16.05.2009

Şampiyon Manchester United

Bu öğlen Old Trafford stadında Manchester United, Arsenal'i konuk etti. Hafta içinde oynadığı maçta Wigan'a karşı son dakika golü ile galibiyet alan Kırmızı - Şeytanlar hem maç eksiğini tamamlamış oldu, hemde Liverpool ile puan farkını son 2 haftaya girilirken 6'ya yükseltti.

1 puan bile alması durumunda şampiyonluğu garantileyecek olan Manu, maçta da çok fazla yüklenmedi ve aradığı 1 puanı alarak üstüste 3. kez şampiyon oldu. Toplam da 18. kez lig şampiyonluğunu kazanan Manu, Liverpool'u bu alanda yakalamış oldu.

Ferguson'un bir kaç ay önce yaptığı, "Şampiyonluk sayısında Liverpool'u geçersek, emekliye ayrılacağım" sözü gelecek sezon olası bir şampiyonlukta görevinden ayrılmasını sağlarmı bilinmez ama görünen o ki 23. senesini geçirdiği Manu'da hala ilk günkü heyecanı ile görev yapıyor.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Manchester'a gelen dünya rekortmeni atlet Usain Bolt, maçı da tribünden izleyenler arasındaydı. Koyu bir Manu taraftarı olan (benim gibi), Bolt, sahaya inerek futbolcularla kupa gösterisinde yer almasa da bir önceki gün kupayı havaya kaldırma onuruna erişmiş.

Bu arada Cristino Ronaldo'nun annesi de maç sonu kutlamalarda yer almış. İnsan bir an düşünüyor. Ronaldo'nun annesi 2 sene önce oğlum Real Madrid'e transfer olmadan ölürsem gözüm açık gider diye. Resmen Manu'da koparcaktı 2008'in en iyi futbolcusunu...

14.05.2009

Tarihin En Olaylı 10 Hakemi

1. Anders Frisk

İlk olarak Chelsea-Barcelona maçında tehdit alan İsveçli hakem, yoğun baskı sonucu hakemlik mesleğini bırakmak zorunda kalmıştı. O dönem Chelsea’yi çalıştıran Portekizli teknik direktör Jose Mourinho’nun Frisk hakkındaki iddiaları çok konuşulmuştu. Mourinho, devre arasında Barcelona teknik direktörü Frank Rijkaard’ın, Anders Frisk’in odasına girdiği iddia edilmişti.

2. Tom Henning Ovrebo

Chelsea’nin büyük tepki gösterdiği ikinci İskandinav hakem oldu. Geçen hafta yönettiği Chelsea-Barcelona maçında aldığı kararlar uzun süre tartışıldı.

3. Urs Meier

İsviçreli teknik adamın Euro 2004’de Sol Campbell’in son dakikada attığı kafa golünü geçersiz sayması, Ada basınının uzun süre tepkisini çekmişti.

4. Mike McCurry

İskoç Ligi’nde yönettiği Aberdeen-Hearts maçında, Aberdeen’in bir golünü ofsayt gerekçesiyle geçersiz kılması, McCurry’in büyük sorunlar yaşamasına neden oldu. Maç sonrası ölüm tehditleri alan McCurry’nin evine ölü fareler ve jiletler gönderilmişti.

5. Valentin Ivanov

Rusya’da 2005 yılında yönettiği Moskova derbisi öncesi ölüm tehditleri almıştı. Spartak Moskova-Lokomatif Moskova maçı öncesi Ivanov’u tehdit ettiği belirlenen Vadim Grebenkin, 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

6. Howard Webb

Euro 2008’de yönettiği Polonya-Avusturya maçının 93. dakikasında verdiği penaltı kararıyla, Polonyalı taraftarların büyük tepkisini çekmişti. Polonya başbakanı Donald Tusk’ın maç sonu yaptığı açıklamalar çok konuşulmuştu. Normalde dengeli olmak zorunda olduğunu belirten Tusk, maç sonrası maçın İngiliz hakemini öldürmek istediğini belirtti.

7. Terje Hauge

Barcelona-Chelsea maçlarının sabıkalı İskandinav kökenli hakemlerinden biri de Hauge’ydi. 2006’da Asier Del Horno’ya gösterdiği kırmızı kartla tepkileri üzerine çekmişti.

8. Martin Hansson

İsveçli hakemin Atletico Madrid-Liverpool maçının son dakikada verdiği penaltı kararıyla büyük tepki çekmişti. Verdiği kararla Atletico Madrid’in elenmesine neden olmakla suçlanmıştı.

9. Javier Turienzo

Alvarez İspanyol hakemin 2007 yılında oynanan Real Madrid-Racing Santander maçında 17 dakika içinde iki penaltı bir kırmızı kart kararı vermesi uzun süre konuşulmuştu. 50’nin üzerinde ölüm tehdidi aldığını belirten Alvarez, bazı gazetelerin kendisini hedef olarak gösterdiğini iddia etmişti.

10. Yuichi Nishimura

Normalde hakemlerin ölüm tehditleri aldığı futbol dünyasında, maç esnasında bir oyuncuyu tehdit ettiği iddia edilir. 2008 yılında bir Japonya Ligi maçı esnasında, futbolculardan birini tehdit ettiği yönünde çıkan haberler uzun süre konuşulmuştu.


11.05.2009

İtfaiye Aracının Üzerine Çıkarak Canlarını Kurtardılar!


TFF 2. Lig Yükselme Grubunda mücadele eden Belediye Vanspor ile Eyüpspor arasında oynanan maçta olaylar çıktı.

Belediye Vanspor'un kendi evinde oynadığı ve 0-0 devam eden maçın 62. dakikasında hakemin verdiği kararlara tepki gösteren, Belediye Vansporlu taraftarlar sahaya indi.

Polislerin bulunmadığı ve zabıtaların ve özel güvenlikçilerin güvenlik önlemi aldığı sahada hakemlere ve Eyüpsporlu oyunculara saldıran taraftarlar, hakemin kararlarına tepki gösterdiler.
Olaylar sonrası hakemler soyunma odasına indirilirken, Eyüpsporlu oyuncuların bir kısmı saha kenarında bulunan itfaiye aracının üzerine çıkarken bir kısmı da ambulansa gizlendi.

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekiplerinin sahaya gelmesiyle birlikte olaylar yatıştırılırken, yaklaşık 25 dakikalık aranın ardından maça devam edildi.


10.05.2009

Werder Bremen, Finali Kağıt Topa Borçlu!


UEFA Kupası'nda iki Alman temsilcisini karşı karşıya getiren maç sonunda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki final biletini kapan Werder Bremen, kağıt topa duacı!..

Yarı final ilk maçında evinde 1-0 mağlup olduğu Hamburg'u rövanşta 3-2 mağlup eden Werder Bremen'in, final biletini getiren üçüncü golü mucizevi bir şekilde attığı ortaya çıktı.

Hamburg Arena Stadı'ndaki maçın 82. dakikasında durum 2-1 Werder Bremen'in lehineyken kendi yarı alanında kalecisine geri pas vermek isteyen Hamburg'lu Gravgaard, tribünden atılan bir kağıt topun vuruşunu etkilemesi üzerine meşin yuvarlağı kalecisi yerine kornere attı.

Köşe atışını Diego'yla kullanan Werder Bremen de Baumann'la üçüncü golü bulurken, bu gol aynı zamanda Mızıkacılar'a final biletini getiren gol oldu.

KAĞIT TOP BREMEN MÜZESİNE

Alman basını, maçtan sonra bu pozisyonu kare kare incelerken Werder Bremen menajeri Klaus Allofs, ilk defa böyle bir olaya tanık olduğunu belirterek, "Bu kağıt top, bizim için artık çok değerli. Sanırım futbol tarihinde ilk kez böyle bir olay yaşandı. Bu kağıt topu, müzemizin en nadide yerinde sergileyeceğiz" dedi.

İŞTE WERDER BREMEN'İ FİNALE TAŞIYAN GOL VE KAĞIT TOPUN VİDEO GÖRÜNTÜSÜ
Related Posts with Thumbnails