29.03.2011

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Eşleşmeleri!


Bundan tam 3 ay önce Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur eşleşmeleri belli olduğunda o eşleşmeler ile ilgili şu postta tahminlerde bulunmuştum.

Bahiste özellikle İddaa'da çok uzman değilim ama Avrupa futbolunu uzun yıllar dikkatle takip etmenin verdiği tecrübe ile 8 eşleşmenin 7'sini doğrun tahmin etmişim. Bilemediğim tek eşleşme ise son dakika golü ile Inter'in Bayern Münih'i elediği eşleşme oldu.

Gelelim çeyrek final maçlarına;

Guardiola çeyrek final kuraları çekilmeden önce en çekindiği takımın Shaktar Donetsk olduğunu söylemişti. Kaderin bir cilvesimdir nedir Barcelona çeyrek finalde Ukrayna ekibi ile eşleşti. Tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselen Shaktar Donetsk, Lucescu'nun takımın başına geçtiği 2004-2005 sezonundan itibaran her sezon bir basamak daha yukarı çıkarak buralara geldi. İki ekip bugüne kadar daha önce 5 kez karşılaşırken 3'ünü Barcelona 2'sini Shaktar yendi. Özellikle 28 Ağustos 2009'da oynanan ve Pedro'nun 115. dakikada attığı gollle Barcelona'nın 1-0 yendiği Süper Kupa maçı unutulmazlar arasına girdi. Barcelona turun favorisi olsa da ilk maçın İspanya'da olması ve Lucescu'nun deplasmanlarda oyunu iyi kitleyebilmesi 180 dakika boyunca Barcelona'nın soğuk terler dökmesine sebep olur. Yine de Xavi-Iniesta-Messi faktörü ile %51 Barcelona turu geçer.

Belalısı Lyon'u eleyerek Jose Mourinho yönetiminde 6 sezonun ardından ilk kez çeyrek finale kalan Real Madrid, tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Tottenham ile son 4'e kalma mücadelesi verecek. Bu 2 takım daha önce hiç resmi maç yapmadı. Tur için herkes Real Madrid'i favori görse de ben bir önceki turda Milan'ı eleyerek büyük sürprize imza atan Tottenham'ın eleyeceğini düşünüyorum. Cristiano Ronaldo, Marcelo ve Benzema'nın İspanya'daki ilk maçta oynamamasının bu tercihi yapmamda payı büyük elbette. İş yerinde Tottenham'ın R.Madrid'i eleyeceğine dair iddiaya bile girdim, bakalım ne olucak :)

Chelsea-Manchester United eşleşmesi şüphesiz çeyrek finalde en dengeli geçecek eşleşmelerden biri. Turu geçen takım 180 dakika sonunda belli bile olmayabilir, penaltılara kadar bile gidebilir 2.maç. Chelsea her ne kadar ligde lider M.United'ın 11 puan gerisinde olsada 1 ay önce Stamford Bridge'te oynanan lig maçını 2-1 kazanmıştı. 2 İngiliz devi 2008 yılındaki finalden sonra Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez karşı karşıya gelecek. O finali penaltılarla geçen M.United tur yine penaltılara kalırsa eğer bu sefer 3 sene önceki gibi şanslı olmayabilir. Favorim birazda duygusal olarak Manchester United. Yine de turu geçen takımı çok küçük nüanslar belirler gibi geliyor bana.

Çeyrek finale kalan 8 takım belli olduğu zaman en zayıf halka olarak Schalke gözüküyordu. Son dakikalarda attığı golle Bayern Münih'i deplasmanda 3-2 yenip eleyen Inter'in o kadar zorlu 2 maçtan sonra en zayıf takım ile eşleşmesi hakkıydı aslında. Şampiyonlar Ligi son şampiyonu grupta Werder Bremen, 2.turda B.Münih'ten sonra çeyrek finalde Schalke ile eşleşerek Şampiyonlar Ligi'nde yer alan 3 Alman takımı ile de eşleşerek ilginç bir istatistiğe imza attı. Her ne kadar Raul, Huntelaar, Jurado gibi tecrübeli oyunculara sahip olsa da Schalke'nin Inter karşısında pek bir şansı olduğuna ihtimal vermiyorum. Bundesliga'da küme düşme hattının 5 puan üstünde yer alan Schalke 3 hafta önce Felix Magath'ın yerine Ralf Rangnick'i getirerek önceliğini lige verdiğini ispatlamış oldu zaten.
Related Posts with Thumbnails