16.10.2010

Blog Yazarları Türk Telekom Arena'da!


Bugün Türk Telekom sponsorluğunda inşaatı halen devam etmekte olan Türk Telekom Arena Stadı'nı gezme fırsatı buldum 50 kadar blog yazarı ile beraber.

Yağmurun bir an bile durmadığı, herkesin koşuşturma içinde olduğu haftanın son iş gününde Mecidiyeköy'de bulunan Türk Telekom Genel Müdürlüğü önünden kalkan servis araçları ile saat 09.30'da stada doğru yolculuğumuz başladı.

Yağmur nedeni ile İstanbul trafiği katlanarak artsa da yarım saatlik bir yolculuk sonucunda Seyrantepe'ye ulaştık. Servis aracından indiğimiz ilk dakikadan veda ettiğimiz ana kadar Türk Telekom çalışanları bize çok ilgili davrandılar. İnşaat devam ettiği için girişte baretlerimizi taktık haliyle.

Locaların olduğu yerin salon bölümünde kahvaltımızı yaptıktan sonra stadın dünyaca ünlü mimarı Mete Arat stadın nasıl yapıldığı, ne tür zorluklar içinde yapıldığı ve projelerle ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmadan sonra loca bölümlerinin önündeki merdivenlerden tribünlere indik.

Mete Bey'in anlatımı ile stadın tüm bölümleri ile ilgili bilgiler aldık. Biz oradayken stadda çim yerleştirme çalışmaları son sürat devam ediyordu. Çimlerin yerleştirilmesi bittikten sonra da skor tabelası monte edilecekmiş.

Stadyumun üst ve alt tribünlerinin ortasındaki kısımlarda tam 157 adet loca (Wembley'de 160, Emirates Stadı'nda 150, Allianz Arena'da 106, Amsterdam Arena'da 83, Kadıköy'de 56 loca) bulunmakta.

Toplam 52.647 seyirci kapasiteli stad 2011 yılının Ocak ayında kapılarını açacak. 4500 araç kapasiteli otoparka sahip olan stadın metro bağlantısının Ekim ayı sonuna kadar bitmesi bekleniyor. Mete Bey'in bize anlattığına göre metrodan çıktıktan sonra taraftarların stada kadar yürüyeceği kısıma 'Aslanlı Yol' yapılacakmış. 100-150 metrelik bu kısımda yürüyerek stada gelirken oluşacak ambians ve tezahüratlar stada girmeden maçın havasını yaşatacak bizlere.

Tribünler stadyuma çok yakın olduğu için maç içinde stadın akustiği şahane olucak gibi gözüküyor. Saha zeminine yaklaştıkça stadyum çok gibi gözükse de Türkiye'nin kapasite olarak en büyük 5 stadyumundan biri. Mete Bey'in anlattığına göre de tepe üstünde yapılan ender statlardan biri Türk Telekom Arena Stadı.

Stadyumla ilgili edindiğim tek olumsuz kısım rakip taraftarların yer alacağı tribünler. 2630 kişilik deplasman tribünü (5. resim) hem altlı hem üstlü olduğu için arada kalan loca kısımları maalesef kullanılamacayak taşkınık olmasın diye. Kullanıldığı zaman da film şeridi ile kapanacak.

Bugün itibarı ile stadyumun özellikle üst tribün kısımlarında koltukların birçoğu yerleşmiş durumda. Loca kısımları sadece oda olarak mevcut henüz iç dekorasyonu yapılmamış. Görmesek de soyunma odalarının da durumları aynı. Ayrıca bizim durduğumuz tribünün tam karşısında 8 metre genişliğinde futbolcuların çıkış tüneli olacak. (2. resim)

Özetleyecek olursak eğer gördüğüm manzara karşısında hayran kaldım. Stadyumun iç dekorasyonu dışında fazla bir eksiği kalmamış. Şu dakika itibarı ile çimlerin de %80'i zemine yerleşmiş durumda. Günün sonunda hatıra olarak bize verilen baretler ve Galatasaray formalı flash diskler bizim kazancımız oldu :)

Nuri Şahin'den Podolski'ye Yılın Kapağı!

Bundesliga'da 8. hafta açılış maçında Köln ile Borussia Dortmund Rhein Energy Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Nuri Şahin ve Lucas Barrios'un harika performansı ile sezona fırtına gibi başlangıç yapan Dortmund deplasmanda oynadığı maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak 8. haftada 7. galibiyetini aldı ve maç fazlası ve averajla Mainz'ın önünde liderliğe yükseldi.

Geçen hafta aynı saatlerde Berlin'de karşı karşıya gelen Podolski ve Nuri Şahin arasındaki gerginlik maça damgasını vurdu. Aslında gergnlik denilemez daha çok Podolski'nin yaptığı bir terbiyesizlik var ortada.

20. dakikada Barrios'un (Ligdeki 5. golü) attığı gole 82. dakikada karşılık veren Podolski maç içinde Nuri Şahin'e el işaretleri ile 'Nasıl koyduk ama' ve '3-0' işaretleri yaptı. (Bkz. Üstteki 2 resim).

Bu hareketlerle maç içerisinde iyice motivasyonu artan Nuri Şahin 90. dakikada attığı golle takımını galibiyete taşıdı. Gol sevincini de Podolski'nin önünde yaparak cevabını Polonya asıllı Alman oyuncuya bu şekilde vermiş oldu.

14.10.2010

Hafta Sonu Futbol


15 Ekim Cuma

20.00 Bursaspor – Kardemir Karabük (LİG TV)
21.30 Köln – Borussia Dortmund (TRT 3)
16 Ekim Cumartesi

14.00 Kartalspor – Kayseri Erciyesspor (TRT 1)
15.30 Eskişehirspor – İstanbul Belediye (DIGI)
16.30 Bayern Münih – Hannover (TRT 3)
17.00 Arsenal – Birmingham (SPORMAX)
17.00 Manchester United – West Bromwich (Spormax)
17.30 Gaziantepspor – Bucaspor (DIGI)
19.00 Beşiktaş – Manisaspor (LİG TV)
19.00 Atletico Madrid – Getafe (NTVSPOR)
19.30 Aston Villa – Chelsea (SPORMAX)
21.00 Barcelona – Valencia (NTVSPOR)
22.00 Toulouse – PSG (KANAL A)
23.00 Malaga – Real Madrid (NTVSPOR)
00.30 Flamengo – Internacional (SPORMAX)

17 Ekim Pazar
14.00 Boluspor – Denizlispor (TRT 1)
15.30 Everton – Liverpool (SPORMAX)
15.30 Gençlerbirliği – Antalyaspor (DIGI)
15.30 Kasımpaşa – Trabzonspor (LİG TV)
16.30 Kaiserslautern – Eintracht Frankfurt (TRT 3)
17.30 Kayserispor – Sivasspor (DIGI)
18.00 Blackpool – Manchester City (SPORMAX)
18.00 Lens – Rennes (KANAL A)
18.30 Hoffenheim – Mönchengladbach (TRT 3)
19.00 Galatasaray – Ankaragücü (LİG TV)
19.30 Çaykur Rize – Giresunspor (TRT 1)
22.00 Guarani – Corinthians (SPORMAX)
22.00 Lyon – Lille (KANAL A)
22.00 Sporting Gijon – Sevilla (NTVSPOR)

18 Ekim Pazartesi
20.00 Adanaspor – Diyarbakırspor (TRT 6)
20.00 Konyaspor – Fenerbahçe (LİG TV)

13.10.2010

"Birisi Bir Şerefsizlik Yapıyor, Başka Şerefsiz de Buna Yorum Yapıyor"


- "Sağlığımla ilgili doktorlarım gerekli açıklamaları yapıyor. Her hastalık her kişide az veya çok sürer. Bizim ülkemizde herkes doktor olmuş, herkes bilip bilmeden konuşuyor. Birisi çıkıp seks yüzünden çıktı diyor, birisi bir şerefsizlik yapıyor, başka bir şerefsiz de buna yorum yapıyor."

- "Bugün bir gazetenin manşetinde benim seks yaptığım için sakatlandığım yazıldı. Hatta haberin yanına benim kız arkadaşımın fotoğraflarını da basıldı. Biz sustukça onlar üste çıkıyor. 238 maça çıkan Arda'ya bu ülkede saygı yok. Benim bir ailem yok. Onun bir ailesi yok. Nasıl olsa bunları yazanların da ailesi yok. Bu ülkede şerefsizlik ve ahlaksızlık almış başını gidiyor. Artık ben nefret etmeye başladım bu yaşananlardan. Artık sevmiyorum. Şerefsizlik diz boyu"

- "Gerçekten çok sinirmiyim, haklı olduğumu da düşünüyorum. Bazı şeylere sahanın içinde cevap vereceğim ama şerefsizliğe verilecek bir cevap yok."

Sırp Taraftarlar Genoa'yı Yaktı!

Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenlediği 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 4. maçlar 1 tanesi hariç bu gece tamamlandı.

C Grubu'nda oynanan ve Genoa takımının stadı Luigi Ferraris Stadı'nın ev sahipliğini yaptığı İtalya - Sırbistan maçı deplasman ekibinin taraftarının çıkardığı olaylar nedeni ile tatil edildi.

Ülkelerinin Cuma günü kendi sahasında Estonya'ya 3-1 yenilmesine sinirlenen Sırp taraftarların maçtan önce sahaya inmesi ve İtalyan taraftarlarının olduğu tribüne meşale atması nedeni ile maç 40 dakika geç başlamak zorunda kaldı.

İtalyan polisinin müdahelesi ile olaylar yatışıp maç başlasa da karşılaşmanın 7. dakikasında Sırp taraftarlar tekrar olay çıkarmaya başladı tribünde. Bunun üzerine maçın İskoç orta hakemi Craig Thomson yardımcılarını da alarak soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti.

Resimlerde Sırp taraftarların nasıl zıvanadan çıktığı belli oluyor. Hele İtalya gibi bir ülkede hem de Genoa gibi sabıkalı bir takımın sahasında bu denli olaylar yapmaları ilginç.

12.10.2010

Jose Mourinho'dan İnciler - 13

- "17 kupayla Real Madrid'e geldim ama hala tartışılıyorum. Buraya başarılarınız olmadan kupasız gelseniz sizi öldürürler."

- "Real'e gelmeden önce Marcelo'yu sevmezdim. Bir sol bek ve defans hariç herşeyi yapıyor derdim. Ama şimdi ona bayılıyorum. Hücum yönü mükemmel defansif olarak da gelişiyor."

- "Büyük bir takıma sadece 11 tane mükemmel futbolcu yetmez. 11 mükemmel futbolcuyla hiç birşey kazanamazsınız."

- "Bazı oyuncular dokunulmazdır. Mesela Casillas. Ama Dünya Kupası kazandı ve Madrid’in kaptanı diye her maç oynayacak mı? Hayır."

- "Başka hocaların da benim yaptığımı yapabilmesini ve değişik oyuncu karakterlerini görebilmelerini isterdim. Portekiz'den İngiltere’ye İngiltere'den İtalya'ya ve İtalya'dan İspanya'ya…"
Related Posts with Thumbnails