20.11.2009

Son 6 Bilet Sahibini Buldu!

Dün gece oynanan play-off maçları sonucunda Avrupa Kıtası'ndan 4, Afrika kıtasından ve Güney Amerika kıtasından 1 takım Güney Afrika biletini kaptı.

Gecenin en sürpriz sonucu Slovenya'dan geldi. İlk maçta Rusya deplasmanında 2-0 geriye düşen Slovenya 87. dakikada attığı gol ile rövanş maçına umutlu gelmişti. Ve dün gece oynanan maçı tek golle kazanarak maçı 9 kişi tamamlayan Rusya'yı elediler. Hiddink ise üstüste bir ülkeyi 4. kez (98 Hollanda, 2002 G.Kore, 2006 Avustralya) Dünya Kupası'na taşıma onuruna erişememiş oldu.

4 gün önce kendi sahasında Fransa'ya tek golle yenilen İrlanda Cumhuriyeti'ne Fransa'daki rövanşta pek şans tanınmıyordu. Ancak R.Keane'in 32. dakikada attığı gol Stade de France'de ölüm sessizliği yarattı. Maç boyu turu geçmeyi hak eden İrlanda Cumhuriyeti sayısız gollerden yararlanamazken, uzatmalarda Henry'nin eli ile yaptığı asistte Gallas'ın golü G.Afrika'ya gidenin Fransa olduğunu ilan etti.

Avrupa elemesinin en çekişmeli eşleşmesi ise Yunanistan ile Ukrayna arasındaydı. Yunanistan'da oynanan ilk maç golsüz berabere bitti. Ukrayna'da Shaktar Donetsk'in yeni stadında oynanan maçta 31. dakikada Salpingidis'in attığı gol ile Otto Rehhagel'in öğrencileri Dünya Kupası'na kaldı.

C.Ronaldo'nun yokluğuna rağmen Portekiz, bizim grubumuzdan play-offlara kalan Bosna-Hersek'i çok rahat bir şekilde eledi ve her iki maçı da 1-0 kazandı. Anlaşılan o ki Bosna-Hersek hocasının Blazevic'in rövanş maçında "Aç kurtlart gibi saldıracağız" taktiği pek tutmamış.

4 gün önce Lugano'nun attığı tek gol ile Kosta Rika deplasmanından tek gollü bir galibiyet alan Uruguay, ülkesinde oynadığı maçta da istediğini aldı. 70. dakikada Eguren'in attığı gole K.Rikalı Centeno'nun verdiği cevap Lugano'nun golünü daha da bir anlamlaştırdı ve Uruguay finallere kaldı.

Normalde böyle bir sistem olmamasına rağmen 90+5. dakikada Mısır'ın skoru 2-0'a taşıyan golü ile averajı, attığı goller ve puanları eşit olan Mısır ile Cezayir Sudan'da play-off maçında karşı karşıya geldi. Tarafsız sahada oynanan maçta, 4 gün önce Mısır'da şiddetli olaylara maruz kalan Cezayir tek gol ile geçerek 24 yıl sonra Dünya Kupası'na kaldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails