26.09.2009

Böyle Uyanık Bir Kaleci Daha Önce Gördünüz Mü?

Gün geçmiyorki yeşil sahalarda ilginç bir olay yaşanmasın.

Bu seferki tuhaf görüntüler İsveç Ligi'nde yaşandı. İskandinav ülkerinde hepinizin bildiği üzere ligler kış başlamadan bitiyor. 30 hafta süren İsveç Liginde'de geçen hafta 24. hafta maçları oynandı.

Haftaya 2. sırada giren Göteborg'un Orebro'ya konuk olduğu maçta yaşanan olaylar ise tüm ülkede gündem konusu oldu.

Göteborg'un kalecisi Christensen, akıllara durgunluk verecek bir uyanıklıkla kale direklerini yerinden çıkardı ve kaleyi 20 santim daralttı.

Bu şaşkınlık veren olayı maçı canlı yayınlayan yayınc kuruluş saniye saniye görüntülesede hakemler olaydan 20 dakika sonra uyanabilmişler ve kale direklerini eski yerlerine yerleştirmişler.

İsveç liginin kale direkleri de nasıl dayanaksızsa kaleci ayakları ile direkleri 20 cm kaydırarak kale boyunu 7.32'den 7.12'ye çekebilmiş. Orasıda tuhaf doğrusu.

İŞTE BU İLGİNÇ OLAYIN SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜSÜ!

25.09.2009

Hafta Sonu Futbol!


25 EYLÜL CUMA

20:00 Gençlerbirliği - Trabzonspor / Türkcell Süper Lig / LİG TV

26 EYLÜL CUMARTESİ

13:00 Zenit - CSKA Moscova / Rusya / SporMax
14:45 Portsmouth - Everton / İngiltere Premier Lig / SporMax
16:30 Wolfsburg - Hannover 96 / Almanya Bundesliga / TRT 3
17:00 Stoke City - Manchester Utd. / İngiltere Premier Lig / SporMax
19:00 Sampdoria - Inter / İtalya Serie A / NTV SPOR
19:00 Real Madrid - Tenerife / İspanya La Liga / NTV
19:00 Çaykur Rizespor - Altay / Bank Asya 1. Lig / D Spor
19:30 Fulham - Arsenal / İngiltere Premier Lig / SporMax
20:00 Antalyaspor - Fenerbahçe / Turkcell Süper Lig / LİG TV
20:00 Valenciennes - Marseille / Fransa Ligue 1 / Kanal A
21:00 Malaga - Barcelona / İspanya La Liga / NTV SPOR
22:00 Lyon - Toulouse / Fransa Ligue 1 / Kanal A
23:00 Valencia-A.Madrid / İspanya La Liga / NTV SPOR
02:30 Estudiantes - Boca Juniors / Arjantin / NTV SPOR (Bant)

27 EYLÜL PAZAR

00:30 Palmeiras - Atletico Paranaense / Brezilya / SporMax
16:00 Juventus-Bologna / İtalya Serie A / NTV SPOR
16:00 Orduspor - Konyaspor / Bank Asya 1. Lig / D Spor
16:30 Freiburg - Mönchengladbach / Almanya Bundesliga / TRT 3
18:00 Lille - Nice / Fransa Ligue 1 / Kanal A
18:00 Sunderland - Wolverhampton / İngiltere Premier Lig / SporMax
18:30 Hoffenheim - Hertha Berlin / Almanya Bundesliga / TRT 3
20:00 Denizlispor - Manisaspor / Turkcell Süper Lig / SporMax
20:00 Galatasaray - Eskişehirspor / Turkcell Süper Lig / LİG TV
21:45 AC Milan - Bari / İtalya Serie A / NTV SPOR
22:00 Bordeaux - Rennes / Fransa Ligue 1 / Kanal A
22:00 São Paulo - Corinthians / Brezilya / SporMax
00:10 River Plate - Gimnasia Plata / Arjantin / NTV SPOR

28 EYLÜL PAZARTESİ

20:00 Kardemir Karabük - Dardanelspor / Bank Asya 1. Lig / D Spor
22:00 Manchester City - West Ham / İngiltere Premier Lig / SporMax

23.09.2009

Ben Demiştim Bu Maçlar Kaçmaz Diye!


Cumartesi günü yazdığım 'Bayramda 4 Porsiyon Baklava Niyetine 4 Müthiş Maç' postumda kesin izlenmedi gereken maçları belirtmiştim. Hoş futbolla az çok ilgilenen kişi zaten bu maçların heyecan dolu olacağını tahmin edebilirdi ama olsun. Ben oturdum izledim hepsini ve süper bir hafta sonu geçirdim bayramda. Tüm izleyenlerde aynı düşüncededir buna eminim.

O postta yazdığım maçlardan Londra derbisi beni biraz hayal kırıklığına uğratsa da (Tottenham çok dirençsizdi. Chelsea neredeyse tek kale oynadı maçı), sezona kötü başlayan Roma, Fiorentina'yı çok rahat yensede diğer 2 maç beklentilerimin çok üstünde bitti.

Arefe gününden heyecan başladı. O gece Süper Lig maçı olduğu için işyerindeydim doğal olarak. Beşiktaş - Kayserispor maçının bitmesi ile Barcelona - Atletico Madrid maçı başladı. Ama ne başlangıç. İlk yarım saatte skor 3-0 olmuştu bile. Böylesine önemli bir maça bundan daha kötü bir başkangıç yapılamazdı derdim ama geçen seneki maçı düşününce vazgeçtim. 4 Ekim'de Nou Camp'ta oynanan lig maçında Barca, 8. dakika sonunda 3-0 öndeydi. İlk yarım saatte skor 5-1, maç sonunda da 6-1'di.

Bu maçında 41. dakikasında Keita'nın golü ile skor 4-0 olunca bir tarihi fark daha geliyormu diye düşünmedim değil. Devre 4-1 bitse de yolda olduğum için 80 küsürüncü dakikalarda geldiğim evde skorun değişmediğini görünce çok şaşırdım. Barcelona geçen seneler gibi farkı açtıktan sonra rakibini daha aşağılamamak için çok fazla üzerine gitmemiş belliki. 84'te Forlan'ın attığı gole 90+3'te Messi'nin verdiği cevap ile 2 takım arasında oynanan son 3 maçın tamamı İddaa deyimi ile 7+ bitiyordu. İddaa'nın Messi'nin attığı o son dakika golü yüzünden zararı ne kadardır çok merak ediyorum doğrusu.

Bayramın 1. günü 15.30'ta oynanan Manchester derbiside adına yakışır bir maç oldu. Özellikle bu sene yaptığı flaş transferler ile (geçen senelerin aksine sadece hücuma değil tüm mevkilere süper adam aldılar) şampiyonluğun olmasada ilk 4 sıra için iddialı konuma gelen Manchester City sonunda şehrinin diğer takımından kadro kalitesi bakımında aşağı kalır bir yanı olmayarak derbiye çıktı.

Maçı anlatan spiker abimizinde deyimi ile ManU maça adeta gol ile başladı. Ronaldo ve Tevez'in gidişi ile hücumda üzerine daha fazla yük binen Rooney 3. dakikada takımı öne geçirirken 6. lig maçında 6. golüne imza attı. City oyuna dengeyi kurdu ve kaleci Foster'in büyük hatasında Tevez'in kaptığı topu Barry'e asist yapması ile beraberliği sağladı. Devre de bu sonuçla tamamlandı.

Esas keyfi ise 2. yarıda aldık. 49. dakikada sol kanattan gelen ortaya Fletcher'in kafa vuruşu ile ev sahibi 2-1 öne geçti. 3 dakika sonra Adebayor ve Robinho'nun yokluğunda maça ilk 11'de başlayan Bellamy'den mükemmel bir gol ve skor 2-2. Bu dakikadan sonra 2 takımda sürekli ataklar geliştirsede golü bulan yine ManU oldu. 80. dakikada Giggs'in kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Fletcher skoru 3-2'ye getirdi.

Ama bu maçta heyecan bitermi bitmez tabiki. 89. dakikanın son saniyelerinde Ferdinand önce orta sahada topu çıkarayım derken kaptırdı, sonra da yanından geçen Bellemay'i durdruamadı. Bu kadar tecrübeli böyle bir hata yapınca Bellamy'de affetmedi ve skoru 3-3'e taşıdı.

Herşey bittimi peki ? Tabiki hayır. Henüz son sözünü söyleyemen biri vardı saha içinde: 79'ta Berbatov'un yerine oyuna giren Owen.

90+6. dakika da Giggs'in müthiş ara pası ile hareketlenen golcü oyuncu ceza sahasının sol tarafından düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve bu müthiş maçı ManU'nun kazanmasını sağladı. Üstten 3. resimde zaten Owen'in son saniyelerde yaptığı gol vuruşu. Bu çocuk atıyor kardeşim dediriyor :))

Jose Mourinho'dan İnciler - 5

Jose Mourinho'nun bu seferki olay yaratan sözleri Barcelona maçının sonrasına ait. Aslında maç sonu basın toplantısında verdiği demeçte anormal bir durum yok. Maçın hakkı beraberlikti. Skor 0-0 olsa da iki takımda iyi pozisyonlar buldu. Çok zevkli bir maçtı gibisinden açıklamalar yaparak Barcelona'yı da övmüştü.

Mourinho'nun esas bomba açıklamaları Alberto Zaccheroni ile ilgili. Maçla ilgili görüşler sorulan İtalyan teknik direktör, Inter'i sahasında Barcelona'yı yenemediği için eleştirmişti. Bunun üzerine "Özel Adam Jose"nin açıklamaları ise tam anlamıyla onun yapacağı bir açıklamaydı:

"Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'e 5-1 yenilen bir teknik adamdan ders alacak değilim"

Hakem Resmen Sahanın İçine Etti!

Maçlardan sonra taraftarlar arasında bir argo cümlesi vardır. Hakem maçı kötü yönetmiştir ve hakem hakkında "Maçın içine etti" cümlesi kullanılır.

Katar liginde yaşanan olayda ise bu cümlenin gerçek anlamda kullanılması gerektiğine şahit oluyoruz ki böyle bir sahne ne şimdiye kadar yaşanmıştır ne de bundan sonra yaşanır.

Al Gharrafa-Al Khor arasında oynanan lig maçında maçın orta hakemi bir korner pozisyonu sırasında sahaya 'küçük tuvaletini' yaptı.

Tuvaletini yaparken kameralar tarafından saniye saniye görüntülenen hakem, daha sonra maçı kaldığı yerden yönetmeye devam etti.

İŞTE HAKEMİN SAHANIN ORTASINA KÜÇÜK TUVALETİNİ YAPARKENKİ GÖRÜNTÜLERİ!

Sana Yakışmadı Massimo Busacca!

İsviçrenin ünlü hakemlerinden olan ve kariyerinde birçok dev organizasyonun finalinde maç yönetmişliği bulunan Massimo Busacca hafta sonu oynanan İsviçre Kupası maçında kendisine yakışmayacak bir davranışta bulundu.

İsviçre 1. lig takımlarından Young Boys'un bir alt ligde oynayan Baden'e konuk olduğu kupa maçında ev sahibi taraftarların kendisine ettiği küfürlere daha fazla dayanamayınca maçın içinde yukarıdaki hareketi yaptı.

Yaşanan tüm olayları özetlersek eğer; ev sahibi ekip 1-0 öne geçiyor ve gol sevinçlerinde aşırıya kaçıyorlar ve reklam panolarını yırtıyorlar. Bunun üzerine Busacca anons yapılmasını istiyor. Maçın kalan dakiklarında ise taraftarlar maç boyu hakem ile dalga geçmeye başlıyorlar. Maçın ilerleyen dakikalarında Young Boys 3-1 öne geçiyor ve maçı kazanıyor. Bu seferde konuk ekibin taraftarları Busacca'ya küfür etmeye (Busacca, Busacca G......S....) başlıyorlar. Bu olaylarda bardağı taşıran son damla oluyor ve Massimo Busacca seyircilere orta parmağını gösteriyor.

Maç sonunda ünlü hakem ilk başta "Öyle bir hareket yaptığımı hatırlamıyorum'' desede kendisine gösterilen bu resim sonrasında ''Böyle bir hareket yaptımsa anlık insanı bir tepkidir. Özürdilerim duygularıma hakim olamadım. Müsabakanın başından sonuna kadar seyircilerin küfürlerine ve provakasyonlarına maruz kaldım'' şeklinde açıklama yapıyor.

Bellamy'nin Hızını 2 Gol Durduramadı!

Hafta sonu oynanan Manchester derbisinde, City'nin Gallerli golcüsü birbirinden güzel 2 gol atmıştı. Özellikle 89. dakika da attığı ve maçın 3-3'e gelmesini sağlayan golünde Ferdindand gibi bir stoperi çaresiz bırakmıştı.

Buna rağmen Kırmızı Şeytanlar 90+6. dakikada Owen ile buldukları gol ile bu müthiş maçtan galip ayrılmasını bilmişti.

Heyecan dolu maçtan sonra yaşanan olay ise Bellamy'nin ismini gollerle değil bu olay ile duyurmasına sebep oldu.

Maç sonu sahaya giren bir Manchester Unitedlı taraftara resimdede görüldüğü gibi bir yumruk atan golcü oyuncu için Manchester polisi de soruşturma başlatmış.

Her ne kadar M.City menajeri Mark Hughes "O taraftarın maç sonunda orada bulunmaması gerekirdi" diye açıklama yapsa da biz Bellamy'nin maç sonunda takımı yenik olsada attığı 2 güzel gol ile sadece gündeme gelmesini yeğlerdik.

21.09.2009

Penaltıyı Göbekli Taraftar Attı!

Rusya liginde geçtiğimiz hafta sonu oynanan bir maçta çok ilginç bir olay yaşandı.

Futbol sahalarında rastlanmayacak bir olay diyeceğim ama bundan 2 hafta önce saha kapatma cezası nedeni ile Karşıyaka maçını İnönü Stadı'nda oyanayan Giresunspor'un maçında buna benzer bir olay yaşanmıştı. 0-0 devam eden maçın 90+3. dakikasında Karşıyaka lehine penaltı kararı çıkınca sahaya atlayan Giresunsporlu taraftarlardan biri penaltı noktası üzerindeki topa vurmuştu aksi yönde.

Rusya Ligi'nde oynanan 22. hafta mücadelesinde Saturn, Spartak Moskova'yı konuk etti. Mücadele ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile devam ederken 52. dakikada Spartak Moskova lehine penaltı kararı verildi. Moskovalı oyuncu Alex Raphael topu beyaz noktaya dikip topa vurmaya hazırlanırkende sahaya şişko bir taraftar atladı ve topa vurarak sol köşeden ağlarla buluşturdu(!). Golden sonrada sevincini koşarak başka bir atlayan taraftar ile kutladı. Olaydan sonra normal olarak kullanılan penaltı gol olsa da maçı Saturn 2-1 kazandı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER!

Emekliye Ayrılan Forma Numaraları!

90'lı yılların sonlarından günümüze kadar gelmiş olan formayı emekliye ayırma geleneği, vefa örneğinin en büyük göstergesi olarak biliniyor. Kimi takımlar bunu taraftarına adarken; bazı takımlar da unutulmaz bir futbolcusunun formasını emekliye ayırıyor. Emekliye ayrılan formayı ise bir daha kimse giymiyor. Formayı emekliye ayırma konusunda başı çeken lig olarak İtalya Serie A gözüküyor. Serie A'da bazı efsanevi futbolcuların numarası kullanımdan kaldırılırken, Pele, Maradona, Roberto Baggio, Johan Cruyff gibi isimlerin de formaları kullanılmıyor.

İŞTE EMEKLİYE AYRILAN FORMALAR

6 - Franco Baresi: (Milan'ın efsane ön liberosu Franco Baresi'nin 6 numaralı forması)


6 - Aldair: (1990 - 2003 yılları arasında, tam 13 yıl Roma'da görev yapan Brezilyalı savunma oyuncusu Aldair'in 6 numarası forması)


10 - Roberto Baggio: (Kariyerinin sadece son 4 sezonunda Brescia forması giymiş olan, 1993 FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu ve Altın Top sahibi Roberto Baggio'nun 10 numaralı forması.)


3 - Giacinto Facchetti: (Inter'in efsane sol beki, ayrıca başkanlığa getirilen ilk eski futbolcusu Giacinto Facchetti'nin 3 numaralı forması)


23 - Marc Vivien Foe: (Marc-Vivien Foe'nin 2003 yılında sahadaki ölümü sonrası M.City tarafından emekliye ayrılan forması)

17 - Marc Vivien Foe: (Kamerunlu oyuncunun 17 numaralı formasını da eski kulübü Lens emekliye ayırdı.)

3 - Paolo Maldini: (Milan formasını yıllarda başarıyla taşıyan Maldini'nin 3 numaralı forması, oğlu Milan forması giyene kadar askıda.)


10 - Diego Maradona: (Napoli'de bir tarihi yeniden yazan Diego Maradona'nın 10 numaralı forması.)

30 - Jason Mayele: (Chievo - Parma maçı öncesi takım otobüsüne yetişmeye çalışırken arabasıyla geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Chievo'lu Jason Mayele'nin 30 numaralı forması.)


29 - Miklos Feher: (25 Ocak 2004 günü SL Benfica forması ile Vitoria Guimaraes'e karşı oynanan maçın 24. dakikasında kalp krizi geçiren Feher'in 29 numaralı forması.)

10 - Pele: (Cosmos'da bir efsane olan Pele'nin 10 numaralı forması.)


10 - Ferenc Puskas: (Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Puskas'ın 10 numaralı forması.)


14 - Johan Cruyff: (Ajax ve Hollanda'nın efsane futbolcusu Johan Cruyff'un 14 numaralı forması)


25 - Gianfranco Zola: (Chelsea'nin unutulmaz oyuncusu Zola'nın 25 numaralı forması)


Related Posts with Thumbnails