19.12.2010

Dünyanın En Büyüğü Inter Milan!

2010 FIFA Kulüplerarası Dünya Şampiyonası bu akşam Birleşip Arap Emirlikleri'nin Abu-Dhabi şehrindeki Sheikh Zayet Stadyumu'nda oynanan final maçı ile sona erdi.

Kendi kıtalarının Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ve bu seneki şampiyonaya katılma hakkı kazanan 6 takım şunlar oldu: Avrupa Kıtası'ndan Inter, Güney Amerika Kıtası'ndan Brezilya temsilcisi Internacional, Asya Kıtası'ndan Güney Kore ekibi Seongnam, Afrika Kıtası'ndan Kongo ülkesinin Mazembe takımı, Kuzey Amerika'dan Meksika ekibi Pachuca ve Okyanusya Kıtası'ndan Yeni Zelanda ekibi Hekari United . Bu 6 takımın yanı sıra ev sahibi ülke olan Birleşik Arap Emirlikleri'nin lig şampiyonu Al-Wahda takımı da turnuvada yerini aldı.

Fifa Kulüplerarası Dünya Şampiyonası 8 Aralık'ta oynanan Al Wahda - Hekari United maçı ile resmen başladı. Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi sahadan 3-0 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi. 11 Aralık'ta oynanan çeyrek final maçlarında ise Seongham, Al Wahda'yı 4-1 yenerek Inter'in, Mazembe ise Pachuca'yı 1-0 yenerek Internacional'in yarı finaldeki rakibi oldu.

14 Aralık'ta oynanan ilk yarı final maçında Afrika ekibi sahadan 2-0 galip ayrılarak 2000 yılında düzenlenmeye başlayan bu turnuvada finale yükselen ilk Afrika takımı oldu. Inter ise Seongnam'ı Zanetti, Stankovic ve Diego Milito'nun golleri ile 3-0 yenerek son 6 sezonda finale yükselen 6. Avrupa temsilcisi oldu.

İlk kez 2000 yılında başlayan ve 2001,2002,2003,2004 yıllarında düzenlenemeyen 'FIFA Kulüpler Dünya Kupası' bu sene 7. kez düzenlendi. Son 3 turnuvada zaferi Avrupa takımları elde ederken, Güney Amerika temsilcilerinin de 2000,2005,2006 yıllarında şampiyonlukları bulunuyor.

18 Aralık günü yerel saat ile 21.00'da başlayan ve 42.174 biletli taraftarın izlediği final maçını Inter zorlanmadan Pandevi Eto'o ve Biabiany'nin attığı gollerle 3-0 kazanarak üstüste 4. kez bu kupanın Avrupa takımlarına gitmesini sağladı. Aynı zamanda Inter 2010 yılı içinde toplamda 5. kupasını kazanmış oldu. (Barcelona 2009 yılını 6 kupa ile tamamladı) Inter bu sezon yarıştığı kulvarlar içinde sadece Süper Kupa'yı müzesine götüremedi. (Atletico Madrid'e 2-0 yenildiler)

Inter'in Mazembe karşısında 17. dakikada 2. golünü atan Samuel Eto'o tarihe geçti. Kamerunlu golcü attığı bu golle 2010 yılı içinde mücadele ettiği 7 kulvarın tamamında gol atma başarısı göstermiş oldu. Eto'o aynı zamanda bu turnuvadaki en iyi futbolcuya verilen 'Altın Top' ödülünü de kazandı. Bunun karşılığında aldığı hediye ise kocaman bir anahtar oldu :)

Eto'onun rekorundan çok su şişeleri olan poşetlerle yaptığı gol sevinci uzun süre konuşuluacak gibi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails