16.09.2010

Şampiyonlar Ligi 1. Maçların İstatistiksel Analizi!


► Şampiyonlar Ligi'nde 2010-2011 sezonun ilk golü Tottenham - Werder Bremen maçının 12. dakikasında Werder Bremen'in kendi kalesine attığı gol ile geldi.

►Pasanen'in kendi kalesine attığı gol Şampiyonlar Ligi tarihinde bir açılış maçında ilk kez gerçekleşti.

► Barcelona, Panathinaikos maçında yaptığı 792 isabetli pas ile Şampiyonlar Ligi tarihinde bir maçta en çok isabetli pas yapan takım oldu.

► Benficalı Luisao'nun Hapoel Tel Aviv maçının 21. dakikasında attığı gol Şampiyonlar Ligi tarihinin 5000. golü olarak kayıtlara geçti.

► Arsenal'in Braga karşısında aldığı 6-0'lık galibiyet Şampiyonlar Ligi tarihinde açılış maçında alınan en farklı skor olarak tarihe geçti.

► Ibrahimovic Şampiyonlar Ligi'nde 5 farklı takımla gol atan 2. oyuncu oldu: Ajax (6), Juventus (3), Inter (6), Barcelona (4), Milan (2). Bu alanda ilki gerçekleştiren ise Hernan Crespo olmuştu. (Parma, Lazio, Inter, Chelsea, Milan)

► Tottenham'ın golcü oyuncusu Peter Crouch ilk 11'de sahaya çıktığı son 15 Şampiyonlar Ligi maçında 14 gol attı.

► Chelsea forması ile Zilina'ya karşı son 11 dakikada forma şansı bulan 1 Mart 1993 doğumlu Mc Eacharn, Şampiyonlar Ligi'nin ilk kez oynanmaya başladığı 25 Kasım 1992 tarihinden sonra doğupta forma giyen ilk futbolcu.

► M.United maçında forma giyen Rangerslı David Weir 40 yaş 127 gün ile Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en yaşlı 2. futbolcu oldu. Bu alanda rekor 40 yaş 221 gün ile Milan'da 21 sene top koşturan Alessandrdo Costacurta'ya ait.

► Messi'nin Panathinaikos maçında kaçırdığı penaltı, Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'nde 2006'dan bu yana kaçırdığı ilk penaltı. 18 Nisan 2006'da Milan ile oynanan yarı final maçında Ronaldinho penaltı atışını gole çevirememişti.

► Barcelona'nın 23 yaşındaki Arjantinli yıldızı Lionel Messi toplamda attığı 27 golle şu anda Barcelona'nın Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncusu.

► Lionel Messi Nou Camp'ta çıktığı 20 Şampiyonlar Ligi maçında 15 gole imza attı.

► Twente karşısında 61. dakikada oyuna giren Interli Philippe Coutinho, Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç (18 yaş 94 gün) 2. Brezilyalı oyuncu oldu. Bu alanda rekor M.United formasını 18 yaş 73 günlükken forma giyen Rafael'e ait.

► Xavi, Panathinaikos önünde Şampiyonlar Ligi kariyerinin 100. maçına çıkarak bu alanda 14. futbolcu oldu.

► Şampiyonlar Ligi tarihinde açılış maçına son şampiyon sıfatı ile çıkan takımlar içinde sadece Milan mağlubiyet aldı. 1993-1994 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ni müzesine götüren Milano temsilcisi ertesi sezon açılış maçında Ajax'a 2-0 mağlup oldu.

► Arsenal kendi sahasında oynadığı son 34 Şampiyonlar Ligi maçında sahadan sadece 1 kez yenik ayrıldı.

► Braga karşısında Fabregas'ın penaltıdan attığı gol ile Arsenal kendi sahasında oynadığı üstüste 3. Şampiyonlar Ligi maçında da penaltıdan gol atmış oldu.

► Fabregas Emirates Stadyumu'nda forma giydiği son 4 Şampiyonlar Ligi maçında 5 gol attı.

► Arsenal'in Fransız golcüsü Chamakh son 7 Şampiyonlar Ligi maçında 6 gol attı.

► Şampiyonlar Ligi tarihinde Yunan ekipleri şu ana kadar İspanyollara karşı 1 kez bile maç kazanamadı. Oynanan 46 maçın 40'ını İspanyollar kazanırken 6 maç berabere bitti.

► Barcelona Nou Camp'ta Yunan takımları ile oynadığı son 5 maçın tamamını kazanırken bu maçlarda rakip filelere 21 gol bıraktı.

► Hapoel Tel Aviv'in Benfica deplasmanında 2-0 mağlup olması ile İsrail ekipleri Şampiyonlar liginde son 11 deplasman maçında 10. kez sahadan mağlup ayrılmış oldu.

► Roma, Alman takımları ile oynadığı son 12 Şampiyonlar Ligi maçının sadece 2'sini kazanırken 10 kez sahadan mağlup ayrıldı.

► Bayern Münih Şampiyonlar Ligi'nde İtalyan takımları ile oynadığı son 4 maçta sadece 1 gol yedi.

► Chelsea oynadığı 9 Şampiyonlar Ligi açılış maçının hiçbirini kaybetmedi. Maviler bu maçlarda 7 galibiyet 2 beraberlik aldı.

► Anelka tam 10 yıl sonra bir Şampiyonlar Ligi maçında 1'den fazla gol attı. Fransız golcü PSG forması giyerken 24 Ekim 2000'de takımının 7-2 kazandığı Rosenborg maçında 3 gol kaydetmişti.

► Drogba 31 golle Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan Afrikalı futbolcu. Chelseali golcüye en yakın isimler 20 golle Samuel Eto'o ve 11 golle Weah.

► Milan San Siro'da Auxerre'i 2-0 ile geçerek 4 Aralık 2007 tarihinden bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde bir iç saha maçından galibiyetle ayrıldı.

► Real Madrid ile Ajax'ın kadrosunda bulunan 7 oyuncu Dünya Kupası finalinde de karşı karşıya gelmişti: Casillias, Ramos, Arbeloa, Xabi Alonso (İspanya); Stekelenburg, Van der Wiel, De Zeuw (Hollanda)

► Şu ana kadar Şampiyonlar Ligi'nde 22 gol atan Cristiano Ronaldo 3 gol daha atması halinde 24 gol atan Figo'yu geçerek Kupa 1'de en çok gol atan Portekizli oyuncu olacak.

► Ibrahimovic Ajax filelerine gönderdiği 2 gol ile San Siro stadında Şampiyonlar Ligi maçlarında attığı toplam gol sayısını 7'ye yükseltti.

► Bursaspor 3 İstanbul takımı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan sonra Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden ilk Türk takımı oldu.

► Açılış maçında Valencia'ya 4-0 yenilen Bursaspor, Şampiyonlar Ligi açılış maçında en farklı skorla yenilen Türk takımı oldu. Daha önce bu alanda rekor 2000-2001 sezonu Ş.Ligi ilk maçında Milan'a 4-1 yenilen Beşiktaş'a aitti.

► Bu yıl 20.si düzenlenen Şampiyonlar Ligi organizasyonda Türk takımları sadece 2 sezon gruplarda yer almadı.(1992-1993 ve 1995-1996)

► 2007-2008 sezonunda Beşiktaş'ın başında Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşayan Ertuğrul Sağlam Valencia'ya karşı 7. Şampiyonlar Ligi maçına çıkarken 5. mağlubiyetini aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails