10.07.2010

Messi Sevgilisi ile Brezilya Plajlarında!

Dünya Kupası'nın yıldızı olması beklenen ama toplamda 5 maçta 29 şut çekmesine rağmen 1 gol bile atamadan turnuvaya erken veda eden Messi Brezilya plajlarında stres atıyor.

Tatil için Rio de Jenerio'nun Grumari plajını tercih eden Arjantinli yıldız 20 yaşında olan ve evlenme planları yaptığı Rosariolu sevgilisi Antonella Roccuzzo ile sezonun tüm yorgunluğunu atıyor.

9.07.2010

Altın Top Ödülü Adayları Belli Oldu!

FIFA Dünya Kupası Altın Top ödülünü kazanmaya aday 10 ismi Johannesburg'ta açıkladı.

Listede final oynayan İspanya'dan 3 oyuncu yer alırken Hollanda'dan da 2 futbolcu yer aldı. 10 adayın 9'u yarı finalde mücadele ederken çeyrek finalde turnuvaya veda eden Gana'dan Gyan Asamoah'ta adaylar arasında yer aldı. Almanya'da forma giyen Türk asıllı Mesut'da turnuvadaki başarılı performansı ile aday gösterildi.

İlk kez 1982 Dünya Kupası'nda verilmeye başlanan Altın Top ödüllerini ilk İtalyan Paolo Rossi kazanırken son ödülü Fransız Zidane kazanmıştı.

İşte sonucu 11 Temmuz'da oynanacak final maçından sonra açıklanacak olan Altın Top ödülünün aday futbolcuları;

David Villa, Xavi Hernandez, Andres Iniesta (İspanya)

Wesley Sneijder, Arjen Robben (Hollanda)

Mesut Özil, Bastian Schweinsteiger (Almanya)

Lionel Messi (Arjantin)

Diego Forlan (Uruguay)

Gyan Asamoah (Gana)

2014 Dünya Kupaso Logosu!

4 sezon sonra yapılacak olan Dünya Kupası'nın ev sahibi olan Brezilya 2014'ün logosunu tanıttı.

Tanıtıma Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Dilva, eski futbolcular Cafu, Romario ve Carlos Alberto ve eski teknik direktör Carlos Alberto Pareira da yer almış.

Brezilya bayrağındaki 3 renki temsil eden 3 el Dünya Kupası'nı tutuyor logoda.

Bu Ne Hal Cristiano Ronaldo!

Yarı Final Maçlarının İstatistiksel Analizi!


► Turnuvada şu ana kadar 11 numarayı giyen oyuncular 22, 9 numarayı giyen oyuncular 21, 10 numarayı giyen oyuncular da 19 gole imza attı. 1 ve 22 numaralı oyuncular ise henüz golle tanışamadı.

► Maç başına ortalama 83 isabetli pasla Xavi şu anda turnuvanın en çok isabetli pas atan oyuncusu.

► Almanya, İspanya maçı ile beraber 98. Dünya Kupası maçına çıkarak Brezilya'nın 97 maçlık rekorunu kırdı ve en çok Dünya Kupası maçı oynayan ülke oldu.

► 80 yıllık Dünya Kupası tarihinde şu ana kadar hiçbir yarı final maçı 0-0 sona ermedi.

► Tam 44 yıl sonra yarı finalde mücadele eden 4 takımın tamamı gruplarından lider olarak çıktı.

► Fernando Torres İspanya formasını giydiği son 13 maçın hiçbirinde 90 dakika sahada kalamadı. Ayrıca golcü oyuncu İspanya forması ile tam 800 dakikadır gol sevinci yaşayamadı.

► İspanya 1-0 öne geçtiği son 42 maçın tamamını kazandı. 1-0 öne geçip yenildikleri son maç 6 Eylül 2006'da 3-2 sona eren Kuzey İrlanda maçı.

► İspanya son Avrupa şampiyonu sıfatı ile yer aldığı Dünya Kupası'nda finale çıkan 2. takım oldu. 1980'de Avrupa Şampiyonu olan Almanya 1982 Dünya Kupası'nda finale çıkmıştı.

► Hollanda üstüste 6. Dünya Kupası maçını kazanarak 1974 Dünya Kupası'nda yakaladığı üstüste maç kazanma rekorunu kırdı. (5 maç)

► David Villa bu Dünya Kupası'nda İspanya'nın şu ana kadar oynadığı 6 maçın 4'ünde maçlarda ilk golü atan futbolcu oldu.

► Hollanda, 28 yıl sonra bir Dünya Kupası yarı final maçında 2'den fazla gol atan ilk takım oldu. (1982 Dünya Kupası'nda Fransa-Almanya maçının normal süresi 3-3 sona ermişti)

► Puyol'un golünde asisti yapan Xavi'nin uluslarası turnuvalardaki son asisti yine Almanya'ya karşıydı. (Euro 2008 final maçında)

► Dünya Kupaları tarihinde 2. kez bir maçta her 2 takımında kaptanı gol attı. (Forlan ve Van Bronckhorst). İlk kez 1994'te İsviçre'nin Romanya'yı 4-1 yendiği maçta kaptanlar Chapuisat ve Hagi gol atmıştı.

► Forlan 2010 Dünya Kupası'nda ceza sahası dışından tam 4 gol attı. 1966 D.Kupası'nda ceza sahası dışından 5 gol atan Rivelino bu alanda rekorun sahibi.

► Hollanda tam 12 yıl sonra ilk yarısını 1-1 bitirdiği bir D.Kupası maçından galip ayrıldı. Bu alanda son galibiyetleri 1998 D.Kupası çeyrek finalinde 2-1'lik skorla Arjantin maçı olmuştu.

► Wesley Sneijder Hollanda forması ile çıktığı son 7 maçta 6 gole imza attı.

► Dünya Kupası tarihinde yarı finallerde 11. kez Güney Amerika ile Avrupa ekipleri karşı karşıya geldi. Hollanda'nın Uruguay'ı elemesi ile Avrupa temsilcileri 3. kez tur atladı.

► Uruguay tam 40 yıldır Dünya Kupası'nda Avrupa takımlarına karşı galibiyet alamıyor. Bu süreçte oynadıkları 13 maçta 8 mağlubiyet, 5 beraberlik aldılar.

► Giovanni Van Bronkchorst, kaptan olarak bir Dünya Kupası'nda gol atan 3. Hollandalı futbolcu. 1974'de J.Cruyff, 1990'da Gullit kaptan olarak gol atan diğer Hollandalı futbolculardı.

► Dirk Kuyt aralıksız olarak Hollanda formasını üstüste 34. kez giydi. Hollanda'da bu alanda rekor 38 maçka Van Der Sar'a ait.

► Wesley Sneijder bu turnuvada attığı 5 golün tamamını maçların 2. yarısında attı.

► Sneijder attığı 5 golle 1974'te Neeskens'in, 1978'de de Rensenbrink'in bir turnuvada en çok gol atan Hollandalı futbolcu rekorunu egale etti.

► Giovanni Van Bronckhorst 20 yıl sonra Hollanda forması ile Dünya Kupası'nda gol atan ilk defans oyuncusu oldu. (Bu alanda son gol 1990 D.Kupası'nda Koeman'dan geldi.)

► Uruguay'ın Dünya Kupaları tarihinde yer aldığı 4 yarı final maçında toplam 22 tane gol atıldı.

► Giovanni Van Bronckhorst, Uruguay maçında turnuvadaki ilk şutunu çekti ve o ilk şutu da gol oldu.

► Van Persie Uruguay maçıyla bu turnuvada ilk kez bir maçta 90 dakika sahada kaldı. Van Persie diğer 5 maçın tümüne ilk 11'de başlasada her seferinde oyundan alınmıştı.

► Hollanda forması giyen Elia bu Dünya Kupası'nda 5 kezle oyuna en fazla sonradan giren futbolcu.

► Uruguay maçı ile beraber üstüste 5. maçını tek farkla kazanan Hollanda, İtalya'nın 4 maçlık rekorunu kırdı.

► İspanya Dünya Kupası eleme turlarında oynadığı 3 maçı da 1-0 kazanarak finale çıktı. 2002 Dünya Kupası'nda Almanya'da aynı şekilde finale çıkmıştı.

► Almanya - İspanya maçındaki ilk faul maçın 26. dakika 52. saniyesinde Sergio Ramos tarafından yapıldı.

► Puyol ve Casillias, Dünya Kupası'nda 6. eleme maçlarını oynayarak bu alanda Zubizaretta'nın 5 maçlık rekorunu kırdılar.

► Almanya maçında 13. kez İspanya ile Dünya Kupası maçına çıkan Puyol aynı maçta Dünya Kupaları'ndaki ilk golünü de attı.

► Almanya Klose'nin gol attığı son 34 maçın hiçbirini kaybetmedi. Bu maçlarda 29 galibiyet 5 beraberlik aldılar.

► Almanya'nın İspanya maçında kaleyi bulan sadece 2 şutu vardı. Bu Almanya'nın bu turnuvaki en düşük şut performansı.

► Almanya şu ana kadar 6 maçta sadece 3 gol yerken bu gollerin 2'sini kafa ile yedi. (Upson, Puyol)

► Almanya ve Uruguay tam 40 yıl sonra tekrar 3.lük maçına çıkacaklar. 1970 D.Kupası'nda da yarı finalde yenilen bu 2 takımın karşılaşmasını Almanya 1-0 kazanmıştı.

Lorik Cana Galatasaray'da!

Geçen yaz Sunderland'e Marsilya kaptanı olarak gelen Lorik Cana ilk sezonunda Stadium of Light sakinlerinin en sevdiği futbolcuya dönüşmüştü.

Sunderland'te ilk sezonunda kaptanlığa yükselen Cana'yı, G.Saray'ın Sunderland'in Marsilya'dan aldığı ücretten daha az bir bonservis bedeli ile alması ne kadar başarılı bir transfer yapıldığının ispatı.

Özellikle savaşçı kişiliği ve hırsı Lugano'nun orta saha versiyonuna benziyor Lorik Cana.

İsviçre milli takımında oynayan Behrami gibi Kosova doğumlu bir oyuncu ama o doğduğu ülkenin yani Arnavutluk'un milli takımında oynamayı seçmiş. Babası Agim Cana 22 sene önce bu topraklarda forma giymiş. 1987-88 sezonunda Gençlerbirliği, bir sonraki sezonda Samsunspor forması giymiş. O zaman 5-6 yaşlarında olan Cana 2 yıl da ailesi ile beraber Türkiye'de yaşamış bir futbolcu. Türkiye vatandaşlığına geçen ve Alim Can ismini alan babası kadar olmasa da Lorik Cana çat-pat Türkçe de konuşabiliyor.

Cana 90 dakika oyundan kopmayan bir futbolcu. Maç içinde oyundan kopan futbolcuları taraftar ıslıklamadan, yuhalamadan önce tekme tokat girerek(mecazi anlamda) oyuna motive edecek kadar da deli bir oyuncu.

Henüz 17 yaşındayken 2000 senesinde Arsene Wenger'in radarına girmiş hatta Arsenal ile idmanlara da çıkmış ama çalışma izni problemi nedeni ile bu transferi gerçekleşememiş. Rotasını Fransa'ye çeviren Cana 5 sezon PSG'de (2 sezon altyapıda) 4 sezon da Marsilya'da forma giydikten sonra Premier Lig hayali sebebi ile Sunderland'e transfer oldu.

Gittiği her takımda adeta istikrar abidesi olan Cana PSG'deki ilk profesyonel olduğu sezonu saymazsak eğer neredeyse hiçbir sezon 30 maçın altına düşmemiş. PSG'de tam zamanlı olarak 2 sezon oynarken 72 maçta 2 gole imza atmış. Marsilya'da 4 sezonda toplam 147 maça çıkmış ve 7 gole imza atmış. Premier Lig'de de geçen sezon 31 maçta forma giymiş. 9 sarı, 1 kırmızı kart ile Premier Lig'in en çok kart gören oyuncusu olmuş.

Sarı kartı çok gören oyuncu bana göre kötü oyuncu değildir. Yeter ki bu kartlar Baros gibi sadece itiraz ve elle oynama sebebi ile gelmesin. Cana'nın gördüğü kartlarında neredeyse tamamı oyun içindeki agresifliği ve maçtan kopmamasının sebebi. Marsilya'daki ilk sezonunda toplamda 38 maçta 19 sarı kart görerek kariyer rekoru kırsa da Marsilya taraftarı onu her zaman taparcasına sevdi.

Son 6 sezonuna 70 sarı 3 kırmızı kart gören bir oyuncudan bahsediyoruz. Muhtemelen Premier Lig'de de bu sezon 7-8 sarı kartın altına düşmeyecektir. Ama G.Saray orta sahasındaki en büyük eksikliği tamamlayacaktır. Arda'lı, Elanolu yumuşak orta sahanın 2 kat dirençli olmasını sağlayacak. Her maçın en çok koşan oyuncusu, en çok ikili mücadeleye giren oyuncusu, en çok faul yapan oyuncusu dolayısıyla rakibi en çok yıpratan oyuncu olacaktır.

Forma giydiği 3 takımda da kaptanlığa yülselen Cana'nın G.Saray'da Arda'nın kaptan olması ile 1. kaptan olma şansı yok ama kısa sürede taraftarımızın sevgilisi olacağına hiç şüphem yok. Lucas Neill gibi bu takımın saha içindeki kaptanı olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Paris Hilton'a 1'e 20!

Portekiz'in İspanya'ya Dünya Kupası 2. turunda elenmesinin ardından Cristiano Ronaldo 'twitter'dan bir bebel çocuğunun doğduğunu ve annesinin ismini açıklayamayacağını duyurmuştu.

Avrupa'da bazı bahis şirketleri de Cristiano Ronaldo' nun çocuğunun annesi kim diye bahis bile açarak olayın boyutunu iyice abartmışlar.

Bahis şirketlerinin favorisi İtalyan model Raffaella Fico. Daha önce bekaretini 1 milyon euroya satmaya kalkan Raffaella için bahis şirketleri 1'e 2 veriyor.

Geçen yaz Real Madrid'e transfer olduktan sonra C.Ronaldo ilk kutlamayı Paris Hilton'la yapmıştı. C.Ronaldo, Paris Hilton'la bir ilişkisinin olmadığı söylesede Hilton cephesi tam aksini söylüyor.

Bahis şirketleri Paris Hilton için de 1'e 20 veriyormuş.

Portekizli yıldızın çocuğuna şu anda Ronaldo'nun ailesi bakıyor. Annesinin kim olduğu ise şimdilik herkesten gizlenmeye devam edecek gibi.

8.07.2010

Son Maçlar Öncesi La Liga Önde!


Yarı final maçları da geride kaldı ve kupada son 2 maça girdik artık. Hollanda - Uruguay maçında adeta gole doyduk izlediğimiz 5 golle. Diğer yarı final eşleşmesinde sadece tek gol atıldı.

Atılan 6 golün 2'sini La Ligalı futbolcular atarken, diğer 4 gol 4 farklı ligin futbolcularından geldi. (İtalya, Almanya, Hollanda ve Portekiz)

Turnuvada geride kalan 62 maçta atılan gol sayısı 139'a çıkarken gol ortalaması da 2.24'e yükseldi.

İşte La Liga'nın hala zirvede olduğu liglerin gollere dağılımı listesi;

27- İspanya Ligi: David Villa(5), Diego Forlan(4), Higuain(4), Luis Fabiano(3), Tiago(2), Uche(2), Marquez, C.Ronaldo, Simao, Yaya Toure, Romaric, Iniesta, Puyol

24 - İngiltere Ligi: Robinho(2), Lee Chong-Young(2), Tevez(2), Javi Hernandez(2), Gerrard, Park Ji-Sung, Dirk Kuyt, Alcaraz, Dempsey, Koren, Bendtner, Drogba, Malouda, Yakubu, Defoe, Cahill, Van Persie, Kalou, Boateng, Upson

18 - Almanya Ligi: Klose(4), Thomas Müller(4), Podolski(2), Robben(2), Cacau, Bradley, Hugo Almeida, Demichelis, Mesut Özil, Friedrich

17 - İtalya Ligi: Sneijder(5), Eto'o(2), Maicon, De Rossi, Iaquinta, Huntelaar, Di Natale, Quagliarella, Juan, Muntari

9 - Hollanda Ligi: Suarez(3), Hollmann(2), Rommedahl, Pantelic, John Dahl Tomasson, Van Bronckhorst

7 - Fransa Ligi: G.Asamoah(3), Heinze, Gelson Fernandes, Birsa, Park Chu-Young,

6 - Türkiye Ligi: Vittek(4), Elano(2)

4 - Japonya Ligi: Lee Jung-So(2), Endo, Okazaki

4 - Portekiz Ligi: Alvaro Perreira, Liedson, Raul Meireles, M.Pereira

3 - G.Afrika Ligi: Tshabalala, Khumalo, Mphela

3 - Meksika Ligi: Beausejour, Blanco, Riveros

3 - Rusya Ligi: Honda(2), Mark Gonzales

3 - ABD Ligi: Donovan(3)

2 - Yunanistan Ligi: Salpingidis, Torosis

2 - Belçika Ligi: Ljubijankic, Jovanovic

1 - Danimarka Ligi: Reid

1 - Kuzey Kore Ligi: Ji-Yun-Nam

1 - Ekvador Ligi: Vera

1 - Avustralya Ligi: Smeltz

1 - Arjantin Ligi: Palermo

1 - Slovakya Ligi: Kopunek

1 - Şili Ligi: Millar

Arjantin Gol Kralı Gaziantepspor'da!

Süper Lig'de Anadolu kulüpleri bomba trabsferleri üstüste patlatmaya devam ediyor.

Yeni çıkan takımlardan Bucaspor'un Leko transferinden sonra diğer yeni takım Karabükspor'da Cernat'ı transfer etmişti.

Son transfer bombası Gaziantepspor cephesinden geldi. Bu sene Tolunay Kafkas yönetiminde iddialı olmak isteyen Güneydoğu Anadolu ekibi Arjantin Ligi'nde gol kralı olan Ismael Sosa'yı renklerine bağladı.

1987 doğumlu olan Arjantinli golcü futbola Independiente kulübünde başlarken, geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Argentinas Juniors takımında 33 maçta 12 gol kaydetti. 23 yaşındaki oyuncu Arjantin'in gelecek vaadeden oyuncularından.

Bu arada resmi olmasada Bursaspor'unda Meksikalı Salcido ile anlaşmasının an meselesi olduğu da konuşuluyor. PSV'de forma giyen Salcido özellikle Arjantin maçında uzaktan attığı etkili şutlarla hafızalarımıza kazınmıştı. Sol bek ve stoper bölgesinde oynayabilen 30 yaşındaki oyuncuyu Bursaspor alırsa eğer özellike Şampiyonlar Ligi'nde tecrübesi ile çok faydasını görür.

6.07.2010

Pepsi'nin 2010 Dünya Kupası Reklamı!


Gece gece 'Youtube'da dünya kupası ile ilgili videoları gezerken Pepsi'nin bu reklamı dikkatimi çekti.

Türkiye'de televizyonlarda hiç yayınlandımı bilmiyorum ama ben görmedim. Reklam baya güzel olmuş. Özellikle sonunda Messi'nin hali süper :)

Messi dışında reklamda başrolde olan futbolcular Henry, Drogba, Lampard, Kaka.

Larissa Riquelme'nin Gözyaşları!

O Dünya Kupası maçlarını izleyen en ateşli taraftarlardan birisiydi. Paraguay'ın her maçı öncesi özellike 2 göğsü arasına yerleştirdiği cep telefonu ile objektiflerin ilgi odağı olmuş ve herkes tarafından tanınır hale gelmişti.

Paraguay'da mankenlikte yapmakta olan Larissa Riquelme eğer Paraguay şampiyon olursa ülkesinde çırılçıplak koşacağının da sözünü vermişti. (Aynı sözü Maradona'da vermişti)

Önceki gün çeyrek finalde oynadıkları İspanya maçını tüm maçlarda olduğu gibi Güney Afrika'da sokaklarda kurulan standlarda izleyen Larissa her zamanki gibi ilgi odağı olmayı başarmış hatta bu sefer göğsüne tüm dünyada bilinen 'Axe' parfümlerinin reklamlarını bile almıştı.

İspanya Paraguay'a karşı turnuvadaki en zor maçını oynasa da David Villa her zamanki gibi ülkesini galibiyete taşımıştı. Maç sonunda ise Riquelme gözyaşlarına hakim olamazken birçok erkekte Larissa'y çıplak göremeyecek olmanın hüznünü yaşıyordu.

5.07.2010

Çeyrek Final Maçlarının İstatistiksel Analizi!


► Forma numarası 9 ve 11 numaralı oyuncular şu ana kadar 21'er gol kaydetti. 10 numara giyen oyuncularda bu turnuvada şu ana kadar 17 gole imza attı. 1, 5 ve 22 numaralı oyuncular ise henüz gol atamayan futbolcular.

► Klose Arjantin'e attığı gol ile Dünya Kupaları'ndaki toplam gol sayısını 14 gol yaparak Gerd Müller'le gol sayısını eşitledi. Dünya Kupaları'nın en golcü ismi ise 15 golle Ronaldo.

► İspanya ilk kez Cumartesi günü oynadığı bir Dünya Kupası maçından galibiyetle ayrıldı. Daha önce 1994'te İtalya'ya 2-1, 1998'de Nijerya'ya 3-2, 2002'de de G.Kore'ye penaltılarla 5-3 yenilmişlerdi.

► Dünya Kupası'nda oynadığı 4 maçta 4 gol atan Klose bu sezon kulübü Bayern Münih'te toplamda sadece 3 gol kaydetmişti.

► Arjantin'in Muller'in 3. dakikada attığı golden önce Dünya Kupası'nda yediği en erken gol 1958 Dünya Kupası'nda Kuzey İrlanda'dan 4. dakikada yedikleri goldü.

► İspanya Paraguay maçında toplam 16 şut çekerken bunların 11'i Fabregas'ın oyuna girdiği 56. dakikadan sonra gerçekleşti. Maçta kaleyi tutan 4 şutun tamamı da son 34 dakikada atıldı.

► İspanya son Avrupa Şampiyonu sıfatı ile katıldığı Dünya Kupası'nda yarı final oynayan 2. takım oldu. Daha önce Fransa'da 1984'te Avrupa Şampiyonu olduktan sonra 1986 Dünya Kupası'nda yarı final oynamıştı.

► Tam 80 yıl sonra bir Dünya Kupası maçında 2 penaltı birden kaçtı. Bir maçta 2 penaltının kaçtığı diğer maç 1930 D.Kupası'nda Arjantin ile Meksika maçında olmuştu.

► Arjantin, Almanya maçında ilk şutunu ancak maçın 29. dakikasında çekti. Bu Arjantin adına 1990 Dünya Kupası'ndan sonra bir ilk oldu.

► Son 10 Dünya Kupası'nın 9'unda yarı finale kalan takımların en az 3'ü Avrupa kıtası takımı. Sadece 2002'de yarı finalde Avrupa dışından 2 takım vardı. Güney Kore ve Brezilya

► Casillias, Cardozo'nun penaltısını kurtararak ABD'li Friedel ile Polonyalı Tomaszewski'den sonra bunu başaran 3. kaleci oldu.

► Sneijder bir Dünya Kupası maçında aynı kulüpte oynadığı kaleciye gol atan 2. futbolcu oldu. Interli takım arkadaşı Julio Cesar'a attığı golden önce 2006 Dünya Kupası'nda Zidane R.Madrid'ten takım arkadaşı Casillias'a gol atmıştı.

► Hollanda Brezilya'yı yenerek üstüste 13. maçından da galibiyetle ayrıldı. Ayrıca Portakallar son oynadığı 24 maçın hiçbirinde yenilmezken, bunların 18'inde sahadan galip ayrıldılar.

► Hollanda 1974 Dünya Kupası'nda 1978'in ev sahibi Arjantin'i 4-0, 1998 Dünya Kupası'nda 2002'nin ev sahibi Güney Kore'yi 5-0 yendikten sonra bu Dünya Kupası'nda da 2014 ev sahibi Brezilya'yı 2-1 yendi.

► Uruguay maçında 90 dakika süre içinde çektiği 19 şutla Gana, çeyrek final gören diğer 2 Afrika takımının çeyrek final maçlarında çektiği şutların toplamından daha fazla şut çekmiş oldu. (Kamerun 9, Senegal 7 şut çekmişti)

► Hollanda turuncu formayla sahaya çıktığı son 40 maçın sadece 1'inde mağlup ayrıldı. (Euro 2008 çeyrek finalinde Rusya'ya 3-1)

► Almanya üstüste 3 Dünya Kupası'nda da yarı finale çıkan 3. ülke oldu. Daha önce Batı Almanya (1982,1986,1990) ve Brezilya (1994,1998,2002) bunu başaran ülkelerdi.

► Hollanda 2010 Dünya Kupası'nda ilk yarıyı yenik kapatmasına rağmen maçtan galibiyetle ayrılmayı başaran tek takım.

► Felipe Melo bir Dünya Kupası maçı içinde hem kendi kalesine gol atan hem de kırmızı kart gören ilk futbolcu oldu.

► Luis Fabiano, Brezilya formasını giydiği son 15 maçta 16 gol atarken, Robinho da Brezilya forması giydiği son 7 maçta 6 gol kaydetti.

► Brezilya tam 20 maç sonra ilk yarısını önde kapattığı bir Dünya Kupası maçından mağlubiyetle ayrıldı.

► Hollanda bu turnuvada üstüste 5. maçını kazanarak 1974 Dünya Kupası'nda elde ettikleri üstüste maç kazanma rekorunu kırdı. Final oynadıkları 1974'te üstüste 4 maçtan galip ayrılmışlardı.

► Hollanda tam 36 yıl sonra Brezilya'ya karşı bir Dünya Kupası maçından galip ayrıldı. Sambacılar'a karşı son galibiyetlerini 1974'te Neeskens ve Cruyff'un golleri ile 2-0'lık skorla almışlardı.

► Brezilya Melo'nun gördüğü kırmızı kart ile Dünya Kupaları'nda en çok kırmızı kart gören ülke oldu. 11. kırmızı kartını gören Brezilya'yı 10 kırmızı kart ile Arjantin takip ediyor.

► Brezilya bu turnuvada toplamda 2 kırmızı kart gördü. (Kaka ve Melo). Daha önce de 1954 Dünya Kupası'nda toplam 2 kırmızı kart görmüşleri.

► Brezilya Dünya Kupaları tarihinde 3. kez ilk golü attığı bir maçtan mağlup ayrıldı. Daha önce de 1950'de Uruguay'a, 1998'te Norveç'e 2-1 mağlup olmuşlardı.

► Uruguay, Gana'yı penaltılarla eleyerek 4. olduğu 1970 Dünya Kupası'ndan sonra ilk kez bir Dünya Kupası'nda yarı finale çıktı.

► 40 yıl sonra Uruguay'ın bir Dünya Kupası maçı uzatmalara kaldı. Uzatmalara giden son maçları 1970 Dünya Kupası'nda S.S.C.B. ile oynadıkları çeyrek final maçıydı.

► Diego Forlan Gana'ya attığı gol ile Uruguay milli takımı kariyerinde Afrika takımlarına karşı 4. golünü attı.

► Uruguay 1966 Dünya Kupası'nda Fransa'yı 2-1 yendiği maçtan bu yana 1-0 geriye düştüğü hiçbir Dünya Kupası maçını kazanamadı.

► Miroslav Klose, Jurgen Klinsmann gibi Almanya formasını giydiği 100. maçta 2 gol birden attı. Klinsmann da 1997'de Almanya formasını giydiği 100. maçta Ermenistan'a 2 gol atmıştı.

► Almanya 3 maçta birden 4 gol atarak Dünya Kupası tarihinde bunu başaran 2. takım oldu. 1970 Dünya Kupası'nın şampiyonu Brezilya bunu başaran ilk takımdı.

► Arjantin Almanya'ya 4-0 mağlup olarak tam 36 yıl sonra en ağır Dünya Kupası mağlubiyetini yaşadı. Tangocular 1974 Dünya Kupası'nda da Hollanda'ya aynı skorla 4-0 mağlup olmuşlardı.

► Almanya savunmasının önemli isimlerinden Freidrich'in Arjantin maçında attığı gol 77 kez giydiği Almanya forması ile attığı ilk goldü.

►Thomas Müller, 1978'ten beri Almanya'nın Dünya Kupası tarihindeki en erken golüne imza attı. 1978'de Abramczik, Hollanda'ya karşı 3. dakikada ağları havalandırmştı.

► Arjantin daha önce Dünya Kupaları tarihinde ilk 10 dakikada gol yediği 4 maçın 3'ünü kazanmış 1'inde berabere kalmıştı. Almanya maçıyla beraber ilk kez yenildiler.

► İspanya 1950 Dünya Kupası'ndan sonra ilk defa son 4 takım arasına adını yazdırdı.

► David Villa 4 Dünya Kupası maçında birden gol atarak bunu gerçekleştiren ilk İspanyol futbolcu oldu.

► Paraguay, ilk yarısını 0-0 tamamladığı son 7 Dünya Kupası maçının hiçbirini kazanamadı. (3 kez 1-0 yenildiler, 4 kez de 0-0 berabere kaldılar)

► David Villa attığı 5 golle 1986 Dünya Kupası'nda 5 gol atan Butragueño ile beraber İspanya'nın bir Dünya Kupası'nda en çok gol atan futbolcusu.

Maradona Artık Müller'i Hiç Unutamaz!

Müller rövanşı aldı! | video.mynet.com


Yukarıdaki video bundan sadece 4 ay önce düzenlenen bir basın toplantısının videosu.

Başroldeki isimler ise Arjantin teknik direktörü Maradona ile oynadığı 5 maçta 4 gol 3 asist yaparak Almanya'nın attığı gollerin yarısından fazlasına direkt katkı yapan Thomas Müller.

O Müller ilk milli maçına 3 Mart 2010'da Arjantin karşılaşmasında çıkmıştı. Henüz 21 yaşında olan B.Münih'li Müller maçtan sonraki basın toplantısında yer almıştı Maradona ile birlikte.

Basın toplantısında Müller'in top toplayıcı olduğunu sanan ve futbolcu olduğundan habersiz olan Maradona ortalığı yaygaraya vermiş ve toplantı salonunu terketmişti.

İlk milli maçı sonrası böyle bir muameleye mazur kalan Müller, hiç sesini çıkarman toplantı salonundan çıkmış geri gelen Maradona'da "Futbolcu olduğunu bilmiyordum. Burada milli takım tenik direktörleri olur normalde. Müller'den özür diliyorum" açıklamasını yapmıştı.

İşte o Müller Alman milli takımının formasını 7. kez giydiği Arjantin maçında takımını 3. dakikada öne geçirerek Maradona'nın takımının turnuvaya veda etmesini sağlayan oyuncuların başında geldi. Arjantin Dünya Kupaları tarihindeki en erken golünü yerken son sözü söylemek Müller'in hakkıydı tabi: "Artık Maradona beni tanımıştır"

4.07.2010

Sampdoria 2010-2011 Sezonu Forma Tanıtımı!

La Liga Tekrar Zirveye Oturdu!

Dünya Kupası'nın bitmesine son 4 maç kala heyecan çeyrek final maçları ile devam etti. Oynanan 4 çeyrek final maçında toplam 10 gol atılırken turnuvadaki toplam gol sayısı da 60 maçta 133 oldu.

Atılan 10 golün tamamı Avrupa'nın 4 büyük liginde forma giyen futbolculardan geldi. 4 golle Bundesliga çey
rek finallerin lideri olurken, Melo'nun kendi kalesine attığı golü FIFA'nın Sneijder'e yazması sebebiyle bende atılan gol istatistiklerinde FIFA'nın resmi verilerinden yararlanmak zorundayım.

İngiltere'nin turnuvaya veda etmesi ile Premier Lig, çeyrek finalde La Liga'nın bir gol gerisinde kaldı ve La Liga 1 gol farkla tekrar tek başına zirveye kuruldu.

İşte atılan 133 golün liglere göre dağılımı:


25-
İspanya Ligi:
David Villa(5), Higuain(4), Luis Fabiano(3), Diego Forlan(3), Tiago(2), Uche(2), Marquez, C.Ronaldo, Simao, Yaya Toure, Romaric, Iniesta

24 - İngiltere Ligi: Robinho(2), Lee Chong-Young(2), Tevez(2), Javi Hernandez(2), Gerrard, Park Ji-Sung, Dirk Kuyt, Alcaraz, Dempsey, Koren, Bendtner, Drogba, Malouda, Yakubu, Defoe, Cahill, Van Persie, Kalou, Boateng, Upson

17 - Almanya Ligi: Klose(4), Thomas Müller(4), Podolski(2), Robben, Cacau, Bradley, Hugo Almeida, Demichelis, Mesut Özil, Friedrich

14 - İtalya Ligi: Sneijder(4), Eto'o(2), Maicon, De Rossi, Iaquinta, Huntelaar, Di Natale, Quagliarella, Juan, Muntari

8 - Hollanda Ligi: Suarez(3), Hollmann(2), Rommedahl, Pantelic, John Dahl Tomasson,

7 - Fransa Ligi: G.Asamoah(3), Heinze, Gelson Fernandes, Birsa, Park Chu-Young,

6 - Türkiye Ligi: Vittek(4), Elano(2)

4 - Japonya Ligi: Lee Jung-So(2), Endo, Okazaki

3 - Portekiz Ligi: Alvaro Perreira, Liedson, Raul Meireles

3 - G.Afrika Ligi: Tshabalala, Khumalo, Mphela

3 - Meksika Ligi: Beausejour, Blanco, Riveros

3 - Rusya Ligi: Honda(2), Mark Gonzales

3 - ABD Ligi: Donovan(3)

2 - Yunanistan Ligi: Salpingidis, Torosis

2 - Belçika Ligi: Ljubijankic, Jovanovic

1 - Danimarka Ligi: Reid

1 - Kuzey Kore Ligi: Ji-Yun-Nam

1 - Ekvador Ligi: Vera

1 - Avustralya Ligi: Smeltz

1 - Arjantin Ligi: Palermo

1 - Slovakya Ligi: Kopunek

1 - Şili Ligi: Millar

Gerrard Baldızını Hamile mi Bıraktı ?

Dünya Kupası'nda Almanya karşısında bozguna uğrayarak elenen İngiltere'de sular durulmuyor.

Turnuva öncesi Terry'nin eski takım arkadaşı Wayne Bridge'in kız arkadaşı ile karısını aldattığının ortaya çıkması ile milli takım kaptanlığını elinden alınmıştı.

Terry'den sonra milli takımın kaptanlığına yükselen Gerrard ile ilgili bugün çok çarpıcı bir iddia atıldı ortaya.

Liverpool'un da sembol isimlerinden olan Steve G.'nin, eşi Alex Curren'in 16 yaşındaki kızkardeşini hamile bıraktığı iddiası ortaya atıldı.

Hatta iddialar bununla sonlanmadı ve Terry'nin de şu açıklamaları yaptığı vurgulandı bu konuda geçen haberlerde:

"Onun yaptığı benimkinden çok daha kötü"
Related Posts with Thumbnails