27.01.2011

Haftanın Fotoğrafı!

Higauin'in ameliyat olması ve sezonu kapatmasından sonra koskoca Real Madrid takımının kadrosunda forvet olarak sadece Karim Benzema kalmıştı.

Mourinho'nun Benzema'ya karşı olan iyi (!) düşüncelerini hepimiz biliyoruz. Elinde başka bir alternatif olsa Benzema'yı oynatmaz bile. Ara transfer döneminin kapanmasına günler kala Mourinho istediğine kavuştu ve Real Madrid kadrosuna yıldız bir golcü kattı.

İlk olarak eski golcüsü Nistelrooy'u kadrosuna katmaya çalışan Real Madrid yönetimi bu girişiminde başarısız olmuştu. Sonrasında transfer etmek istedikleri Agüero'dan "İsmi Real ile başlayan bir takıma gitmem" yanıtını alınca Manchester City'nin Dzeko'nun transferi ile forma şansı azalan Adebayor'a yöneldi Real Madrid kulübü.

Togolü golcüyü 6 aylığına kiralayan Real Madrid, sezon sonunda satın alma opsiyonuna da sahip. 1.5 senede Manchester City ile 36 maça çıkan ve 19 gol atan Adebayor, 29 milyon euro bonservis bedeli ile geldiği Arsenal'de ise 142 maçta 62 gol kaydetmişti.

Hafta Sonu Futbol


28 Ocak Cuma

17:00 Güney Kore - Özbekistan / Eurosport (Asya Kupası Üçüncülük Maçı)
21:30 Leverkusen-Hannover 96 / TRT 3 & TRT HD

29 Ocak Cumartesi

13:30 Karabükspor-Kayserispor / Lig TV
14:00 Karşıyaka-Ç.Rizespor / TRT 1
14:30 Everton-Chelsea / NTV Spor (FA Cup)
16:00 Sivasspor-Antalyaspor / Digi Kanal
16:30 W.Bremen-Bayern Munih / TRT 3 & TRT HD
17:00 Avustralya - Japonya / Eurosport (Asya Kupası Finali)

17:00 Bucaspor-Kasımpaşa / Digi Kanal
18:30 Kaiserlaustern-Mainz 05 / TRT 3 & TRT HD
19:00 Lazio-Fiorentina / Spormax (HD)
19:00 Bursaspor-Galatasaray / Lig TV
19:15 Southampton-Manchester United / NTV Spor (FA Cup)
21:00 Hercules-Barcelona / NTV Spor
21:45 Catania-Milan / Spormax (HD) & TV8
21:45 PSV-Willem II / Beyaz TV
22:00 Lille-Lens / Kanal A

30 Ocak Pazar
13:30 Brescia-Chievo / TV8
13:30 Tavşanlı Linyitspor-Mersin İdman Yurdu / TRT 1
14:00 Ankaragücü-Manisaspor / Digi Kanal
14:00 Arsenal-Huddersfield / NTV Spor (FA Cup)
15:00 İBB-Beşiktaş / Lig TV
15:30 NAC Breda-Ajax / Beyaz TV
16:00 Inter-Palermo / Spormax (HD) & TV8
16:00 Notts County-Manchester City / NTV Spor (FA Cup)
16:30 Stuttgart-Freiburg / TRT 3 & TRT HD
17:00 Gaziantepspor-Gençlerbirligi / Digi Kanal
18:00 Bordeaux-Nice / Kanal A
18:30 E.Frankfurt-M'Gladbach / TRT 3 & TRT HD
19:00 Fenerbahçe-Trabzonspor / Lig TV
19:00 Samsunspor-Altay / TRT 1
20:00 Osasuna-Real Madrid / NTV Spor
21:45 Juventus-Udinese / Spormax (HD) & TV8
22:00 Monaco-Marseille / Kanal A
31 Ocak Pazartesi

20:00 Adanaspor-Kartalspor / TRT 6
20:00 Eskişehirspor-Konyaspor / Lig TV
22:00 Racing Santander-Valencia / NTV Spor

Yok Artık Ricardo Quaresma!


Ziraat Türkiye Kupası'nda grup müsabakaları Fenerbahçe'nin yer aldığı C grubu dışında tamamlandı.

Şüphesiz gecenin sonucu en çok merakla beklenen maçı Beşiktaş ile Trabzonspor arasında İnönü Stadı'nda oynanan maçtı. Trabzonspor haftasonu ligde Fenerbahçe ile oynayacağı maçı düşünerek sahaya yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkınca Beşiktaş ilk yarıda istediği baskıyı kurdu.

10. dakikada Simao'nun harika asisti ile Hugo Almedia Beşiktaş'taki ilk golünü atarken 29. dakikada Portekizli yıldız Quaresma bu sezonki mükemmel gollerine bir yenisini daha ekledi. Topun üst direğe çarparak girmesi ve kalede ligin en iyi kalecilerinden biri olan Onur'un olması bu golü daha da izlenir kılıyor.

Son kupa şampiyonu Trabzonspor 2. yarıda daha baskılı oynasa da maçı 2-1 kaybederek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Manisaspor deplasmanında 2-1'lik galibiyetle ayrılması ile kupaya gruplarda veda etti.

Ligde 18 maçta 8 puanla son sırada yer alan Kasımpaşa, Türkiye Kupası'nda 4 maçta 12 puan toplayarak gruplarda puan kaybetmeyen tek takım oldu. Gaziantep şehri de 2 takımla birden çeyrek finalde mücadele edecek.

Geçen sezon Türkiye Kupası'nda yarı finalde mücadele eden 4 takımın tamamı (Antalyaspor, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Manisaspor) bu sezon kupaya gruplarda veda ederek ilginç bir istatistiğe imza attı.

26.01.2011

Asya Kupasında Finalin Adı Belli Oldu!

7 Ocak'ta başlayan Asya Kupası'nın son günlerine yaklaşıyoruz. Katar'ın ev sahipliğini yaptığı şampiyonada dün oynanan yarı final maçlarından sonra finale çıkan 2 takım belli oldu.


2007 Asya Kupası'nda 3.lük maçında karşı karşıya gelen Japonya ile Güney Kore bu sefer yarı finalde karşı karşıya geldi. Maçın normal süresi 1-1 sona ererken uzatmaların 120. dakikasında gelen golle maç 4 sene önce olduğu gibi penaltılara gitti. 2007'de 6-5'lik skorla penaltılarda yenilen Japonya bu sefer 3-0'lık skorla gülerek hem 4 sene öncesinin rövanşını aldı hem de finale yükseldi.

1956 yılından itibaren düzenlenmeye başlayan Asya Kupası'nın Japonya daha önce 3 kez kazandı. (1984, 1988, 1996). Japonya 3 kez de finalde kaybetti. (1992, 2000, 2007)


2007 yılında Okyanusya Futbol Fedrasyon'undan Asya Futbol Federasyonu'na geçen Avustralya o seneki Asya Kupası'na katılmış ve gruplardan çıkmasına rağmen çeyrek finalde penaltılarla Japonya'ya elenmişti.

Tarihinde 2. kez Asya Kupası'na katılan Avustralya Kewell'ın önderliğinde final yürüyüşünü tamamladı. Çeyrek finalde Irak'a karşı 117. dakikada takımını galibiyete taşıyan Kewell, yarı final maçında Özbekistan'a karşı gol perdesini açan isim oldu.

Katar, Çin ve Kuveyt'in olduğu gruptan 7 puanla lider çıkan Özbekistan, çeyrek finalde de Ürdün ile eşleşince kendini bir anda yarı finalde bulmuştu. Avustralya onlar için 2 gömlek büyük gelmiş olacak ki 90 dakika boyunca hiç direnemediler ve 6-0'lık skorla turnuvanın en farklı mağlubiyetini aldılar.

2015 Asya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Avustralya ile Suudi Arabistan ve İranla beraber bu kupayı en çok kazanan Japonya 29 Ocak Cumartesi TSİ ile saat 18.00'da kıtanın en büyüğü olmak için mücadele edecek.

Benim favorim tabi ki Kewell ve Neill'den dolayı Avustralya. Ama yine de penaltılara kalırsa hepimiz için daha keyifli bir final olur :)

Venezuelalı Messi!


2011 yılında Kolombiya'da düzenlenecek olan 20 yaş altı Dünya Kupası elemelerinin Güney Amerike kıtası ayağında Pazartesi günü Peru ile Venezuela karşı karşıya geldi.

İlk 2 maçınıda kaybeden Peru 15. dakikada Montani ile öne geçse de ilk 2 maçını berabere tamamlayan Venezuela 75. dakikada Yohandry Orozco'nun golü ile üstüste 3. maçından da beraberlike ayrıldı. 19 yaşındaki golcü 2 gün önce Arjantin'e karşı da takımının beraberlik golünü kaydetmişti.

Venezuela'nın Zulia FC takımında forma giyen ve 2 sezonda 41 maçta 11 gol kaydeden Orozco, Peru maçında orta sahadan aldığı topla Maradona'nın İngiltere, Messi'nin Getafe filelerine gönderdiği golün bir benzerini kaydederek tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Barcelonalıya Doğum Günü Kutlamak Bile Yasak!


Jose Mourinho hakemler tarafından Real Madrid takımına bir baskı yapıldığını sürekli aleyhlerinde karar verildiğini söyleye dursun İspanya Futbol Federasyonu'ndan Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi'ye çok saçma sapan bir ceza verildi.

Barcelona'nın haftasonu Racing Santander'le oynadığı lig maçında penaltıdan bir gol atan Messi, golden sonra formasının altındaki yazıyı kameralara göstermişti. Maçın hakemi Iglesias Villaanueva pozisyon sırasında Messi'ye sarı kart vermese de maç sonunda bunu raporuna yazmıştı.

İspanya Futbol Federasyonu bugün yaptığı açıklama ile formanın bir reklam ya da slogan gösterilmek için çıkarılmayaca kuralını ihlal ettiği için Messi'yi 3.000 euro para cezasına çaptırdı.

İşin ilginç tarafı ise Messi'nin tişörtünde yazan mesajın sadece 'Doğum günün kutlu olsun anne' yazması.

Partizan Taraftarlarıana 240 Yıl Hapis Cezası!


Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde aynı gruba düşen Sırbistan'ın Partizan ekibi ile Fransa'nın Toulouse takımı 17 Eylül 2009'da ilk olarak Sırbistan'da karşı karşıya gelmişti. Maçı Fransız ekibi 3-2 kazansa da maçtan önce yaşanan olaylar maçın çok çok önüne geçmişti.

Partizanlı 15 taraftar, Toulouse taraftarı olan 28 yaşındaki Bris Taton ile maçtan önce bir barda tartışmışlar ve demir çubuklarla, beyzbol sopalarıyla döverek kafenin balkonundan atarak ağır yaralamışlardı. Fransız taraftar daha sonra hastanede yaşam savaşını kaybetmişti.

Fransız taraftarı döverek ölümüne sebebiyet veren 15 taraftarla ilgili Sırbistan mahkemesi kararını verdi ve bu 15 taraftarı toplam 240 yıl hapis cezasına çaptırdı.

Mahkeme olayları başlattığını düşündüğü Sırp holiganların lideri Gyorgye Prelics'e 35 yıl, Dejan Puzigaca'ya ise 32 yıl hapis cezası verdi.

Ljubomir Markoviç ve Ivan Grkoviç hakkında da 30'ar yıl hapis cezasına hükmeden mahkeme tarafından diğer holiganlar ise 12 ila 14 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

25.01.2011

Sen İnsan Mısın Ronaldinho ?


Flamengo'ya transfer olan Ronaldinho'ya belli ki ülkesinin havası yaramış.

Barcelona günlerinde tuhaf videolarına alışmıştık ama Milan günlerinde böyle şeyler görememiştik.

Bunu başka yapabilecek olan var mı :)

Diego Milito'nun Ödül Gecesi!

İtalya Futbolcuları Birliği'nin (L'Aic) oyları ile belirlenen ve 1997 yılından beri verilen 'Futbolun Oscarları' ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Milano Audiotorium'da düzenlenen tören gecesinde İtalya liginde 'Yılın kalecisi', 'Yılın savunma oyuncusu', 'Yılın futbolcusu', 'Yılın teknik direktörü', 'Yılın yabancı oyuncusu', 'Yılın genç oyuncusu', 'Yılın İtalyan futbolcusu' ve 'Yılın hakemi' Serie A futbolcularının verdiği oylarla belli oldu.

Gecede ilk oscar ödülünü alan isim Inter'in Brezilyalı file bekçisi Julio Cesar oldu. 'Yılın kalecisi' kategorisinde Bologna'nın kalecisi Salvatore Sirigu ve Napoli'nin kalecisi De Sanctis'i geride bırakan Julio Cesar üstüste 2. kez bu ödülün sahibi oldu. 2001-2006 yılları arasında üstüste 6 kez bu ödülü alan Buffon toplamda 8 kez ile bu kategoride en çok ödül kazanan kaleci oldu.

Diğer ödüllerin aksine 2000 yılında verilmeye başlanan 'Yılın defansı' ödülü ilk kez 2 futbolcuya ortak gitti. Juventuslı Chiellini ve Interli Samuel bu ödülü ortak kazandı. Chiellini 3. kez bu ödülün sahibi olurken bu kategoride en çok ödül kazanan isim 4 kez ile Alessandro Nesta.

'Yılın teknik direktörü' oscarı ise geçen sezonki gibi yine Jose Mourinho'nun oldu. Inter'e tarihinin en iyi dönemini yaşatan Portekizli teknik adam 3 kez bu ödülü kazanan Lippi'nin ardında kaldı. Roma ile ligi kazanamasa da mütevazi bütçesi ile büyük başarılar kazanan Spaletti de bu ödülü 2 kez kazanan teknik direktörler arasında.

2009 yazında 8 milyon dolara Palermo'ya transfer edilen ve 2010 Dünya Kupası'nda Maradona tarafından Dünya Kupası kadrosuna da çağırılan 21 yaşındaki Arjantinli genç yıldız Javier Pastore 'Yılın genç futbolcusu' ödülünün sahibi oldu. Şimdiden Avrupanın devlerini peşinden koşturan Pastore bu ödülü kazanan ilk Arjantinli futbolcu oldu. Geçen sezon bu ödülü Pato, 2008 yılında da Marek Hamsik kazanmıştı. Ondan önceki 11 ödülün tamamı ise İtalyan futbolculara gitti.

2000 yılından beri Serie A'da maç yöneten 44 yaşındaki hakem Morganti Serie A futbolcuları taafından '2010 yılının en iyi hakemi' seçildi. 14. kez verilen bu ödülün 7'sini Collina kazanırken Morganti'den önceki son 4 sezonda Roberto Rosetti'ye gitmişti bu ödül.

Gecede en iyi İtalyan futbolcusu Udinese'nin 2010 gol kralı olan futbolcusu Di Natale seçilirken ödülünü Diego Milito'nun ellerinden aldı. Kiralık olarak geldiği Napoli'de harikalar yaratan Cavani'ye ise 'Taraftar özel ödülü' verildi.

Inter'in geçen sezonu 3 kupa ile kapatmasında büyük rol oynayan ve tüm final maçlarında gol atma başarısı gösteren Diego Milito ise şüphesiz gecenin yıldızıydı. 'En iyi golcü', 'En iyi oyuncu' ve 'En iyi yabancı futbolcu' ödüllerinin sahibi olan Arjantinli golcü 3 final maçında attığı 3 golün tek tek hediyesini kazanmış oldu.

'Yılın yabancı futbolcusu' ödülünü daha önce Kaka ve Ibrahimovic 3'er kez kazanırken Zidane da 2 kez bu ödülün sahibi olmuştu. Milito ödül aldığı her 3 kategoride ilk kez ödül alma sevinci yaşarken bu ödülleri kazanan ilk Arjantinli futbolcu oldu.

2010 yılının en güzel golü ise Maicon'un Juventus'a 16 Nisan 2010 tarihinde attığı gol seçildi. Bu gol sadece İtalya'da değil belki de 2000'li yıllarda dünyada atılmış en güzel goller listesinde ilk 10'a girecek bir gol. Kalede Buffon'un olduğunu da belirtelim...

24.01.2011

Hafta İçi Futbol

25 Ocak Salı

15.25 Japonya – Güney Kore (EUROSPORT – Asya 2011 Yarı Final)
18.25 Özbekistan – Avustralya (EUROSPORT 2 – Asya 2011 Yarı Final)
21.30 Blackpool – Manchester United (SPORMAX / PL TV)

26 Ocak Çarşamba

18.30 Sampdoria – Milan (NTVSPOR – İtalya Kupası)
20.00 Beşiktaş – Trabzonspor (TRT 1 – Ziraat Türkiye Kupası)

21.45 Napoli – Inter (NTVSPOR – İtalya Kupası)
22.00 Liverpool – Fulham (SPORMAX / PL TV)

27 Ocak Perşembe

20.00 Fenerbahçe – Gençlerbirliği (TRT 1 – Ziraat Türkiye Kupası)
21.45 Juventus – Roma (NTVSPOR – İtalya Kupası)

Marc Janko'dan 'Tsubasa' Golü!


2005 yılında Red Bul şirketinin Salzburg takımını satın alması ile Salzburg, Avusturya liginde Viyana takımlarının hegomonyasını sona ermiş ve 2006-2007, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında ligi şampiyon olarak tamamlamıştı.

Salzburg'un Red Bull Salzburg olduğu anda en büyük yatırımlarından biri de 1983 doğumlu Marc Janko'yu transfer etmesiydi. İlk sezonunda 18 maçta 11 gol kaydeden Janko 2008-2009 sezonunda ligde 34 maçta 39 gol kaydetmiş ve o sezon Avrupa kıtasında en çok gol atan futbolcu olmuştu. Geçtiğimiz sezon Salzbrg forması ile 40 maçta 22 gol atan Janko 7 milyon euroya son Hollanda şampiyonu Twente'nin yolunu tutarken Salzburg forması ile çıktığı 108 maçta 75 gollük bir performans ile hafızalara kazınıyordu.

Twente forması ile ilk başlarda tutuk olan ve Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6 maçta da gol atma başarısı gösteremeyen 27 yaşındaki golcü daha sonradan toparlandı ve 8'i son 3 lig maçında olmak üzere ligde çıktığı 19 maçta 14 gol kaydetti.

19 Ocak'ta Twente'nin Heracles'i 5-0 yendiği maçta 4 gol atan Janko, dün akşam takımının ligin iç sahada Roda ile birlikte tek yenilmeyen takımı olan ve 10 maçta topladığı 28 puanla iç sahada en fazla puan toplayan takım olan Gronningen deplasmanında galibiyete taşıdı.

Twente'nin 1-0 geriye düştüğü maçta 2 gol birden atan Avusturyalı golcünün özellikle attığı son gol defalarca izlenmeye değer...

Karabükspor Maçının Nasıl Kazanıldığı Belli Oldu :)


Manisasporlu futbolcuların Karabükspor maçına hazırlandıkları idmandan bir görüntü...

İdmanın bitimiyle önce 'apaçi dansı' daha sonrasında ise 'kolbastı' ile kopmuş Manisasporlu futbolcular.

Apaçi dansı sırasında 1.44'te kaleci Recep Biler'in Murat Erdoğan'a yaptığı hareketler sakıncalı baya :)

Trabzonspor'dan gelen Isaac'in de kolbastı şovu izlenmeli kesinlikle. Adam kolbastı oyunun ustası olmuş resmen :)

Futbolcuların Hikmet Karaman'ı da dansa çağırma çabaları ise sonuçsuz kalmış. Hikmet hoca düğünlerde oynamak istemeyenler gibi nazlanmış ve sadece alkışla tempo tutmuş oyuncularına.

Manisaspor'un bu antremandan sonra çıktığı ilk maçta ligde Karabükspor'u 4-2 yendiğini de dipnot olarak belirtelim.

Gemilerini Terketmeyen Kaptanlar!

PAOLO MALDIN (MILAN)


O tam bir futbol efsanesi... İtalyan futbolunun yetiştirdiği en önemli defans oyuncularından biri olan Maldini, ömrünü adeta siyah-kırmızılı formaya adadı. Babasından devraldığı 3 numaralı formayı nerdeyse 20 sene boyunca taşıyan Maldini, önce Baresi ile, sonrasında da Nesta ile kurduğu ortaklık sayesinde Milan'a büyük başarılar armağan etti. Maldini'nin giydiği 3 numaralı forma, bir başka Maldini gelene kadar kulüp tarafından müzeye kaldırıldı. Efsane ismin veda töreninde San Siro'ya toplanan binlerce Milan taraftarı, efsanesini ayakta alkışlayarak uğurladı.

RYAN GIGGS (MANCHESTER UNITED)


Avrupa futbolunun son zamanlarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olan Ryan Giggs'i kimse, kırmızı forması dışında bir forma ile hayal dahi edemez. 37 yaşındaki efsane, 2003 yılında Inter'e transfer olacağı yönündeki söylentileri, "Bu kulüpten ayrılmak aklımın ucundan bile geçmiyor" ifadeleriyle yalanlamıştı.

FRANCESCO TOTTI (ROMA)


İtalyanlar'ın son zamanlarda yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan Totti, hiç kuşkusuz Roma'nın komutanı. Kariyerinin en parlak yıllarında Real Madrid ve Barcelona'dan gelen rekor teklifleri geri çeviren Totti, henüz futbolu bırakmamasına rağmen kulübün sembol ismi olmuş durumda.

ALESSANDRO DEL PIERO (JUVENTUS)


Herkes Roberto Baggio'nun kariyerinin sonuna yaklaşmasına üzülürken, Juventus, İtalya ve dünya futboluna yepyeni bir yıldız kazandırıyordu: Alessandro Del Piero. Kariyeri boyunca adı sürekli İngiliz ve İspanyol kulüpleri ile anılan usta golcü, Juventus'un Serie B'ye düşürülmesinde bile takımında kalarak Torino ekibine olan bağlılığını da kanıtlamıştı bir anlamda.

CARLES PUYOL (BARCELONA)

Maldini, Milan için neyse, Puyol da Barcelona için o anlamı taşıyor. 2003 yılında Manchester United'ın kapısından dönen Puyol o günleri, "Manchester United'tan çok ciddi bir teklif almıştım, ancak kalbim her zaman Barcelona için atıyordu. Kulübümü çok sevdiğim için kararı onlara bırakmıştım. Bugün hala Barcelona'ya hizmet edebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum" ifadeleriyle özetlemişti.

PELE (SANTOS)

Futbol tarihinin Maradona ile birlikte en iyi iki oyuncusundan biri olarak gösterilen Pele, tam 18 sene boyunca Santos forması giydi. Takımına duyduğu aşkı dile getiren Pele, "Real Madrid, Manchester United ve Juventus benimle çok yakından ilgilendi. Hatta Juventus ile Santos anlaşmaya bile varmıştı. Ancak ben kalbimin sesini dinleyerek Santos'ta kalmaya karar verdim" ifadelerini kullanmıştı.

LEV YASHIN (DINAMO MOSKOVA)

20. yüzyılın en büyük kalecisi seçilen Lev Yashin, 'Örümcek Adam' olarak da tanınır. Yaptığı inanılmaz kurtarışlar ile futbolseverlerin hafızalarına kazınan ünlü kaleci, 1963 yılında Ballon d'Or ödülünü kazanan ilk ve tek kaleci olma başarısını göstermiştir. Lev Yashin, kariyerinin hemen hemen tamamını Dinamo Moskowa kulübünde geçirdi

MATTHEW LE TİSSİER (SOUTHAMPTON)

1968 doğumlu Le Tissier, yüksek tekniği ile hatırlanan bir futbol yıldızı. Premier Lig'de 100 gol atmayı başaran ilk orta saha oyuncu olan Le Tissier, Tottenham ve Chelsea gibi dev kulüplerin transfer listesinin ilk sırasında olmasına rağmen Southampton'da başlayan kariyerini yine aynı kulüpte tamamladı.

SEPP MAİER (BAYERN MÜNİH)


Almanlar'ın ünlü kalecilerinden Sepp Maier'de kendini sadece bir takıma adayanlardan. Bayern Münih formasını tam 17 sene giyen Alman kaleci, 1974 yılında Almanya Milli Takımı ile dünya kupasını kaldırmayı da başarmıştı.

JUAN CARLOS PLATA (MUNİCİPAL)

Plata, herkes için çok tanınmış bir isim olmayabilir, ancak Orta Amerika futbolunun yapı taşlarından biri. Municipal forması altında kırılmadık rekor bırakmayan Plata, 15 lig şampiyonluğu sevinci yaşamıştır.

Not: Ntvspor.net sitesinden alıntıdır...

'Kalk Yerimden Ancelotti'

23.01.2011

Kewell Atar, Avustralya Yarı Finale Çıkar!


7 Ocak'ta başlayan ve 29 Ocak'ta oynanacak final maçı ile sona erecek Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 'Asya Kupası 2011'de son maçlara doğru gelinirken heyecan artmaya başladı.

Oynanan grup maçları sonucunda Özbekistan ve Katar A grubundan, Japonya ve Ürdün B grubunan, Avustralya ve Güney Kore C grubundan, İran ve Irak da D grubundan çeyrek finale çıkan takımlar olmuştu.

21-22 Ocak tarihlerinde oynanan çeyrek final maçları sonrasında da Ürdün'ü 2-1 yenen Özbekistan, Irak'ı uzatmalarda yenen Avustralya, 90. dakikada gelen golle Katar'ı 3-2 yenen Japonya ve İran'ı uzatmalarda 1-0 yenen Güney Kore yarı finale çıkan takımlar oldu.

Kewell'ın Irak maçının 117. dakikasında attığı gol Avustralya'yı yarı finale taşırken, biz Kewell hayranları için bu golün anlamı onu 1 hafta daha sahada göremeyecek olmamız demek.

Oynadığı her takıma gönülden bağlı olan ve her gittiği takımın taraftarınca en sevilen futbolcu olmayı başaran Kewell ülkesine de gönülden bağlı. O ülkesini şampiyon yapsın da biz onu 1-2 hafta görmemeye razıyız :)

Raul Meireles'in Akılalmaz Golü!


Premier Lig'de 23. haftanın açılış maçında Wolverhampton'un konuğu bu sezon sıkıntılı günler geçiren ve zirvenin çok uzağında kalan Liverpool'du.

Deplasman puan durumunda ligin 19. sırasında yer alan ve bu maçtan önce oynadığı son 5 deplasman maçının tamamını kaybeden Kenny Dalglish'in öğrencileri Torres (2) ve Raul Meireles'in attığı gollerle 3-0'lık skorla bu sezonki 2. dış saha galibiyetini aldı.

Roy Hodgson'un yerine 8 Ocak'ta Liverpool'un başına geçen Kenny Dalglish ilk sınavında FA Cup'ta Manchester United'a 1-0'lık skorla yenilerek elenirken ligde çıktığı ilk maçta Blackpool'a kaybetmişti. Geçen hafta 'Mereyside Derbisi'nde Everton ile 2-2 berabere kalan Liverpool'un bu haftaki galibiyeti Kenny Dalglish'in Liverpool'un başında kazandığı ilk maç oldu.

Maçın açılış ve kapanış gollerini atan İspanyol yıldız Torres ligde 9 gole ulaşırken 51. dakikada Raul Meireles'in attığı gol 'Ayın golü' seçilecek güzelliklte bir goldü.
Related Posts with Thumbnails