28.02.2009

İddaa Tahminleri (27 Şubat - 2 Mart)

İddaa bu hafta yeni sisteme geçiş yapıyor. O nedenle Cumartesi ve Pazar maçları kombine edilemiyor bu haftaya özel. Çünkü Cuma-Cumartesi maçlarında kodlar 1'den 6'ya kadar iken yeni dönemde Pazar maçlarında görüldüğü üzere kodlar 1'den 9'a kadar. Gelecek hafta diğer spor dallarının İddaa'da olacağınıda belirtelim.

Bu hafta özellikle Avrupa maçları oynayan takımların maçlarında sürpriz denenebilir. Avrupa'dan yorgun dönen takımlar bu hafta takılabilirler.

Geçelim bu hafta sonundaki tahminlerime;

216 - Everton - West Bromwich Albion 2.5 Gol Altı 1.70

Ligde aldığı istikrarlı sonuçlarla üst sıraları zorlayan Everton'da bu hafta eksikler baya çok. Sezon başından beri özellikle hücumdaki oyuncuların eksikliğinden çok çeken Everton'da geçen haftaki maçta sakatlanan takımın en önemli oyuncusu Arteta'da sezonu kapattı. Bu hafta Cahill sahada olucak. WBA takımı ise deplasmanlarda sadece 6 gol atabilmiş. Everton içerde 13 maçta 18 gol atmış. Rakip zayıf olsa da Everton az gollü bir galibiyet alır ve maç "Alt" biter.

Skor: 2-0

231 - Arsenal - Fulham 2.5 Gol Altı 1.70

Adebayor, Eduardo, Fabregas'ın sakatlıklarında hücum bölgesinde çok zorlanıyor Topçular. Hafta sonu Roma'yı çok tartışılacak bir penaltı golü ile 1-0 geçtiler. Ligde içerde oynadıkları son 7 maçın hiçbirinde 1 golü geçemediler. Fulham'da son haftalarda baya iyi gidiyor. Deplasmanlarda yenilmemeyi öğrendiler. Arsenal'e kolay kolay teslim olmazlar. Arsenal'de eksikler devam ediyor. Kısır bir maç olur. 0-0 ya da 1-0 Arsenal lehine bitebilir maç.

Skor: 0-0

416 - Lazio - Bologna 1 1.65


Başkent temsilcisi geçen hafta deplasmandaki Lecce galibiyeti ile kendine geldi. 6 maç süren kazanamama serilerini bu maçla sonlandırdılar. Bundan sonra üstüste galibiyetler alarak Uefa kupasına kalmaya çalışacaklar. Karşılarındaki Bologna ise yeni hocaları ile başlarda iyi puanlar kazansa da son 4 maçta sadece 1 puan aldılar. Lazio seyircisinin de desteği ile galibiyet serilerine bu maçla başlar.

Skor: 2-0

421 - Fenerbahçe - Sivasspor 0,2(Çifte Şans) 1.57

Sivasspor her ne kadar son haftalarda kötü bir futbol sergilese de içerde kazanmaya, dışarda kaybetmemeye devam ederek büyük takım olma yolunda ve şampiyon olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. Fenerbahçe'de R.Carlos ve Kazım'ın cezası var. Selçuk ve Edu'nun oynamaları şüpheli. Sivasspor bu tip maçlarda daha iyi motive oluyor ve sürpriz sonuçlar alıyorlar. Bu sezon 4 büyüklerle ilk yarıda oynadıkları 4 maçta 8 puan alarak geçen sezondan ders aldıkları şüphesiz. Sivasspor kazanırsa sürpriz olmaz ama garanti olması açısından çifte şans daha ideal.

Skor: 4-2

424 - Le Mans - Le Havre 1 1.75

Le Havre için lig tamamen bitti diyebiliriz. Her ne kadar matematiksel olarak ligde kalma şansları devam etsede son 10 haftada aldıkları 9 mağlubiyet ile 2. lig için şimdiden hazırlanıyorlar desek yalan olmaz. Le Mans geçen sezon özellikle iç sahada topladığı puanlarla ligi üst sıralarda bitirmişlerdi. Bu sezon baya sıkıntıdalar. Son 2 hafta Lille ve Marsilya'dan 1'er puan alarak gelecek adına olumlu sinyaller verdiler. Karşılarında bu kadar zayıf rakip bulmuşken 3 puan dışında alternatifleri yok.

Skor: 2-0

455 - Espanyol - Real Madrid 1,0(Çifte Şans) 1.67

Espanyol geçen hafta Katalan derbisinde hemde deplasmanda Barcelona'yı yenerek hem son sıradan kurtuldu hemde şampiyonluk yarışına renk katmış oldu. Uzun süren sakatlıktan sonra sahaya dönen De La Pena o maçta 2 gol atmıştı. De La Pena'nın en son sahada yer aldığı maç Espanyol'un ligde galip geldiği son maçtı aynı zamanda. Bu maçta De La Pena'nın oynayacak olması Espanyol için avantaj. Real Madrid hafta içi sahasında Liverpool'a yenilerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalma umutlarını mucizelere bıraktı. Her ne kadar ligdeki son 9 maçını kazansa da Real bu deplasmanda takılır diye düşünüyorum.

Skor: 0-2

501 - Orduspor - Samsunspor 1 2.00

Bank Asya 1.ligde Karadeniz derbisi. Ev sahibi Orduspor ilk 6 hedefiyle ligde yer alırken son 7 haftada aldığı 4 puanla bir anda kendisini düşme hattının sadece 3 puan üzerinde 14. sırada buldu. Samsunspor'da tam tersi düşme hattında yer alırken son 6 haftada kazandığı 11 puanla 8. sıraya yükseldi ve ilk 6 yarışına dahil oldu. Mor-Beyazlı ekip ligde topladığı 27 puanın 21'ini içerde almış. Samsunspor ise son 5 deplasmanda gol dahi bulamamış. Ev sahibi ekip bu derbi mücadelesinde kazanarak taraftarlarını sevindirir.

Skor: 2-1

505 - Boluspor - Altay 1 2.00

Ligde uzun süredir kaybetmeyen 2 takımın mücadelesi. Boluspor 5, Altay ise 2 puan geriden 2. sıradaki Kasımpaşa'yı takip ediyor. Boluspor son 7 maçta 18 puan kazanırken, Altay son 10 maçta 5 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Ev sahibi ekip taraftarından alacağı destekle bu maçı da kazanır ve ilk 2 iddiasını sürdürür. Altay'ın 10 maçlık yenilmezlik serisi bu maçta biter.

Skor: 0-0

508 - Karşıyaka - Sakaryaspor 0 3.90

İlk 17 haftada sadece 9 puan alarak kesin düşer gözüyle bakılan Sakaryaspor'un direnişi son 5 haftada aldıkları 10 puanla sürüyor. Karşıyaka ise son 5 maçta aldığı 5 puanla kötü bir performans sürdürsede zirvedeki takımlarında kötü performansı ile zirveden sadece 3 puan geride. Sakaryaspor deplasmanlarda iç sahadaki kadar iyi değil ama 90 dakika verdikleri mücadele ile direnişlerini sürdürüyorlar. Bu haftaki maç çok zor olsa da en azından 1 puan ile dönerler İzmir deplasmanından.

Skor: 2-0

547 - Atalanta - Chievo 1 1.70

Atalanta içerde kazandığı puanlarla Uefa kupasına katılma iddasını sürdürüyor. Inter,Napoli,Roma,Lazio gibi takımlar Bergamo'dan puan alamadı. Bu haftaki rakipleri düşmeme mücadelesi veren Chiveo. 7 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta son dakikada Mutu'nun gelen golüyle sona ermişti. Son haftalara kadar düşmeme yarışı içinde yer alabilirler ama böylesi zor bir deplasmandan puan çıkarmalı imkansız.

Skor: 0-2

548 - Cagliari - Torino 1 1.80

İtalya'da iç saha performansı mükemmel olan takımlardan bir diğeri de Cagliari. İçerde oynadıkları son 10 maçta 25 puan aldılar. Her ne kadar Torino 6 haftadır mağlup olmasada bu süreçte sadece 1 galibiyet alabildi. Cagliari Uefa'ya kalmak için sahasında sürpriz bir sonuca izin vermeyerek Torino karşısında 3 puanı alır.

Skor: 0-0

549 - Palermo - Catania 1 1.70

Bu hafta İtalya'da hep ev sahibi takımlardan gidiyoruz. Sahasında yaptığı 12 maçın 9'unu kazanan Sicilya ekibi Palermo, istikrarsız sonuçlar alarak düşüşe geçen Catania'yı ağırlıyor. Geçen hafta aldığı 3 puan dışında Catani oynadığı son 7 maçta sadece 2 puan almıştı. Ev sahibi ekip geçen hafta sahasında aldığı Juventus mağlubiyetiyle üzdüğü taraftarlarını bu maçta alacağı 3 puanla sevindirir.

Skor: 0-0

551 - Sampdoria - Milan 1 3.00

Uefa'dan elenerek dönen takımın mücadelesi. Ev sahibi Sampdoria bir aralar düşmeme mücadelesi verse de son haftalarda aldığı iyi sonuçlarla en azından tehlike bölgesinden uzaklaştı. Şüphesiz bu yükselişte ara transferde gelen ve takıma çabuk ısınan Pazzini'nin katkısı büyük. Milan ise lider Inter'in 11 puan gerisinde kalarak şampiyonluk şansını mucizelere bıraksada en azından ilk 4 dışında kalmak istemiyor. Sampdoria'da Cassano'nun durumu belirsiz. Milan'da Kaka ve Ronnie kesin yok. Her ne kadar son senelerde Sampdoria sahasında Milan'ı yenemese de bu sefer bu maçtan galip geleceklerini düşünüyorum.

Skor: 2-1

566 Hamburg - Wolfsburg 1 1.75

Haftaya lider giren Hamburg bugün oynanan maçlar neticesinde maç eksiği ile Herhta'nın gerisine düştü. İç sahada topladığı puanlarla az da olsa şampiyonluk şansı olan Wolfsburg haftaiçi hemde sahasında yenilerek Uefa'ya veda ederken taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. İki takımda iç sahada oynadığı 10 maçta 28 puan aldı. Wolfsburg'un deplasmanda sadece 1 galibiyeti var. Ligin ilk yarısındaki maçını ev sahibi Wolfsburg almıştı. Bu sefer de iç sahada oynayan Hamburg kazanır ve liderliğini sürdürür.

Skor: 1-3

568 - Werder Bremen - Bayern Münih 1 2.80


Hafta arasında Uefa'da Milan'ı eleyerek büyük bir başarıya imza atan Bremen ekibi o maçın üzerinden 72 saat geçmeden üst düzey bir maça daha çıkacak. Her ne kadar bu kadar kısa sürede oyuncuların 2 tane zor maçı kaldırmaları zor gözüksede, Werder Bremen galip gelerek Münih'i ligde 2 maçta da yenen 6. takım olarak tarihe geçmek isteyecektir (İlk yarıdaki maçı Werder 5-2 kazanmıştı). Diego ve Pizarro'nun üstün performansı ile ligde son 4 haftada 3 kez mağlup olan Münih'i yenebilirler. Münih'te Lizbon deplasmanından 5 gollü bir galibietle dönsede bu deplasmandan puan almaları zor.

Skor: 0-0

572 - Malaga - Recreativo Huelva 1 1.65

Ev sahibi Malaga bu sene gerçekten müthiş bir performans sergiliyor. İç sahada galip gelmelerinin yanı sıra deplasmanlarda da puanlar kazanmaya başladılar ve üst sıralardaki takımların kötü performansı ile ilk 4'e girme şansları bile doğdu. Onlar için gerçekçi hedef Uefa'ya kalmak kesinlikle. Recretivo düşme hattında ve içerde oynadığı son 6 maçtan 16 puan çıkaran Malaga karşısında çok fazla direnemezler diye düşünüyorum.

Skor: 0-2

577 - Olympiakos - Panathinaikos 1 1.95

Bu maç öncesinde Olympiakos tam 11 puan farkla ligde lider durumda. Bu hafta en yakın takipçileri Panathinaikos'u yendikleri takdirde ligin bitimine 6 hafta kalan puan farkı 14'e çıkıcak ve şampiyonluğu büyük ölçüde garantileyecekler. Panathinaikos için ise ligden çok Şampiyonlar Ligi daha önemli. İspanya'dan avantajlı bir skorla döndüler ve onlar için öncelik Devler Ligi. Olympiakos ligde sahasında oynadığı 12 maçta da puan kaybı yaşamadı ve bu serileri devam eder bu haftada.

Skor: 0-0

580 - Konyaspor - Galatasaray 2.5 Gol Altı 1.70

Galatasaray Perşembe günü Uefa kupasında 90 dakika üst düzey mücadele ettiği maçta Bordaeux'u eledi elemesine ama hem M.Topal'ı kurban verdi o maçta hemde tüm futbolcular çok fazla efor sarfettiklerinden fiziken çok yoruldular. Böyle bir maç üzerine Konya gibi hem çok soğuk hemde yağan kardan dolayı zemini çok bozuk bir sahada oynanacak maç kolay geçmeyecektir. Konya'da ise Serhat Akın cezalı ve Veysel'in de bitiriciliği çok kötü. Golsüz bir beraberlik ya da 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile bitmesi muhtemel maçta "Alt" seçeneği en ideal tercih.

Skor: 0-1

590 - Inter - Roma 1 1.70

Lider Inter bu tarz maçları kazanmayı çok iyi biliyor. Juventus ve Milan'ı San Siro'da yenerek ligde kendine yaklaştırmamıştı. Roma'da ise Totti'nin belirsiz oluşu savunmada Juan ve Cicinho'nun olmayışı önemli eksikler olarak göze çarpıyor. Roma'nın ilk 4 yarışı içinde puan kaybına tahammülü yok ama Inter'e karşı özellikle deplasmanda çelme takmaları zor. İki takımda hafta içi Şampiyonlar Ligi'nden moralsiz dönse de bu akşam Juventus'un kaybetmesi ile Inter aradaki puan farkının azalmasına izin vermez.

Skor: 3-3

Arsenal-Roma Maçında Hakem Oyuncuları Unuttu !

Şampiyonlar Ligi’nde 2. tur heyecanı başlarken önceki gece oynanan Arsenal-Roma maçında sahalarda ender rastlanacak bir olay gerçekleşti. Arsenal’in Van Persie’nin attığı penaltı golüyle 1-0 kazandığı maçın devre arasında İngiliz ekibi sahaya 9 kişiyle çıktı ve maç böyle başladı.

Karşılaşma sonrası akıllarda mücadeleden çok bu olay kaldı. Arsenal sahaya 9 kişi çıktığı halde bunun farkına varamayan maçın Danimarkalı hakemi Claus Bo Larsen, mücadelenin ikinci yarısını başlattı.

William Gallas ve Kolo Toure’nin soyunma odası koridorlarından koşarak sahaya gelmesinin ardından hakem, maçı durdurdu ve Kolo Toure’ye sarı kart gösterdi oyun yeniden başladı. Olayın perde arkasında ise ilginç bir durum vardı. Batıl inançları gereği devamlı sahaya arkadaşları çıktıktan sonra en son adım atan Toure, Gallas’ın soyunma odasında olduğunu görünce onu beklemeye başladı. Ancak, diğer oyuncular sahanın yolunu tutmasına rağmen Gallas, aldığı bir darbe nedeniyle kendisine tedavi yaptırıyordu. Gallas’ı bekleyen Toure de bu durumun farkına varmadı. İki oyuncu da bu yüzden sahaya çıkmakta geciktiler ve başlama vuruşunu kaçırdılar.

Haberin videosu için;

http://www.futbolizlesek.com/video/855/Arsenal--Roma-ma%C3%A7%C4%B1nda-skandal

27.02.2009

Uefa Kupası'nda Son 16 Takım Belli Oldu


Temsilcimiz Galatasaray, ölüp ölüp dirildiğimiz maçta, Fransa'nın güçlü ekibi Bordeuax'u Sami Yen'de 4-3 yenerek adını bir üst tura yazdırdı. 6. saniyede gelen gol sahada şok etkisi yarattı. Galatasaray maçtan kopmayarak skoru 3-1'e taşımayı bilse de skor 3-3'e geldi. Euro 2008'de milli takımımız ile bu tip maçları çokça yaşamıştık. O takımda yer alan Turko'lardan Sabri'nin son dakikada attıığı gol ile aynı heyecanı bu sefer Galatasaray ile yaşadık. Çok şükür vücutlarımız bu heyecana karşı artık dirençli de sıkıntı olmadı. Maçta Kewell'ın attığı gol ise tek kelimeyle mükemmeldi. Hagi'den beri Ali Sami Yen'de bu tip golleri görmeyi çok özlemiştik açıkçası.

Daha bu turda kupanın favori takımlarından birçoğu kupaya veda etti. Milan 2-0 öne geçmesine rağmen Pizarro'ya engel olamayınca sahasında Werder Bremen ile 2-2 berabere kaldı ve Alman ekibi son 16'ya kaldı. Valencia'da sahasında ilk maçta 1-1 berabere kaldığı D.Kiev ile 2-2 berabere kalınca Milan gibi deplasman golü ile elenmiş oldu. Fiorentina sahasında 1-0 yenildiği Ajax'a karşı Hollanda'daki maçta 1-0 öne geçse de son dakika da Ajax'ın golüne engel olamayarak kupaya veda eden bir diğer favori takımlardandı.

Villa Park'ta 1-1 berabere kalan A.Villa ve CSKA Moskova takımlarından turu geçen Rusya'da 2-0 kazanan Zico'nun takımı oldu. Lucescu'nun takımı Shaktar 2-0 avantajla çıktığı maçta Tottenham ile İngiltere'de berabere kalarak bir üst tura adını yazdırdı.

Uefa'nın sürpriz takımlarından Metalist, deplasmanda 1-0 yendiği Sampdoria'yı Ukranya'da 2-0 ile geçerek gol yemeden maç kazanmaya devam ederek son 16'ya kaldı. Turnuvanın bir diğer sürpriz takımı Danimarka'nın Aalborg takımı da Deportivo'yu deplasmanda 3-1 geçerek 4. tura çıktı.

Bu turun 90 dakikada tamamlayan tek mücadelesi olan Twente-Marsilya mücadelesinde Fransız ekip penaltılarla turu geçen takım oldu.

3.tur maçlarında alınan sonuçlar ve tur atlayan takımlar şu şekilde oluştu:

(0) Galatasaray 4 - 3 Bordeaux (0)
(1) AC Milan 2- 2 Werder Bremen (1)
(1) Ajax 1- 1 Fiorentina (0)
(1) CSKA Moskova 2- 0 Aston Villa (1)
(0) Deportivo La Coruna 1- 3 Aalborg (3)
(1) Metalist Kharkiv
2- 0 Sampdoria (0)
(1) Twente 0- 1 Marseille (0)
(3) Hamburg 1- 0 NEC Nijmegen (0)
(2) Manchester City 2- 1 Kopenhag (2)
(3) Saint Etienne 2- 1 Olympiakos (1)
(0) Standard Liege 1- 1 Braga (3)
(0) Tottenham 1- 1 Shakhtar Donetsk (2)
(2) Udinese
2- 1 Lech Poznan (2)
(1) Valencia 2- 2 Dinamo Kiev (1)
(1) Stuttgart 1- 2 Zenit Saint Petersburg (2)
(0) Wolfsburg 1- 3 Paris Saint Germain (2)

4. tur ilk maçları 12 Mart'ta rövanşlar ise 18-19 Şubat'ta oynanacak. 4. tur eşleşmeleri ise şu şekilde oluştu:

Hamburg (ALM) - Galatasaray (TÜR)

Werder Bremen (ALM) - Saint Etienne (FRA)

CSKA Moskova (RUS) - Shaktar Donetsk (UKR)

Udinese (İTA) - Zenit (RUS)

PSG (FRA) - Braga (POR)

Dinamo Kiev (UKR) - Metalist Kharkiv (UKR)

Manchester City (İNG) - Aalborg (DAN)

Marsilya (FRA) - Ajax (HOL)

26.02.2009

Devler Ligi'nde İlk Round Tamamlandı

2.5 aylık bir bekleyişten sonra Şampiyonlar Ligi'ne tekrar kavuştuk. İlk maçlarda oynanan futbollar bizi pek tatmin etmese de rövanş maçlarında daha heyecan dolu maçlar izleyeceğimiz şüphesiz. Özellikle Inter-Manchester United ve Real Madrid-Liverpool maçlarında futboldan çok psikoljik bir savaş ve az sayıda pozisyonlar gördük.

Ferguson, Mourinho'ya karşı avantaj sağlarken, Gerrardsız Liverpool, Real Madrid'i Bernabeu'da 1-0'la geçerken, Chelsea'de Juventus'u suskun golcüsü Drogba ile aynı skorla geçerek avantaj sağladı. Bir diğer İngiliz-İtalyan eşleşmesinde ise Arsenal, Spalletti'nin öğrencilerine karşı 1-0'lık üstünlükle avantaj sağladı.

Bayern Münih, Portekiz deplasmanından 5-0'lık bir galibiyetle dönerek %99 ihtimalle çeyrek finali garantiledi. Lyon - Barcelona maçında her zamanki gibi Juninho'nun fizk kurallarını altüst eden frikik golüne şahit olduk. Bu gole Henry ile cevap veren Katalanlar için Nou Camp'taki maç kolay olmayacak.

Atletico Madrid'in 2 kez öne geçmesine rağmen Lisandro Lopez'i durduramasıyla Vicento Calderon'da Porto ile 2-2 berabere kalması ve El Madrigal'da 1-1 biten Villareal-Panathinaikos maçı ilk maçlarda sürpriz denilecek maçlardandı.

İlk turdaki toplu sonuçlar şu şekilde oluştu:

Arsenal 1-0 Roma

Atletico Madrid 2-2 Porto

Inter 0-0 Manchester United

Lyon 1-1 Barcelona

Chelsea - Juventus : 1-0

Real Madrid 0-1 Liverpool


Sporting Lisbon 0-5 Bayern Münih


Villarreal 1-1 Panathinaikos

25.02.2009

Lehmann kramponu üst ağlara attı !











Almanya'da hafta sonu oynanan Stuttgart - Hoffenheim maçında çok ilginç bir olay yaşandı.

Maçın 88. dakikasında Stuttgart'ın tecrübeli kalecisi Jens Lehmann maç esnasında bir pozisyonda ayakkabısı ayağından çıkan Salihovic'in ayakkabısını yerden alarak koruduğu kalenin üst ağlarına attı.

Salihovic bu olaydan ötürü bir süre ayakkabısız oynamak zorunda kaldı. Maçın hakemi bu yaşananları görmediği için Lehmann'a herhangi bir kart göstermedi.

24.02.2009

İddaa Tahminleri (24 Şubat - 26 Şubat)

Bu haftaiçi heyecan Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçları ve Uefa Kupası'nda 3. tur rövanş maçları ile devam ediyor. Takımları liglerindeki performasnlarla değerlendirmek yanlış olur. Avrupa maçlarında oyuncuların daha farklı motive olduklarını ve takımların bu maçlar için hafta sonunda bazı oyuncularını dinlendirdiklerini unutmayarak tahminlere geçelim.

132 - Arsenal - Roma 0,2(Çifte Şans) 1,61

Ev sahibi ekipte özellikle ileri uçtaki eksikler can sıkıyor. Adebayor ve Eduardo'nın sakat olduğu için, Arshavin'in de daha önze Zenit ile Avrupa maçında oynadığı için oynamayacak. Roma'da ise Totti bu maçta hazır ama onlarda da savunmada Juan ve Cicinho yok. İtalyan ekip bu deplasmandan gol yemeden istediği bir sonuç alabilir. İlk tercihim Roma'nın yenilmezliği. Alt seçeneği de bu maç için ideal.

Skor: 1-0

133 - Atletico Madrid - Porto 1 1.85

Her ne kadar liginde istikrarsız sonuçlar alsa da ev sahibi ekibin Liverpool'un grubunda yenilmediğini göz ardı etmeyelim. Son lig maçında Aguero yedekteydi ve özellikle bu maça saklandı. Porto ise Arsenal, D.Kiev ve Fenerbahçe'nin olduğu grubu lider tamamlamıştı. Ev sahibi ekip yıldız oyuncuları ile galibeyete kolayca uzanacaktır. Üst seçeneği de bu maçta düşünülecek bir diğer tercih.

Skor: 2-2

134 - Inter - Manchester United 1 2.35

2. tur eşleşmesinde erken final niteliğinde bir maç. Tur için favorim her ne kadar İngiliz takımı olsa da bu maçta Ferguson'un kafası eskiklerden ötürü çok rahat değil. Savunmada Vidic'in cezalı oluşu, Gary Neville, Hargreves, W.Brown ve O'Shea'nın sakat oluşu nedeniyle Ferdinand'ın yanında kimin oynayacağı şüpheli. Inter'de Materazzi ve Vieira dışında eksik yok. Ferdinand'ın tek başına Adriano-Zlatan ikilisini durdurması kolay değil. Maç saatindeki ilk 11'ler de çok önemli ama Inter'in rahat bir galibiyet alacağını düşünüyorum.

Skor: 2-2

135 - Lyon - Barcelona 1,0(Çifte Şans)

Hem İspanya liginin hem de Şampiyonlar Ligi'nin açık ara favorisi olan Barcelona, 2. turda Fransa Ligi'nin dominant takımı Lyon karşısında. Bu turu Barcelona'nın geçmesi her ne kadar çok zor olmasa da Fransa'daki maçta ev sahibi ekibin kolay kolay pes edeceğini sanmıyorum. Juninho, Karim Benzema gibi etkili oyunculara sahip Lyon, yıldızlar topluluğu Barcelona karşısında taraftar desteği ile en kötü kaybetmez.

Skor: 1-1

222 - Chelsea - Juventus 2.5 Gol Altı 1.45


Chelsea, Hiddink'in gelişi ile daha iyi top oynamaya başladı. Juventus'ta Real Madrid'i 2 maçta da yenerek o gruptan lider çıkmıştı. Juventus rövanşı da düşünürek kontrollü oynayarak pozisyon vermemeye çalışacaktır. İki takımın kalecilerinin dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterildiğini düşünürsek kolay kolay gol sesinin çıkmayacağı bir maç olur gibi gözüküyor.

Skor: 1-0

223 - Real Madrid - Liverpool 1 2.30

Liverpool'da kaptan Steven Gerrard'ın oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor. Benitez maçtan önceki son antremanda kararını vereceğini söylesede tam hazır olmadığı için riske etmez. Real 6 senedir 2. turlarda eleniyor. Bu sene şansızlıklarını kırmak için ilk maçtan avantajlı skor elde etmek zorundalar. Ramos ile beraber çok iyi çıkışa geçtiler. Gerrard'sız Liverpool direnemez. Üst seçimi de diğer alternatif seçim olabilir.

Skor: 0-1

224 - S.Lizbon - Bayern Münih 0 2.90

Ligde kötü günler geçiren Münih en azından şampiyonlar liginde başarılı sonuçlar alarak taraftarını sevindirmek isteyecektir. Belki de en kolay kuralardan birini çektiler diyebiliriz. Gene de deplasman maçı olduğu için çokta fazla zorlamayarak turu Almaya'ya bırakırlar. Beraberlik ön planda "alt" seçeneği de diğer bir alternatif.

Skor: 0-5

225 - Villareal - Panathinaikos 1 1.60

Panathinaikos'un seyirici çok ateşli. O atmosferde hiçbir takım kolay kolay galip gelemiyor. Ne Inter, ne Chelsea oradan galibiyetle dönebilmişti son zamanlarda. Bunun bilincinde olan Villareal turu ilk maçtan bitirmeye çalışacaktır. Nihat'ta sakatlıktan döndü ileride Rossi ile iyi bir ikili olur eğer il 11'de çıkarsa. Ev sahibi ekip galip gelir.

Skor: 1-1

321 - Metalist Kharkiv - Sampdoria 2.5 Gol Altı 1.45

Sampdoria'da takımın en önemli oyuncusu Cassano sakatlığı nedeniyle Ukranya'ya getirilmedi. Cassano olmadığı zaman gol yollarında Sampdoria'nın büyük sıkıntı çektiğini düşünürsek bu maçta Metalist istediğini alır. İlk maçtaki 1-0'lık avantaj Metalist'in bu maçta kontrollü oynamasını sağlayacaktır. Ev sahibi takım en iyi yaptığı şeyi gene yapar ve bu maçı gol yemeden tamamlayarak üst tura çıkar. Diğer alternatifim Metalist'in yenilmezliği.

Skor: 2-0

324 - Wolfsburg - PSG 1 1.80

Fransa'daki ilk maç 2-0 PSG'nin üstünlüğü ile bitmişti. Wolsfburf Almanya liginde iç sahada oynadığı 10 maçtan 28 puan çıkardı. Uefa kupasında da iç sahada oynadığı 3 maçtan galip geldi. PSG karşısında hem galip geleceklerdir, hemde turu geçecek skora ulaşacaklardır. Diğer alternatifim "Üst" seçeneği.

Skor: 1-3

325 - Galatasaray - Bordeuax 1 2.15

Her açıklamasında lige daha fazla önem verdiğini söyleyen Blanc, bu maçı ne kadar önemsiyor bilinmez. Takımın yıldızı Gourcuff'u çok yorgun diye lige saklamak için İstanbul'a getirmedi. Bordeuax'nun 1.ve 2. kalecisi kadroda olsada ikisininde oynayıp oynamayacağı şüpheli. Galatasaray'da Bülent Korkmaz'ın başa geçmesi ile takım dahada kenetlenecektir. Ayrıca Sarı-Kırmızılılar'ın Avrupa'da bir başka oynadıklarını biliyoruz. Etkili seyirci desteği ile Galatasaray ne yapar eder alır bu maçı. Bir diğer alternatifimde Servet'in yokluğundan dolayı "Üst" seçeneği.

Skor: 4-3

333 - Milan - Werder Bremen 1 1.50

Uefa'da bu turun en çekişmeli eşleşmelerinden biri. Werder belki de eski performansını sergileyebilse ilk maçta avantaj elde edebilirdi ama eski güçleri yok. Milan'da Kaka ve Ronaldinho'nun maç kadrosunda olmayışı önemli eksik olarak göze çarpsada Pato,Inzaghi ve Shevchenko gibi etkili oyunculara sahipler. Werder Bremen biraz da Diego'ya endeksli olduğundan bu maçtan istediklerini gelde etmeleri zor görünüyor. Milan'ın 1 gol atıp üzerine yatacağını düşündüğümden "Alt" seçeneği de tercih edilebilir.

Skor: 2-2

334 - S.Liege - Braga 2.5 Gol Üstü 1.90

İlk maçı Portekiz temsilcisinin 3-0'la geçmesi beni bu tahmine "Üst" tercihine iten en büyük etken. Standart Liege her ne kadar Everton'u elese de, Uefa'daki en zor gruptan çıkma başarısını gösterse de buradan turu almaları çok zor. Genede var güçleri ile savaşacaklardır ve dolayısıyla defanstada çok açıklar vereceklerdir. Standart Liege'nin galibiyeti büyük olası olsa da ben yüksek oranı ile "Üst" tercihini oynamayı daha mantıklı buluyorum.

Skor: 1-1

335 - Stuttgart - Zenit 1 1.85

Bu turun bir diğer zorlu eşleşmelerinden biri. Zenit geçen sezon yakaladığı başarıyı tekrarlama niyetinde. Stuttgart ise Almanya liginde pekte iyi sonuçlara imza atmıyor. İlk maçı 2-1'lik skorla Zenit kazanmıştı. Taraftarının desteği ve son haftaların formda oyuncusu Mario Gomez'in katkıları ile Stuttgart'ın galip geleceğini düşünüyorum. Zenit'te Arshavin gittkten sonra düşüş başlayabilir.

Skor: 1-2

336 - Udinese - Lech Poznan 1 1.55

Udines ilk maçta 2-0 öne geçmiş olmasına rağmen rehavetinde etkisi ile son 10 dakikada yediği 2 golle galibiyeti kaçırmıştı. İlk maçta yer almayan Di Natale'nin bu maçta oynayacağını söylemekte yarar var. Polonya ekibi Udinese karşısında pek fazla direnemez. Udinese rahat bir galibiyet alarak üst tura yükselir.

Skor: 2-1

344 - Valencia - D.Kiev 1 1.55

Ukranya'daki ilk maç karşılıklı gollerle 1-1 berabere sonuçlanmıştı. O maçta Kiev adına golü atan Milevsky kırmızı gördüğü için bu maçta sahada yok. Valencia ligde kötü günler geçiriyor. En azından Uefa'da taraftarını sevindirmek istiyorlar. David Villa cezalı olduğu için hafta sonu lig maçında yok ve tüm konsantrasyonunu bu maça verecektir. Zor bir maç olucak ama Valencia yıldız oyuncuları ile turu geçen taraf olur.

Skor: 2-2

Çok özlemiştik seni Devler Ligi

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi 2. tur maçları ile tam 76 gün sonra start alıyor. Şampiyon olan takımın toplamda kasasına reklam gelirleriyle beraber 110 milyon euro koyacak olması kulüpler için prestijin yanında büyük bir maddi gelir kapısı da demek. Her ne kadar ismi Şampiyonlar Ligi olsa da şu anda 2. turda yer alan 16 takımdan sadece 6'sının kendi liglerinde şampiyon olması ilginç bir bilgi olarak göze çarpıyor.

Bu turda 3 İngiliz takımı (Man.Utd,Arsenal,Chelsea) ile 3 İtalyan takımı(Inter,Roma,Juventus)nın birbirleri ile eşleşmesi dolayısıyla ilginç maçlara sahne olucak.Bu 3 eşleşme dışında Real Madrid - Liverpool eşleşmesi de kaçırılmayacak maçlardan biri.

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur eşleşmeleri şu şekilde:

24 ŞUBAT SALI

Arsenal - Roma

Atletico Madrid - Porto

Inter - Manchester Utd. (Star Tv)

Lyon - Barcelona

25 ŞUBAT ÇARŞAMBA

Chelsea - Juventus

Real Madrid - Liverpool (Star Tv)


Sporting Lisbon - Bayern Münih (Cnn Turk)


Villarreal - Panathinaikos

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (26. Hafta)


Lider Manchester United bu haftada sahasında Blackburn'u yenerek ligdeki galibiyet serisini 10 maça çıkardı. Son 15 maçta da Manu'nun 41 puan aldığını belirtelim. Takipçisi Liverpool'un puan kaybıyla aradaki puan farkının 7'ye çıkması, Kırmızı-Şeytan'ların şampiyon olma yolunda iyice rahatlamasını sağladı. Blackbur'nun Santa Cruz ile bulduğu gol Manchester United'ın 14 maç sonra kalesinde gördüğü ilk goldü. Manchester United'ın bu maçta kalesinde Polonya'lı kaleci Kuszczak'ın koruması ile Van Der Sar'ın 1302 dakikalık rekoru devam etmiş oldu. Blackburn'da ise Sam Allyrdace'in gelişinden sonraki ilk 4 maçta 8 puan kazansa da son 4 maçta alınan 2 puanla tekrar düşme potasına girdi.

Ligin en az yenilgi alan takımı olan Liverpool son 13 maçında aldığı 8 beraberlikle(5'i iç sahada) şampiyonluk şarkıları söylerken bir anda lider Manu'nun çok uzağında kaldılar. Deplasmanlarda iç sahadakinden daha fazla puan ve galibiyet alan Liverpool, takımın en önemli oyuncusu Steven Gerrard'ın yokluğunda M.City ile Anfield Road'ta 1-1 berabere kaldı. Arap şeyhinin takımı olan, ara transferde 100 milyon euroya yakın para harcayarak Shay Given, Wayne Bridge, Craig Bellamy, De Jong gibi isimleri alan M.City bu beraberlikle az da olsa Uefa şansını sürdürmeye devam etti.

Haftanın en önemli maçı Villa Park'ta oynandı. Bu sezonki müthiş performansı ile büyük olasılıkla sezonu ilk 4 içerisinde bitirecek olan A.Villa sahasındaki maçta, Scolari'nin istifası sonrası takımıyla ilk maçına çıkan Hiddink'in Chelsea'sine 1-0 yenildi. Deplasmanların en çok puan toplayan takımı olan A.Villa tam 13 hafta sonra ligde yenilgiyle tanışmış oldu. Ligdeki 15. golüne ulaşan Anelka'nın golüyle 3 puana ulaşan Maviler ise en azından Liverpool'u geçerek ilk 2'de ligi bitirmeye uğraşacak.

Uzun yıllar sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılamama tehlikesi ile karşı karşıya kalan Arsenal, bu haftada yeni transferi Arshavin'in ilk 11'de yer alarak 63 dakika sahada kaldığı maçta ligin zayıf ekiplerinden Sunderland ile Emirates'te 0-0 berabere kalarak ligde oynadığı son 10 maçta 7.beraberliğini aldı. Bu sonuçla 4. Aston Villa'nın 6 puan arkasında yer alan Topçular, altında yer alan Everton'a bile geçilme tehlikesi ile karşı karşıya. Roy Keane'in ardından göreve gelen yeni hocası Ricky Sbragia yönetiminde son 6 maçta 9 puan alan Sunderland ise düşme hattından iyice uzaklaştı.

St.James Park'ta oynanan Newcastle-Everton mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Son 10 maçta sadece Manchester United'a yenilen deplasman ekibi bu süreçte aldığı 19 puanla kendisine 6. sırada yer buldu. Özellikle ara transferde M.City'den kiralanan "Jo", forvet sıkıntısı çeken Everton'a biraz da olsa ilaç olmuş gibi. İlk yarının son dakikasında Kevin Nolan'ın gördüğü kırmızı kartla ikinci yarının tamamını 10 kişi oynayan, Liverpool'la beraber ligin en fazla berabere kalan takımı olan Newcastle United düşme hattının 5 puan üzerinde 15. sırada yer alıyor.

Son 5 haftadır ilk 11'de kendine yer bulamayan Tuncay Şanlı'nın takımı Middlesbrough, Uefa kupasına kalma yarışı içinde olan Wigan'ı ağırladığı maçta gene galip gelemedi. Ligde oynadığı son 14 maçta galibiyet alamayan ve bu süreçte sadece 6 puan kazanan ev sahibi ekip adeta ligin dibine demir attı. Ligdeki son 16 maçta sadece 2 kere yenilen ve adeta yenilmeyi unutan, geçen sezon düşmekten son anda kurtulan Wigan için ise bu sene işler baya iyi gidiyor.

İç sahadaki iyi performansına alıştığımız Fulham, bu sezonda iç sahadaki etkileyici performansı ile(Man.Utd'tan sonra en yüksek galibiyet yüzdesine sahip), orta sıralarda yer ediniyor ligde. İç sahadaki bu etkileyici performansının yarısını dış sahada gösterebilse şu anda ilk 6'da yer almaları içten bile değildi. Bu haftada iç sahada ligin son sırasında yer alan W.Bromwich'i yenerken pekte zorlanmadılar. Konuk ekip ise arada sürpriz galibiyetler alsa da ligten düşmeye en yakın takımlardan biri.

Chelsea'nin efsane oyuncularından Zola'nın çalıştırdığı West Ham United bu hafta deplasmanda Bolton'a 2-1 yenilerek, ev sahibi ekibin düşmeme konusunda umutlarını sürdürmesini sağladı. Son 4 haftada 7 puan alan Bolton, şu anda düşme hattının 7 puan üzerinde yer alarak rahat bir nefes aldı bu 3 puanla. West Ham için ise ligde ne düşmeye ne de Uefa'ya oynadığı için rahat bir konumda ligte yer alıyor diyebiliriz.

Haftanın Pazartesi günü oynanan maçında, sezon başındaki etkileyici performansı ile dikkatleri üzerine çeken ama son 16 maçta aldığı tek galibiyet ile bir anda düşme hattına yaklaşan Hull City, bu haftada Tottenham'a 2-1 yenilerek kötü gidişatını sürdürdü. Tottenham Harry Redknapp'ın gelişinden sonra oynadığı ilk 7 maçta 5 galibiyet alsa da sonradan 6 hafta üstüste kazanamamıştı. Son 4 maçta aldıkları 7 puanla tekrar çıkışa geçtiklerinin sinyalini verdiler. Sezon başı yapılan transferlerle ilk 4 hedeflenmesine rağmen uzun süre ligin dibinde yer alsalarda şu anda düşme hattından 5 puan uzaktalar.

Kullandığı uzun taçlarla Stoke City'e birçok puan kazandıran Delap'ın oynamadığı maçta ev sahibi Stoke City son 12 dakikasında 4 golün çıktığı maçta Portsmouth ile 2-2 berabere kaldı. Deplasmanların en az puan toplayan takımı olmasına rağmen iç sahadaki etkili performansı ile 2 puan farkla da olsa düşme hattının üzerinde yer alan Stoke City'de gollerin ikiside ara transferde alınan Jamies Beatti'den geldi. Portsmouth ise son dakikada bulduğu beraberlik golü ile ligde altında yer alan Stoke'u kendisine yaklaştırmamış oldu.

La Liga'da Haftanın Görünümü (24. Hafta)

Ve sonunda Barcelona yenildi. Geçen haftaki Betis beraberliğinden sonra bu hafta da Katalan derbisinde üstelikte Nou Camp'ta Espanyol'a 2-1 yenilen Barcelona, takipçisi Real Madrid'i de şampiyonluk yolunda iyice umutlandırdı. İlk yarı da Keita'nın kırmızı görmesi ile 10 kişi kalan Barca, maçın ikinci yarısında, Valdes'in hataları ile eski oyuncusu De La Pena'nın attığı 2 golle yenik duruma düştü ve bu gollere sadece Yaya Toure'nin golüyle cevap verince 1988'den sonra Nou Camp'ta Espanyol'a ilk defa yenilmiş oldu. Aldığı bu galibiyetle Barcelona'ya ligde 22 maç sonra ilk yenilgisini tattıran Espanyol'da 14 hafta sonra ilk defa galip gelmiş oldu. İlginç olan ise Espanyol'un 14 hafta önce yendiği maç De La Pena'nın ilk 11'de çıktığı son maçtı ve uzun süren sakatlık sonrası De La Pena o maçtan sonra ilk defa ilk 11'de yer aldı ve galibiyetin mimarı oldu. Espanyol galip gelse de sondan 2. sıradaki yerini koruyor.

Geçen hafta Betis deplasmanında Barcelona'nın 2 puan bırakması ile şampiyonluk umutlarını az da olsa sürdüren Real Madrid, sahasında ağırladığı Real Betis'i ilk yarıda bulduğu gollerle 6-1 yenerek son 9 maçta 9.galibiyetini aldı. Hafta içi oynanan Liverpol maçını düşünerek kendini fazla yormayan ev sahibi ekipte devre arasında transfer olan Hollanda'lı golcü Huntelaar attığı 2 golle takıma iyice ısındığını ispatladı. Barcelona'nın sürpriz puan kaybı ile puan farkının 7'ye düşmesi Eflatun-Beyaz'lıların iştahını iyice açacaktır. Bu sezonun en ağır yenilgisini alan Real Betis ise düşme hattının sadece 2 puan üzerinde bulunarak düşme korkusunu ciddi manada yaşamaya başladı.

Şampiyonlar ligine kalma yarışını yakından ilgilendiren maçta Sevilla sahasında, ligin Barcelona ve Real Madrid'ten sonra en iyi kadrosuna sahip olmasına rağmen aldığı istikrarsız sonuçlarla üst sıralardan hızla uzaklaşan ekibi Atletico Madrid'i ağırladı. Büyük bir heyecana sahne olan maç tam golsüz berabere bitecekken Sevilla'nın sağ kanat oyuncusu Jesus Navas 87'de attığı golle takımına hayati bir 3 puan kazandırdı ve ev sahibi ekip ligde 3.sıradaki yerini korudu. Atletico Madrid'te ise hoca değişimine rağmen başarısız sonuçlar alınmaya devam ediyor. Takım şu anda 4. Villareal'in 5 puan gerisinde 7.sırada yer alıyor.

Villareal santrayla beraber 1-0 geriye düştüğü maçta büyük takımlara karşı genelde direnmekte zorlanan(Ligin ilk 4 sırasındaki takımlarla oynanan 8 maçta 7 mağlubiyet) ve puan alamayan Gijon önünde ilk yarı bitmeden skor üstünlüğünü ele geçirdi ve ilk 4'teki yerini korudu. Temsilcimiz Nihat Kahveci ise 57. dakikada oyuna girerek tam 7 maç sonra formasına kavuşmuş oldu. Son 6 maçta 5. yenilgisini alan Gijon ise bir aralar rahat konumda olmasına rağmen düşme hattına çok yaklaşmış olsa da fikstürdeki zorlu 4 maç serisini(Sevilla-Barcelona-R.Madrid-Villareal) bitirmiş oldu.

Haftanın zorlu maçlarından biri Deportivo ile Valencia önündeydi. Deplasman ekibi bu sezon ligdeki 19. golünü kaydeden David Villa ile erken öne geçse de skor üstünlüğünü maçın 80. dakikasında kaybetti ve takımlar karşılıklı goller ile sahadan birer puanla ayrıldılar. Uefa yarışının içinde kalmayı hedefleyen Deportivo son 3 haftada 3. beraberliğini alarak bu iddasını sürdürdü. Son 7 maçta sadece 6 puan kazanabilen Valencia'da ligde atılan gollerin %43(19/44)'üne sahip olan David Villa'nın bu maçta kırmızı görerek haftaya oynamayacak olması ise ilk 4 için yarışan Valencia için kötü olacak.

Uefa'ya kalmak için yarışan ve bu sezonki başarıları ile İspanyol kamuoyunun takdirini kazanan iki takımın mücadelesini daha formda olan deplasman ekibi Malaga kazandı. İçerde başarılı sonuçlarına alıştığımız Valladolid'in, deplasmanlarda vasat görüntü çizen Malaga'ya yenilmesi sürpriz sayılabilir. Gene de Malaga son 10 haftada topladığı 21 puanla ligde bulunduğu 6. sırayı hakediyor. Şampiyonlar ligi potasının çok uzağında olmasalarda Uefa hedefi onlar için daha gerçekçi olacaktır.

Son 8 haftada sadece 1 kez galip gelen, üstüste 3 maçtan sahadan 1 puanla ayrılan Getafe bu haftada galip gelememe ve beraberlik serisini devam ettirdi. Önceki senelerin aksine bu sezon daha iyi performans sergileyen Bask ekibi Athletic Bilbao ise az da olsa Uefa şansını sürdürüyor. Alttaki takımların bu haftayı pek boş geçmemesi ise Getafe'nin düşme hattına iyice yaklaşmasına neden oldu.

Ara transferde Valencia'dan Zigic'in kiralanması sonrası çıkışa geçse de son 3 haftada sadece 1 puan alabilen R.Santander, 89'da yediği golle Mallorca'ya 1-0 yenilerek kötü gidişata devam etti. Şüphesiz bu yenilgi de defansın bel kemiği Garay'ın 50. dakikada kırmızı görmesinin payı da büyük. Mallorca üstüste ikinci, son 5 haftada 3. galibiyetini almasına rağmen averajla 18. sırada yer alsada rakiplerinin kazandığı haftada en azından geride kalmamış olmadı.

Toplamda sadece 150 dakika sahada yer alsa da hala Ersen Martin'in takımı olarak lanse etmeye devam edeceğimiz Recreativo Huelva bu hafta sahasında ligin en kötü deplasman performanslarından birine imza atan Almeria'yı ağırladı. 70 dakika 10 kişi oynayan rakibi karşısında 1-0 öne geçse de galibiyeti koruyamayan ev sahibi ekip son 8 haftada 4. beraberliğine imza attı. İç sahadaki iyi performansı ile ligde tutunmaya çalışan Almeria ise 28 puanla düşme hattının 4 puan üzerinde 13. sırada.

Ligin son sıralarını yakından ilgilendiren maçta Osasuna sahasında Numancia'yı ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 yenerek iyi gidişatını sürdürdü. İç sahadaki son 3 maçınıda kazanarak son 5 haftada toplam 11 puan kazanan Osasuna düşmemek için var gücüyle mücadele etmeye devam ediyor. Deplasman ekibi için ise fazla söylenecek söz yok gibi. Son 5 haftadır mağlup olan Numancia'nın umutları tamamen tükenmiş görünüyor.

23.02.2009

Seria A'da Haftanın Görünümü (25.Hafta)

Lider Inter bu hafta, Mihajlovic'in gelişi ile beraber yükselişe geçen Bologna'nın konuğu oldu bu hafta. Maçtan önceki beklentiler Mourinho'nun Salı günkü Manchester United maçını düşünerek birkaç as oyuncusunu dinlendirmesi yönündeydi. Klasik 11'i ile sahaya çıkan Inter zorda olsa bu deplasmandan 80.dakika da Adriano'nun yerine giren Balotelli'nin 82. dakikada attığı golle 2-1 galip ayrıldı. Bologna'da son 4 haftada alınan 1 puan ile 10.haftasında son sırada yer aldığı ligde tekrar düşme hattına girdi.

Inter'in 9 puan geriden takip eden Juventus ie bu hafta ligin en zorlu deplasmanlarından biri olan Palermo deplasmanından 2-0'lık skorla galip gelerek şampiyonluk iddasını sürdürdü. Juventus adına 2. golün sahibi ise uzun süren sakatlığı sonrasında tam 5 ay sonra ilk 11'de sahaya çıkan David Trezeguet'dan geldi. Fransız golcü bu golle bu sezonki ilk golünede ulaşmış oldu. Palermo bu mağlubiyetle sahasındaki 3. mağlubiyetini alarak Uefa yarışında geride kalmış oldu.

Geçen haftaki Milano derbisinden mağlup ayrılarak liderin tam 11 puan gerisinde kalan Milan ise sahasında son 6 haftada 5 galibiyet alan Cagliari'yi ağırladı. Zor geçen maçta Milan Seedorf'un attığı golle 3 puanı tek golle alarak az da olsa şampiyonluk şansını sürdürdü. Cagliari en kötü 1 puan için geldiği San Siro stadında mağlup olsada iç sahada aldığı puanlarla Uefa yarışını sürdürüyor.

Genoa maçında 3 gol atarak takımına 1 puan kazandıran Adrian Mutu bu haftada gene son dakikada attığı golle Floransa temsilcisini altın değerinde bir 3 puan kazandırarak ilk 4 yarışı içinde tuttu. Mutu'nun gelmesiyle son 5 maçta 13 puan alan Mor-Menekşeler'de en azından ligde şu an için durumlar istenildiği gibi gidiyor. Ligde 19. sırada yer alan Chievo ise ilk yarıda 1-0 öne geçtiği maçta 1 puanı bile kurtaramayarak son 5 haftada sadece 1 puan alması dolayısıyla ligin dibine demir atmış gözüküyor.

Haftanın en önemli maçı Napoli-Genoa arasında oynandı bu hafta. Bir ara Şampiyonlar ligi mücadelesi içinde yer alan ev sahibi ekip bu haftadaki mağlubiyetle son 7 haftada 19 puan kaybı yaparak Uefa potasından bile iyice uzaklaştı. Napoli'ye iç sahasında 2. mağlubiyetini yaşatan Genoa ise ilk 4 iddasını sürdürmeye devam ediyor. İç sahadaki müthiş performansını dış sahada da yavaş yavaş göstermeye başlayan Genoa'nın bu istikrarı sürerse Şampiyonlar Ligi'ne kalmaları hayalden gerçeğe dönüşebilir.

Başkent ekibi Roma Taddei'nin harika golü ile Siena'yı 1-0'lık skorla geçerek geçen haftaki Atalanta mağlubiyetinin yaralarını sarmış oldu. Üzerinde yer alan 5 takımında galip gelmesi neticesinde ligdeki sıralaması değişmesede hafta içindeki Arsenal maçı öncesi moral kazanmış oldu. Deplasmada ligin en az puan alan takımlarından olan Siena'nın Roma gibi güçlü bir deplasmanda puan alabilmesi zaten çok zordu.

3 haftalık beraberlik serisinden çıkan Sampdoria geçen hafta Roma'yı 3 golle bozguna uğratan Atalanta ile karşılaştı bu hafta. 3 puanı ise ara transferde Fiorentina'dan gelen ve bu hafta attığı golle son 4 haftayı boş geçmeyen Pazzini'nin golü ile ev sahibi ekip 1-0 kazandı. Atalanta 3 hafta aradan sonra ilk defa puan kaybı yaşayarak Uefa potasının 7 puan gerisinde 8.sırada yer aldı. Sampdoria ise bu 3 puanla üst sıralara doğru yükselişini sürdürdü.

Ligin iki istikrarsız takımlarından Lecce ile Lazio'nun karşılaşmasında 3 puanı alan deplasman ekibi Lazio oldu. Lecce aldığı bu mağlubiyetle üstüste 3. maçından da puansız ayrıldı. Tam 6 haftadır galibiyet alamayan Lazio bu galibiyetle ligde tekrar yükselişe çıkarak en azından Uefa potasını girmeyi hedefleyecektir. Bu galibiyette şüphesiz henüz 10. dakikada Foggia'nın attığı erken golün katkısı büyük.

Tam 5 haftadır berabere kalan Torino bu beraberlik serisinden çok önemli bir galibiyet alarak çıktı ve Lecce'yi geçerek düşme hattının üzerine çıktı. Bu galibiyetle Torino tam 8 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Maçın bitmesine 10 dakika kala gelen gole engel olamayan konuk Udinese istikrarsız sonuçlar almaya devam ediyor.

Bu haftaya kadar ligde aldığı 27 puanın 22'sini iç sahada kazanan Catania son 11 haftada ligde galibiyet yüzü göremeyen Reggina'yı ağırladı. İç sahadaki iyi performansını bu maça da taşıyan Catania her 2 yarıda bulduğu 1'er golle sahadan 2-0'lık bir galibiyet elde etti ve düşme hattının tam 8 puan üzerinde yer alarak rahat bir nefes aldı. Reggina'da işler çok kötü durumda. Ligde beraberliğin çıkmadığı bu haftada deplasmandaki 9. mağlubieyetlerini aldılar ve son sırada kalmaya devam ettiler.

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (21.Hafta)

Bundesliga'da son 3 haftada 3.kez lider değişti. Bu haftanın yeni lideri Hamburg oldu. Zorlu Leverkusen deplasmanına çıkan Hamburg zorla olsa da 2-1'lik bir galibiyet imza atarak 2 puan farkla ligin zirvesine kuruldu. Leverkusen ise sahasındaki bakım yüzünden 2.yarıda kendi sahasında oynayamadığı 2.maçı da kaybederek olası liderlikten oldu.

Adeta gol düellosu şeklinde geçen maçta ise Stuttgart sahasında Hoffhenheim ile 3-3 berabere kaldı. Lige bu sene yükselmesine rağmen zirvede yer alan Hoffhenheim'ın Nijerya'lı golcüsü Demba Ba attığı 3 golle takımını olası bir mağlubiyetten kurtardı. Stuttgart ise 2 kere öne geçmesine rağmen üç puanı hanesine yazdıramayarak 7. sıradaki yerini korudu.

Geçen hafta Bayern Münih'i yenerek haftaya lider giren Berlin ekibi Hertha, sahasında ligin en az puan kaybeden takımı Wolsfburg'la deplasmanda karşılaştığı maçı 1-0 kaybederek zirveden indi. Dzeko'nun attığı 2 golle 1-0 geriden gelerek 2-1 kazanan Wolfsburg bu 3 puanla beraber zirve yarışında bende varım dedi.

Haftanın en sürpriz sonucu Münih'ten geldi bu hafta. İkinci yarıda oynadığı 3 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabilen Bayern Münih'in bu sene kolay kolay şampiyon olması zor gözüküyor. Sahasında ligin vasat takımlarından Köln'e 2-1 yenilen Bayern, ligin 2. devresinde tam 9 puan kaybetti. Son dakikalarda iyi direnen Köln bu mucize galibiyetle yenilmemezlik serisini 5 maça çıkarmış oldu.

Haftanın açılış maçı,Almanya'nın en büyük derbilerinden biri olarak gösterilen Ruhr derbisi ile başladı. Federasyonun geçmiş senelerde tansiyonu çok yüksek olduğu için özellikle ligin ilk haftalarına atadığı bu derbi maçta konuk ekip Dortmund beraberliği son anda kurtardı. Ev sahibi Schalke, Kuranyi'nin olağanüstü golüyle 1-0 öne geçse de çok önemli bir 2 puan bırakarak zirveden tamamen uzaklaştı.

Hafta içi Uefa'da zorlu Milan maçından çıkan, 2.yarının en kötü performansına sahip takımlarından Werder Bremen, düşme hattından kurtulmaya çalışan E.Cottbus'un konuğu oldu bu hafta. Yıldız oyuncusu Diego'nun dönmesi ile tekrar çıkışa geçmesi beklenen Bremen ekibi H.Almeida ile 1-0 öne geçse de sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılarak son 4 haftada sadece 1 puan alabilmiş oldu. Son dakikada gelen galibiyet golü ise Cottbus için umutların devam etmesi anlamı taşıdı.

Düşme hattını çok yakından ilgilendiren maçta deplasman ekibi E.Frankfurt Kalshurshe önünde aldığı 1-0'lık galibiyetle büyük avantaj sağladı. Bundesliga'ya çıktığı geçen sezon özellikle iç sahada iyi performansı ile dikkat çeken Kalshrushe için bu sene tehlike çanları çalmata devam ediyor.

Kolay kolay pes etmemeye çalışan M.Gladbach adeta ölüp ölüp dirildiği maçta sahasında Hannover'i 3-2 ile geçerek tam 8 hafta sonra 3 puanla tanıştı. 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2'lik beraberliğe engel olamayan Gladbach son dakikalarda tecrübeli golcüsü Neuville'in golüyle son 3 maçta 5.puanını aldı. 10 deplasman maçından sadece 1 puan alabilen Hannover ise yavaş yavaş düşme hattına yaklaşmaya başlıyor.

A.Biefeld ile Bochum arasına oynanan maçta ise karşılıklı gollerle 1'er puan paylaşıldı. Son dakikalara mağlup giren ev sahibi ekip 83. dakikada bulduğu golle kazanamasa da Bochum'u altında tutarak en azından bu haftayı düşme hattının bir basamak üzerinde kapattı.
Related Posts with Thumbnails