23.07.2011

Bundesliga 2011-2012 Sezonu Fikstürü!


Almanya 1. ligi Bundesliga'da 2011-2012 sezonu 5 Ağustos Cuma günü son şampiyon Dortmund ile Hamburg arasında Sıgnal Iduna Park Stadı'nda oynanacak maç ile başlayacak.

Sezon 17 Aralık tarihinde oynanacak olan 17. hafta maçlarından sonra 5 haftalık bir araya girecek. 21 Ocak'ta 2. devresi başlayacak olan lig 5 Mayıs'ta oynanacak olan 34. hafta maçları ile son bulacak.

Son şampiyon Dortmund'un sezonu kendi sahasında Hamburg maçı ile açacağını ilk satırda belirtmiştik. Geçen sezonun 2.si Leverkusen ise ilk hafta 2010-2011 sezonunu sürpriz bir şekilde 5. tamamlayan Mainz'e konuk olacak. Yaptığı flaş transferlerle yeni sezonun en iddialı takımlarından olan Bayern Münih ise play-out maçları ile ligde kalan Mönchengladbach'ı konuk edecek.

İlk haftanın önemli maçlarından biri de Stuttgart ile Schalke arasında oynanacak. Tuncay Şanlı'nın takımı Wolfsburg, Köln'e konuk olurken, Bundesliga'ya yükselen Hertha Berlin sahasında Nürnberg'i, Augsburg ise sahasında Freiburg'u konuk edecek.

Sezonun ilk kritik maçının 4. haftada olduğunu söyleyebiliriz. 27 Ağustos'ta geçen sezonu ilk 2 sırada bitiren Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen, Bay Arena Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Dortmund'u 10. haftadan sonra zorlu bir fikstür bekliyor. 11. haftada Stuttgart'a konuk olacak olan son şampiyon, ertesi hafta Wolfsburg'u konuk edecek. 13. haftada Bayern Münih deplasmanına gittikten sonra 14. haftadaki rakip iç sahada Schalke olacak.

Ligin 6. haftasında 18 Eylül'de Schalke'ye konuk olacak olan Bayern Münih ertesi hafta Allianz Arena'da Bayer Leverkusen'i konuk edecek. Bayern'in diğer zorlu maçları ise 2. haftada deplasmanda Wolfsburg, 3. hafta kendi sahasında Hamburg ve 15. hafta yine kendi sahasında Werder Bremen maçları.

Geçen sezon haftalarca Dortmund'un peşinden ayrılmayan ve 2. olarak Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak olan Leverkusen, ilk hafta maçlarından sonra üstüste 3 zorlu maça çıkacak. 2. hafta kendi sahasında Werder Bremen ile oynadıktan sonra 3. hafta Stuttgart'a konuk olacak Leverkusen'in 4. haftada Dortmund'u ağırlayacağını söylemiştik. 8. hafta Wolfsburg'la kendi sahasında karşılaşacak olan Leverkusen'in Schalke maçı ise 10. haftada, Hamburg maçı 12. haftada iç sahada.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kadar çıkmasına rağmen ligi ancak 14. sırada tamamlayan Schalke ise sezonu Stuttgart deplasmanında açtıktan sonra 5. haftada Wolfsburg, 8. haftada Hamburg deplasmanına gidecek. 17. haftada ise kendi sahasında Werder Bremen'i konuk edecek.

Almanya Bundesliga'nın 34 haftalık fikstürünün tamamna şuradan ulaşabilirsiniz. İlk haftanın fikstürü ise şu şekilde;

Borussia Dortmund - Hamburg
FC Köln - Wolfsburg
Augsburg - Freiburg
Stuttgart - Schalke
Hannover - Hoffenheim
Werder Bremen - Kaiserslautern
Hertha Berlin - Nürnberg
Mainz - Bayer Leverkusen
Bayern Münih - Mönchengladbach

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails