10.09.2009

Paraya Para Demeyen 10 Teknik Direktör!

Futbolda en çok kazanan teknik direktörün, Özbekistan'dan Bunyodkor takımının çalıştırıcısı Brezilyalı Luiz Felipe Scolari olduğu ortaya çıktı.

İspanya'nın Katalan bölgesinden Sport gazetesi de en iyi maaş alan 10 teknik direktörü açıkladı.

İşte en çok kazanan 10 teknik direktör;

1 - Luiz Felipe Scolari (16.6 milyon euro)


2 - Jose Mourinho (11 milyon euro)


3 - Fabio Capello (8.8. milyon euro)


4 - Alex Ferguson (7 milyon euro)

5 - Roberto Mancini (6 milyon euro)


6 - Carlo Ancelotti (6 milyon euro)


7 - Manuel Pellegrini (5.5 milyon euro)


8 - Louis Van Gaal ( 5.2 milyon euro)


9 - Guus Hiddink (5 milyon euro)


10 - Arsene Wenger (4.8 milyon euro)


Rakip Takımın Forması İle Maça Çıktılar!

A2 Futbol Ligi Kuzey Grubu'nda mücadele eden Çaykur Rizesporlu futbolcular, Karabük deplasmanına formalarını getirmeyi unutunca, maça rakip Kardemir Karabükspor'un yedek formasıyla çıkmak zorunda kaldı.

Bank Asya 1. Lig kulüplerinin de katılımıyla bu sezon PAF Ligi'nin yerine ilk kez düzenlenen A2 Futbol Ligi'nde dün Kardemir Karabükspor ile Çaykur Rizespor, Safranbolu İlçesi Futbol Sahası'nda karşılaştı.

Maç öncesi soyunma odasında hazırlıklarını yapan Çaykur Rizesporlu futbolcular, formalarının üstlerinin Rize'de unutulduğunu fark edince, Kardemir Karabükspor yöneticilerinden yardım istediler.

Bunun üzerine Kardemir Karabükspor'un yedek formasının verildiği futbolcular, rakiplerinin formadaki amblemini bantla kapatarak sahaya çıktı.

Çaykur Rizesporlu futbolcular, yeşil-beyaz renkli şortlarının üzerine giydikleri rakiplerinin beyaz üzerine kırmızı-mavi çizgili renklerini taşıyan formayla maçı tamamladı. Kardemir Karabüksporlu futbolcular ise klasik kırmızı-mavi çubuklu formalarıyla sahada yer aldı.

İŞTE O MAÇIN GÖRÜNTÜLERİ

Arabası Çalınıyor Anonsununu Duyunca Maçı Bırakıp Gitti!


İspanya 3. Ligi'nde oynanan Murcianos del Jumilla-Puente Tocinos karşılaşmasında çok ilginç bir olay yaşandı.

Maçın 63. dakikası oynanırken stat hoparlöründen bir arabanın çalındığına dair anons yapıldı. Bu arabanın kendisinin olduğunun farkına varan orta hakem Madrigal Soria yan hakemlere gidip durumu anlattıktan sonra maçı terkederek stat dışına çıktı.

Dipnot: Orta hakem hırsızlar arabasını çalmadan önce arabasını kurtarmış ve polislere aracını teslim ettikten sonra maça kaldığı yerden devam etmiş.

İŞTE HAKEMİN ANONSU DUYDUĞU VE DEVAMINDA MAÇI TERKETTİĞİ ANLAR

6.09.2009

Richard Dunne Aston Villa'da!

Kolo Toure ve John Lescott'un gelmesi ile ilk 11'de yer alması zaten zor görünüyordu Manchester City'nin İrlandalı kaptanının.

Aston Villa'da transferin son gününde 6 milyon poundluk bir bonservis bedel ile Richard Dunne'i kadrosuna katarak defansını iyice güçlendirmiş oldu.

21 Eylül 1979'da İrlanda'nın başkenti Dublin'de dünyaya gelen Dunne futbola Dublin'deki kulüplerden biri olan Home Farm F.C'nin altyapısında başladı. (Bu kulübün altyapısından yetişen diğer ünlü oyuncular ise Ian Harte, Gary Kelly, Kenny Cunningham). 15 yaşındayken ise Everton'un alt yapısına geçti.

18 yaşındayken Everton'un rezerve takımları ile maçlara çıkmaya başlayan Dunne Evrton ile 5 sezon forma giydi. İlk 2 sezonda pel fazla forma şansı bulamayan İrlandalı oyuncu 1998-1999 sezonunda ilk 11'de forma şansı bulmaya başladı. O sezon 16 kez Premier Lig'de forma giydi. 1999-2000 sezonunda 27 maça çıkan Dunne, gol sevinci yaşayamazken Everton forması ile hiç gol yaşayamadı. Ertesi sezon başında da 3 milyon pounda Manchester City'nin yolunu tuttu.

O sezon Newcastle United'tan Fransız Charvet ile birlikte takıma katılan Richard Dunne kısa sürede ilk 11'in değişilmez oyuncusu oldu. İlk sezonunda M.City ile 24 lig maçında forma giydi ve 3 sarı kart gördü. Macnchester City ile ilk sezonunda ligi 18. sırada tamamlarlarken ligden de düşme üzüntüsü yaşadılar.

2001-2002'de Championship Liginde 28 maça çıkan Dunne ilk golünüde kaydetmiş oldu. İngiltere Kupalarında'da 4 maça çıkan İrlandalı oyuncu sezon toplamında 6 sarı kart gördü 1 kez de kırmızı kart gördü. O sezon şampiyon olan City tekrar Premier Lig'e yükseldi.

Manchester City formasını toplamda 9 sezon giyen Richard Dunne toplamda 278 lig maçına çıktı. Bu maçlarda rakip fileleri 8 kez havalandırırıken 49 kez sarı, 5 kez de kırmızı kart gördü.

Evertondaki 6. sezonunu sonunda 27 yaşındayken kaptanlık pazubandını takan Richard Dunne Manchester City ile son 3 sezonunu kaptan olarak geçirdi. Özellikle kaptan olduğu ilk sezon olan 2006-2007'de 38 lig maçının tamamında 90 dakika forma giyerek çok istikrarklı bir performans gösterdi.

Manchester City taraftarları tarafından üstüste 4 kez "Kulübün En İyi Oyuncusu" seçildi (2004-2005, 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008). 4 Temmuz 2008'te kulübü ile 4 senelik bir sözleşme imzalayan İrlandalı oyuncunun özellikle son sezonu çok kart gördüğü bir sezon olarak geçti. 2'si Premier Lig'de olmak üzere 4 kez kırmızı kart gören Dunne, 9 kez de sarı kart gördü.

O sezon ile ilgili dikkat çeken bir olayda doğum gününde oynanan ve 6-0 Manchester City'nin galibiyeti ile sonuçlanan Birmingham maçında gol kaydetmesi oldu. 17 Ocak 2009'da oynanan Wigan maçında gördüğü kırmızı kart ise Premier Lig'de gördüü 8. kırmızı kart oldu ve bu alanda Patrick Vieira ve Duncan Ferguson ile beraber rekoru elinde bulundurdu.

Ülkesi İrlanda formasını ilk kez 200 yılında giymeye başlayan Richard Dunne toplamda 53 kez ülkesinin formasını terletirken 7 de gol kaydetti. Ülkesi ile yaşadaığı tek uluslararası turnuva deneyimi ise 2002 yılında Güney Kore-Japonya ortaklığında düzenlenen Dünya Kupası oldu. E grubunda Almanya, Kamerun ve Suudi Arabistan ile beraber mücadele eden İrlanda Cumhuriyeti 5 puanla grubu 2. sırada bitirerek 2. tura yükseldi. 2. turda ise penaltılarla İspanya'ya elenmektem kurtulamazlarken Richard Dunne bu 4 maçtada forma giydi.
Related Posts with Thumbnails