16.05.2009

Şampiyon Manchester United

Bu öğlen Old Trafford stadında Manchester United, Arsenal'i konuk etti. Hafta içinde oynadığı maçta Wigan'a karşı son dakika golü ile galibiyet alan Kırmızı - Şeytanlar hem maç eksiğini tamamlamış oldu, hemde Liverpool ile puan farkını son 2 haftaya girilirken 6'ya yükseltti.

1 puan bile alması durumunda şampiyonluğu garantileyecek olan Manu, maçta da çok fazla yüklenmedi ve aradığı 1 puanı alarak üstüste 3. kez şampiyon oldu. Toplam da 18. kez lig şampiyonluğunu kazanan Manu, Liverpool'u bu alanda yakalamış oldu.

Ferguson'un bir kaç ay önce yaptığı, "Şampiyonluk sayısında Liverpool'u geçersek, emekliye ayrılacağım" sözü gelecek sezon olası bir şampiyonlukta görevinden ayrılmasını sağlarmı bilinmez ama görünen o ki 23. senesini geçirdiği Manu'da hala ilk günkü heyecanı ile görev yapıyor.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Manchester'a gelen dünya rekortmeni atlet Usain Bolt, maçı da tribünden izleyenler arasındaydı. Koyu bir Manu taraftarı olan (benim gibi), Bolt, sahaya inerek futbolcularla kupa gösterisinde yer almasa da bir önceki gün kupayı havaya kaldırma onuruna erişmiş.

Bu arada Cristino Ronaldo'nun annesi de maç sonu kutlamalarda yer almış. İnsan bir an düşünüyor. Ronaldo'nun annesi 2 sene önce oğlum Real Madrid'e transfer olmadan ölürsem gözüm açık gider diye. Resmen Manu'da koparcaktı 2008'in en iyi futbolcusunu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails