23.07.2011

Bursaspor 2011-2012 Sezonu Formaları!

Ligue 1 '2011-2012 Sezonu' Fikstürü!

Son 4 sezonda 4 farklı şampiyon çıkan (2007-2008: Lyon, 2008-2009: Bordeaux, 2009-2010: Marsilya, 2010-2011: Lille) Fransa 1. liginde 2011-2012 sezonu 6 Ağustos'ta oynanacak ilk hafta maçları ile başlayacak. 21 Aralık'ta oynanacak 19. hafta maçlarından sonra 3 hafta araya girecek olan lig 14 Ocak'ta kaldığı yerden devam edecek ve 20 Mayıs'ta oynanacak olan son hafta maçları ile tamamlanacak.

Son şampiyon Lille, ilk hafta Nancy'e konuk olurken, geçen sezonu 2. sırada tamamlayan Marsilya kendi sahasında geçen sezonu sürpriz bir şekilde 5. sırada tamamlayan Sochaux'u konuk edecek. Olimpik Lyon ise ilk hafta Nice'nin konuğu olacak. Bordeaux kend sahasında St.Etienne, PSG ise kendi sahasında Lorient maçı ile başlayacak sezona.

Sezonun ilk kritik maçı 4. haftada oynanacak. Şampiyonluk hedefi ile yeni sezona başlayan son şampiyon Lille, 28 Ağustos'ta kendi sahasında Marsilya ile karşılaşacak. Marsilya milli maç arasından sonra 6. haftada bu kez Lyon'a konuk olacak. Ertesi haftada ise Bordeaux kendi sahasında Lille'i konuk edecek. Eylül ayının 24'ünde 8. haftada ise Lyon ile Bordeaux, Stade de Gerland'da karşı karşıya gelecek.

Ekim ayının ilk kritik karşılaşması 9. haftada PSG ile Lyon arasında oynanacak. Katarlı yeni sahipleri ile yeni sezonun iddialı ekiplerinden olan Paris temilcisi 2 Ekim'de oynanacak olan bu maçta ev sahibi olacak. Milli maç arasından 2 hafta sonra ise Lyon bu kez 11. hafta karşılaşmasında Lille deplasmanına gidecek.

Kasım ayındaki ilk önemli karşılaşma ise ligin 13. haftasında oynanacak. Bordeaux kendi sahasında PSG ile karşı karşıya gelecek. PSG, 26 Kasım'da oynanacak olan 15. haftada ise Marsilya deplasmanına gidecek.

Ligin ilk devresinin son bulacağı Aralık ayında ise şampiyonluk yarışını ilgilendirecek 2 önemli maç var. 17. haftanın oynanacağı 11 Aralık tarihinde Marsilya kendi sahasında Bordeaux ile karşılaşacak. Ertesi hafta ise PSG ile Lille, başkent Paris'te karşı karşıya gelecek.

Umut Bulut'un transfer olduğu Toulouse, sezonu lige yeni çıkan Ajaccio deplasmanında açacak. Toulouse 4. haftada PSG ile, 6. haftada Bordeaux ile, 10. haftada Marsilya ile, 14. haftada Lille ile kendi sahasında karşılaşırken, 16. haftada da deplasmanda PSG ile oynayacak.

Bu sezon Ligue 1'ye yükselen ve tarihlerinde ilk kez Fransa 1. liginde mücadele edecek olan Evian ve Dijon ise 27 Ağustos'ta 4. hafta maçında Evian'ın stadı Parc de Sports'da karşılaşacak.

Fransa Ligue 1'in 2011-2012 sezonu fikstürünün tamamına şuradan ulaşabilirsiniz. Ligue 1'de ilk haftanın maçları ise şu şekilde;

Ajaccio - Toulouse
Brest - Evian TG
Caen - Valenciennes
Marsilya - Sochaux
Montpellier - Auxerre
Nancy - Lille
Nice - Lyon

PSG - Lorient

Dijon - Rennes
Bordeaux - St. Etienne


Bundesliga 2011-2012 Sezonu Fikstürü!


Almanya 1. ligi Bundesliga'da 2011-2012 sezonu 5 Ağustos Cuma günü son şampiyon Dortmund ile Hamburg arasında Sıgnal Iduna Park Stadı'nda oynanacak maç ile başlayacak.

Sezon 17 Aralık tarihinde oynanacak olan 17. hafta maçlarından sonra 5 haftalık bir araya girecek. 21 Ocak'ta 2. devresi başlayacak olan lig 5 Mayıs'ta oynanacak olan 34. hafta maçları ile son bulacak.

Son şampiyon Dortmund'un sezonu kendi sahasında Hamburg maçı ile açacağını ilk satırda belirtmiştik. Geçen sezonun 2.si Leverkusen ise ilk hafta 2010-2011 sezonunu sürpriz bir şekilde 5. tamamlayan Mainz'e konuk olacak. Yaptığı flaş transferlerle yeni sezonun en iddialı takımlarından olan Bayern Münih ise play-out maçları ile ligde kalan Mönchengladbach'ı konuk edecek.

İlk haftanın önemli maçlarından biri de Stuttgart ile Schalke arasında oynanacak. Tuncay Şanlı'nın takımı Wolfsburg, Köln'e konuk olurken, Bundesliga'ya yükselen Hertha Berlin sahasında Nürnberg'i, Augsburg ise sahasında Freiburg'u konuk edecek.

Sezonun ilk kritik maçının 4. haftada olduğunu söyleyebiliriz. 27 Ağustos'ta geçen sezonu ilk 2 sırada bitiren Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen, Bay Arena Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Dortmund'u 10. haftadan sonra zorlu bir fikstür bekliyor. 11. haftada Stuttgart'a konuk olacak olan son şampiyon, ertesi hafta Wolfsburg'u konuk edecek. 13. haftada Bayern Münih deplasmanına gittikten sonra 14. haftadaki rakip iç sahada Schalke olacak.

Ligin 6. haftasında 18 Eylül'de Schalke'ye konuk olacak olan Bayern Münih ertesi hafta Allianz Arena'da Bayer Leverkusen'i konuk edecek. Bayern'in diğer zorlu maçları ise 2. haftada deplasmanda Wolfsburg, 3. hafta kendi sahasında Hamburg ve 15. hafta yine kendi sahasında Werder Bremen maçları.

Geçen sezon haftalarca Dortmund'un peşinden ayrılmayan ve 2. olarak Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak olan Leverkusen, ilk hafta maçlarından sonra üstüste 3 zorlu maça çıkacak. 2. hafta kendi sahasında Werder Bremen ile oynadıktan sonra 3. hafta Stuttgart'a konuk olacak Leverkusen'in 4. haftada Dortmund'u ağırlayacağını söylemiştik. 8. hafta Wolfsburg'la kendi sahasında karşılaşacak olan Leverkusen'in Schalke maçı ise 10. haftada, Hamburg maçı 12. haftada iç sahada.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kadar çıkmasına rağmen ligi ancak 14. sırada tamamlayan Schalke ise sezonu Stuttgart deplasmanında açtıktan sonra 5. haftada Wolfsburg, 8. haftada Hamburg deplasmanına gidecek. 17. haftada ise kendi sahasında Werder Bremen'i konuk edecek.

Almanya Bundesliga'nın 34 haftalık fikstürünün tamamna şuradan ulaşabilirsiniz. İlk haftanın fikstürü ise şu şekilde;

Borussia Dortmund - Hamburg
FC Köln - Wolfsburg
Augsburg - Freiburg
Stuttgart - Schalke
Hannover - Hoffenheim
Werder Bremen - Kaiserslautern
Hertha Berlin - Nürnberg
Mainz - Bayer Leverkusen
Bayern Münih - Mönchengladbach

21.07.2011

Bu Penaltı Sonunu Getirdi!


Geçen hafta Birleşik Arap Emirlikleri ile Lübnan arasında oynanan ve 7-2 biten hazırlık maçında Birleşik Arap Emirliklerinin oyuncusu Awana Diab'ın attığı penaltı golü günlerce konuşulmuş ve internette milyonlarca kişi tarafından izlenmişti.

Takımının farklı şekilde önde olmasının da etkisi ile penaltı atışını topuğuyla kullanan ve golü bulan Diab, Lübnanlıların da sert tepkisini çekmişti.

Maçtan sonra konuşan Birleşik Arap Emirliklerinin menajeri Esmaee Rashad "Bu yaşanan olay bence saygısızlık. Rakibine saygı göstermeyen bir oyuncuyu kadromuzda tutamayız" diyerek bir anlamda Awana Diab'ın ipini çekmiş.

Bu arada aynı penaltının bir benzerini de Totti, antremanda atmıştı. Belki de Awana Diab, Totti'yi taklit etmek istemiştir. Onun da videosunu paylaşmadan edemedim.


M.United 2011-2012 Sezonu Deplasman Forması!

Cristiano Ronaldo Kızı Fena Kesmiş!


ABD'de kampta olan Real Madridli futbolcuların keyfi baya yerinde.

Dün Guadalajara ile oynanan hazırlık maçından önceki idmanda Cristiano Ronaldo idmanı bırakıp idman sahasının hemen dışındaki alandaki sarışın ablaya odaklanmış.

Cristiano Ronaldo sarışın ablayı keserken bir yandan da Marcelo ile kritik yapıyor. Videonun bir kımsında bu ikilinin yanındaki sarı saçlı eleman Portekizli yeni transfer Coentrao sanırım.

Videonun sonunda da Cristiano Ronaldo, Mourinho'ya 'Hatunu gördün mü' diye soruyor herhalde. Mourinho'nun pis pis gülüşlerinden anlaşılan o herhalde :)

Bu arada Real Madrid'in Guadalajara maçını 3-0 kazandığını ve gollerin 3'ünü de Cristiano Ronaldo'nun attığını dipnot olarak belirtelim.

18.07.2011

Galatasaray 2011-2012 Sezonu Formaları!

Fenerbahçe 2011-2012 Sezonu Formaları!

Gervinho Arsenal'de!

Geride bıraktığımız sezon Fransa'da şampiyon Lille olmuştu. Tam 57 yıl sonra Ligue 1'i kazanan Lille'ın bu başarısıda şüphesiz 3 futbolcunun katkısı büyüktü.

Lille takımına şampiyonluğu getiren isimlerin başında 25 yaşındaki golcü Moussa Sow geliyordu. Fransız golcü çıktığı 32 maçta attığı 25 golle Ligue 1'de gol krallığı ünvanına da erişti. Sow gibi 32 maçta forma giyen Gervinho da 14 gol 10 asistle vatandaşına destek veren isimlerdendi. 20 yaşındaki Belçikalı oyuncu Hazard ise 34 maçta forma giydi ve 7 gol 8 asistle sezonu tamamladı. Kendisine yapılan 133 faulle bu alanda lider olan kanat oyuncusu aynı zamanda 'Sezonun en iyi futbolcusu' ödülünün de sahibi oldu.

Yeni sezonda Katarlı yeni sahiplerinin desteği ile para sıkıntısı yaşamayan PSG'nin Hazard için yaptığı '31.5 milyon euro+Mevlüt Erdinç'lik teklif şimdilik reddedildi. Moussa Sow yeni sezonda da Lille'de kalacak gibi gözüküyor ama son birkaç yıldır Arsene Wenger'in radarında olan Gervinho 12 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Arsenal ile anlaştı.

Hızlı adamları çok seven Arsene Wenger için Gervinho tam bir maden gibi. Sadece forvet olarak değil kanatlarda da oynayabilen Gervinho, Fransız ve Fransa liginden gelen çok oyuncunun Arsenal'de olması ile uyum sorununu çabuk atlatacaktır. Vatandaşı Eboue de hala Arsenal'de forma giyiyor.

Genç yetenekleri özellikle de Fransa ligindeki oyuncuları takımına monte etmeyi çok seven Fransız teknik adam Lille'ın 24 yaşındaki yıldızını da kaçırmadı. Geçen sezonki Chamakh, ondan önceki senelerdeki Nasri, Clichy, Sagna, Koscileny transferlerinde olduğu gibi...

27 Mayıs 1987 yılında Fildişi Sahilleri'nin Anyama şehrinde doğan Gervinho (Tam adı: Gervais Yao Koussai) 11 yaşında ülkesinin Mimosas takımının altyapısına girdi. 4 sene burada geçirdikten sonra 2 sene de Toumodi FC'nin altyapısında oynayan Gervinho 2004 yılında Belçika'nın Beveren takımı tarafınfan keşfedildi.

Emmanuel Eboue ve şu anda Sevillada forma giyen Romaric ile aynı sezonda Beveren'de oynayan Gervinho Belçika liginde 2005-2007 yılları arasında 61 maça çıktı ve 14 gol attı. 2007 yazında ise Belçika'dan ayrılarak Le Mans'da forma giymek için Fransa'ya gitti.

Henüz 20 yaşına yeni giren Gervinho, Le Mans'daki ilk sezonunda Beveren'de de birlikte forma giydiği vatandaşı Romaric'in de katkısı ile uyum sürecini çabuk atlattı. 20072-2008 sezonunu Le Mans 9. sırada tamamlarken Gervinho toplamda çıktığı 30 maçta 6 gol 5 asist yaptı. Ertesi sezon ligde çıktığı 33 maçta 7 gol 3 asistlik bir performans sergileyen Fildişili oyuncu 6 milyon euroya Lille'ın yolunu tuttu.

Lille'de ilk 3 hafta yedek kulübesinde bekleyip maça sonradan dahil olan Gervinho, 4. haftadaki Sochaux maçı ile ilk kez ilk 11'e girdi ve sezon sonuna kadar her maçta banko oynadı. Özellikle Kasım sonundan Aralık ayı sonuna kadar olan 6 maçta attığı 8 golle Lille'ın o 6 maçta 18 puan toplamasında pay sahibi oldu. Le Mans'daki 2 sezonunda ligde toplam 9 gol atan Gervinho, Lille'daki ilk sezonunda 13 gol attı. UEFA Avrupa Ligi'nde ise forma giydiği 9 maçta 5 gol attı.

2009-2010 sezonunu 4. tamamlayan Lille 2010-2011 sezonuna ilk 4 maçta 4 beraberlik alarak başladı. 5. hafta Lens deplasmanında Gervinho'nun attığı 2 golle Lille sahadan 4-1 galip ayrıldı ve galibiyet serileri gelmeye başladı. Avrupa'da gol atma başarısı gösteremeyen Gervinho ligde 15, kupalarda ise 3 gol attı.

Fildişi Sahilleri ile 2010 Dünya Kupasında 3 maçta 182 dakika sahada kalan Gervinho'nun milli formayla 27 maçta 6 golü var. İlk milli formasını 2007 Kasım'ında giydiğini de belirtelim.
Related Posts with Thumbnails