ile oynadıkları 2 maçtan 4 puan çıkardılar; ilk yarıda yenildikleri Leverkusen'i deplasmanda yendiler.

Deplasmanda yendiler demişken Dortmund bu sezon dış sahada oynadığı 16 maçtan 11'ini kazanırken topladığı 35 puanla ligin bu alanda da lideri. Bu 11 galibiyetin 8'ini ise ligde oynadıkları ilk 8 deplasman maçında aldılar. İlk hafta Leverkusen ile oynadıkları maçtan sonra çıktıkları 15 maçta topladıkları 43 puan ile rakipleri ile aralarındaki puan farkını iyice açmıştı Jurgen Klopp'un öğrencileri.

2008 yazında takımın başına geçen 44 yaşındaki Alman teknik adamla Dortmund 2008-2009'u 6. tamamlamış, ertesi sezon ise Stuttgart'ın 2 puan önünde ligi 5. sırada bitirerek Avrupa Ligi vizesi almıştı.

Kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Nuri Şahin'in takımın beyni olması da bu şampiyonluktaki en önemli kilit noktası. Ligde forma giydiği 30 maçta 6 gol atan ve 9 asist yapan milli futbolcumuz şu anda Real Madrid dahil Avrupa'nın en önemli kulüplerin takibinde.

Ocak ayında Asya Kupası'nda sakatlanan ve sezonu kapatan Kagawa'nın 17 maçta attığı 8 gol, Kagawa gibi sezon başında transfer olan Polonyalı Lewandowski'nin 31 maçta attığı 8 gol ve Paraguaylı golcü Barrios'un 30 maçta attığı 14 gol şampiyonluk yolunda çok önemli pay sahibi oldu.

80.720 kişi kapasiteli stadını kötü zamanlarında bile dolduran Dortmund bu sezon da tüm maçlarını kapalı gişe oynadı. UEFA Avrupa ligine grup maçlarında veda etttiler belki ama bu onların tamamen lige odaklanmasını sağladı.

Bundesliga'da son şampiyonluğunu 2001-2002 sezonunda yaşayan Borussia Dortmund,'un özellikle 90'ların ortasındaki jenerasyonu belki de kulüp tarihinin en iyi jenerasyonuydu. 1994-1995 ve 1995-1996'daki lig şampiyonluklarının yanı sıra 1996-1997'de kazandıkları Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile zirve yapmışlardı.

Bakalım bu sezonki kadro gelecek sezon da korunup kulüp Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir sezon geçirecek mi ? Borussia Dortmund'un en son 2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiğini ve o sezon 2. tur gruplarında Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiğini de hatırlatalım.

2.05.2011

Yılın Şakası!


5-6 yıl önce Samsun'da yerel bir kanalda yaptığı kamera şakası sırasında dayak yiyerek bir anda tüm Türkiye tarafından ve daha sonra ulusal kanallarda da şaka programı yapan Mustafa Karadeniz'in bu seferki kurbanı Ankaragücü'nün yabancı futbolcuları oldu.

Mesut Bakkal'ın yeni yardımcı hocası olarak idmana gelen ve tüm idmanda tek başına takımı çalıştıran Mustafa Karadeniz antrenmanın ilk bölümünde futbolculara pas çalışması sırasında toplarını mühürletmelerini isteyerek, saha kenarında mühür ile bekleyen görevliye futbolcuları yönlendirdi. Yerli futbolcuların haberdar olduğu şakada, yabancılar Rajnoch, Cerny, Sapara, Gabric, Vittek, Bednar ve Sestak, büyük şaşkınlık yaşadılar.

Kulüpte herkesin kendisine ait bir gol sevinci belirlemesi gerektiğini ifade eden Mustafa Karadeniz, futbolculara yaptırdığı gol vuruşu çalışmasının ardından, tribünlere karşı yapmaları gereken sevinç hareketlerini gösterirken de ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Ardından yarı sahada çift kale maçta futbolcuların pas alışverişindeki hitap tarzını eleştiren Mustafa Karadeniz, paslaşmalarda futbolcuların birbirine "Fatih bey lütfen pas atarmısınız?", "Hayatım, canım bir orta yaparmısın?" gibi daha kibar ifadeler kullanmalarını istemesi de yabancı futbolcuları hayretler içerisinde bıraktı.

Antrenmanlarda saha içi ambülansı olarak kullanılan araca binerek maçın yapıldığı sahanın içine girerek, aracı kale önünde bırakıp, futbolculara taktik vermesi de maç sırasında yabancı futbolcuların anlam veremediği davranışlardan birisiydi.

Şakacı Mustafa Karadeniz, antrenman sonrası geçen hafta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı analizi için futbolcuları analiz odasında toplayarak, pozisyonları izletti. Maçta hata yapmış olan futbolcuları sert bir dille eleştiren ve salonun dışına çıkartarak dövüyormuş havası verdi. Bir pozisyondaki hatası yüzünden Rajnoch’u yanına çağıran Mustafa Karadeniz, futbolcunun kendi karşısında çok zor anlar yaşaması üzerine şakayı açıklayarak tüm futbolcuları televizyon kamerasına el sallamaya çağırdı.

Yukarıdaki videoda şakanın bir bölümü var. Şaka görüntülerinin tamamına şuradan ulaşabilirsiniz.

1.05.2011

Juninho Bu Kez Kupa Finalinde Yazmış!


2 sezondur Katar'ın Al-Gharafaa forması giyen Juninho takımına son maçta müthiş bir frikik golü ile veda etti.

Kulübünün Al-Arabi takımını 2-0 yendiği 'Katar Kupası' finalinde takımının 2. golünü atan Brezilyalı yıldız bu golle birlikte Katar kariyerinde 10. frikik golüne ulaştı.

36 yaşındaki oyuncu bu golden birkaç gün sonra ise Brezilya ligi takımlarından Vasco Da Gama takımına transfer olarak eski kulübüne geri döndü. Juninho, Lyon'a transfer olmadan önce 1995-2001 sezonları arasında Vasco Da Gama takımında forma giymiş ve çıktığı 111 maçta 26 gol atmıştı.
Related Posts with Thumbnails