1.05.2009

Haftasonu Futbol

1 Mayıs Cuma

20.00 Hacettepe - Galatasaray (LİG TV)
21.30 Bochum - Hannover (KANAL 24)

2 Mayıs Cumartesi

13.00 Spartak Moskova - Dinamo Moskova (SPORMAX)
14.45 Middlesbrough - Manchester United (SPORMAX)
16.30 Wolfsburg - Hoffenheim (KANAL 24)
17.00 Chelsea - Fulham (SPORMAX)
20.00 Trabzonspor - Kayserispor (LİG TV)
20.00 Valenciennes - Lyon (KANAL A)
20.45 Academica - Sporting Lisbon (SPORMAX)
21.00 Real Madrid - Barcelona (NTV)
22.00 Marseille - Toulouse (KANAL A)
22.45 N. Madeira - Benfica (SPORMAX)
23.00 Villarreal - Sevilla (NTVSPOR)

3 Mayıs Pazar

12.00 K. Sovetov - CSKA Moscow (SPORMAX)
15.00 Gaziantepspor - Sivasspor (LİG TV)
15.30 Liverpool - Newcastle United (SPORMAX)
16.00 Catania - Milan (NTVSPOR)
18.00 Hamburg - Hertha Berlin (KANAL 24)
18.00 PSG - Rennes (KANAL A)
18.00 Sunderland - Everton (SPORMAX)
20.00 Beşiktaş - Fenerbahçe (LİG TV)
22.00 Bordeaux- Sochaux (KANAL A)


30.04.2009

Top 10 Forma Hatası !

10. Don Hucthison



İskoç isimlerini her zaman telaffuz etmek zor olmuştur. Sunderland'in formasını hazırlayanlar da bu zorluktan maç sonrasında yakınmış olsa gerek. Doğrusu, Hutchison olacaktı.

9. Ole Gunnar Solksjaer



Bebek yüzlü katilOle Gunnar Solskjaer ismini arkasına yanlış yazan formacıya acaba ne yapmıştır.

8. Steve Clarridge



Bir tane R yeterdi aslında...

7. Roque Satna Cruz



Bu sezon Hull City maçında Blackburn'ün yıldız golcüsü Roque Santa Cruz'un da ismi yanlış yazıldı. Çok şükürü "Satan Cruz" yazmamışlar.

6. David Betnley



Blackburn'ün formalarını hazırlayan kişilerin N ve T harfleriyle bir sorun yaşadığı kesin.

5. David Beckam



1997 yılında Dünya yıldızının toy olduğu günler. Elbette o günlerde bu forma yanlışlığı çok büyük bir sansasyon yaratmadı ama herhalde şimdi Milan'dayken olsa İtalya yerinden oynar.

4. Chrystal Palace



Listemizdeki tek kulüp olarak yanlış yapan takım Crystal Palace. Kulübün sponsoru Diadora formaları ucuza mal etmek için Romanya'da üretiyordu. Ta ki yanlışlık farkedilene kadar...

3. Liedzon



Liedson Sporting Lizbon'a ilk geldiğinde formasının arkasında S harfinin ters konduğunu ve onun Z gibi okunduğunu görür. Bu formayla ilk maçında fileleri havalandıran Liedson, kariyeri boyunca formasının arkasına Liedzon yazdırır.

2. Thomas Zusczcak



Buraya kadar olan hataları anlamak güç değil, herkes hata yapabilir tabi. Ama Kuszczak'ın ilk harfini Z yapma gafletine herkes düşmez.

1. Sarbi




Elbette birinci sıraya kendi ürünümüzü koyacaktık. Galatasaray'ın Villarreal'e 3-0 yenildiği karşılaşmada Sabri de Liedson gibi mi yapsaydı acaba?


28.04.2009

Avrupa Kupaları'nda Yarı Final Heyecanı


28 NİSAN SALI

21:45 Barcelona - Chelsea (Star Tv)


Hakem: Wolfgang Stark (Almanya)

Muhtemel 11'ler:

Barcelona: Valdes - Pique, Marquez, Daniel Alves, Abidal - Toure, Xavi, İniesta - Messi, Eto'o, Henry

Chelsea: Cech - Bosingwa, Terry, Alex, Ivanovic - Essien, Mikel Obi, Ballack, Lampard, Malouda - Drogba

29 NİSAN ÇARŞAMBA

21:45 Manchester United - Arsenal

Hakem: Claus Bo Larsen (Danimarka)

Muhtemel 11'ler:

Manchester United: Van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Carrick, Anderson, Giggs, Ronaldo - Berbatov, Rooney

Arsenal: Almunia - Gibbs, Toure, Silvestre, Sagna - Song, Fabregas, Walcott, Nasri - Bendtner, Adebayor

30 NİSAN PERŞEMBE

19:30 Dinamo Kiev - Shaktar Donetsk

Hakem: Konrad Plautz (Avusturya)

Muhtemel 11'ler:

Dinamo Kiev: Bogush - Betao, Sablic, El Kaddouri, Nesmachniy - Ayila Yussuf, Vukojevic, Ninkovic, Eremenko - Aliyev, Milevskiy

Shaktar Donetsk: Pyatov - Darijo Srna, Kucher, Chygrynskiy, Ischenko - Duljaj, Hübschman, Ilsinho, Jadson - Fernandinho, Luiz Adriano

21:45 Werder Bremen - Hamburg

Hakem: Howard Webb (İngiltere)

Muhtemel 11'ler:

Werder Bremen: Wiese - Fritz, Mertesacker, Naldo, Tosic - Frings, Tziolis, Mesut Özil, Diego - Hugo Almeida, Pizarro

Hamburg: Rost - Demel, Gravgaard, Mathijsen, Aogo - Benjamin, Jarolim, Alex Silva, Trochowski - Guerrero, Olic


27.04.2009

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (34.Hafta)

Lider Manchester United bu hafta sonu mucizevi bir geri dönüşe imza attı. Old Trafford stadında Tottenham'ı konuk eden Manu maçın ilk yarısını Bent ve Modric'in golleri ile 2-0 yenik kapattı. Maçın 57. dakikasında tartışmalı bir penaltı golü ile farkı 1'e indiren Manu, 22 dakika da 4 gol daha buldu ve sahadan 5-2 galip ayrıldı. Maçta gol perdesini açan Tottenham'lı Bent ligdeki gol sayısını 12'ye yükseltirken, Manu adına 2'şer gol atan ve adeta her golde birbirlerine asist yapan Ronaldo(17) ve Rooney(12) ikilisi ligdeki toplam gol sayısını 29'a çıkardı. Kendi sahasında oynadığı son 3 maçın 2'sinde geriden gelip maçı kazanan Kırmızı-Şeytan'lar 77 puanla liderliğini sürdürdü. Deplasmanda üstüste 2. mağlubiyetini alan Harry Redknapp'ın öğrencileri, bu sezonki 10. dış saha mağlubiyetini alırken 44 puanla 10. sıraya geriledi.

Kupadan ve Devler Ligi'nden elenen ve elinde sadece ligi kazanma hedefi kalan Liverpool, kaptanı Gerrard'ın sakatlığı nedeni ile kadroya alınmadığı maçta Hull City'e konuk oldu. Maçın ilk yarısının son dakikasında 1-0 öne geçen Kırmızılar, 59'da ev sahibi ekibin 10 kişi kalması ile rahatladı ve Kuyt'un attığı 2 golle maçı 3-1 kazandı. Üstüste 3. deplasman maçından galibiyetle ayrılan Liverpool, ligde oynadığı son 7 maçta 19 puan toplarken 74 puana yükselerek 2. sıradaki yerini korudu. 2009 yılında evinde oynadığı 8. maçtanda galibiyet çıkaramayan Hull City, ligde oynadığı son 5 maçta 4.mağlubiyetini alırken 34 puanla 17. sırada yer aldı. Son 6 lig maçında 21 gol atan Benitez'in öğrencileri 66 golle ligin en çok gol atan takımı konumunda.

Federasyon kupasında finale kalan Chelsea, Uefa'ya kalmaya çalışan West Ham United'ın konuğu oldu. Yıllarını verdiği Chelsea'nin karşısına 2.kez teknik direktör olarak çıkan Zola, Upton Park stadında istediği sonuçla ayrılamadı. Salomon Kalou'nun 55. dakika da attığı tek golle sahadan 3 puanla ayrılan Maviler, 71 puana yükselerek 3. sıradaki yerini korudu. Hiddink yönetiminde çıktığı 5.deplasman maçında 4.galibiyetini alan Chelsea, bu galibiyetlerin hiçbirinde gol yemezken, ligde oynadığı son 10 maçın 7'sinde kalesini gole kapadı. Ligde oynadığı son 3 maçta 8 puan kaybeden West Ham, 45 puanda kaldı ve Fulham'ın galip gelmesi ile 8. sıraya geriledi.

Tuncay'lı M.Boro, ligin 4. sırasında yer alan Arsenal'e konuk oldu. Emirates stadında oynanan mücadelenin her 2 yarısında Fabregas ile birer gol bulan Arsenal, sahadan 2-0 galip ayrıldı. 4 aylık sakatlığından sonra 4. maçına çıkan İspanyol oyuncu, asistlerden sonra golle de tanışmış oldu. Ligde oynadığı son 7 maçın 6'sında galibiyet alan Arsenal, yenilmezlik serisini 20 maça çıkarırken 65 puanla 5. sıradaki yerini korudu. Üstüste 7.kez bir maçta 90 dakika da sahada kalan Tuncay Şanlı, takımının üstüste 10. deplasman mağlubiyetini almasına engel olamadı. 98 yıl sonra ilk defa bu kadar kötü bir seri yakalayan Boro, 31 puanda kalarak averajla 19. sırada yer almaya devam etti.

Son haftaların istikrarsız takımlarından olan Aston Villa, Reebok stadyumunda Bolton'un konuğu oldu. Ligde kalma mücadelesi veren rakibi karşısında ilk yarıyı Ashley Young'un ligde attığı 7. golle Aston Villa 1-0 önde kapattı. Bu sezon ilk defa ilk 11'de görev alan İsrail'li oyuncu Cohen, 60. dakika da attığı golle takımına çok önemli 1 puan kazandırdı. Ligde 3 maçtır galibiyet alamayan Bolton, kendi sahasında oynadığı son 6 maçta 13 puan toplarken, 38 puanla 13. sırada yer aldı. 7 Şubat'tan beri galibiyete hasret olan Villa, galip gelemem serisini 9 maça çıkardı. Deplasmanda oynadığı son 4 maçtan sadece 1 puan alabilen Aston Villa, 55 puana ulaşarak 5. sıradaki yerini korudu.

Federasyon kupasında finale kalarak sezonu kupa ile kapatma şansı yakalayan Everton, 5. sırayı hedeflediği ligde hafta sonu Goodison Park stadında Manchester City'i ağırladı. 7. sıraya yükselerek gelecek sezon Avrupa kupalarına gitmeye çalışan konuk ekip Robinho ve Ireland'ın golleri ile maçı 2-1 kazandı. Bu sezonki 13. golüne imza atan Brezilya'lı golcü bunların sadece 3'ünü deplasman maçlarında attı. 139 gün sonra kendi sahasında mağlubiyetle tanışan Everton, son 3 haftada sadece 2 puan kazanırken 53 puanla 6. sırada kaldı. Bu sezon dış sahadaki 2. galibiyetini alan M.City, 8 ay aradan sonra dış sahada 3 puanla tanışırken 44 puanla 9. sıraya yükseldi.

Ligin en iyi iç saha performansına sahip 2 takımın Craven Cottage stadında oynadığı mücadelede gülen taraf ev sahibi ekip olan Fulham oldu. İlk yarıda Nevland'ın attığı tek golle galip gelen Fulham, bu sezonki 10. iç saha galibiyetini alırken bu sezon bunu başaran 5. takım oldu. Kazandığı iç saha galibiyetlerinin 6'sında kalesini gole kapatan Fulham, 47 puana yükseldi ve 7. sıraya ulaşarak Uefa potasına girdi. Ligdeki 4 maçlık galibiyet serisi bu mağlubiyetle sona eren Stoke City, deplasmanlarda oynadığı 17. maçta 12. mağlubiyetini alırken 39 puanla 12. sırada yer almaya devam etti.

Tugay'ın takımı Blackburn Rovers Ewood Park stadında Wigan'ı konuk etti. Ligin rahat takımlarından olan rakibi karşısında McCarthy ve Nelsen'in golleri ile ev sahibi ekip 2-0 galip ayrılan Blackburn, ligde kalma adına derin bir nefes aldı. Milli oyuncumuz Tugay bu sezon 11. kez ilk 11'de sahada yer alırken 63 dakika sahada kaldı. Kendi sahasında oynadığı son 4 maçta 8 puan kazanan Blackburn Rovers 37 puanla 15. sıraya yükseldi. Ligde üstüste üçüncü, son 7 maçta 5. mağlubiyetini alan Wigan, 41 puanda kalırken 11. sıradaki yerini korudu.

Pazartesi günü oynanan haftanın kapanış mücadelesinde Newcastle United, St James Park stadında Portsmouth'u konuk etti. İki takımında etkisiz olduğu mücadeleden gol sesi çıkmazken, taraflar 1'er puanı paylaştı. Ligde 9 maçtır galibiyete hasret olan ev sahibi ekip Sherar yönetiminde çıktığı 4 maçta sadece 2 puan toplayabildi ve 31 puanla, averajla 18. sırada yer aldı. Son 5 deplasman maçında 4 beraberlik alan Portsmouth, dış sahada galip gelememe serisini 11 maça çıkarırken 38 puanla 14. sırada yer aldı.

Ligin son sırasında yer alan West Bromwich Albion, The Hawthorns stadında Sunderland'i konuk etti. Son 4 haftasına girilen İngiltere liginde son kozlarını oynayan WBA, sahadan 3-0 galip ayrılarak ligde kalma umudunu korudu. 11 maç sonra ligde galibiyetle tanışan West Bromwich, 28 puana yükseldi ve son sırada yer almasına rağmen düşme hattı ile arasındaki puan farkını 6'ya düşürdü. Üstüste 4. dış saha mağlubiyetini alan Sunderland, ligde oynadığı son 6 maçta 5.mağlubiyetini aldı ve 35 puanda kalarak 16. sıraya geriledi.


La Liga'da Haftanın Görünümü (33. Hafta)

Lider Barcelona, hafta sonunda ligin en zorlu deplasmanlarından biri olab Mestelle stadına konuk oldu. Son haftalarda üstüste galibiyetler alarak 4. sıraya puan farkıyla yükselen Valencia için de çok kritik bir maçtı. Maçta Barcelona, derslerde gösterilecek güzellikte bir golle 1-0 öne geçerken, ilk yarının son 3 dakikasında 2 gol bulan Valencia, devreyi 2-1 önde kapadı. Maçı tam Valencia kazandı derken 85. dakika da Henry'nin attığı gol Katalanlar'a 1 puanı getirdi. Ev sahibi ekip Valencia 5 maçlık galibiyet serisine bu beraberlikle son verirken 56 puana yükseldi ve 4.sıradaki yerini korudu. Ligde 7 maç sonra puan kaybı yaşayan Barcelona, deplasmanda oynadığı son 4 maçtan 10 puan çıkarırken 82 puana ulaştı ve 4 puan farkla liderliğini sürdürdü.

Hafta içi Getafe'ye karşı mucizevi bir galibiyet imza atan Real Madrid, Pazar günü
Ramon Sanchez Pizjuan stadında 3. sıradaki Sevilla'nın konuğu oldu. Maça ev sahibi ekip Renato ile 17. dakika da 1-0 öne geçse de Raul'un 45. dakikadaki golü ile devre 1-1 berabere bitti. 63 ve 66'da 2 gol birden atan Raul maça damgasını vururken, bu sezonki ilk hat-trickini yaptı ve ligdeki gol sayısını 18'e yükseltti. Maçtan 4-2 galibiyetle ayrılan Madrid ekibi, üstüste 8. deplasman galibiyetini alırken 78 puana yükseldi ve Barca'nın berabere kalması ile haftayaki El Classico maçı öncesi şampiyonluk umutlarını arttırdı. Ligde üstüste 4. mağlubiyetini alan Endulüs ekibi, bu sezon ligde 10.mağlubiyetini alırken bunların 6'sını kendi sahasında aldı. 57 puanla 3. sıradaki yerini koruyan Sevilla'nın 5. Villareal ile puan farkı 2'ye geriledi.

Şampiyonlar Ligi'nden elenen ve elinde sadece ligi ilk 4 sırada bitirme hedefi kalan Villareal, bu hafta sonu Getafe'nin konuğu oldu. Maçın ilk yarısında Capdevilla ve Llorente ile 2-0 öne geçen konuk ekip, sahadan da 2-1 galip ayrıldı. Milli oyuncumuz Nihat Kahveci 2. golün asistini yaparken, bu sezon 7.kez bir maça ilk 11'de başladı. Son 4 deplasmanının 3'ünde kırmızı kart gören Sarı-Denizaltılılar 147 gün sonra deplasmanda galibiyetle tanışırken, oynadığı son 3 maçtan 7 puan çıkardı ve 55 puanla 5.sıradaki yerini korudu. Ligde üstüste üçüncü, son 5 maçta 4.mağlubiyetini alan Getafe, 34 puanda kalırken 17. sıraya geriledi ve düşme hattına iyice yaklaştı.

Haftanın kapanış maçında Atletico Madrid,
Vicente Calderon stadında Sporting Gijon'u konuk etti. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip 46 dakika da 3-0 öne geçti. Madrid adına perdeyi açan Diego Forlan, sahaya çıktığı son 12 maçın 9'unu boş geçmezken ligdeki gol sayısını 23'e yükseltti. Maçtaki 3. golü atan Aguero da ligdeki gol sayısını 15'e yükseltirken, Sporting Gijon'da tek golü atan isim olan Bilic ligdeki gol sayısını 10 yaptı. Kendi sahasında oynadığı son 5 maçın 4'ünü kazanan Atletico Madrid, ligde oynadığı son 4 maçta 9 puan alırken, 52 puanla 6. sıraya yükseldi ve ilk 4 hedefini sürdürdü. Ligde üstüste 6.mağlubiyetini alan ve bu maçlarda sadece 4 gol atabilen Sporting Gijon, 33 puanda kaldı ve uzun bir aradan sonra 18. sıraya gerileyerek düşme hattının içine girdi.

Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen iki kulüp Malage ve Deportivo La Coruna, La Rosaleda stadında karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısını ev sahibi ekip Luque'nin attığı golle 1-0 önde kapatsa da Deportivo 50. dakika da bulduğu golle 1 puanı bir kurtardı. Kendi sahasında 5 maçtır kazanamayan ve bu süreçte sadece 3 puan alabilen Malaga, 51 puanda yer alarak 7. sıraya geriledi. Ligde yenilmezlik serisi 4'e çıkan Malaga, Uefa potasının 1 puan altına düştü. Konuk ekip Deportivo, ligde oynadığı son 3 maçta 7 puan toplarken 50 puana ulaştı ve 8. sıradaki yerini korudu.

Ligde kalma savaşı veren 2 ekibin mücadelesinde Ersen Martin'li Recreativo Huelva, Estadio Colombino stadında Mallorca'yı konuk etti. Maçın ilk 15 dakikasında 2-0 öne geçen Mallorca, maç boyu skor olarak rakibini yaklaştırmazken sahadan da 4-2'lik skorla ayrılarak 3 puanı aldı. Maçın 2. yarısının tamamında oynayarak bu sezonki en uzun süresini alan Ersen Martin'in takımı ligde üstüste 6. mağlubiyetini alırken, oynadığı son 8 maçta sadece 1 puan kazanabildi. Kendi sahasında 6 maçtır galibiyet alamayan Huelva, 30 puanda kalarak 19. sıradaki yerini korudu. Oynadığı son 6 maçta 4 galibiyet alan Mallorca, deplasmanlarda 3 maç sonra galip gelirken 42 puanla 9. sıraya yükseldi ve küme düşme hattından tamamen uzaklaştı.

Ligin iddasız takımlarından olan Valladolid, kendi sahasında Osasuna'yı konuk etti. İki takımında pozisyon bulmakta zorlandığı maçta gol sesi çıkmazken taraflar 1'er puanı paylaştı. Ev sahibi ekip 6 haftadır ligde galibiyet alamazken, kendi sahasında üstüste 2.kez 0-0 berabere kalırken 41 puana ulaştı ve 10. sıraya geriledi. Ligde 3 maçtır galibiyetle tanışamayan Osasuna, deplasmanlarda oynadığı son 9 maçta 6.kez berabere kaldı. 36 puanla 15. sıradaki yerini koruyan Osasuna, düşme hattının sadece 3 puan üzerinde yer alırken düşme hattından uzaklaşma şansını tepmiş oldu.

San Mames stadında Athletic Bilbao ile Racing Santander'i karşı karşıya getiren maçta kartlar adeta havada uçuştu. Ev sahibi ekibin 2-1 kazandığı maçta, hakem 18 kez elini cebine götürdü. Ev sahibi ekip 4 sarı, 2 kırımızı kart görürken, Racing Santander maçı 9 sarı 3 kırmızı kart ile tamamladı. Maçtaki kırmızı kartların tamamı son 35 dakika da çıkarken ev sahibi ekipte Yeste, bu sezonki 3., konuk ekipte Orbaiz bu sezonki 2. kırmızı kartını gördü. Ligde oynadığı son 5 maçın 3'ünden galibiyetle ayrılan Bask ekibi, 40 puanla 11. sıraya yükseldi. Konuk ekip Santander, son 4 haftada 3.mağlubiyetini alırken, oynadığı son 6 deplasman maçının 5'ini kaybetti. Bu sezon 9 kez kırmızı kart gören Santander 39 puanda kalarak 13. sıraya geriledi.

Ligin son sırasında yer alan Numancia
Estadio Mediterraneo'da Almeira'nın konuğu oldu. Maça 6. dakikada attığı golle 1-0 önde başlayan ev sahibi ekip ilk yarıyı 2-0 önde kapatırken, 81'de yediği golle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Kendi sahasında üstüste 3.maçını kazanan Almeira, ligte iç sahada en çok (34) puan toplayan 3.takım olurken, 40 puanla 12. sıraya yükseldi. Ligde oynadığı son 4 maçta sadece 2 gol atabilen Numancia, oynadığı son 11 deplasman maçının 10'unda sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu sezonki 21. mağlubiyetini alarak bu alanda ligin lideri olan konuk ekip 28 puanda kalarak sonunculuğu devam ettirdi.

Son haftaların formda ismi Espanyol, kendi sahasında Real Betis'i konuk etti. Barcelona şehrinin diğer temsilcisi 4. dakika da Luis Garcia ile 1-0 öne geçerken, maçtaki son sözü 83. dakika da Martinez söyledi ve ev sahibi ekip sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Olimpic Montjuic stadında üstüste 3. galibiyetini elde eden Espanyol, ligde oynadığı son 5 maçta 13 puan toplarken 35 puana ulaştı ve 2009 senesinde ilk defa düşme hattının üzerinde 16. sırada yer aldı. Aurelio'nun sezonu kapatması ile orta sahası zayıf düşen Real Betis, ligde üstüste 2. mağlubiyetini alırken, deplasmanlarda 3 maç sonra ilk yenilgisini aldı ve 37 puanda kalarak 14. sırada yer aldı.


Seria A'da Haftanın Görünümü (33. Hafta)

Haftanın kapanış maçı San Paolo stadında Napoli ile Inter arasında oynandı. Geçen sezon Seria A'ya yükselen Napoli, 2007-2008 stadında oynadığı maçı ve düştüğü 2001-2002 sezonunda Inter'i bu statta 1-0'lık skorlarla mağlup etmişti. 73. dakika da Zalayeta'nın attığı golle Napoli, ligde 14 maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı. Kendi sahasında daha önce Fiorentina, Juventus, Palermo gibi takımlarını yenen Napoli, San Paolo stadında 105 gün sonra galibiyet alırken, 42 puana ulaştı ve 11. sıraya yükseldi. Son 3 haftada 7 puan kaybeden Inter, Milan'ın kazanması ile son 5 haftaya 7 puan farkla lider girdi. Ligde en son mağlubiyetini 13 maç önce Atalanta deplasmanında alan Inter, bu sezon aldığı 3 mağlubiyetide deplasmanlarda aldı. Bu sezon deplasmanlarda 3.kez gol sevinci yaşayamayan Mourinho'nun öğrencileri hafta içi İtalya kupası yarı final maçında Sampdoria'ya elenmişti.

Milano şehrinin bir diğer temsilcisi AC Milan, doludizgin yoluna devam ediyor. Bu hafta San Siro'da Uefa'ya kalma mücadelesi veren Palermo'yu konuk eden Milan, 2 penaltı kazandığı maçı 3-0 kazandı. Kazanılan 2 penaltı atışınıda gole çeviren Kaka, ligdeki gol sayısını 14'e yükseltirken, maçın diğer golünü kaydeden Inzaghi 11.kez ilk 11'de yer aldığı Seria A'da 12.golünü attı. Ligde oynadığı son 7 maçta 19 puan çıkaran Milan, kendi sahasında üstüste 5.maçını kazanırken 67 puana yükseldi ve 2.sıradaki yerini 2 puan farkla korudu. Oynadığı son 3 deplasman maçından sadece 1 puan çıkaran Palermo, bu sezon 11.kez bir maçı gol atamadan tamamlarken, 49 puanda kaldı ve averajla 9. sıraya geriledi.

Hafta içi İtalya kupası yarı final rövanşında Lazio'ya kendi sahasında 2-1 yenilerek elenen Juventus, son kupa kazanma fırsatını da tepmiş oldu. Geçen hafta sahasında Inter'i yenemeyerek şampiyonluk şansını mucizelere bıkaran Torino ekibi, bu hafta sonu lig sonuncusu Reggina'ya konuk oldu. Ev sahibi ekip 2 kez öne geçse de Juventus 2-2'lik skorla 1 puan almayı başardı. Geçen hafta Atalanta deplasmanından 3 puan çıkararak büyük bir sürprize imza atan Reggina, Oreste Granillo stadında ilk 3 sırada yer alan takımlardan ilk puanını alırken 24 puana yükseldi ve sonunculuğunu sürdürdü. Oynadığı son 4 maçta 9 puan kaybeden Juventus, Milan'a geçilirken, 65 puanla 3.sırada yer aldı. Juve'nin emektar golcüsü Del Piero, bu maçta attığı gol ile ligdeki gol sayısını 11'e yükseltti.

Bu haftanın en önemli maçı Artemio Franchi stadında oynandı. Devler Ligi'ne kalmaya çalışan Fiorentina ile Roma'nın karşı karşıya geldiği bu 90 dakikada da futbolsever tam 5 gole şahit oldu. Ev sahibi Fiorentina'nın sürklase ettiği maçı 4-1'lik skorla Floransa temsilcisi kazandı. Roma tek golünü 86'da Baptista ile skor 4-0 olduktan sonra atarken, Brezilya'lı golcü ligde 10 gole ulaştı. Fiorentina adına 47. ve 67. dakikalarda 2 gol atan Gilardino ligdeki gol sayısını 18'e yükseltirken, bu sezon 3.kez bir lig maçında 2 gol birden attı. Kendi sahasında oynadığı son 7 maçın 6'sında galip gelen Mor-Menekşeler 58 puana ulaşırken, Genoa'nın kaybetmesi ile 4.sıraya yükseldi. Deplasmanlarda 6 maçtır galip gelemeyen başkent temsilcisi, ligde oynadığı son 5 maçta 3.kez sahadan yenilgi ile ayrıldı. 52 puanla 6.sırada kalmaya devam eden Roma, Devler Ligi'ne katılma umudunu büyük ölçüde kaybetti.

Mihajlovic'in yerine göreve gelen Giuseppe Papadopulo yönetiminde ilk iç saha maçına çıkan Bologna, Devler Ligi'ne kalmaya çalışan Genoa'yı konuk etti. İlk 25 dakika da 2 gol bularak maçtan 2-0 galibiyetle ayrılan Bologna, 5 maçlık mağlubiyet serisine bu maçla son vermiş oldu. 29 puana yükselmesine rağmen Torino'nun da kazanması ile 18.sırada yer almaya devam eden Bologna'da, Marco Di Vaio bu maçta attığı golle ligdeki gol sayısını 21'e yükseltti ve gol krallığı yarışında tekrar zirveye oturdu. 4 maçlık galibiyet serisi geçen haftaki Lazio maçı ile son bulan Genoa, aldığı bu mağlubiyetle bu sezon ilk kez üstüste 2 maç kaybetmiş oldu. Deplasmanlarda 4 maç sonra mağlubiyet ile tanışan Genoa, 57 puanda kalırken, uzun bir aradan sonra 5.sıraya geriledi.

Haftanın en gollü maçı Luigi Ferraris stadında Sampdoria ile Cagliari arasında oynanan mücadele de çıktı. Hafta içi İtalya Kupası'nda Inter'i eleyerek finale kalan Sampdoria, ligde orta sıralarda olsa da kupayı kazanması halinde Uefa kupasına katılacak. İlk yarıyı Pazzini'nin yedek başlaması ile bu sezon ilk kez 11'de sahada yer alan Marilungo'nun attığı gollerle Sampdoria 2-0 önde kapatttı. 35 dakikada bulduğu 3 golle 3-2 öne geçen Cagliari'nin 3 puan hayallerini, bu sezonki 11. golünü kaydeden Cassano bitirdi. Kendi sahasında üstüste 3. beraberliğini alan Sampdoria 41 puana ulaşırken 13. sıraya yükseldi. Bu maçtan önce oynadığı son 4 maçta 3 galibiyet alan Cagliari. ligde 5 maç sonra beraberlikle tanışırken 49 puana ulaştı ve Roma ile Palermo'nun kaybettiği haftada ilk 6 hedefini sürdürdü.

Hafta içi İtalya kupası yarı final maçında Juventus'u eleyerek finale kalan Lazio, Roma Olimpiyat stadında Atalanta'yı konuk etti. Son 2 haftada 6 puan alarak 9. sıraya kadar yükselen başkent ekibi 24. dakika da yediği golle sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldı. Kendi sahasında oynadığı son 3 maçta 2. mağlubiyetini alan Lazio, son 6 haftada 4.kez sahadan puansız ayrılırken 47 puanla 9.lığunu korudu. Bu sezon 12. kez oynadığı maçlardan 1-0'lık sonuç çıkan Atalanta bunların 6'sında kazanan taraf oldu. Ligde 4 maç sonra galibiyetle tanışan Luigi Del Neri'nin öğrencileri 44 puana yükseldi ve 11. sıradaki yerini korudu.

Haftanın açılım maçında Chievo, Udinese'yi konuk etti. Maçın ilk yarısını konuk ekip 1-0 önde kapatırken, Chievo 71. dakikada beraberlik golünü attı. Maçta gülen taraf ise 90. dakika da maçtaki 2.golünü atan D'Agostino ile Udinese oldu. Chievo'nun tek golünü atan Pellissier son 8 haftada 9 gol atarken, ligdeki gol sayısını 12'ye yükseltti. Son 2 maçta 4 gol kaydeden D'Agostino ligdeki gol sayısını 9'a yükseltirken, Udinese ligde üstüste 3.galibiyetini aldı ve 45 puana yükselerek 10. sıradaki yerini korudu. Son 4 haftada 8 puan kaybeden Chievo, kendi sahasında üstüste 2.maçını kaybederken 34 puanda kaldı ve düşme hattının 5 puan üzerinde 16. sırada yer aldı.

Ligin 19. sırasında yer alan Lecce, Via Del Mare stadında Sicilya ekibi Catania'yı konuk etti. Ligde kalma adına son kozlarını oynayan Sarı-Kırmızılı ekip ilk 25 dakika da 2-0 öne geçti. Catania 2.yarının başında farkı 1'e indirse de maçta başka gol olmadı ve Lecce sahadan 2-1 galip ayrıldı. Kendi sahasında 7 ay sonra maç kazanan Lecce, aldığı bu galibiyetle ligde 10 maç süren kazanamama serisine son verdi. 27 puana yükselen Lecce 19. sırada kalmaya devam etti. Ligin iddasız takımlarından olan Catania, üstüste 3.deplasman mağlubiyetini alırken, ligde oynadığı son 4 maçın 3'ün de sahadan puansız ayrıldı ve 40 puanda kalarak 14. sıraya geriledi.

Torino Olimpiyat stadında Siena'yı konuk eden Torino, tek golle de olsa sahadan istediğini aldı. Maçın 10. dakikasında takımının tek golünü atan eski Manchester City'li Rolando Bianchi, bu sezonki 7.golünü kaydetti. Kendi sahasında üstüste 2. maçını kazanan Torino, 30 puana yükseldi ve 17. sıradaki yerini korudu. Son 6 maçta 4. mağlubiyetini alan konuk ekip, oynadığı son 5 deplasman maçının 3'ünü kaybetti. Bu sezon deplasmanlarda 7.kez 1-0'lık mağlubiyet alan Siena, 37 puanla 15. sırada yer alırken, düşme hattının 8 puan üzerinde yer aldı.


Bundesliga'da Haftanın Görünümü (29. Hafta)

Lider Wolfsburg, Bundesliga tarihine geçme fırsatını tepti. Ligde kalma mücadelesi veren Energie Cottbus'a konuk olan Wolfsburg, bu maçı da kazandığı takdirde ligde üstüste 11.maçını kazanacaktı ve bu alanda yeni rekorun sahibi olacaktı. Beklenen olmadı ve ev sahibi ekip son 18 dakikada bulduğu 2 golle sahadan galibiyetle ayrıldı ve 26 puana ulaşarak 15. sıraya yükselerek düşme hattından 1 puanla da olsa çıktı. Ligde 13 maç sonra bir maçı golsüz tamamlayan Wolfsburg, 134 gün sonra deplasmanda mağlup oldu. Kendi sahasında mağlup olmayan Wolfsburg, bu sezon aldığı 6 mağlubiyeti de deplasmanlarda alırken 57 puanda kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü. E.Cottbus üstüste 2. iç saha galibiyetini alırken, Freundschaft stadında oynadığı son 6 maçta 4 galibiyet çıkardı.

Hertha Berlin tekrar yükselişe geçti. 29.haftanın açılış maçında Cuma günü Hoffhenheim'a konuk alan başkent temsilcisi, 42. dakika da Ebert'in attığı golle sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. Üstüste 2. galibiyetini alan Hertha, deplasmanlarda 3 maç sonra galibiyetle ayrılırken puanını 55 yaptı. Bayern,Hamburg ve Wolfsburg'un kaybettiği haftada çok kritik bir 3 puan kazanan Hertha, 2. sıraya yükselirken, liderle arasındaki puan farkını 2'ye düşürdü. Ligde üstüste 11. maçından galibiyet çıkaramayan Hoffhenheim, 45 puanla 8. sırada kalırken, 5. sıranın 9 puan gerisine düştü ve Avrupa kupalarına katılma umudunu büyük ihtimalle yitirdi. Ibısevic'in yokluğunun çok fazla hissedildiği Hoffhenheim oynadığı son 4 maçın 3'ünde gol atamadı.

Milli oyuncularımızı karşı karşıya getiren Bayern Münih, Schalke maçında gülen taraf Halil Altıntop'lu Schalke oldu. Allianz Arena'da Bayern'i yıkan gol 21. dakika da Halil Altıntop'un mükemmel kafa vuruşu ile gelirken, temsilcimiz ligdeki 4.golünü attı. Geçen sezon ligde iç sahada mağlup olmayan Münih ekibi, bu sezon Allianz Arena'da 3.mağlubiyetini aldı. Son 4 haftada 2.kez sahadan yenik ayrılan Münih, 54 puanda kaldı ve 3.sıraya geriledi. Bu sezon 4.kez bir maçta gol atamayan Münih, Wolfsburg'un da kaybetmesi ile zirve yolunda çok büyük bir yara almamış oldu. Yardımcı antrenör Büskens yönetiminde çıktığı 4.maçtanda 3 puan çıkartan Schalke puanını 49 yaparken, Uefa'ya kalma hedefini sürdürdü.

Son haftaların formda takımı Stuttgart, sahasında ligin iddasız takımlarından Frankfurt'u konuk etti. Maçın 33. dakikasında Cacau ile 1-0 öne geçen Stuttgart, 48. dakika da Mario Gomez'in ligde attığı 19.golle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Ligde üstüste 5.maçını kazanan Stuttgart bu maçların 4'ünde kalesinde gol görmedi. Kendi sahasında 175 gündür mağlubiyet almayan Markus Babbel'in öğrencileri, ligde oynadığı son 8 maçta 7 kez sahadan galibiyetle ayrılırken 54 puana ulaştı ve averajla 4.sırada yer aldı. Oynadığı son 4 deplasman maçından galibiyet çıkaramayan Frankfurt, 32 puanda kalmasına rağmen 11. sıradaki yerini korudu.

Wolfsburg'la beraber ligin iç sahada mağlubiyet almayan takımı olan Dortmund, Sıgnal Iduna Parl stadında şampiyonluk hesapları yapan Hamburg'u konuk etti. Hafta içi Almanya Kupası'nda 120 dakikalık bir mücadele sonucu Werder'e elenen Martin Jol'ün öğrencileri o maçın yorgunluğu sebebi ile Dortmund'a pek fazla direnemedi. 33. dakikada 1-0 öne geçen Dortmund, Frei'nin 90'da penaltıdan attığı gol ile sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı. Ligde üstüste 5.maçını kazanan Dortmund, bu sezon 11.kez bir maçı gol yemeden tamamlarken 49 puana yükseldi ve averajla 7.sırada yer aldı. Oynadığı son 4 deplasman maçının 3'ünü kaybeden Hamburg, bu sezonki 8.deplasman mağlubiyetini alırken 54 puanda kaldı ve averajla 4.sırada yer aldı.

Haftanın en büyük sürpriz sonucu Bay Arena stadında alındı. Sonuncu sırada yer alan Karlsruher'i ağırlayan Bayer Leverkusen, 72. dakika da yediği golle 1-0 mağlup oldu. Ligde 9 maç sonra galibiyetle tanışan Karlsruher 22 puana yükselmesine rağmen son sıradan kurtulamadı. Bu sezon aldığı 6 galibiyetide tek farkla alan konuk ekip, deplasmanda 205 gün sonra galip geldi. 5. sıra ile arasındaki puan farkı 12'ye yükselen Leverkusen, kendi sahasında 5.5 aydır galip gelemiyor. Bay Arena'da oynadığı son 8 maçtan sadece 4 puan çıkaran Leverkusen 42 puanda kalarak 9.sıradaki yerini korudu.

Hafta içi Almanya Kupas'ında penaltılarla Hamburg'u eleyerek finale kalan Werder Bremen, kendi sahasında Bochum'u ağırladı. Maçın ilk yarısını 2-0 geride kapatmasına rağmen, 3 gün önce 120 dakikalık bir maçtan çıkmasına rağmen, maçtan kopmayan Bremen ekibi 24 dakika(54-78) içinde 3 gol bularak sahadan galip ayrıldı. Kendi sahasında 5 maçtır kaybetmeyen Werder Bremen, üstüste 3.iç saha galibiyetini alırken 39 puana yükseldi ve 10.sırada kalmaya devam etti. Deplasmanda 4 maç sonra mağlubiyet alan Bochum, ligde oynadığı son 4 maçta 3.kez yenildi. 28 puanla 14. sırada yer alan Bochum, düşme potasının sadece 3 puan üzerinde yer alıyor.

Az da olsa küme düşme ihtimali olan Hannover, kendi sahasında Daum'un çalıştırdığı Köln'ü ağırladı. Devre arasında Fulham'dan transfer edilen Andreasen'in ilk 33 dakikada attığı 2 golle Hannover sahadan 2-1 galip ayrılırken, Köln'ün tek golünü 48. dakikada ligdeki 15.golüne ulaşan Novakovic attı. Aldığı bu galibiyetle 32 puana yükselen Hannover aldığı puanların %93'ünü(30/32)'ini kendi sahasında topladı. Ligde üstüste 4. son 7 maçta 6. mağlubiyetini alan Köln 32 puanda kaldı ve averajla 12. sırada yer aldı. Ligin en çok gol yiyen takımı olan Hannover (56), şu ana kadar oynanan 29 maçın 23'ünde kalesini gole kapatamadı.

Ligde kalma mücadelesi veren 2 takımın 6 puanlık mücadelesinde gülen taraf olmadı. Bökelbergstadion'da 15. sıradaki Arminia Biefeld'i konuk eden 17.M.Gladbach, 13. dakika da 1-0 öne geçse de 33. dakikada gelen beraberlik golüne engel olamadı. Kendi sahasında oynadığı son 3 maçtan sadece 1 puan çıkarabilen M.Gladbach, ligde kazanamam serisini 5 maça çıkarırken 24 puanla 17. sırada yer almaya devam etti. 4 maçlık mağlubiyet serisine aldığu bu beraberlik ile son veren Biefeld, puanını 25 yapmasına rağmen, Cottbus'un kazanması ile 16. sıraya geriledi.


Related Posts with Thumbnails