29.05.2010

Euro 2016 Platini Sayesinde Bu Stadlarda Oynanacak!

Bugün 2016 Avrupa Şampiyonası için karar günüydü ve Türkiye olarak Cenevre'de yapılacak oylamaya kitlenmiştik. Her ne kadar sunumumuz, bu turnuvaya olan isteğimiz diğer aday ülkeler Fransa ve İtalya'dan daha iyi olsa da, dış basında bizim favori olduğumuz yazılıp çizilse de lobi çalışmaları ve Platini'nin de etkisi ile sadece 1 oyla Euro 2016'yı düzenleme şansımızı kaybettik. Bu turnuvayı düzenlemek için çalışmalarımız, projelerimiz çok iyiydi. Çok ümitliydik ama maalesef kazanamadık. Hiddink'in ABD maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında söylediği gibi; ''UEFA hem futbolu geliştirmek isteyen ülkelere Avrupa Şampiyonası'nı götürmek istediğini söylüyor, hem de daha önce 2 defa Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmış Fransa'ya 2016'yı veriyor. 7 üyenin verdiği karar daha önce belirttiği UEFA'nın kendi stratejisine ve felsefesiyle çelişiyor''

Euro 2016'yı düzenlemiş olsaydık birbirinden güzel statlarımız ile Anadolu'daki birçok şehrimizde yepyeni ve modern stada kavuşacaktı ama artık hedef bir sonraki organizasyon.

Fransa'da Avrupa Şampiyonası için yeni stat projelerinin yanı sıra mevcut statlarda da iyileştirme yapacak. Lafı çok uzatmadan Euro 2016'da maçların oynanacağı 12 stadı tanıtalım. (Bordeaux ve Toulouse'un statlarının görüntüsü muhteşem)

STADE DE FRANCE - PARIS (76.467 kapasiteli)

Gözden geçirme çalışmaları 10 milyon avroya mal olacak.

GEOFFROY GUICHARD STADI - SAINT ETIENNE (39.327 kapasiteli)

Yenileme çalışmaları Haziran 2014'te tamamlanacak ve 75 milyon avroya mal olacak.

GRAND STADE OL - LYON (57.628 kapasiteli)

Lyon'un yeni stadı Aralık 2013'te tamamlanacak ve 320 milyon avroya mal olacak.

VELODROME - MARSEILLE (65.000 kapasiteli)

Çalışmalar Haziran 2014'te tamamlanacak ve 151 milyon avroya mal olacak.

MARCEL PICOT - NANCY (33.067 kapasiteli)

Yenileme çalışmaları Haziran 2013'te tamamlanacak ve 60 milyon avroya mal olacak.

PARC DES PRINCES - PARIS (40.058 kapasiteli)

Çalışmalar Ekim 2014'te tamamlanacak ve 80 milyon avroya mal olacak.

GRAND STADE - NANCY (33.470 kapasiteli)

Yeni stat Haziran 2013'te tamamlanacak ve 184 milyon avroya mal olacak.

NOUVEAU STADE - BORDEAUX (42.566 kapasiteli)

Yeni stat Aralık 2014'te tamamlanacak ve 200 milyon avroya mal olacak.

FELIX-BOLLAERT - LENS (40.113 kapasiteli)

Yenileme çalışmaları Mart 2014'te tamamlanacak ve 111 milyon avroya mal olacak.

GRAND STADE - LILLE (47.882 kapasiteli)

Yeni stat Temmuz 2012'de tamamlanacak ve 324 milyon avroya mal olacak.

MEINAU - STRASBOURG (36.645 kapasiteli)

Yenileme çalışmaları Temmuz 2014'te tamamlanacak ve 160 milyon avroya mal olacak.

STADIUM MUNICIPAL - TOULOUSE (37.050 kapasiteli)

Çalışmalar Nisan 2014'te tamamlanacak ve 56 milyon avroya mal olacak.

27.05.2010

2010 Dünya Kupası Formaları!

Dünya Kupası'nın başlamasına 15 gün kala 2010 Dünya Kupası'na katılacak 32 takımın formaları da görücüye çıkıyor. Kimi takım klasik çizgisinden vazgeçmezken, kimileri de G.Afrika'da ki dünyanın en büyük turnuvasında karşımıza bambaşka tasarımlı formalar ile çıkıyorlar.

Lafı fazla uzatmayarak 32 ülkenin de formalarını sıralayalım;

ARJANTİN
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

ALMANYA
AVUSTRALYA


BREZİLYA

CEZAYİR

DANİMARKA


FİLDİŞİ SAHİLLERİ



FRANSA


GANA

GÜNEY AFRİKA


GÜNEY KORE



HOLLANDA


HONDURAS



İNGİLTERE


İSPANYA


İSVİÇRE


İTALYA



JAPONYA


KAMERUN

KUZEY KORE


MEKSİKA


NİJERYA


PARAGUAY



PORTEKİZ



ŞİLİ
SIRBİSTAN


SLOVAKYA


SLOVENYA



URUGUAY

YENİ ZELANDA




YUNANİSTAN

Jose Mourinho'dan İnciler - 10

Dün Real Madrid başkanı Florentina Perez, Jose Mourinho ile anlaştıklarını resmen duyurmuş ve işin sadece imzaya kaldığını açıklamıştı.

Perez'in açıklamaları üzerinden 24 saat geçmeden bu sefer Mourinho As gazetesine açıklamalarda bulunmuş.

'Özel Adam' Real Madrid ile hedeflerini, hangi oyuncuları transfer etmek istediğini ve nasıl bir oyun anlayışı ile Real Madrid'i oynatacağını söylerken, Barcelona'ya da giydirmeyi ihmal etmemiş...

İşte Mourinho'nun açıklamalarından satır başları;

- "Real Madrid'e gururlu, ancak oldukça alçak gönüllü olarak geleceğim"

- "Real Madrid'de takım yaratmak için hiç kimseyi taklit etmeyeceğiz, takımın kendi kimliğini bulmasının yollarını arıyacağız"

- "Raul hakkında hiçbir şey işitmedim ve eğer isterse onunla bir görüşme yapmak hoşuma gider. Guti'nin ise söylediği her şeyi duydum. Fikir değiştirmesi bir şey değiştirmez, benim için dışarda"

- "Çalıştığım kulüplerin futbolculara çılgın paralar ödemesi hoşuma gitmez. Eğer fiyatı abartılıysa hayır derim. Eğer uygun olursa Real Madrid'e, Di Maria'nın transfer edilmesini isterim. Maicon'un fiziki gücü çok yüksek. Onun gibi bir futbolcuya sahip olmak hoşuma gider. Coentrao, Marcelo ile benzer karakterde. İki benzer futbolcu istemem. De Rossi'nin gelmesi bana göre imkansız çünkü Romalı. Milito ise İnter'in. Her kulüp onu gözü kapalı alır, ama Milito İnter'de kalmalı, sözleşmesini uzatmalı ve daha fazla para kazanmalı."

- "Benim Madridim her zaman iyi ve hücum oynayacak, kazanacak"

- "Benim oğlum Barcelonalı değil. O, babasına hayran ve babasına kimin saygı duyduğunu biliyor. Babasına 90 dakika hakaret eden bir takımı tutamaz"


26.05.2010

Mourinho'nun Gözyaşları!







İtalyan ekibi İnter'in karizmatik teknik patronu Jose Mourinho, Bayern Münih maçından sonra hüngür hüngür ağladı.

İspanya'nın Madrid şehrinde oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'i 2-0 yenerek şampiyon olan Inter'in Portekizli çalıştırıcısı Jose Mourinho'nun, maçtan sonra takımın önemli oyuncularından biri olan İtalyan Marco Materazzi'ye sarılarak ağlaması dünya spor gündemine oturdu.

Inter'den ayrılması hemen hemen kesinleşen Mourinho'nun gelecek sezon çalıştıracağı iddia edilen Real Madrid takımının stadyumu Santiago Bernabeu'nun önünde yaşanan sahne şöyle gelişiyor.

Başarılı teknik adam kazandıkları Şampiyonlar Ligi finali sonrasında arabasıyla stadyumdan ayrılırken, takım otobüsünün yanında bekleyen Marco Materazzi'yi görüyor. Mourinho, arabadan iniyor ve geriye dönerek oyuncusuna sarılıyor. İşte bu anda ikili gözyaşlarını tutamıyor!

24.05.2010

Finallerin Adamı Diego Milito!


Bu sezon mücadele ettiği 3 kupayıda kazanan ve tarih yazarak 45 sene sonra Şampiyonlar Ligi'den mutlu sona ulaşan Inter'de Mourinho farklı 2 takımla Şampiyonlar Ligi'ni alan 3. teknik direktör oldu.

Inter bu sezon yaptığı üçleme ile İtalya tarihine geçti ve bu ülkede üçlemeyi yapan ilk takım oldu. Şüphesiz bu üçlemede Mourinho kadar ön plana çıkan bir kişi daha vardı o da Arjantinli golcü oyuncu Diego Milito.

Geçtiğimiz sezon Inter'in en önemli transferi olarak ilk sırada Barcelona'dan Ibrahimovic takası ile gelen Eto'o gösteriliyordu ve herkes en çok Kamerunlu oyuncudan birşeyler bekliyordu. Geçen sezon Serie A'da Genoa forması ile 24 gol atarak takımının ligi 4. sırada bitirmesine büyük katkı sağlayan D.Milito Inter'in dikkatini çekerek sezon biter bitmez soluğu Milano ekibinde almıştı.

Henüz ligdeki 2. maçta Milan filelerini sarsarak Inter kariyerine hızlı giriş yapan Arjantinli yıldız, sezonu da 22'si ligde olmak üzere toplam 30 golle tamamlıyor ve Samuel Eto'o yu gol sayısında 2'ye katlayarak Inter'in bu sezon en golcü oyuncusu oluyordu.

Diego Milito, Mourinho'nun en çok güvendiği oyuncuların başında gelirken kritik maçlarda attığı kritik gollerle Portekizli hocasının da güvenini boşa çıkarmadı.

Ligde son haftaya Roma'nın 2 puan önünde giren Inter, son maçta Siena deplasmanındaydı. Maç boyu Milano ekibi zorlansa da Diego Milito 57. dakikada sahneye çıkarak takımını 5. kez üstüste İtalya liginde şampiyonluğa taşıyarak toplamda İtalya Ligi'ndeki 18. şampiyonluğu elde etmesini sağlıyordu.

İtalya'da son 6 sezonda 5. kez İtalya Kupası finalinde Inter ile Roma eşleşirken maçtaki tek golü atan oyuncu yine Diego Milito oluyordu. Bu aynı zamanda Inter'in 2006-2007 ve 2007-2008'de Roma'ya kaybedern Inter'in rövanşı alması anlamına da geliyordu.

Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda sadece tek gol kaydeden Arjantinli yıldız, iş eleme turlarına gelince her takıma en az 1 gol kaydederek takımının finale kadar gelmesinde büyük pay sahibiydi. Ama en büyük katkıyı ise Şampiyonlar Ligi finalinde B.Münih'e karşı her 2 yarı da attığı 2 gol ile veriyordu.

Her kulvarda attığı kritik goller ile Inter'in üçlemesinde en önemli rolde olan Diego Milito'yu Jose Mourinho'nun gelecek sezon çalıştıracağı Real Madrid'e transfer etmek istemesini normal karşılamak gerek.



Related Posts with Thumbnails