20.01.2011

Haftanın Fotoğrafı!


13 Aralık 2007'de ilk kazma vurulan Türk Telekom Arena stadı 15 Ocak 2011 tarihinde oynanan Galatasaray-Ajax açılış maçı ile resmi olarak açılmış oldu.

Sürekli sorunlar çıkan açılış tarihi sürekli ertelenen isim hakkını 10 yıllığına Türk Telekom'un satın aldığı Aslantepe'deki stadyum 52.650 kişilik kapasitesinin yanısıra UEFA'nın '5 yıldızlı stadlar listesi'nde yer alan ender stadyumlardan.

Arena, "İngiliz modeli" sayesinde, tribünlerin sahaya en yakın olduğu düzenlemeye sahip. Tribün düzeninde, bütün seyircilere 60 ile 90 derece görüş açısı veriliyor. Seyirciler maçı, sadece 6 metre öteden izleyebilecek.

UEFA'nın Allianz Arena, Münih Olimpiyat Stadyumu, Emirates Stadyumu, Atlanta Olimpiyat Stadyumu, Fedex Field gibi 5 yıldızlı stadyumlar arasına aldığı Arena'da, kulübe gelir sağlayacak eğlence ve kongre merkezi de var.

190 metre enine, 228 metre boyuna ekseni ile dünyanın sayılı stadyumları arasında yer alan Türk Telekom Arena, aynı zamanda Türkiye'nin en özgün spor komplekslerinden biri. Çünkü dünyadaki çoğu örneğin tersine düz arazi yerine Seyrantepe'nin engebeli arazisi üzerine, tepede konumlanmış. Engebeli arazinin yol açtığı güçlükler ileri teknik uygulamalarla aşılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails