17.10.2009

Bu Balon Liverpool'u Yaktı!

Premier Lig'in 9. haftasında Stadium of Light Stadı'nda oynanan Sunderland - Liverpool maçını ev sahibi ekip Darren Bent'in attığı gol ile 1-0 yendi.

Ntv Spor'un sitesine bu golü eklemesi ile çok ilginç bir gol olduğuna şahit olduk servisteki arkadaşlarla beraber.

Muhtemeken maç öncesinde taraftarların attığı bir balon öyle bir anda Liverpool kalesinin önüne gelmişki golede davetiye çıkarmış.

Maçın henüz 5. dakikasında sağ taraftan yapılan ortaya Darren Bent'in vuruşunda top balona çarpınca Reina'yı şaşırtmış ve ağlarla buluşmuş. Bu golle de Sunderland 3 puanı alarak iyi gidişatını sürdürmüş oldu.


İŞTE O İLGİNÇ GOL!

En Sakallı 10 Oyuncu!

İngiltere'nin en önemli tabloid gazetelerinden The Sun çok ilginç bir araştırma yaparak gelmiş geçmiş en sakallı 10 oyuncuyu belirlemiş.

1. Alexi Lalas

2. Abel Xavier

3. George Best

4. Trifon Ivanov

5. Djibril Cisse

6. Jimmy Hill

7. Socrates

8. Frank Lampard Snr

9. Gabriel Batistuta

10. Steven Pressley


Jose Mourinho'dan İnciler - 7

Milli maç arası nedeni ile Mourinho ile ilgili yaklaşık 2 haftadır post girmiyorduk. Genoa maçı öncesinde "Özel Adam"dan yine gündem yaratacak açıklamalar geldi.

Portekizli çalıştırıcının bu sefer laf soktuğu isimler Arsenal'in menajeri Arsene Wenger ve Liverpool'un menajeri Rafa Benitez oldu.

Inter Channel'e konuşan Mourinho, İtalya'daki bakış açısının İngiltere'den farklı olduğunu belirtirken şu ifadeleri kullandı:

"Arsene Wenger, 15 yıldır Arsenal'in başında ve 6 yıldır Carling Kupası'nı bile alamadı. Benitez ise 6 yıldır Liverpool'u şampiyon yapamadı. Ama görevlerine devam ediyorlar. İtalya'da ise işler oldukça farklı. Burada görevinize devam etmek için kazanmak zorundasınız."

Premier Lig'in Gelmiş Geçmiş En Kötü Forvetileri!

İngiltere'de yayın yapan Daily Mail gazetesi halkın oyları sonucunda Premier Lig tarihinin gelmiş geçmiş en kötü 50 forvet oyuncularını belirledi.

Gazetede yapılan oylama sonucunda ilk sırayı 1998 yılında Newcastle United'ta forma giyen
Stephane Guivarc'h elde etmiş. Listede Türkiye'de forma giymiş bir çok tanıdık isimde mevcut. Fenerbahçe'de forma giyen Rebrov, Tottenham'daki performansı ile bu listedeye 10. sıradan girerken, Moldovan'da 17. sırada kendiye yer bulmuş. G.Saray'da 1 sezon forma giyen Mario Jardel'in 11. sırada bulunduğu listede Mateja Kezman'da 40. sırada yer alıyor.

İşte Daily Mail'in listesinde yer alan 10 futbolcu;

1 - Stephane Guivarc'h (Newcastle United)


2 - Marc Boogers (West Ham United)

3 - Bosko Balaban (Aston Villa)

4 - Ali Dia (Southampton)

5 - Steve Marlet (Fulham)

6 - Ade Akinbiyi (Leicester City)

7 - Tomas Brolin (Leeds United)

8 - Andriy Shevchenko (Chelsea)

9 - Jason Lee (Nottingham Forest)

10 - Sergei Rebrov (Tottenham Hotspur)


Hafta Sonu Futbol

17 Ekim Cumartesi

14:30 St Johnstone-Rangers / İskoçya / Euro Futbol
14:45 Aston Villa-Chelsea / İngiltere Premier Lig / Spormax
16:00 Denizlispor-Bursaspor / Turkcell Süper Lig / Lig TV
16:30 Stuttgart-Schalke 04 / Almanya Bundesliga / TRT 3
17:00 Celtic-Motherwell / İskoçya / Euro Futbol
17:00 Manchester United-Bolton / İngiltere Premier Lig / Spormax
17:00 Stoke City-West Ham / İngiltere Premier Lig / Spormax
19:00 Juventus-Fiorentina / İtalya Serie A / NTV Spor
19:00 Konyaspor-Mersin İdman Yurdu / Bank Asya 1. Lig / D Spor
20:00 Beşiktaş-Kasımpaşa / Turkcell Süper Lig / Lig TV
20:00 Nancy-Marsilya / Fransa Ligue 1 / Kanal A
21:00 Real Madrid-Valladolid / İspanya La Liga / NTV
21:45 Genoa-İnter / İtalya Serie A / NTV Spor
22:00 Lille-Rennes / Fransa Ligue 1 / Kanal A
23:00 Valencia-Barcelona / İspanya La Liga / NTV

18 Ekim Pazar

00:30 Sao Paulo-Atletico MG / Brezilya / Spormax
13:00 Lokomotiv Moskova-Spartak Moskova / Rusya / Spormax
14.00 Galatasaray-Fenerbahçe Acıbadem /Aroma Bayanlar 1.Ligi / D Spor
15:00 Blackburn-Burnley / İngiltere Premier Lig / Spormax
15:00 Gaziantepspor-Fenerbahçe / Turkcell Süper Lig / Lig TV
16:30 Wolfsburg - M.Gladbach / Almanya Bundesliga / TRT 1
17:30 Sparta Rotterdam-Feyenoord / Hollanda / Futbol Smart
18:00 Wigan-Manchester City / İngiltere Premier Lig / Spormax
19:00 Dardanelspor-Çaykur Rizespor / Bank Asya 1. Lig / D Spor
20:00 Galatasaray-Trabzonspor / Turkcell Süper Lig / Lig TV
21:45 Milan-Roma / İtalya Serie A / NTV Spor
22:00 Palmeiras-Flamengo / Brezilya / Spormax
22:00 Toulouse-Paris SG / Fransa Ligue 1 / Kanal A

19 Ekim Pazartesi

19:00 Kayseri Erciyesspor-Kocaelispor / Bank Asya 1. Lig / D Spor
22:00 Fulham-Hull City / İngiltere Premier Lig / Spormax

16.10.2009

Hop Birader, Aile Var!



İtalya 2. ligi'nde geçtiğimiz Pazartesi günü oynanan ve canlı yayınlanan Frosinone - Crotone maçında yaşanan bir gol sevinci tüm ülkeyi karıştırmış.

8 maç sonunda ligin zirvesinde bulunan ev sahibi ekip 42. dakikada Santoruva'nın attığı gol ile 1-0 öne geçerken golü atan oyuncu yedek kulübesindeki arkadaşı ile sevinci sıradan olmayan bir şekilde kutlamış.

Golden sonra tüm kameralar önünde arkadaşına sarılan ve daha sonra saniyelerce öpüşen Santoruva ile arkadaşının bu görüntüsüne taraftarlarda ayağa kalkarak tepki vermiş.

İşin en komik yanı ise bu gol sevincine eş cinsel kesimden büyük destek gelmiş.

Maç sonunda Santoruva "Bana maçta iki gol atacağımı söylemişti. Öyle de oldu. Ben de sevinçten ona koştum. Dudak dudağa değil yanak yanağa öpüştük sanıyorum" açıklaması yapsada olayın görüntüleri hiçte öyle söylemiyor.



15.10.2009

Dünya Kupası'na Gidecek 23 Takım Belli Oldu!

Cumartesi maçlarından sonrada yazmayı düşünüyordum ama hem iş yoğunluğu, hemde diğer maçların 4 gün sonrası olması nedeni ile yazıyı bu akşam yazayım dedim. Doğrusunu söylemek gerekirse Uruguay-Arjantin maçını izlemek için ayaktayım yazayım bari dedim.

Avrupa Elemeleri'nde 1. grupta Portekiz çok kötü bir şekilde başlayarak hayal kırıklığı yaratmıştı. Sonradan toparlanıp potaya girselerde Danimarka, Cumartesi günü İsveç'i yenerek Dünya Kupası'na gitmeyi garantilemişti. Danimarka'nın İsveç'i yenmesi en çok Portekiz'e yaradı ve son maçlara İsveç'n 1 puan önünde girdiler. Bu gecede zayıf rakipleri Malta'yı 4-0 ile geçerek play-off vizesi aldılar. Ibrahimovic'li İsveç ise evinde Portekiz ve Daninarka'ya kaybetttiği 5 puan yüzünden grubu 3. sırada tamamladı. Sürpriz bir şekilde Macaristan'da 16 puan topladı bu grupta. Malta ise tek gol dahi atamadan -26 averaj ile grubu tamamladı.

2. grupta geçen ay İsviçre Yunanistan'ı kendi sahasında 2-0 ile geçerek liderliği almıştı. Bu avantajlarını son saniyeye kadar sürdürdüler. Cumartesi günü Lüksemburg'u deplasmanda 3-0 yendiler. Bu akşamda İsrail ile sahalarında kendilerine yeten 1 puanı alarak Güney Afrika biletini kaptılar. İsviçre'den 2 maçta da puan alamayan Yunanistan 20 puanla play-offlara kaldı. Letonya ise 17 puan toplayarak son ana kadar yarıştan kopmadı.

3. gruptada herşey son maçlarda belli oldu. Az da olsa umutlarını sürdüren Çek Cumhuriyeti, Slovenya'nın San Marino karşısındaki galibiyeti ile play-offlara bile kalamadı. Baros'u Afrika'da izleyemeyecek olsakta Holosko'lu Slovakya son gün Polonya deplasmanından tek gollü bir galibiyet alarak lider tamamladı grubu. Slovenya ise grubu 2. sırada bitirerek play-offlara kaldı. Avrupa'nın en zayıf ekiplerinden San Marino ise 10 maçta yediği 47 gol ile adından yine söz ettirdi.

4. grupta ilk 2 sıradaki takımlar geçen ay belli olmuştu zaten. Cumartesi günü oynanan liderlik maçında Almanya, Rusya'yı tek golle geçerek Dünya Kupası'na direk katıldı. Hiddink'in öğrencileri Almanya kalesini geçmeyi başaramayınca G.Afrika için play-off oynamak durumunda kaldı.

Türkiye'nin de bulunduğu 5. grup için pek fazla söylenecek bişey yok. Bosna Hersek hak ederek grubu 2. sırada tamamladı ve play-offlara kaldı. İspanya ise 10 maçta 30 puan ve 28 gol ile formundan bişey kaybetmediğini gösterdi. 3 as forvetinden yoksun gittikleri Bosna deplasmanında aldıkları 5-2'lik galibiyet ile gövde gösterisi yaptılar.

6. grupta İngiltere'nin intikamı çok acı oldu. Euro 2008'e gitmelerine mani olan Hırvatistan ile yine aynı gruba düşen İngilizler, Cumartesi günü Ukrayna'ya deplasmanda 1-0 yenilerek tur vizesini Hırvatlardan alıp Ukrayna'ya verdiler bir anlamda. Son gün oynanan maçlarda da sürpriz olmadı ve Ukrayna, Andorra'yı 6-0 ile geçerek play-offlara kaldı. İngiltere ise 9 galibiyet ve attığı 34 gol ile Capello yönetiminde ne kadar iddialı olduğunu gösterdi.

En büyük sürprizlerden biri 7. grupta yaşandı. Sırbistan, Fransa ve Romanya gibi güçlü 2 takımın arasında sıyrılarak grubu lider tamamladı ve Dünya Kupası'na gitmeyi garantiledi. Çok büyük hayal kırıklığı yaratan Romanya 12 puanla grubu sondan 2. sırada tamamladı. Fransa ise son maçlarda toparlanarak 21 puan ile grubu 2. bitirirken G.Afrika'ya play-off üzerinden gitme planları kurmaya başladı.

8. grupta ilk 2 sırada yer alan 2 takım grubu namağlup bir şekilde bitirsede İrlanda'dan 3 kez daha az beraberlik alan İtalya 24 puanla lider olarak G.Afrika biletini kaptı. Cumartesi günü G.Kıbrıs'ın Bulgaristan'ı 4-1 yenmesi baya çarpıcı bir sonuç olurken, Bulgarlarda son gün Gürcistan'ı 6-2 ile geçti. Mütevazi İrlanda ise Berbatov, Petrov, Bojinov gibi yıldızlarla dolu Bulgaristan'ı geçerek play-offlara kaldı.

9. grupta ise Hollanda'nın 8'de 8 yaparak en erken Güney Afrika vizesi alan takım olduğunu ve grubu 2. sırada bitiren Norveç'in topladığı 10 puan ile en kötü 2. olduğu için play-off oynayamacağını daha önceden belirtmiştik.

Güney Amerika elemlerinde ise Brezila, Paraguay ve Şili daha önceden tur vizesi alan takımlar olmuştu. Bu gece oynanan ve bu ayın en önemli milli maçlarından biri olan Uruguay-Arjantin maçında ise Arjantin son dakikalarda bulduğu gol ile maçı kazanarak grubu 4. sırada bitirdi ve çok şükür Dünya Kupası vizesi aldı. Uruguay maçı kaybetsede Ekvador'un Şili'ye yenilmesi ile play-off biletini aldı.

Asya Kıtasından ise Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Kuzey Kore'nin Dünya Kupası'na direk olarak katılacaklarını söyleyelim. Asya play-off'larında ise Bahreyn, Suudi Arabistan'ı eleyerek Okyanusya Kıtası Şampiyonu Yeni Zelanda ile son bir play-off maçı oynamaya hak kazandı.

Kuzey-Orta Amerika grubundan ise her zaman alışık olduğumuz üzere Amerika ve Meksika Dünya Kupası'na gitmeyi garantiledi. Kosta Rika ve Honduras arasında geçen 3. lük mücadelesini ise son dakikada ABD'nin Kosta Rika'ya karşı son dakikada bulduğu beraberlik golü ile Honduras kazandı. Averajla 4. olan Kosta Rika ise Güney Amerika grubunu 5. sırada bitiren Uruguay ile play-off mücadelesi yapacak.

1 ay sonra son maçların oynanacağı Afrika Kıtası elemelerinde ise 5 gruptan 2'sinde grubu lider bitiren takımlar belli oldu. Keita'lı Drogba'lı Fildişi Sahilleri ile Appiah'ın formasını giydiği Gana, Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen takımlar. 1. grupta Kamerun ve Gabon, 2. grupta Tunus ve Nijerya, 3. grupta ise Mısır ve Cezayir'in kaderleri 14 Kasım'da oynanacak maçlardan sonra belli olacak.

14.10.2009

Bu Gece Kıyamet Kopacak!

Bu akşam oynanacak milli maçlar sonrasında Güney Afrika'ya gidecek birçok takım belli olacak. Daha önceden garantileyen 18 takımın ardından diğer 8 takımda bu gece oynanacak maçlar sonunda belli olacak. Geri kalan takımlar ise Kasım ayındaki play-off maçları s

The Sun gazetesi son maçları masadaki son oyuna benzeterek 13 Ekim 2009 günkü baskısında bu görsele yer vermiş.

Bu resimdeki oyuncuların tamamı Dünya Kupası'na gidememe tehlikesi ile karşı karşıya. Soldan sağa sayarsak eğer;

S.Bilic (Hırvatistan), Eto'o (Kamerun), C.Ronaldo (Portekiz), Maradona,Messi (Arjantin) ve bu resimde olmayan Ibrahimovic (İsveç)'in ülkelerinin durumunu hep beraber göreceğiz.

