9.10.2010

Bir Mirko Vucinic Klasiği !

21 Mayıs 2006 yılında Sırbistan'dan ayrılarak bağımsızlığını kazanan Karadağ tarihinde ilk kez katıldığı 2010 Dünya Kupası elemelerinde İtalya, İrlanda ve Bulgaristan gibi ülkelerin olduğu 8. Grup'ta 5. olmuştu.

Yine tarihinde ilk kez 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden Karadağ; İngiltere, Galler, Bulgaristan ve İsviçre'nin yer aldığı zorlu G Grubu'na düşmüştü.

Mütevazi bir kadrosu olan ve Roma'da forma giyen Mirko Vucinic ile Fiorentina'da forma giyen Stevan Jovetic dışında uluslararası bir yıldızı olmayan Karadağ, grupta oynadığı 3 maçı da 1-0'lık skorlarla kazanarak maç fazlası ve 9 puan ile sürpriz bir şekilde grup liderliğine yükseldi.

Dün akşam kendi ülkelerinde oynadıkları İsviçre maçında golü 3 Eylül'de oynanan Galler maçında da karşılaşmanın tek golünü atan Vucinic kaydetti. 4 sezondur Roma'da forma giyen (82 maçta 58 gol) ve Karadağ adına çıktığı 11 maçta 6 gol atan Vucinic'in attığı golden çok yaptığı gol sevinci konuşuldu.


Karşılaşmanın 67. dakikasında İsviçre ağlarını havalandıran Vucinic golden sonra şortunu çıkararak başına geçirdi ve taraftarlar ile gol sevincini bu şekilde paylaştı.

27 yaşındaki golcü oyuncunun bu gol sevinci ilk değil. 14 Aralık 2008 tarihinde oynanan ve Roma'nın 3-2 yendiği maçta takımının 90. dakikada galibiyet golüne imza atan Vucinic şortunu çıkararak iç çamaşırları ile beraber sevinç gösterisinde bulunmuştu.

5.10.2010

Hertha Berlinli Futbolcudan Bayan Hakeme Taciz!


Almanya'nın en köklü kulüplerinden olan ve 1892 yılında kurulan Hertha Berlin 1997-1998 sezonunda yükseldiği Bundesliga'dan 2009-2010 sezonunda 2. Lig'e düşmüştü. 13 sezonluk Bundesliga macerasında 1 kere üçüncü, 3 kez de 4. sırada tamamlamışlardı ligi.

Bundesliga 2'ye iyi bir başlangıç yapan ve oynadığı 7 maçın 5'ini kazanan Hertha Berlin dün akşam Berlin Olimpiyat Stadı'nda Alemannia Aachen'i konuk etti.

Karşılaşma 0-0 sona ererken Hertha Berlin'in 27 yaşndaki orta saha oyuncusu Niemeyer'in bir pozisyon sırasında karşılaşmanın bayan orta hakemi Bibiana Steinhaus'u eli ile taciz etmesi Almanya'da bu haftanın en çok konuşulan olaylarından biri oldu.

Kicker Dergisinin Gözünden Almanya-Türkiye Maçı!

Pirlo Gol Attığı Zaman Böyle Atar!


Ibrahimovic, Robinho transferleri ve Ronaldinho'nun 2006 Barcelona performansına yakın bir performans sergilemesi ile Milan sezona iyi bir giriş yaptı ve ligde 6 maçta topladıkları 11 puan ile 4. sırada yer alıyorlar.

Geride bıraktığımız hafta sonunda Parma'ya konuk olan Milan rakibini tek golle geçti. Son 4 resmi maçta 5 gol atan Ibrahimovic bu haftayı boş geçerken gol 26. dakikada Pirlo'nun müthiş füzesi ile geldi.

Ligde en son golünü 15 Mart 2009'da atan Pirlo pek fazla gol atmaz ama attığı zaman da insanı hayretlerde bırakır. Hoş gözlerimiz onun mesafe tanımaksızın attığı frikik gollerine aşina ama bu gol de Pirlo'nun attığı en güzel 10 gol listesinde kesinlikle yer alacak güzellikte.

Ronaldinho'nun gol sevincine dikkat bu arada.

Ibrahimovic, Robinho transferleri ve Ronaldinho'nun 2006 Barcelona performansına yakın bir performans sergilemesi ile Milan sezona iyi bir giriş yaptı ve ligde 6 maçta topladıkları 11 puan ile 4. sırada yer alıyorlar.

Geride bıraktığımız hafta sonunda Parma'ya konuk olan Milan rakibini tek golle geçti. Son 4 resmi maçta 5 gol atan Ibrahimovic bu haftayı boş geçerken gol 26. dakikada Pirlo'nun müthiş füzesi ile geldi.

4.10.2010

Nuri Şahin'in Bayern Münih'i Yıkan Golü!



Borussia Dortmund Bundesliga'da üstüste 6. maçından galip ayrılırken milli oyuncumuz Nuri Şahin yine performansı ile maça damgasını vurmayı başardı.

Sadece ilk hafta sahasında Leverkusen'e kaybeden Dortmund geride bıraktığımız hafta sonunda Bayern Münih'i 2-0 mağlup etmeyi başardı ve 18 puanla lider Mainz'in 3 puan gerisinde 2. sırada yer aldı.

Bu sezon Barrios ve Kagawa ile beraber takımın en büyük kozu olan Nuri Şahin, 3. hafta takımının 2-0 yendiği Wolfsburg maçında ilk golü atmış 2 haftaki K'lautern maçında da yaptığı 3 asist ile takımının maçı 5-0 kazanmasında büyük rol oynamıştı. Ligde oynanan 7 maçın tamamında ilk 11'de başlayan ve 622 dakika sahada kalan Türk oyuncu son oynanan B.Münih maçında attığı frikik golü ile taraftarların gönlünde taht kurmaya devam etti.

Ayrıca bu maçta Hiddink'in bizzat Sıgnal Iduna Park Stadı'na gelerek Nuri Şahin'i canlı olarak takip ettiğini belirtelim. Nuri Şahin bu formuyla belki de Almanya maçında en büyük kozumuz olacak.

Cristiano Ronaldo & Ricardo Quaresma

Related Posts with Thumbnails