8.05.2009

Hafta Sonu Futbol

8 Mayıs Cuma
21.30 Bayer Leverkusen - Armenia Bielefeld (KANAL 24)
9 Mayıs Cumartesi
16.30 Stuttgart - Woflsburg (KANAL 24)
19.00 Ankaraspor - Beşiktaş (SPORMAX)
19.00 Fenerbahçe - Denizlispor (İZ TV-201)
19.00 Galatasaray - Ankaragücü (DİGİ-202)
19.00 Gençlerbirliği - Hacettepe (JOJO-204)
19.00 Kocaelispor - Trabzonspor (ACTİONMAX-203)
19.00 Sivasspor - İstanbul Belediye (LİG TV)
23.00 Sporting Lisbon - Vitoria Setubal (SPORMAX)
23.00 Valencia - Real Madrid (NTV)
10 Mayıs Pazar

15.30 Altay - Kayseri Erciyes (D SPOR)
15.30 Boluspor - Güngören Belediye (D SPOR)
15.30 Manchester United - Manchester City (SPORMAX)
16.00 Chievo - İnter (NTVSPOR)
18.00 Arsenal - Chelsea (SPORMAX)
18.00 Werder Bremen - Hamburg (KANAL 24)
20.00 Barcelona - Villarreal (NTVSPOR)
21.30 Milan - Juventus (NTV)
22.15 Porto - Nacional Maderia (SPORMAX)

7.05.2009

Futbolun Adaleti Tecelli Etti


Maç öncesinde Arsenal cephesinde büyük bir umut vardı. Ligde devam eden 20 maçlık namağlup serisi, ligdeki maçta Manu'nun mağlup edilmesi Arsene Wenger ve çocuklarının rövanş mücadelesine umutlu çıkmasını sağlıyordu şüphesiz.

Maça da Arsenal etkili ve istekli başlayan taraftı. Ama 19'luk Gibbs'in Manu atağında ayağının kaymasıyla Ji Sung Park henüz 8. dakika da United'ı 1-0 öne geçiriyordu. Golden 3 dakika sonra çok uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşta Cristiano Ronaldo öylesine bir gol atıyorduki 2008-2009 sezonu Devler Ligi'nin Top 10 gol listesinde ilk 3'e girmesi kesin bu golün.

Şölen düşleyen Arsenal taraftarları için gece 11 dakika da kabusa dönüşmüştü bile. 2. yarıda harika bir kontra atakta Rooney asisti ile Ronaldo 61'de skoru 3-1'e taşırken Devler Ligi kariyerindeki 10. golüne imza atıyordu. 75'te Fletcher yaptırdığı penaltı ve akabinde gördüğü kırmızı kart ile finalde oynama şansını kaybederken, topun başına geçen Van Persie maçın skorunu tayin ediyordu: 1-3

Evra'nın maç sonunda yaptığı "11 bebeğe karşı oynadık" açıklaması ileriki günlerde çok fazla konuşulcak olsa da içinde doğruluk payı çok fazla.

Ertesi akşam heyecan yine aynı şehirde devam ediyordu. Londra'da bu kez, Hiddink'in gelişi ile gözle görülür bir yükselişe geçen Chelsea, hafta sonu Madrid'de ezeli rakibine 6 gol atarak ligde 100 gole ulaşan Barcelona'yı konuk ediyordu.

İlk maçta olduğu gibi Maviler, Katalanlar'ı kalesine yaklaştırmıyordu. Dakikalar 10'u gösterdiğinde ise defanstan seken topu önünde bulan Essien, ceza sahası dışından harika bir gol atarak takımını 1-0 öne geçiriyordu. Golden sonra maç Nou Camp'taki maça döndü tamamen. Barcelona gene tek paslarla rakip ceza sahasına oyunu yıksa da fizik gücü olarak daha üstün olan Chelsea, iyi savunma yapıyordu. Henry'nin sakat olması, Messi'nin istediği oyunu oynayaması hücumda çok zorladı Barcelona'yı.

Maçın 66. dakikasında Abidal, Anelka'yı düşürdüğü için hakem tarafından çok ağır bir karar ile kırmızı kart gördü. Kırmızı kart esnasında Guardiola'nın yüzünün aldığı hal gerçekten içler acısıydı. Belki de o dakika da umudunu yitirmişti. Chelsea 10 kişi kalan rakibi karşısında biraz daha istekli oynuyordu. Norveç'li hakem Ovrebo son dakikalara doğru bu sefer Chelsea'liler tarafından penaltıları verilmediği için eleştirilmeye başlandı.

3 dakikalık uzatma işaret edildi. 90+2'de Essien'in golüne benzer bir pozisyonda Iniste o kadar güzel vurdu ki Cech çaresiz kaldı. Ağlarla buluşan top hepimizin 2. turdan itibaren hayal ettiğimiz Manchester United-Barcelona finalinin gerçekleşmesini sağladı. Bu gole mucize demek yerine "futbolun adaleti" kelimelerini kullanmdak daha doğru sanki. İlker Yasin'in golden sonra söylediği "Iniesta, Iniesta, Londra yasta" kafiyesi yüzlerde tebessüm bıraksa da maç anlatırken insanın keyif almasını engelliyor.


Antreman sahasında taraftar terörü!


Kocaeli'nde, 2. Lig takımlarından Körfez Belediyespor'un antrenmanını basan bir kişi tabancayla yönetici ve taraftarları kovaladı.

Türkiye 2'nci Ligi'nden Bank Asya Birinci Ligi'ne çıkma mücadelesi veren, ancak Yükselme Grubu'nda son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla umutlarını önümüzdeki sezona bırakan Körfez Belediyespor'un antrenmanında tatsız olaylar yaşandı. Körfez İlçesi'nde oturan Yavuz Özdemir, öğleden sonra geldiği tesislerde önce bazı taraftarlarla tartıştı. Takımın tribün liderlerinden İsmail Turguttaş ile de tartışan Özdemir, daha sonra tesislerden ayrıldı. Kısa süre sonra bu kez elinde tabancayla gelen Yavuz Özdemir, koşarak futbolcuların antrenman yaptığı sahaya girdi.

Tabanca ile 3 kez havaya ateş eden, daha sonra tribün lideri İsmail Turguttaş'ın yanında bulunan ve ona engel olmaya çalışan arkadaşının ayaklarına ateş etmeye çalışan saldırgan Özdemir, onun elini tutması sonucu amacına ulaşamadı. Bir yöneticiyi de kovalayan Özdemir, ardından da koşarak uzaklaştı.

Yavuz Özdemir'in, geçen hafta deplasmanda oynanan Beykoz- Körfez Belediyespor maçında yakını olan bir oyuncunun ilk onbirde oynatılmamasına sinirlendiği ve bu yüzden tartıştığı, daha sonra da tabancayla antrenmanı bastığı ileri sürüldü.


Hezimetten Kurtulmak İçin İlginç Yöntem




Macaristan'ın Bacs-Kiskun kentinde oynanan amatör lig futbol maçında, evsahibi Homokmegy takımı hezimetten kurtulmak için ilginç bir yöntem kullandı.


Gederlak ile oynadığı maçın ortalarında 10-0 mağlupken duruma düşen Hokommegy, daha fazla gol yemekten kurtulmak için 5 futbolcusu sakatlık bahanesiyle oyundan çıkarttı. Daha önce 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan takımın sahada sadece 6 futbolcusu kalınca, maçın hakemi karşılaşmayı tatil etti. Böylece Homokmegy takımı daha fazla gol yemekten kurtulmuş oldu.

Homokmegy-Gederlak maçını yöneten hakem Janos Valuck, maçın ortalarında evsahibi takım futbolcularının birbiri ardına sakatlandığını görünce çok şaşırdığını, ancak yapacak bir şey olmadığını, kurallara uyarak maçı tatil ettiğini açıkladı.


Rakibinin Suratına Sümkürdü!


Copa Libertadores'te oynanan Chivas-CD Everton maçında iğrenç görüntü. Futbolcu rakibinin yüzüne sümkürdü.


Copa Libertadores'te oynanan ve 1-1 biten Chivas-CD Everton maçında Chivaslı Reynoso'nun Evertonlu Penco'nun yüzüne 2 kere sümkürmesi kameralara takıldı. Maçın son dakikasında yaşanan bu olay sonrasından hakem iki takımdan 1'er kişiyi oyundan attı.

Chivaslı Reynoso bu iğrenç hareketinden önce de rakibininin yüzüne 2 kere tükürdü. Ardından hiç bir şey olmamış gibi oyuna devam etti ama yaptığı iğrenç hareketler kameraların gözünden kaçmadı. Bu pozisyonu anlatan Meksikalı spikerin de gülmesi tepki çekti. Reynoso'yo TV görüntülerine dayanarak ceza verilmesi bekleniyor.


4.05.2009

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (35. Hafta)

La Liga'da Haftanın Görünümü (34. Hafta)

Seria A'da Haftanın Görünümü (34.Hafta)

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (30. Hafta)

Çıldırtan Gol..!


Adana 5 Ocak Stadı'da oynanan Adanaspor - Altayspor maçında, Altay'ın beraberlik golünün ardından hakemi protesto eden taraftarlar sahaya girdi.

Güvenlik güçleri ve polisin müdahalesi ile saha içerisinde düzen sağlandı. Hakemlerin yerini alması üzerine açık tribünler önündeki yan hakemi, bu kez bir başka Adanaspor taraftarı kovaladı. Taraftarlar koltukları kırıp sahaya attı. Bu kez maçın orta hakemi Fethi Serkan Koçak yardımcıları ile birlikte soyunma odasına gitti.

10 dakikalık duraklamanın ardından yeniden başlayan oyun 1 dakika sonra tamamlandı. Karşılaşma 1-1 sona erdi. Maçın sonunda Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, soyunma odasına giden hakemlere kendini siper ederek saldırıları önledi.

3.05.2009

EL CLAS"SIX"O VE 100.GOL


Günlerdir beklediğimiz maçı sonunda izleyebildik. Ama ne maçtı be...

İş dolayısıyla Trabzonspor maçını izlemek zorunda olduğum için maçın ilk yarısını kaçırdım. Tabi bir yandan internetten maçın skorunu da takip ediyorduk. Önce Real'in 1-0 öne geçtiği haberi geldi. Sonra ne olduysa o golden sonra oldu. Barcelona bir açıldı ki, Madrid'e acımadı. İlk yarı skoru 3-1...


Trabzon maçı bitti, eve geç dönücek olsakta maçın 2. yarısını izlememek olmazdı. Barcelona belli ki Chelsea maçını düşünüyor çok fazla gitmiyordu Real üstüne. Oyun rölantide giderken, hakemin başlattığı atakta Real farkı 1'e indirdi. İlk yarıdaki gibi Barcelona bu 1 gole 3 golle cevap vererek sahadan 6-2 galip ayrıldı.


Bu statta daha önce Barcelona, 6 gollü bir galibiyet almışmıdır, bilmiyorum ama bu maçı canlı olarak izleyebildiğimiz için kendimizi şanslı hissetmeliyiz. Daha kaç sene sonra böyle bir maça şahit oluruz bilemiyorum açıkçası.
Messi varken bu tür skorlara alışmamız gerek sanırım...

Maçtan önce ligde 94 golü bulunan Barcelona ligdeki gol sayısını 100 yaptı ve tarihe geçti. Ligin bitimine daha 4 maç var bu gol sayısı 110'ü geçer gibi gözüküyor. Komik olan durum ise bu 100. golü atma şerefine 100 golün 69'una sahip olan, Messi(23), Henry(19), Eto'o (27) üçlüsünden biri değil de ligdeki ilk golünü atan Pique'nin erişmesi.


Ntv Spor'a da ayrıca teşekkür etmek lazım. Beklediğimiz gibi maçı Ercan Taner anlattı; sürpriz bir şekilde Rıdvan Dilmen'in maçta yorumcu olması ve 90 dakika boyunca yaptığı güldüren yorumlar ile bu tarihi maçtan ekstra bir
keyif aldık.


Related Posts with Thumbnails