22.10.2010

"G.Saray'ı Seçme Nedenim, 1996'da Seçme Nedenim İle Aynı"

"İlk önce herkese hoşbulduk diyorum. Sizin bu kadar sayıda burada oluşunuz bir şeyleri ifade etmek içindir. Demek ki Türkiye'de yaptığım şeyler unutulmadı ve beni sevdiğiniz için buradasınız."

"Zor bir durumda Galatasaray'ı seçmemin nedeni; 1996'a seçme nedenimin aynısıdır. Çünkü Galatasaray büyük bir kulüptür. Galatasaray'da teknik direktörlük yapmak büyük bir şereftir."

"Zor bir dönem olduğunu çok iyi biliyorum. Ama elimden gelenin en iyisini yapacağım. Galatasaray'da potansiyel olmadığını düşünseydim buraya gelmezdim. Umuyorum ki Galatasaray'da ilk olarak görev yaptığım dönemden daha iyisini yaparım, ilk senede. İkinci senede ise inşallah Avrupa Kupaları'nda oynarız."

"Tugay, futbolculuk dönemimdeki en iyi arkadaşlarımın arasında yer almaktadır. Benim gibi ve diğerleri gibi bir şampiyondur. Bu evin insanlarıyız, bu evi çok iyi biliyoruz. Bütün bu güvenimizi oyunculara taşıyacağımızı düşündüğüm için buradayım."

"Galatasaray adı geçiyorsa her zaman kazanmak gerekmektedir. Derbi maçı önemli ama ben bir maç için gelmedim buraya. Kadıköy'e güzel şeyler başarmak için gidiyoruz. Fenerbahçe maçları her zaman zorlu geçmiştir."

"Her zaman gözüm PAF takımında olacak. Bugünkü Galatasaray'ın kaptanı Arda gibi, oradaki gençler arasından da yeni Arda'lar yetişebilir."

"Bir numara olmak kolay değildir, hep baskı demektir. Ama bunu kabul ediyorum, bununla yaşıyorum ve inşallah herkese Galatasaray'da gün geçtikçe daha iyi şeyler göreceğimize inanıyorum."

"Arda'nın bir an önce takıma dönmesini bekliyorum, çünkü takımın ona ihtiyacı var. Ama sabırlı olmalıyız, en iyi şartlarda dönmesi gerekiyor. Arda geleceği parlak bir futbolcu, zamanında kendisine yardım ettiğimiz için o yardımı şimdi kendisinden bekliyoruz."

"Yaptığımız her şeyi taraftarlar için yapıyoruz. Galatasaray'ın çok istekli ve arzulu bir taraftarı var. Onlar da biliyorki, her zaman güzel futbol oynamak zordur, bazen iyi sonuçlar almak için kimi zaman iyi futbolu bir kenara bırakmak gerekiyor."

Son 20 Yılın, 20 Unutulmaz Derbisi!


20 - Hayrettin’in çıldırdığı an…

22.04.1992 Fenerbahçe-Galatasaray: 5-2

Tanju Çolak (3), Aykut Kocaman (2) / Erdal Keser (2)

Galatasaray'ın Kupa Galipleri Kupası'ndaki Werder Bremen maçları nedeniyle derbi erteleniyor. Galatasaray ligden beklentisi kalmamış Fenerbahçe ise Beşiktaş'la çekişiyor. Fenerbahçe'nin golleri arka arkaya geliyor. Skor 3-0 Fenerbahçe lehineyken Galatasaray Erdal Keser'le 3-2'yi yakalıyor. Galatasaray seyircisi geri dönüş hesapları yaparken sarı kırmızılıların kalecisi Hayrettin Demirbaş yediği gollerin acısını Rıdvan ve Tanju'dan çıkarmaya çalışıyor ama nafile.

19 - İslam Çupi’ye armağan

07.02.2001 Fenerbahçe-Galatasaray: 4-4

Ogün Temizkanoğlu, Serhat Akın, Samuel Johnson, Haim Revivo / Emre Belözoğlu, Hasan Şaş, Mario Jardel, Ümit Davala

4-4'lük maç denilince akıllara hep 1983 yılındaki maç gelirdi bir vakit. Ancak yakın döneme damgasını vuran 4-4'lük maç Türkiye Kupası’na ait. Galatasaray, yarı final maçına kolunda siyah bantla çıkar. Zira İslam Çupi daha bir gün önce hayata veda etmiştir. Fenerbahçe ilk yarıyı 3-1 önde kapatır. Hasan Şaş ve Revivo'nun karşılıklı golleri skoru 4-2'ye getirir ama 85'te Jardel, 90+3'te Ümit Davala'nın penaltı golü karşılaşmayı uzatmalara taşır. 30 dakikada gol sesi çıkmaz. Dahası, uzatma dakikalarında Lazetic bir de penaltı kaçırır. Penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayan Fenerbahçe finalde Gençlerbirliği’ne rakip olur.

18 - Ya Terim gitseydi?

08.09.1996 Galatasaray-Fenerbahçe: 0-4

Saffet Sancaklı, Augustine Okocha, Bolic (2)

İstanbul'daki sağanak yağmurun hemen ertesinde Fenerbahçe, Ali Sami Yen'de Galatasaray'ı 4-0 mağlup ediyor. Daha bir hafta önceki maçta Kocaelispor formasıyla Galatasaray ağlarını havalandıran Saffet Sancaklı, bu kez Fenerbahçe formasıyla Galatasaray'a golünü atıyor. İlk yarım saatte Fenerbahçe 3-0 üstünlüğü yakalıyor, son sözü Bolic söylüyor. Ligin daha 4. haftasında Terim istifasını yönetime sunuyor ama yönetim istifayı kabul etmeyince Galatasaray'ın 4 yıllık hegemonyası o gün başlıyor...

17 - İstifa kararı aldıran maç

11.04.1993 Fenerbahçe-Galatasaray: 1-4

Tanju / Gütschow, Tugay (2), Hakan

Galatasaray, Kadıköy'e 1992-93 Türkiye Kupası şampiyonu olarak gidiyor. Fenerbahçe'de ise sezon başından beri yaşanan kaos bir türlü bitmek bilmiyor. Galatasaray, Alman oyuncu Gütschow'la öne geçiyor. Mert Korkmaz'ın kırmızı kart görmesi Fenerbahçe'yi umutlandırıyor ama Tugay ve Hakan'ın golleri Galatasaray'a galibiyeti getiriyor. Maçta bir de penaltı kaçıran Tanju eski takımına golünü atsa da Fenerbahçe'de Metin Aşık ve yönetimi maçtan sonra istifa kararı alıyor.

16 - Tanju, Fener formasıyla Sami Yen’de

05.10.1991 Galatasaray-Fenerbahçe: 0-2

Tanju (2)

Maç öncesi Fenerbahçe'de 10 numara gerginliği yaşanır. Oğuz mu Tanju mu derken 10 numara Gerson'a, 4 numara Oğuz'a, 9 numara da Tanju'ya verilir. Sezon öncesi oynanan TSYD maçında Galatasaray ağlarını havalandıran Tanju Çolak, Fenerbahçe formasıyla ve bir lig maçında ilk kez Ali Sami Yen'dedir. Önce Gerson sağdan ortalar Yusuf’tan seken topu Tanju ağlara yollar. Aynı Yusuf bu kez Tanju'ya faul yapınca oyundan atılır. Bu kez Oğuz'un pasında Tanju yine golünü atar ve bir sezon önce Galatasaray forması giyen isim Galatasaray'ı deviren adam olur. O günden sonra forvet hattına çözüm arayan dönemin futbol şube sorumlusu Yurdaşen Karahasan, Bursaspor’un genç oyuncusu Hakan Şükür’ü transfer etmek için kolları sıvar.

15 - Özel televizyonlarda ilk derbi

04.08.1990 Galatasaray-Fenerbahçe: 2-0

Mustafa Yücedağ (2)

Mustafa Denizli'nin Galatasaray'ı ve Hiddink'in Fenerbahçe'si Köln'de karşı karşıya... Daha 4 ay önce Galatasaray'ı 5-1 yenen Fenerbahçeliler "5 atarız" diyor, Mustafa Denizli ise takımına güveniyor. Derbiyi ilk kez bir özel televizyonun sunacak olması maçı daha anlamlı kılıyor. Henüz "uydu" kültürü olmayan Türk futbol seyircisi bu maçta hazırlıksız yakalanıyor ve taraftarların büyük çoğunluğu Mustafa Yücedağ'ın 2 golünü çay bahçelerinde, lokantalarda, kahvehanelerde izlemek zorunda kalıyor. Galatasaray gurbetteki buluşmadan 2-0 galip ayrılıyor ama yedi gün sonra yiyeceği 5 golü hesap edemiyor...

14 - Ligde 100. randevu

27.04.2008 Galatasaray-Fenerbahçe: 1-0

Nonda

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'ye elenerek kupaya çeyrek finalde veda eder, Galatasaray ise Kalli Feldkamp'ın görevden ayrılmasının ardından Cevat Güler'le şampiyonluğu sonuna kadar kovalamanın hesaplarını yapar. Karşılaşmanın ezeli rekabetteki 100. randevu oluşu da maçı daha da anlamlı kılar. Sabri'nin uzun topunda ve Fenerbahçe defansındaki Volkan-Edu anlaşmazlığında Nonda boş kaleye topu yollar, Galatasaray sıkıntılı geçen sezonun 32. haftasında Fenerbahçe'den liderliği alır ve şampiyonluk için geri sayıma başlar...

13 - Luciano’nun eli

21.09.2003 Galatasaray-Fenerbahçe: 2-2

Arif Erdem, Hakan Şükür / Kemal Aslan, Pierre van Hooijdonk

Atatürk Olimpiyat Stadı, 70 bin kişiyle tarihin en kalabalık derbisine şahitlik ediyor. 44'te Fenerbahçe Kemal'le öne geçiyor, 45'te Arif cevap veriyor. 48'de van Hooijdonk, Fenerbahçe'yi yeniden öne geçirse de 50'de Cesar Prates'in vuruşunda Hakan Şükür'ün kafasına çarpan top Galatasaray'a yeniden beraberliği getiriyor. Maçın son dakikasında Fenerbahçe defansında Luciano'nun elle kestiği topu hakem Muhittin Boşat görmüyor ama, kulübeden fırlayıp hakeme itiraz eden Hasan Şaş kırmızı kart görüyor. Her iki tarafın da hakemi tartıştığı maç 2-2 sona eriyor...

12 - “Düdüklü Saddam”

01.12.1990 Galatasaray-Fenerbahçe: 2-1

Tanju Çolak (2) / Czeslaw Jakolcewicz

Maçlar artık özel TV kanallarından yayınlanıyor ve haliyle İstanbul seyircisi gece maçları için İnönü Stadı'nın yolunu tutuyor. Yağmur, tüm hakkını Aralık ayının ilk günü kullanıyor. Önce Tanju atıyor ardından Fenerbahçe formasıyla ilk maçına çıkan Czeslaw Jakolcewicz. Tanju bir kez daha sahneye çıkıyor. Yusuf Altuntaş-İsmail Kartal kapışmasında Yusuf, İsmail'e Osmanlı tokadını yapıştırıyor. Galatasaray kazanıyor kazanmasına ama Mustafa Denizli maç sonrası "Hakemi de yendik Fener'i de" diyor... Erdal Keser'in golünü vermeyen, iki kırmızı kart gösteren hakem Erman Toroğlu'na, Sabah Gazetesi "Düdüklü Saddam" lakabını taktı...

11 - Alkış yerine su yağmuru

19.05.2007 Galatasaray-Fenerbahçe: 1-2

Diego Lugano, Edu / Arda Turan

Fenerbahçe, İzmir'de Trabzonspor'u yendikten sonra 100. yılında şampiyonluğu garantiliyor, Ali Sami Yen'e de rahat gidiyor. İngiltere Premier League'de Chelsea'li oyuncuların şampiyon Manchester United'i maç öncesi alkışlaması ise Türkiye'ye sirayet ediyor. "Fenerbahçe, Ali Sami Yen'de alkışlamalı mı alkışlamamalı mı" tartışmaları maç saatine kadar sürüyor. Ancak Fenerbahçeli futbolcular alkış yerine su yağmuruna tutuluyor! Atılan sular nedeniyle maç duruyor, derbi 120 dakikada tamamlanabiliyor. 2-1 Fenerbahçe üstünlüğü ile biten maçta Galatasaray, sahaya atılan koltuklar ve su yağmuru nedeniyle 5 maç ceza alıyor...

10 - Bu kez Galatasaray fark attı

11.05.2005 Galatasaray-Fenerbahçe: 5-1

Franck Ribery, Necati Ateş, Deniz Barış (kk), Hakan Şükür (2) / Fabio Luciano

Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak olan Olimpiyat Stadı'ndaki son ciddi prova. Galatasaray, Ribery, Necati ve Deniz'in kendi kalesine attığı gollerle bir anda 3-0'lık üstünlüğü yakalıyor. Luciano'nun golü 1989'daki 3-0 galibiyetten 4-3'lük yenilgiye giden maçı hatırlatıyor Galatasaraylılar'a. Galatasaray açısından korkulan olmuyor. Hakan Şükür'ün 2 golü skoru 5-1'e, kupayı da Galatasaray'a getiriyor. Böylelikle Galatasaray 45 yıl aradan sonra ilk kez rakibine 5 gol birden atıyor...

9 – Galatasaray’ın son galibiyeti

22.12.1999 Fenerbahçe-GalatasaraY: 1-2

Viorel Moldovan / Hasan Şaş, Marcio

Asrın son derbisi Kadıköy'de oynanıyor. Galatasaray 20. dakikada Hasan Şaş'la öne geçiyor, 10 dakika sonra Marcio'yla farkı ikiye çıkarıyor. İkinci yarıda sahaya bambaşka bir Fenerbahçe çıkıyor. Viorel Moldovan'ın şık vuruşu kaleci Mehmet'in üstünden ağlarla buluşuyor. Fenerbahçe bastırıyor ama Galatasaray ilk yarıda attığı gollerle Kadıköy'deki son galibiyetini alıyor. Rangers'la anlaşan Tugay Kerimoğlu da bu maçta son kez Galatasaray formasını giyiyor...

8 - Kadıköy’de ilk gece maçı

02.10.1993 Fenerbahçe-Galatasaray: 2-0

Oğuz Çetin, Bülent Uygun

Gece maçlarının oynanmaya başlaması Türkiye'de diğer statların da ışıklandırılmasını beraberinde getirir. Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki ilk gece maçı da Galatasaray maçına denk düşer. Osieck, Wagenhaus, Hollman, Götz, Stumpf'un hatırına Alman SAT 1 televizyonu bile maç için İstanbul'un yolunu tutar. Oğuz Çetin'le Fenerbahçe 1-0 öne geçer, ardından Galatasaray'da Erdal Keser ve Arif Erdem oyundan atılır. İkinci yarıda Bülent Uygun maçın skorunu belirler. Adnan Polat, "Hakemin bir tek Fenerbahçe forması giymediği kaldı" açıklamasını yapar ve kritik Manchester United maçları öncesi Kalli Feldkamp yeniden göreve çağrılır.

7- 100. yıla yakışmadı…

12.04.2009 Galatasaray-Fenerbahçe: 0-0

Ezeli rekabetin 100. yılı. Taraftarlar stattan ayrılmak üzere. Ancak 90+3'te Lugano ile Emre Aşık arasındaki gerginlikle kavga başlar. Emre Aşık-Lugano ve Arda Turan-Semih Şentürk kavganın başrol oyuncuları olur. 10 dakika kadar süren gerginlik Arda, Semih, Lugano ve Emre Aşık'ın kırmızı kart görmesiyle son bulur. Her iki takım oyuncularından Lugano’ya beş, Arda Turan, Semih Şentürk ve Volkan Demirel'e üç, Emre Aşık ve Sabri Sarıoğlu'na 2 maç ceza verilir. Yüzyılın en temiz maçlarından biri olmaya aday olan maç, yüz yılın rezaleti olarak kayıtlara geçer. Akıllarda ise Fenerbahçe'den Roberto Carlos ve Galatasaray'dan Lincoln'un omuz omuza kavgayı uzaktan seyredişi kalır.

6 - "Oku bakiim, Aykut"

08.11.1992 Galatasaray-Fenerbahçe: 0-1

Aykut Kocaman

Galatasaray dönemin güçlü takımlarından Alman Eintracht Frankfurt'u elerken, Fenerbahçe, Çekoslavak takımı Sigma Olomouc'tan 7 gol yiyerek Türkiye'ye dönüyor. Kağıt üstünde favori Galatasaray ama Ali Sami Yen çimlerinde ezberler bozuluyor. Galatasaray'dan fark bekleyenler, Stumpf'u çalımlayan Aykut Kocaman'ın golüyle tanışıyor. Aynı Stumpf kırmızı kart görüyor ve oyundan çıkarken Aykut Kocaman'ı tokalaşarak tebrik ediyor. Fenerbahçe'nin "Oku bakiim, Aykut" tezahüratı ise bu maçtan sonra yankılanmaya başlıyor.

5 – Saat 20:45

15.02.1998 Galatasaray-Fenerbahçe: 2-2

Gheorge Hagi, Hakan Ünsal / Augustine Okocha, Elvir Bolic

Dönemin Galatasaray Başkanı Faruk Süren maçın biteceği saati hesaplayarak liderliği Fenerbahçe'den almak istediklerini "20:45'te lideriz" sözleriyle sloganlaştırıyor. Fenerbahçe lider ama olaylı Trabzonspor maçı nedeniyle kupadan ihraç kararıyla sarsılıyor. Maç günü Aziz Yıldırım, 1 oy farkla başkanlığı kazanıyor. Jay-Jay Okocha Fenerbahçe'yi öne geçiriyor, Hagi'nin penaltısı ve Hakan Ünsal'ın golleri Galatasaray'ı 2-1 üstünlüğe taşıyor. Galatasaray liderliğe hazırlanırken 88. dakikada Elvir Boliç’in golü skoru eşitliyor. 20:45'te Fenerbahçe liderliğini sürdürüyor…

4- Galatasaray daha kırmızı

16.02.2002 Fenerbahçe-Galatasaray: 1-0

Milan Rapajic

Bir sezon önce olduğu gibi yine Fenerbahçe ve Galatasaray şampiyonluk için kapışıyor. Hoca değişimi yaşayan Fenerbahçe, Werner Lorant'la yeniden yükselişe geçiyor. Kadıköy'deki maçta Mondragon akıl almaz topları çıkarıyor ama Rapajic'in uzaktan vuruşunda çaresiz kalıyor. Eski Galatasaraylı Fatih Akyel maç içinde Galatasaraylı oyuncuları provoke etmekle suçlanıyor ama hakem Ali Aydın sırasıyla Emre Aşık, Joao Batista, Hasan Şaş ve Bülent Korkmaz kırmızı kartla oyun dışına alıyor. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek sarı kırmızılılarla puan farkını 4'e indirse de sezon sonunda ipi göğüsleyen taraf Galatasaray oluyor. Bu maç da derbi tarihinin en kırmızılı maçlarından biri olarak tarihe geçiyor.

3- Ulubatlı Souness

24.04.1996 Fenerbahçe-Galatasaray: 1-1

Aykut Kocaman / Dean Saunders

İki ezeli rakip Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geliyor. İlk maç Ali Sami Yen'de Galli Dean Saunders'ın golüyle 1-0 Galatasaray lehine tamamlanıyor. Kadıköy'deki rövanşın normal süresinde Aykut'un golü maçı uzatmalara taşıyor. Uzatmalarda golü atan Dean Saunders ise Galatasaray'a turu getiriyor. Galatasaraylı futbolcular kutlama yaparken sarı kırmızılıların İskoç teknik direktörü Graeme Souness, elindeki Galatasaray bayrağını Fenerbahçe Stadı'nın santrasına dikiveriyor. Souness Ulubatlı unvanını, Galatasaray'da Türkiye Kupası'nı alıyor...

2 – Derbinin favorisi olmaz…

26.03.2000 Galatasaray-Fenerbahçe: 0-1

Samuel Johnson
Galatasaray ligde 4. şampiyonluğa koşuyor, UEFA Kupası'nda yarı finale yükseliyor. Fenerbahçe ise Rıdvan Dilmen, Zdenek Zeman'dan sonra teknik direktör Turan Sofuoğlu ile yoluna devam ediyor. Galatasaray belki de kağıt üstünde en rahat kazanacağı derbi maçında gol atamıyor. 82. dakikada Johnson'un kullandığı serbest atışta top, Emre Belözoğlu'na çarparak Taffarel'in koruduğu kaleye giriyor ve “derbinin favorisi olmaz” lafı bir kez daha haklılık kazanıyor…

1 - Kadıköy’de tarihi fark
06.11.2002 Fenerbahçe-Galatasaray: 6-0

Tuncay, Ortega, Serhat (2), Ceyhun, Ümit Özat

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim iki sezon aradan sonra yeniden Galatasaray'ın başında. Fenerbahçe'de ise takım "gidecek mi kalacak mı" tartışmaları yapılan Alman Werner Lorant'a emanet. Fenerbahçe gol perdesini Tuncay'la açıyor. Ortega ise golünü attıktan sonra kırmızı kartla oyun dışı kalıyor. 10 kişi kalan Fenerbahçe, Serhat Akın (2), Ceyhun ve Ümit Özat’ın golleriyle seyircisini selamlıyor. Lorant'ın öğrencileri uzun süre değil, hiç unutulmayacak bir zafere imza atıyor.

Kaynak;

Hafta Sonu Futbol


22 Ekim Cuma

20:00 Karabükspor-Eskişehirspor / Lig TV
20:00 Sivasspor-Bucaspor / Digi
21:30 Hamburg-Bayern Munih / TRT 3

23 Ekim Cumartesi

14:00 K.Erciyesspor-Boluspor / TRT 1
14:45 Tottenham-Everton / Spormax
15:30 İstanbul BŞB-Gaziantepspor / Digi
16:30 M.Gladbach-W.Bremen / TRT 3
17:00 Chelsea-Wolves / Spormax
19:00 Antalyaspor-Konyaspor / Digi
19:00 R.Zaragoza-Barcelona / NTV Spor
19:00 Trabzonspor-Gençlerbirliği / Lig TV
19:30 West Ham-Newcastle / Spormax
21:00 Real Madrid-Racing Santander / NTV Spor
22:00 Sochaux-Toulouse / Kanal A
23:00 Valencia-Mallorca / NTV Spor
23:30 Botafogo-V.Bahia / Spormax

24 Ekim Pazar

13:10 CSKA Moskova-Rubin Kazan / Spormax
14:00 Giresunspor-Samsunspor / TRT 1
14:30 Ankaragücü-Bursaspor / Lig TV
15:30 Stoke City-Manchester United / Spormax
15:30 Manisaspor-Kasımpaşa / Digi
16:30 Dortmund-Hoffenheim / TRT 3
18:00 M.City-Arsenal / Spormax
18:00 PSG-Auxerre / Kanal A
18:30 Leverkusen-Mainz / TRT 3
19:00 FENERBAHÇE-GALATASARAY / Lig TV
19:30 Gaziantep BB-Altay / TRT 1
22:00 Lille-Marsilya / Kanal A
22:00 Villareal-A.Madrid / NTV Spor

25 Ekim Pazartesi

20:00 Kayserispor-Beşiktaş / Lig TV
22:00 Real Sociedad-Deportivo / NTV Spor

20.10.2010

Güle Güle Rijkaard! Seni Özleyeceğiz!

Milli Takımımız 8 Sıra Geriledi!

Uluslararası Futbol Birliği (FIFA) Ekim ayı dünya sıralamasını açıkladı.

Ekim ayı içinde Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında hem Almanya'ya hem de Azerbaycan'a mağlup olan A Milli Takımımız tam 8 basamak birden gerileyerek 21. sıradan 29. sıraya düştü. (Mayıs ayından bu yana en düşük sıralamamız)

Son Dünya Kupası şampiyonu İspanya, Temmuz sıralamasında yükseldiği liderliği bu ayda korudu. İspanya ile Dünya Kupası finali oynayan Hollanda ise 2. basamaktaki yerini üstüste 4. ayda da korudu. Geçen ayın 'Dünya Sıralaması'nda 4. sırada yer alan Brezilya ise Almanya'yı geçerek 3. sıraya yükseldi.

İlk 20'de yer alan takımlardan en dikkat çekici performansa sahip ülke Rusya oldu. Ekim ayı içinde hem İrlanda hem de Makedonya'yı deplasmanda yenen Dick Advocaat'ın ekibi tam 15 basamak birden yükselerek 10. sırada yer aldı. Geçen ay 11. sırada yer alan Hırvatistan da 2 basamak yükselerek kendisine ilk 10 sırada yer buldu.

FIFA'ya bağlı 207 ülke içinde bu ay en büyük yükselişi yapan ülke tam 60 basamak birden yükselen Orta Afrika Cumhuriyeti oldu. Geçen ay 172. sırada yer alan Orta Afrika Cumhuriyeti'nin 2 ay önce 202. sırada yer aldığını da belirtelim.

154. sıradan 99. sıraya yükselen Afrika ekibi Nijer, 178. sıradan 132. sıraya yükselen Dominik Cumhuriyeti, 105. sıradan 60. sıraya yükselen Ermenistan, 180. sıradan 121. sıraya yükselen Porto Riko ve 81. sıradan 47. sıraya yükselen Gine bu ay en büyük yükselişi yapan ülkeler oldu.

207 ülke içinde en büyük düşüşü yaşayan ülke geçen ay ilk 50'de yer alan Güney Amerika temsilcisi Bolivya oldu. Eylül ayı sıralamasında 50. sırada yer alan Bolivya tam 50 basamak birden gerileyerek 'FIFA Dünya Sıralaması'nda 100. sırada yer aldı bu ay.

43. sıradan 88. sıraya gerileyen Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, 139. sıradan 164. sıraya gerileyen Liberya, 116. sıradan 140. sıraya gerileyen Namibya, 64. sıradan 86. sıraya gerileyen Finlandiya, 36. sıradan 56. sıraya gerileyen İsrail ve 84. sıradan 104. sıraya gerileyen Galler bu ay en büyük düşüş yapan ülkeler oldu.

Sahada İşini Yapanlara Saygı!


Spor Toto Süper Lig’te özellikle son iki sezondur taraftarların çıkardığı olaylar yüzünden maçlar yarıda kalıyor, tribünlerden atılan cisimlerle sporcular ve hakemler yaralanıyor, maç öncesi/sonrası büyük kavgalar yaşanıyor. 90 dakikalık heyecanın tadı tuzu kaçıyor.

Bu hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçından önce tüm taraftarlara çağrımızdır: Gelin, dünyanın en büyük derbilerinden birinin şanına, heyecanına gölge düşürmeyelim.

Sahada işini yapanlara saygı, tribünde centilmenlik.

Reklamveren: Tribün Dergi
Reklam Yazarı: İlkay Yıldız
Sanat Yönetmeni: Atilla Karabay
Yönetmen: Mert Baykal
Prodüktör: Sevinç Metuçin Öktem, Berna Parlak, Eser Fırat
Prodüksiyon: Zihin Açıklığı

19.10.2010

Aslantepe Stadı Maç Oynamaya Hazır!


THY'nin Manchester United Reklam Filmi!


Jose Mourinho'dan İnciler - 14

" Milan teknik direktörü Allegri sahaya takımını 5 ya da 6 forvetle mi sürecek bilmiyorum. İsterse 10 forvetle oynasın, ancak İnzaghi'yi oynatırsa maç bizim için daha zor olur. Milan'ın tüm forvetlerine saygı göstermelisiniz. Hepsi fark yaratabilecek oyuncular. Ancak ben İnzaghi'nin oynamamasını tercih ederim"

"Bu benim, Şampiyonlar Ligi'ndeki 75. maçım. Olağanüstü bir maç dememi mi bekliyorsunuz?"

"6 puanımız var, üst tura çıkmak için 9 ya da 10 puan yeterli olacak. Çok rahat bir durumdayız. Tüm maçları ciddiye almanız gerekir ama bu sadece bir maç. Kazanırsak da kaybedersek de yarın Çarşamba günü olacak"

Hafta İçi Futbol!


19 Ekim Salı

19.30 Spartak Moskova – Chelsea (EURO FUTBOL)
21.45 Real Madrid – Milan (EURO FUTBOL)
21.45 Arsenal – Shakhtar Donetsk (HD TV SMART)

20 Ekim Çarşamba

21.45 Manchester United – Bursaspor (STAR TV)
21.45 Glasgow Rangers – Valencia (HD TV SMART)
21.45 Barcelona – Copenhagen (EURO FUTBOL)

21 Ekim Perşembe

20.00 Beşiktaş – Porto (STAR TV)
20.00 Napoli – Liverpool (HD TV SMART)
20.00 Cska Sofya – Rapid Wien (EURO FUTBOL)
22.00 Manchester City – Lech Poznan (STAR TV)
22.00 Salzburg – Juventus (EURO FUTBOL)
22.00 Villarreal – PAOK (HD TV SMART)
Related Posts with Thumbnails