9.10.2010

Bir Mirko Vucinic Klasiği !

21 Mayıs 2006 yılında Sırbistan'dan ayrılarak bağımsızlığını kazanan Karadağ tarihinde ilk kez katıldığı 2010 Dünya Kupası elemelerinde İtalya, İrlanda ve Bulgaristan gibi ülkelerin olduğu 8. Grup'ta 5. olmuştu.

Yine tarihinde ilk kez 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden Karadağ; İngiltere, Galler, Bulgaristan ve İsviçre'nin yer aldığı zorlu G Grubu'na düşmüştü.

Mütevazi bir kadrosu olan ve Roma'da forma giyen Mirko Vucinic ile Fiorentina'da forma giyen Stevan Jovetic dışında uluslararası bir yıldızı olmayan Karadağ, grupta oynadığı 3 maçı da 1-0'lık skorlarla kazanarak maç fazlası ve 9 puan ile sürpriz bir şekilde grup liderliğine yükseldi.

Dün akşam kendi ülkelerinde oynadıkları İsviçre maçında golü 3 Eylül'de oynanan Galler maçında da karşılaşmanın tek golünü atan Vucinic kaydetti. 4 sezondur Roma'da forma giyen (82 maçta 58 gol) ve Karadağ adına çıktığı 11 maçta 6 gol atan Vucinic'in attığı golden çok yaptığı gol sevinci konuşuldu.


Karşılaşmanın 67. dakikasında İsviçre ağlarını havalandıran Vucinic golden sonra şortunu çıkararak başına geçirdi ve taraftarlar ile gol sevincini bu şekilde paylaştı.

27 yaşındaki golcü oyuncunun bu gol sevinci ilk değil. 14 Aralık 2008 tarihinde oynanan ve Roma'nın 3-2 yendiği maçta takımının 90. dakikada galibiyet golüne imza atan Vucinic şortunu çıkararak iç çamaşırları ile beraber sevinç gösterisinde bulunmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails