11.06.2009

"EL GALACTİCOS -2" Geliyor!


2000'li yılların başında Real Madrid fırtınası ediyordu Avrupa futbolunda. Her sene yapılan 1 tane flaş transfer ile Madrid ekibinin lakabı "El Galacticos" olmuştu. O zaman kadroya katılan yıldızları hatırlayalım:

Roberto Carlos - Figo - Ronaldo - Zidane - Beckham

2002 senesinde Devler Ligi'ni aldıktan sonra, o kulvarda sürekli düşüş yaşayan ve son 5 senedir 2. turda elenen Real Madrid'te Florentino Perez ipleri tekrar eline aldı.

Bir önceki başkan Roman Calderon'un seçimlere hile karıştırması ile olağan seçime gidilen Real Madrid'te başkanlık koltuğuna oturan Florentino Perez, transfer piyasasına da hızlı girdi.

Ocak ayında M.City'e gideceği söylentisi gündemi meşgul eden ama takımdan ayrılmayan Kaka'yı 65 milyon euroyu takımına transfer ederken, 2. bomba da bugün patladı.

İlk resimde görüleceği üzere (Manchester United'ın resmi sitesinin haberi), C.Ronaldo, Real Madrid'e çok yakın. Manu, 80 milyon pound (93 milyon euro) karşılığında C.Ronaldo'yu Madrid ekibine vermeyi kabul etti. Bundan sonra iş C.Ronaldo ve Madrid ekibindeki görüşmeler de belli olacak olsa da geçen yazdan aklımızda kalan Ronaldo'nun açıklamaları ile bu transfere de bitti gözü ile bakabiliriz.

Sahasında Barcelona'dan 6 yiyen, Devler Ligi'nde son 5 senedir hüsrana uğrayan Real Madrid, bu transferler ile duracak gibi gözükmüyor.

David Villa'nın transferi de büyük ihtimal bitti gibi. 38 milyon euroluk bir bonservis bedeli konuşuluyor. Ribery transferinde de büyük yol katedildi gibi gözüküyor.

Sözümüzü Perez'in rüya 11'i ile bitirelim.

Casillias - Sergio Ramos, Raul Albiol, Pepe, Marcelo - Ribery, David Silva, Xabi Alonso, Kaka - David Villa, Cristiano Ronaldo


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails