26.11.2010

Şampiyonlar Ligi 5. Maçlarının İstatistiksel Analizi!

► Ertuğrul Sağlam'ın takımları Şampiyonlar Ligi'nde çıktğı 11 maçta toplam 30 gol yedi. (Beşiktaş ile 6 maçta 15, Bursaspor ile 5 maçta 15 gol) 11 maçta attıkları gol sayısı 5, topladıkları puan ise 6.

► Şampiyonlar Ligi'nde 5. maçlar sonunda hiç puan alamayan 3 takım var: Bursaspor, Zilina, Partizan

► Şampiyonlar Ligi'nde 5. maçlar sonunda oynadığı tüm maçları kazanan tek takım var: Chelsea

► Bursaspor'un Valencia maçında gol atması ile bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gol atamayan hiçbir takım kalmazken Bursaspor ile beraber Panathinaikos ve Partizan attıkları 1'er golle Şampiyonlar Ligi'nin en az gol atan takımları oldu.

► Şampiyonlar Ligi'ne bu sezon 1. torbadan katılan 8 takımdan sadece 4'ü son maçlar öncesinde gruplarında lider durumda bulunuyor. (Manchester United, Barcelona, Chelsea, Bayern Münih)

► Şampiyonlar Ligi gruplarına 2. torbadan katılan Real Madrid ve Shaktar Donetsk ile 3. torbadan katılan Tottenham ve Schalke gruplarında lider durumdalar.

► Şampiyonlar Ligi'ne 4. torbadan katılan 8 takımdan 6'sı son maçlar öncesi gruplarında son sırada yer alırken Twente 5, Rubin Kazan da 6 puanla 3. sırada yer alıyor. Twente'nin 3.lüğü kesinleşirken Rubin Kazan'ın gruptan çıkma şansı hala devam etmekte.

► Şampiyonlar Ligi'nin bu sezon en büyük hayal kırıklığı yaratan takımları ise 2. torbada yer alan Werder Bremen ve Panathinaikos oldu. Çok az bir puan farkı ile 1. torbada yer alamayan 2. torbanın zirvesindeki takımı Werder Bremen ile Yunanistan liginin son şampiyonu Panathiniakos'un gruplarını sonuncu sırada bitirmeleri kesinleşti.

► Bundesliga'da 8 golü bulunan Mario Gomez, son 3 Şampiyonlar Ligi maçında rakip filelere 6 gol bıraktı. Alman golcü bu 14 golün tamamını 38 günlük bir süre içinde atarken çıktığı son 9 maçın 8'inde gol atma başarısını gösterdi.

► Bayern Münih'i 2-0 geriden gelerek 3-2 yenen Roma, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 17 maçın hiçbirinde berabere kalmadı.

► Roma, Avrupa Kupaları'nda Alman takımlarına karşı oynadığı son 5 maçın hiçbirini kaybetmedi. (4 galibiyet 1 beraberlik)

► Tam 49 ay sonra Şampiyonlar Ligi'nde 3 İtalyan takımı birden aynı hafta içi galibiyetle ayrıldı. Bu haftadan önce 18 Ekim 2006'da Inter, Spartak Moskova'yı 2-1, Roma, Olympiakos'u 1-0, Milan da 17 Ekim de Anderlecht'i 1-0 mağlup etmişti.

► Inter, Hollanda takımlarına karşı oynadığı son 9 Avrupa Kupası maçının hiçbirini kaybetmedi.

► Inter geride kalan 5 maç sonunda Şampiyonlar Ligi'nde 12 gol atarken bu gollerin 10'unda Kamerunlu golcü Samuel Eto'o başroldeydi. (7 gol 3 asist)

► Twente ile oynadığı maçtan önce çıktığı 5 resmi maçın hiçbirinden galibiyet alamayan (3 mağlubiyet, 2 beraberlik) Inter, 29 Ekim'den sonra ilk galibiyetini aldı.

► Panathinaikos maçında takımının 2. golünü atan Messi, toplamda Barcelona forması ile 150. golüne imza attı. Barcelona tarihinde bunu başaran 5. oyuncu olan Arjantinli yıldız aynı zamanda 150 gol barajını aşan en genç oyuncu oldu.

► Barcelona'nın 23 yaşındaki yıldız oyuncusu Lionel Messi, Panathinaikos maçında attığı gol ile Barcelona kulüp tarihinin Avrupa kupalarından en çok gol atan oyuncusu oldu. Bu alanda toplam 31 gole ulaşan Messi, Rivaldo'nun 30 gollük rekorunu da tarihe gömmüş oldu.

► Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 5 deplasman maçının hiçbirini kazanamayan Barcelona, 6. deplasman maçında Panathinaikos'u 3-0 mağlup ederek bu seriyi sona erdirdi.

► Ajax deplasmanından 4-0'lık bir galibiyet ile dönen Real Madrid, Avrupa kupaları tarihinde Amsterdam Arena'da Ajax'a 4 gol atan ilk takım oldu.

► Ajax filelerine 2 gol bırakan ve toplamda bu kulvardaki 25. golünü atan Cristiano Ronaldo, 24 gollü Luis Figo'yu geride bırakarak Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol atan Portekizli oyuncu oldu.

► Ajax teknik direktörü Martin Jol kariyerinde çalıştırdığı takımlarla Jose Mourinho'nun takımlarına karşı oynadığı maçların sadece 1'inden galibiyetle ayrıldı.

Chelsea karşısında takımını 1-0 öne geçiren Zilina'nın golcüsü Babatounde, Şampiyonlar Ligi'nde gol atan ilk Beninli futbolcu oldu.

► Eleme turlarında Celtic ve Sevilla'yı eleyerek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan Braga, ilk 2 maçında gol bile atamazken kalesinde toplam 9 gol görmüştü. Sonraki 3 maçını hiç gol yemeden ve 5 gol atarak geride bırakan Portekiz temsilcisi 9 puanla umudunu son maçlara taşıdı.

► H grubunda ilk 3 maçını toplam 14 gol atarak kayıpsız geçen Arsenal, sonraki 2 maçında sadece 1 gol atıp 2 maçından da mağlubiyetle ayrılınca ilk maçta 6-0 yendiği Braga ile son maçlar öncesinde sadece ikili averaj üstünlüğü sayesinde grupta 2. sırada yer alıyor.


► Arsenal, Avrupa kupaları tarihinde Portekiz takımlarına karşı deplasmanda oynadığı hiçbir maçı kazanamadı. (3 beraberlik, 3 mağlubiyet)

► 1998-1999 sezonundan sonra (M.United 20, Real Madrid 17) ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde 2 takım birden gruplarda en az 15 gol atma başarısını gösterdi. (Arsenal ve Tottenham geride kalan 5 maçta 15'er gol attı.)

► Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 80 maç sonunda hakemler toplam 24 kez penaltı kararı verirken bu penaltı atışlarının %38'ini (9/24) 3 İngiliz takımı (Chelsea, Arsenal, Tottenham) kullandı.

► Manchester United, İskoç takımları ile oynadığı son 8 Şampiyonlar Ligi maçının sadece 1'ini kaybetti.

► Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 5 maçın tamamında kalesini gole kapadı. Bunu daha önce başaran tek takım 2004-2005 sezonunda Juventus olmuştu. (6 maçın tamamını gol yemeden bitiren takım yok)

► Rangers maçında Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 21. golünü atan Manchester United'ın golcü oyuncusu Wayne Rooney ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde penaltıdan gol attı.

► Chelsea, Zilina'ya karşı 100. Şampiyonlar Ligi (Şampiyon Kulüpler Kupası da dahil) maçına çıktı. Maviler, Manchester United, Arsenal ve Liverpool'dan sonra bu onura erişen 4. İngiliz takımı oldu.

► Rangers karşısında 120. Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Ryan Giggs, Roberto Carlos'un rekorunu egale ederek Raul'dan sonra (135) Şampiyonlar Ligi'nde en çok forma giyen 2. futbolcu oldu.

► Schalke'nin Lyon'u 3-0 yendiği maçta 2 gol atan Huntelaar bu sezon Schalke ve Hollanda forması ile çıktığı toplam 22 maçta 19 gol attı. (Bundesliga - 7, Şampiyonlar Ligi -3, Milli takım 9)

► Lyon 27 Nisan 2010'da Bayern Münih'e 3-0 yenildiği Şampiyonlar Ligi yarı final maçından sonra oynadığı 25 resmi maçta ilk kez sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

► Auxerre karşısında Milan'ın açılış golünü atan Ibrahimovic 4'ü bu sezon olmak üzere Şampiyonlar Ligi'ndeki toplam gol sayısını 23'e çıkardı. (Barcelona - 4, Inter - 6, Juventus -3, Ajax -6)

► Marsilya 11 sezon aradan sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkma başarısını gösterdi. Daha önce 1992-1993 ve 1999-2000 sezonlarında gruptan çıkan Fransız ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde 3. kez Şubat ayını görmüş olacak.

► Şampiyonlar Ligi'ne tarihinde 2. kez katılan Rubin Kazan daha önce evinde oynadığı 5 maçın tamamından beraberlikle ayrılmıştı. Kopenhag'ı tek golle geçen Gökdeniz'in takımı Şampiyonlar Ligi'nde iç sahadaki ilk galibiyetini elde etti.

► Milan, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 10 maçta sadece 2 galibiyet aldı. İlginç olan bu 2 galibiyetinin de bu sezon grubunda yer alan Auxerre'e karşı olması.

► Grupta oynadığı 3 deplasman maçında toplam 10 gol atan Marsilya, 12 gol atan Barcelona (2008-2009) ve 11 gol (1998-1999) atan Manchester United'tan sonra Şampiyonlar Ligi grup aşamasında deplasmanlarda en çok gol atan 3. takım oldu.

► Fransız takımları bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları 15 maçın hiçbirinde berabere kalmadı. (7 galibiyet, 8 mağlubiyet)

FIFA "2010 Yılının En İyi 11'i" Adayları!

FIFA ve FIFPro'nun (Dünya Oyuncular Birliği) her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Yılın en iyi ilk 11'i" ödülü için aday listesi açıklandı.

Tüm dünyadan yaklaşık 50.000 profesyonel futbolcunun üyeliğini yaptığı FIFPro tarafından belirlenecek oylamada, 4 defans, 3 ortasaha, 3 forvet ve 1 de kaleci seçilerek 2010 yılının en iyi ilk 11'i oluşacak.

10 Ocak 2011 tarihinde Zürih'te düzenlenecek olan ve dünyada yılın futbolcusu ödülünün de sahibini bulacağı gala gecesinde, yılın en iyi ilk 11'i için toplam 55 futbolcu aday gösterildi.

Listede İspanya'dan 10, Brezilya'dan 9, Arjantin'den 8, İngiltere'den 6, Almanya'dan 4, Hollanda ve İtalya'dan 3, Portekiz'den 2, Uruguay, Galler, Fransa, Bulgaristan, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Gana, Fildişi Sahili ve Kamerun'dan ise birer oyuncu yer aldı.

Liglere göre değerlendirildiğinde ise İspanya La Liga'dan 18, İngiltere Premier Lig'den 17, İtalya Serie A'dan 15, Almanya Bundesliga'dan 4 ve Fransa Ligue 1'den de 1 oyuncu aday listeyi oluşturdu.

İşte adaylar:

Kaleciler: Gianluigi Buffon (Juventus), Iker Casillas (Real Madrid), Petr Cech (Chelsea), Julio Cesar (Inter), Edwin van der Sar (Manchester United)

Defans: Daniel Alves (Barcelona), Gareth Bale (Tottenham), Michel Bastos (Lyon), Ashley Cole (Chelsea), Patrice Evra (Manchester United), Rio Ferdinand (Manchester United), Philipp Lahm (Bayern Münih), Lucio (Inter), Maicon (Inter), Marcelo (Real Madrid), Alessandro Nesta (AC Milan), Pepe (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Walter Samuel (Inter), John Terry (Chelsea), Thiago Silva (AC Milan), Nemanja Vidic (Manchester United), Javier Zanetti (Inter)

Ortasaha: Esteban Cambiasso (Internazionale), Michael Essien (Chelsea), Cesc Fabregas (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Andres Iniesta (Barcelona), Kaka (Real Madrid), Frank Lampard (Chelsea), Javier Mascherano (Barcelona), Thomas Müller (Bayern Münih), Mesut Özil (Real Madrid), Andrea Pirlo (AC Milan), Bastian Schweinsteiger (Bayern Münih), Wesley Sneijder (Inter), Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi (Barcelona)

Forvet: Dimitar Berbatov (Manchester United), Didier Drogba (Chelsea), Samuel Eto’o (Inter), Diego Forlan (Atletico Madrid), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovic (AC Milan), Lionel Messi (Barcelona), Diego Milito (Inter), Arjen Robben (Bayern Münih), Ronaldinho (AC Milan), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Wayne Rooney (Manchester United), Carlos Tevez (Manchester City), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Barcelona)

Hafta Sonu Futbol

26 Kasım Cuma

20:00 Eskişehirspor-Manisaspor / Lig TV
21:30 Mainz-Nürnberg / TRT 3

27 Kasım Cumartesi

14:00 Mersin İY-Giresunspor / TRT 1
14:30 Konyaspor-Kasımpaşa / Digi Kanal
14:45 Aston Villa-Arsenal / PL TV
16:00 Gaziantepspor-Trabzonspor / Lig TV
16:30 Bayern Munih-E.Frankfurt / TRT 3
17:00 Stoke-Manchester City / Spormax & PL TV
17:00 Manchester United-Blackburn / Spormax & PL TV
17:00 Gençlerbirliği-Sivasspor / Digi Kanal
19:00 Zaragoza-Villareal / NTV Spor
19:00 Sampdoria-Milan / Spormax & TV8
19:00 İBB-Fenerbahçe / Lig TV
19:30 B.Dortmund-B.M'Gladbach / TRT 3
19:30 AEK-Olympiakos / Nova Sports
21:45 Juventus-Fiorentina / Spormax & TV8
22:00 Bordeaux-Lille / Kanal A

28 Kasım Pazar

13:30 Inter-Parma / TV8 & Spormax
13:30 Karabükspor-Ankaragücü / Digi Kanal
14:00 Diyarbakırspor-K.Erciyesspor / TRT 1
15:30 Newcastle-Chelsea / Spormax & PL TV
16:00 Lazio-Catania / TV8
16:30 W.Bremen-St Pauli / TRT 3
17:00 Bucaspor-Antalyaspor / Digi Kanal
18:00 Tottenham-Liverpool / Spormax & PL TV
18:00 Auxerre-Toulouse / Kanal A
18!30 Köln-Wolfsburg / TRT 3
19:00 Galatasaray-Beşiktaş / Lig TV
19:30 Samsunspor-Orduspor / TRT 1
21:45 Palermo-Roma / Spormax
22:00 Lyon-PSG / Kanal A
22:00 Valencia-Almeria / NTV Spor

29 Kasım Pazartesi

19:30 Karşıyaka-Denizlispor / TRT 1
20:00 Bursaspor-Kayserispor / Lig TV
22:00 Barcelona-Real Madrid / NTV Spor

5 Adımda Kırmızı Kart Nasıl Görülür ?


Salı gecesi Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'ı 4-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantileyen Real Madrid mücadeleyi Sergio Ramos ve Xabi Alonso'nun kırmızı kart görmesi ile 9 kişi tamamlamıştı.

Maçtan sonra görüntüler dikkatle incelendiğinde her 2 oyuncunun da Mourinho'nun talimatı ile kırmızı kart gördüğünün anlaşılması üzerine UEFA konu ile soruşturma başlattı.

Her ne kadar Mourinho böyle birşey yaptığını inkar etse de görüntüler de çok açık bir şekilde 'Bilerek kırmızı kart görün' talimat vermiş gözüküyor.

Mourinho - Chendo (Yardımcı antrenör) - Dudek - Casillias - Sergio Ramos arasında kulaktan kulağa dönen talimatlar ile Sergio Ramos ve Xabi Alonso 2. tur öncesi kartlarını temizlemek için kasti bir şekilde kırmızı kart gördüler.

Eğer UEFA Disiplin Kurulu Real Madrid aleyhine bir karar verirse Sergio Ramos, Xabi Alonso, Casillias ve Dudek ile beraber Mourinho 2. tur ilk maçını tribünden izlemek zorunda kalabilir.

Real Madridli Futbolcular Euroleague Maçında!

Real Madridli futbolculardan Cristiano Ronaldo, Marcelo ve Pepe, 4 gün sonra oynanacak olan 'El Classico' öncesi stres atmak için Real Madrid'in Olympiakos ile oynadığı Eurolague maçını salondan izlemiş.

Resimlere bakılırsa eğer Marcelo ve Cristiano Ronaldo, Real'in 82-68 kazandığı maçta işi sürekli gırgıra vurmuşlar. Pepe ise onların aksine maçı sürekli dikkatli gözlerle izleyerek ciddiyetinden taviz vermemiş.

Bu arada Marcelo'nun mor beresine bayıldım. İnternetten bulabilir miyim :)

Zidane Yeniden Real Madrid Yedek Kulübesinde!

Ajax teknik direktörü Martin Jol de kendi yedek kulübesinden sıkılıp Mourinho'nun yanına gelerek koyu bir muhabbete dalmış sanırım :)
Related Posts with Thumbnails