Resimde arkasını dönen siyahi oyuncunun kim olduğunu çıkaramadım henüz.

13.10.2009

Futbol Sahalarında Bir İlk! Kaleyi Arılar Bastı!

Dünya Kupası elemelerinde hafta sonu Kuzey-Orta Amerika grubunda oynanan Meksika - El Salvador maçında oyun o kadar ilginç bir gerekçe ile durmuşki inanamayacaksınız.

İlk 3 takımın Dünya Kupası'na direk katıldığı bu grupta ev sahibi Meksika maçı kazandığı takdirde son maçlar öncesinde Afrika vizesi alacaktı.

Maçın henüz 9. dakikasında skor 0-0 iken futbol sahalarında ilk kez yaşanan bir olay gerçekleşti. El Salvador kalecisi Miguel Montes'in koruduğu kaleyi nedendir bilinmez bir anda arılar bastı.

Tribünden yapılan bir şaka olma ihtimali mümkün görünmesede kaleci belli ki o dakikadan sonra huylanarak oyuna da pek konsantre olamamış. Maçı Meksika, Blanco(2), Carlos Vela ve Plancia'nın attığı goller ile 4-1 kazanarak Afrika'ya gitmeyi garantiledi. 8 maçta 10 gol, 4 deplasman maçında da sadece 5 gol yiyen El Salvador belkide arılar sebebi ile bir maçta 4 gol yemiş oldu.

İŞTE MAÇ İÇİNDE ARILARIN SAHAYI BASTIĞI ANLAR

11.10.2009

90+3'te Martin Palermo'nun Attığı Golden Sonra Yaşananlar!

Bugün izin günüm olması nedeni ile tüm günü arkadaşlarım ile dışarda geçirip saat akşam 10'da eve gelince birçok spor olayından uzak kalmıştım.

Yatmadan önce ne var ne yok bakayım derken Maradona'nın bu ilginç gol sevinci gözüme ilişti.

Eylül ayında oynanan eleme maçlarında 2 mağlubiyet alarak Dünya Kupası'na gidememe tehlikesi ile karşı karşıya kalan Arjantin dün gece Peru'yu ağırladı kendi sahasında. Bu maçtan 4 gün sonra ilk 4'e girme hesapları yapan Uruguay ile deplasmanda karşılaşacaklarını düşününce puan kaybına haliyle tahammü yoktu Maradona'nın öğrencilerinin.

Güney Amerika grubunda sonuncu sırada yer alan Peru'ya karşı 48'te Higuain ile öne geçen Arjantin bir türlü farkı arttıramamış ve 89. dakikada yediği gol ile zor duruma düşmüştü. Arjantin için herşey buraya kadar, Messi'yi Güney Afrika'da izleyemeyeceğiz, Maradona'nın sonu Terim gibi olacak derken 90+3. dakikada Martin Palermo'nun golü herşeyi bir anda tersine çeviriyordu.

Bu gol ile 3 puanı kazanan Arjantin 4. sıradaki yerini korurken, Uruguay'da Ekvador deplasmanında son dakikada Forlan'ın golü ile 2-1 galip gelerek umutlarını sürdürüyordu. Arjantin son maçlar öncesinde 25 puanla 4. sırada. Uruguay 24 puanla 5. sırada yer alırken Ekvador'da 23 puanla 6. sırada.

4.nün direk Güney Afrika'ya gideceğini, 5.ninde play-off'lardan sonra %90 Güney Afrika'ya gideceğini düşünürsek eğer Palermo'nun o golü atamaması belkide Arjantin'in grubu 6. sırada bitirmesi anlamına gelecekti. O nedenle Maradona gol sevincinde kendini kaybetmekle haklı belkide.

İŞTE PALERMO'NUN SON SANİYE GOLÜ VE MARADONA'NIN GOL SEVİNCİ
Related Posts with Thumbnails