26.10.2010

FIFA Ballon D'or (Altın Top) Adayları Belli Oldu!


FIFA'nın 'Dünyada Yılın Futbolcusu' ödülü ile France Football dergisinin 'Ballon D'or' ödülünün birleştirilmesi ile bu sezon ilk kez verilmeye başlanacak 'FIFA Altın Top' adayları açıklandı.

6 Aralık 2009'da liste 3 kişiye indirilecek ve medyaya açıklanacak bu 3 isim dünyanın en iyisi olabilmek için yarışacak. Son 3 yılda Cristiano Ronaldo ve Messi'nin bu ödülde hep ilk 3 sırada yer aldığını da belirtelim.

10 Ocak 2011 tarihinde sahibini bulacak olan ve 2010 Dünya Kupası'nda oynamış futbolcular ile basın mensuplarının oyları ile 2010 yılının en iyi futbolcusunu tayin edecek bu ödül için FIFA, 23 kişilik aday listesini belirledi.

10 Ocak 2011'de 'Altın Top' ödülünün yanı sıra FIFA/FIFPro World XI (Dünyanın en iyi 11'i), FIFA Puskas Ödülü (Yılın en iyi golü ödülü), FIFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü, FIFA Başkanlık Ödülü ve FIFA Fair Play Ödülü de sahibini bulacak.

2010 Dünya Kupası şampiyonu İspany'dan 7 futbolcu listede yer alırken, turnuvanın İspanya'dan sonra en iyi futbolunu oynayan Almanya'dan 5 futbolcu listedeye seçildi. Dünya Kupası'nın en iyi futbolcusu seçilen Forlan'ın yanı sıra Hollanda'yı finale yükselten isimlerin başında gelen Sneijder, Arjantinli yıldız Messi ve Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo da listede kendine yer buldu.

İşte FIFA'nın 23 kişilik 'Altın Top' adayları;

Iker Casillias, Carles Puyol, Xabi Alonso, Andres Iniesta, David Villa, Xavi Hernandez, Cesc Fabregas (İspanya), Philipp Lahm, Thomas Müller, Miroslav Klose, Mesut Özil, Bastian Schweinsteiger (Almanya), Julio Cesar, Daniel Alves, Maicon (Brezilya), Arjen Robben, Wesley Sneijder (Hollanda), Lionel Messi (Arjantin), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Didier Drogba (Fildişi Sahili), Samuel Eto'o (Kamerun), Diego Forlán (Uruguay), Asamoah Gyan (Gana)

Dipnot: Dünya Kupası'nın düzenlendiği yıllar da 'Altın Top' ödülü büyük ihtimalle Dünya Kupası'nda en iyi performansı gösteren oyuncuya gidiyor. (2006 - Fabio Cannavaro, 2002 - Ronaldo, 1998 - Zidane, 1994 - Stoickhov)

Bu nedenle 6 Aralık 2010'da 3'e inecek listede olacak isimler bana göre Forlan, David Villa, Xavi, Iniesta, Sneijder ve Messi'den başkası olmaz gibi geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails