5.09.2009

Einstein Hesabı Cezayı 12 Maçtan 8 Maça Düşürdü!

30 Ağustos'ta oynana Anderlecht - Standart Liege maçında yaşanan bu pozisyon Belçika'yı karıştırmıştı.

Pozisyon sırasında faule maruz kalan Anderlecht'li Wasilewski'nin ayağı kırılırken büyük ihtimalle sezonu da kapattı. Faulu yapan Alex Wistel kırmızı kart görse de olaylar maç sonunda da devam etti. Standart Liege'li oyuncu Witsel maçın ardından Anderlecht'li fanatik taraftarlar tarafından ölüm tehditleri almaya başlamış ve antremanları polis koruması eşliğinde sürdürmüştü.

Geçtiğimiz günlerde Belçika Futbol Federasyonu olay ile ilgili kararını vermiş ve Alex Witsel'e 12 maç ceza vermişti.

Standart Liege'nin menajeri Pierre François ise ilginç bir gereçke ile cezanın indirilmesi için federasyona başvurdu.

François, itiraz üzerine federasyonda yapılan duruşmada, doktor Michel Matagne'in raporunu sunarak, Witsel'in ve Wasilewski'nin birbiriyle temasa geçtiği süre ve bunun etrafında gelişen olayları, "Einstein'in fiziksel hesapları" ile açıkladı. Francois, bu açıklamaların ışığında Witsel'in hatayı kasti yapmadığını öne sürdü.

Aynı zamanda adli kaza ve çarpışmalar üzerinde uzman olan Matagne'in raporunda, Witsel'in Wasilewski'den daha önce topa yaklaştığı, ancak Polonyalı oyuncunun kayma hareketi yaptığı için topla daha çabuk buluştuğu anlatılarak, bu buluşmalar adım adım, santim santim 8 değişik biçimde açıklandı.

Bu savunmanın ardından Tahkim Kurulu, Witsel'in 12 maç oynamama ve 2 bin 500 avro para cezası, 8 maç ve 250 avroya çekildi.

İŞTE WASILEWSKİ'NİN AYAĞININ KIRILDIĞI O POZİSYON!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails